Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס vs קליאו vs 208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין שלושת הרכבים הנ"ל, שלושתם חדשים, היאריס ההיברדית, הרנו ברמת הגימור הגבוהה ביותר עם מנוע 1.3 טורבו, והפיג'ו עם המנוע 1.2 טורבו .

הרכבים לא מיועדים לעבוד קשה מדי.

חשוב לי בראש ובראשונה מערכות בטיחות, שם אני יודע שהרנו והפיג'ו עדיפות על היאריס.

יהיה לי מגניב גם להנות מהנהיגה ברכב, גם שם אני יודע שהרנו והפיג'ו עדיפות.

אני אוהב גם איבזור, כמה שיותר ממנו יותר טוב, וגם בזה נדמה לי שהרנו והפיג'ו מנצחות.

היאריס ללא ספק מנצחת בצריכת דלק ובשמירה על הערך שלה, לדעתי גם באמינות (למרות שבשנים האחרונות הצרפתיות עשו קפיצת מדרגה מטורפת בתחום הזה).

שלושת הרכבים פלוס מינוס באותו המחיר, הרנו הכי זולה אבל זה לא כזה הפרש משמעותי.

מה אתם הייתם עושים?

פורסם

קבעתי לשלושתן, וגם למאזדה 2 על הדרך, אבל בטוח יש עוד דברים שלא לקחתי בשיקול כי אין לי מושג בהם כמו עלות אחזקה, מחלות ידועות וכו...

פורסם

הייתי בוחר בפיגו.

מבחינת נוחות היא והקליאו עדיפות מהיאריס, אם כי מאחור ליאריס יתרון.

הצרפתיות גם חזקות יותר, לשניהם גירים נעימים אך לפיגו יתרון בדמות גיר פלנטרי, בנוסף איכות החומרים טובים יותר במיוחד מאשר ביאריס.

מבחינת שמירת ערך אכן טיוטה תהייה עדיפה וגם מבחינת צריכת דלק.

שים לב בזמן נסיעת מבחן אם ההגה ב208 לא מסתיר את לוח המחוונים, לי זה מאוד הפריע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ההערה לגבי לוח השעונים ותנוחת הישיבה בפיז׳ו בכלל מאוד חשובה. לא בדקתי ב-208 אבל ב-2008 אני אישית לא מוצא תנוחת ישיבה סבירה שלא מסתירה לי את לוח השעונים. לגבי איכות החומרים, הקליאו לא נופלת במאומה מהפיז׳ו ואפילו מרגישה איכותית יותר. בכל אופן שניהן בצמרת הקבוצה שלהם ולא תיפול עם אך אחד מהם. היאריס מרגישה קצת מיושנת לידן.

פורסם

בדיוק זה + שדה הראיה החוצה. חשוב מאוד לבדוק את זה ורצוי כחלק מנסיעת המבחן (לא רק בישיבה באוטו באולם התצוגה). גם אני ב-2008 לא הצלחתי למצוא תנוחה שבה אני רואה את לוח המחוונים (ההגה מסתיר) וגם הראות החוצה טובה. לטעמי בפיז'ו טיפה הגזימו עם עניין העיצוב...

פורסם

תעשה נסיעות מבחן על כולן.

עשיתי על היאריס ועל ה-208, לדעתי ה-208 עדיפה מבחינת נוחות ויציבות. גם האבזור ומערכות הבטיחות עדיפים כפי שציינת.

אם הייתי צריך להמר על אחת מהצרפתיות, הייתי מהמר על ה-208, למרות שיש חוות דעת חיוביות גם לגביי הקליאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש מבחן השוואתי רלוונטי בYnet (לפני חודש בערך) בין שלושת המועמדות שלך שאולי יעניין אותך לקרוא. השורה התחתונה היא שהקליאו יצאה מנצחת במבחן והיאריס אחרונה.
כמו כל מבחן כזה (וגם הדעות פה) קח אותו בעירבון מוגבל כמובן כי לכל אחד הצרכים וההעדפות שלו.

פורסם

הקליאו לטעמי עושה רושם איכותי יותר, מקבלת טונות של מחמאות, סימן השאלה היחיד והדי גדול זה עניין האמינות, עדיין לא ברור האם מדובר בגיר רטוב והאם יהיו איתו בעיות כמו שהיה בדור היוצא.

הפיג׳ו יותר בטוחה מהבחינה הזו אבל אלי היא מדברת פחות כי לא נשמע על סמך הפידבק שהיא מהנה במיוחד לנהיגה והיא גם לא מצטיינת מבחינת נוחות, היא כן נראית פצצה ומעוצבת יופי וגם יחידת ההנעה טובה מאוד.

דווקא אני מסכים עם ההודעה מעלי שהקורסה היא אחלה אופציה, נחשבת למהנה עם הנדסת אנוש מצויינת. אם הייתי בשוק הייתי הולך עליה אלא אם כן אני יודע בוודאות שהקליאו החדשה אמינה ואז אולי הייתי נוטה לשם גם בזכות שמירת ערך עדיפה (לדעתי)

היאריס מבחינתי לא אופציה כרכב חדש, אם אני קונה חדש אני קונה משהו שאהנה ממנו באמת, בכל מקרה מפסידים כסף וזו לא ההחלטה הכי כלכלית שיש אז דווקא פה להיות רציונליים כל כך? תקנה אותה יד 2 ותהנה מהאמינות המהוללת לכאורה מינוס ירידת הערך שבאה עם רכב חדש.

פורסם

דווקא ה 208 די נוחה, אם כי הקליאו גם נוחה בניגוד לדור הקודם.

שניהם נוחוך בצורה מוחשית מהיאריס.

החלק הפחות מוצלח לטעמי מבחינת הנוחות בפיגו זה המושב האחורי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 39 דקות, Doron_Z כתב:

היאריס מבחינתי לא אופציה כרכב חדש, אם אני קונה חדש אני קונה משהו שאהנה ממנו באמת, בכל מקרה מפסידים כסף וזו לא ההחלטה הכי כלכלית שיש אז דווקא פה להיות רציונליים כל כך? תקנה אותה יד 2 ותהנה מהאמינות המהוללת לכאורה מינוס ירידת הערך שבאה עם רכב חדש.

היאריס מהדור הקודם מיושנת מאוד ביחס להרבה סופר מיניז, בוודאי ביחס למכוניות כמו ה-208 מהדור הנוכחי או הקליאו. אפילו ביחס לסופר מיניז שהושקו לפני כמה שנים (כמו C3, איביזה, 208 הקודמת וכו') וגם האבזור לא להיט.

היאריס זו אופציה טובה למי שלא מעניין אותו כלום חוץ ממוניטין בשוק היד השניה וצריכת דלק. הנוכחית טובה יותר משמעותית מהקודמת (נהגתי על שתיהן), אבל גם הנוכחית נופלת לדעתי מה-208 החדשה, מהאיביזה וכנראה גם מהקליאו, עליה לא נהגתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חזרתי מנסיעת מבחן על ה208, בחיי שנהניתי.

לא הרגשתי דווקא את העניין של ההגה שמסתיר את הלוח שעונים.

נהגתי עליו חצי שעה והיה לי מאוד נוח דווקא, הרכב לטעמי כן מהנה מאוד לנהיגה, במיוחד במצב ספורט שהרכב מוסיף רעש מהרמקולים, מוסיף לאווירה, והשליטה הידנית מהמנופים בהגה ממש מוצלחת.

ניסיתי לנסוע בכביש יחסית משובש כדי להרגיש קצת את המתלים והם ממש אחלה, לא קשיחים מדי.

המנוע הרגיש לי חזק (בכל זאת יורד מ1600 עייף שדורש ממני למשוך הילוכים).

מחר הקליאו תעמוד למבחן, ואני מקווה שמתישהו טויוטה יועילו בטובם לחזור אליי בקשר לנסיעת מבחן...

• תוכן חדש...