Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית אוטומטית עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה נכון.

אבל תשווה כמות של אימפרזה/לנסר משנים 2005-2010 שעדיין נוסעות, מול כמות של מגאן או C4.

ואלה רכבים שהיו בזמנו מאוד נפוצים, כשהיו חדשים.

וגם להשוות מגאן/C4 למיצובישי לנסר זה כמו להשוות אייפון לנוקיה 3100, אז אפשר להבין למה קנו אותן (יותר נכון לקחו בליסינג) בכמויות.

עדיין, אלה רכבים שפעם היו בכל חור, ותוך כמה שנים נעלמו מהכביש כמעט לגמרי. מעניין למה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

את האמת שהיה לי ויכוח בנושא הזה עם מישהו בפורום וגילינו שבאחוזים, גם מגאן וגם לאנסר נשארו מעט מאוד באחוזים כשאנחנו מדברים על שנתון נמוך יחסית (2005~).

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה לא סוד שהc4 זה אחד הדגמים הכי לא אמינים שעלו לכביש בעשור הקודם החל מבעיות חשמל, מערכת קירור, סולונואידים בתיבת ההילוכים, בית המסנן שמן שעלותו יקרה ועוד תקלות שבטח פיספסתי. 

פותח השרשור ביקש רכב אמין והדגם הנ"ל ממש לא עונה על קריטריון זה. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

את האמת שהיה לי ויכוח בנושא הזה עם מישהו בפורום וגילינו שבאחוזים, גם מגאן וגם לאנסר נשארו מעט מאוד באחוזים כשאנחנו מדברים על שנתון נמוך יחסית (2005~).

השאלה היא לא כמה נשארו כיום משנת 2005, ברור שקצת, אלא שכאשר הן היו יחסית "חדשות" (בנות 7-8 נניח) כמה מהן ננטשו. הייתי רואה עשרות מגאן 2 או C4 שנעזבו לאחר 7-8 שנים וזה היה מטמטם אותי. אני מדבר על 2014 בערך.

לזכותה של המגאן 2 ייאמר שזה אחד הרכבים הנוחים שנהגתי בו.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, גיא.ע כתב:

השאלה היא האם נניח סיטרואן אליז 2014 (בתקווה במצב טוב) עדיפה על נניח יונדאי אקסנט 2010/11, עם קילמוטרז' מעט גבוה. 

אם זה עם מנוע 1600 אז יכול להיות, תלוי במצב של הרכב וכמה שמרו עליו וטיפלו בו (ה-1200 מגיע עם גיר רובוטי חד מצמדי לא מוצלח), הרכבים האלו לרוב לא מקבלים יחס חם במיוחד. גם פיגו 301 1.6 (שזה בדיוק אותו רכב, רק בשם אחר) יכולה אולי לבוא בחשבון. קח בחשבון שמראש לא מדובר ברכבים מפנקים או בטוחים במיוחד.

גם המנוע וגם הגיר הם המכלולים שיש ב-C4 שדוב משתפך עליה, רק משודרגים. בגדול מדובר ברכיבים אמינים יחסית, אבל כמו בכל רכב התחזוקה כמובן משחקת תפקיד חשוב, וכאמור אלו דגמים שהיו בעיקר רכבי חברה / השכרה / זנות מוטורית אחרת כלשהי. אם בטעות תמצא אחת פרטית שתוחזקה אופן סביר, ואתה מבין שמדובר ברכב "עולם שלישי" וחי עם זה בשלום, אז למה לא.

החל משנתון מסויים (לא זוכר איזה) הגיר שודרג מהארבעה-הילוכים-סביר-אך-מעצבן לשישה הילוכים שהוא כבר ממש סביר (ואפילו מגיע מיפן!), אם תמצא אחת כזו (אני קצת בספק, בטח בתקציב) - לגמרי הרווחת.

נסה לחפש גם קיה פורטה, אולי תמצא משהו אכיל.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים. 

בדיוק השכן שלי מוכר את המאזדה 3 שלו, שנת 2006, עשתה 318 אלף ק"מ שזה הרבה, אבל אני בונה על הרכב כרכב מושב. הוא רוצה עליה 6K. 

המצב שלה לא רע מלבד כמה דברים קטנים, ואתמול היא עברה טסט ככה שיש שקט לשנה בחזית הזו. 

מה דעתכם? מן הסתם המכונית הזו לא תמשיך לאף אחד אחר חוץ ממני והיא תמות אצלי, אבל יש לה סיכוי עם נתונים כאלה למשוך כמה שנים?

פורסם (נערך)

אם היא מטופלת ובמצב טוב, לך על זה לדעתי.

תחליף נוזלים ורצועות, ותקבל רכב שישרת אותך, ולא יהיה חבל לזרוק אם ימות.

אם היא תמשיך עוד כמה שנים, זה כבר תלוי במצב הרכב, צורת הנהיגה והאחזקה ועד כמה יהיה לך סבלנות אליו.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 14.12.2020 בשעה 12:02, גיא.ע כתב:

שיחזיק כמה שיותר זמן. 

רכב שעבר 318K סביר להניח שיהיו בו יותר תקלות איו מה לעשות. זה לקחת הימור.

פורסם (נערך)

אני לא הייתי בונה על רכב בן 15 עם 300k+ ק"מ שיחזיק כמה שנים באמינות, ובטח לא הייתי קונה אותו בסכום כזה. אלו גם לרוב רכבים שנמכרים כי נמאס לבעלים הנוכחי להשקיע בהם / הם עומדים בפני השקעה גדולה.

למושב בלבד, אי אפשר להשתמש אולי באופניים חשמליות? מקס' עם עגלה לילדים מאחורה? הרבה יותר זול לתחזוקה מהמאזדה הזו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תודה רבה על העזרה חברים. 
בדיוק השכן שלי מוכר את המאזדה 3 שלו, שנת 2006, עשתה 318 אלף ק"מ שזה הרבה, אבל אני בונה על הרכב כרכב מושב. הוא רוצה עליה 6K. 
המצב שלה לא רע מלבד כמה דברים קטנים, ואתמול היא עברה טסט ככה שיש שקט לשנה בחזית הזו. 
מה דעתכם? מן הסתם המכונית הזו לא תמשיך לאף אחד אחר חוץ ממני והיא תמות אצלי, אבל יש לה סיכוי עם נתונים כאלה למשוך כמה שנים?
בעקרון עסקה טובה. השאלה היא מה הם בדיוק אותם דברים קטנים.
בגדול האוטו נוסע טוב? גיר מתפקד? מנוע לא מתחמם? לא מעשן? צמיגים סבירים? מתלים סבירים? ( לא מתרסק על פסי האטה וכדומה)
לפני שאתה סוגר משהו אתה צריך לקחת את האוטו לנסיעה, עשר דקות בתוך המושב, פסי האטה וכו', ועוד איזה רבע שעה בכביש בין עירוני, לראות שהמנוע מושך בסדר, הגיר מוריד ומעלה הילוכים כראוי, אין רעידות/משיכות הגה קיצוניות, וכו'.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

טוב, האמת שהתברר שהאוטו במצב די מוזנח, ככה שאי אפשר לבנות על כך שהוא יחזיק לאורך זמן.

אז שואל את דעתכם המלומדת שאלה אחרת:

הרצון למצוא רכב זול נבע מכך שהיאריס 2004 ששימשה כרכב שני התחממה יום אחד ונורית המנוע נדלקה. בדיקה במיכל המים גילתה מיכל ריק לחלוטין. האוטו נשלח על גרר למוסך שם נאמר לי שיש מזל והמנוע לא נפגע. התקלה טופלה, הרכב הצליח לחזור למושב (מרחק כמה מאות קילומטרים) והכל הסתדר.

עברו שבועיים בערך, ושוב הבעיה חזרה. בדיוק כמו בפעם הראשונה, מיכל המים התרוקן לגמרי.

השאלה שלי היא כזו: האם אולי במקום לחפש רכב זול עם ק"מ רב, אולי שווה לי פשוט להחליף מנוע ב-5K ליאריס, ולקוות שהיא תחזיק לעוד כמה שנים?

מה דעתכם? טירוף?

פורסם

אני מכיר מישהו עם מאזדה 3 2006 שנהרס לה המנוע בגלל התחממות , החליף מנוע ולאחר כשנה שוב הלך מנוע ושוב בגלל התחממות.

לפני שנים רבות יותר היה לחברים סיפור דומה עם סובארו לגאסי. 

אני סבור שבגיל הזה תקלה יקרה של מנוע או גיר אחת דינה לפח.

פורסם
לפני שעתיים, גיא.ע כתב:

אולי שווה לי פשוט להחליף מנוע ב-5K ליאריס

איך קבעת שהלך מנוע? הרכב התחמם והמשכת לנסוע בו? או שבבדיקה אקראית של נוזל הקירור גילית שהוא נעלם ולפי זה הסקת מסקנות?

פורסם
לפני 3 שעות, outnex כתב:

בשש אלף אפשר למצוא רכב עם שני שליש מהק"מ הזה.
אבל אני מבין את הנוחות בלקנות מהשכן.

אפשר, השאלה מה יהיה המצב של הרכב ומה הק"מ האמיתי שלו (כי זיוף ק"מ חי וקיים). פה הוא מכיר את הרכב לפחות.

לדעתי, בתנאי שהרכב שמור ומטופל, נוסע טוב, מעביר הילוכים כמו שצריך, מזגן/חימום עובדים, אין רעשים מוזרים או חירי חלודה, זה כן יכול להיות אחלה אוטו לסופר ובחזרה, ואם יילך גיר/מנוע - לגרוט.

• תוכן חדש...