Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שרשור מתאים בשביל להתלונן על זה שבשנים האחרונות 99% מהרכבים שמגיעים ארצה הם בגוונים מונוכרומטיים?

יש לי שני רכבים לבנים. בשני המקרים הייתי שמח לקנות אותם באדום, כחול כהה מטאלי, כתום מטאלי או צבעים מעניינים אחרים אבל האופציות הזמינות נעו בין לבן, שחור וכסוף או המתנה של הרבה חודשים לצבע אחר (ואותו כנ"ל היה גם בסוכניות של רכבים אחרים שהתעניינתי אבל לא קניתי).

כשעשיתי לאחרונה טרייד על רכב אדום מטאלי, הסוחר שקיבל את הרכב חצי נזף בי והעיר שהוא מקווה שלא קניתי שוב פעם רכב אדום כי זה סיוט מבחינתו למכור אותם. כמובן שבשביל אותו רכב אדום הייתי צריך לחכות חודשיים שבמהלכם התקשרו פעמיים מהסוכנות לוודא שאני לא מעדיף לבן או כסוף במקום, כי את זה הם מסוגלים לספק לי הרבה יותר מהר.

דיס איז נוט אוקיי... עד לפני כה שנים זה לא היה ככה...

פורסם

בדיוק. שלושת הצבעים קודרים באותה מידה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכבים בצבעים לא מבוקשים לא מחזיקים במלאי. הגיוני ובסדר גמור. יבואן זה לא אירגון צדקה, הם קיימים בשביל להרוויח. להחזיק רכב בצבע לא מבוקש שאף אחד בזמן הקרוב לא יקנה אותו עולה כסף. אחרי זה הם יאלצו להפסיד אליו עוד כ0קמ יד ראשונה.

הם עושים סטטיסקה ומחזיקים במלאי מה שהכי מבוקש.

צבעים מיחדים הם עבור אנשים עם טעמים מיוחדים. רכבי מיין סטרים שמיועדים במחציתם לצאים , אין טעם להחזיק צבעים מיוחדים. דגמים שקונים צעירים ורכבי ספורט למניהם, מחזיקים גם בצבעים פחות שגרתיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חצי נכון. יש פה משוב שמאכיל את עצמו של אנשים שחושבים שיהיה להם קשה למכור רכב צבעוני ולכן מתוך חשש ולא מתוך העדפה, קונים רכב מדכא. חברות הליסינג מגבירות את זה פי כמה וכמה כי להן ממש לא אכפת מהדכאון של הלקוחות שלהם ולכן הם מציפות דרישה לרכבים מדכאים ואז היבואניות מביאות בעיקר רכבים מדכאים משום ש"הן לא ארגון צדקה".

אנחנו לא חיים בעולם של הנרי פורד או ברוסיה הסובייטית ואפילו אתא כבר לא איתנו למעלה מ3 עשורים. האחידות הזו מעידה על כשל שוק.

מעולם לא היתה לי בעיה למכור רכבים צבעוניים והבסיס לכל הדכאון הזה רחוק מלהיות מהותי.

כל הרכבים שקניתי בשנים האחרונות לא היו רכבי ציים ולכן אני כופר בסייפא של הדברים שלך.

פורסם

לבן כסוף או שחור הם לא צבעים, רק שלושה מחמישים גוונים של אפור.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מעולם לא היתה לי בעיה למכור רכבים צבעוניים והבסיס לכל הדכאון הזה רחוק מלהיות מהותי.

כניראה אתה קונה רכבים מקטגוריות שהן לא מיין סטרים. ובגלל זה היבואן מחזיק צבעים מיוחדים או אתה מוכן להמתין חצי שנה עד שיביאו לך רכב בצבע שרצית.

אני מבין איזו פרארי באדום ולמבו צהובה.

אבל רכב משפחתי בצבע צעקני? כל אחד והטעם שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כניראה אתה קונה רכבים מקטגוריות שהן לא מיין סטרים. ובגלל זה היבואן מחזיק צבעים מיוחדים או אתה מוכן להמתין חצי שנה עד שיביאו לך רכב בצבע שרצית.

אני מבין איזו פרארי באדום ולמבו צהובה.

אבל רכב משפחתי בצבע צעקני? כל אחד והטעם שלו.

איזה פרארי... בסה"כ רציתי פיאט טיפו 5 דלתות ידנית בצבע כלשהו... הקטגוריה מיינסטרים לגמרי, אפס כאלה בליסינג, היבואן בסה"כ הביא שלוש לארץ, שתיים לבנות ואחת שחורה. בקטלוג יש גם אדום, כחול, שמפניה וברונזה, לא יודע לגבי שמפניה אבל ברונזה גם היה הולך...

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור.

אני צריך לתת מחר תשובה,

אפור גרפיט או לבן פנינה (נירו פלאג אין),

מה יהיה הכי פרקטי (שריטות, אבק)?

לי שני הצבעים יפים.

הרכב יהיה ליסינג כמובן.

תודה

פורסם

מנסיון שהיה לי עם רכבים בצבעים אלו,

בלבן פחות יראו את השריטות וגם יותר קל לטשטש אותם. אבל מאוד יראו כל פירור אבק ונתזי מים מהכביש

באפור כמעט שלא יראו אבק ונתזי מים. השריטות לא מאוד בולטות.

• תוכן חדש...