Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש המלצה לרכב משפחתי,  זוג _+1.

חשבתי על אוקטביה 1.0 2018 או סיוויק 1.5 2018.

מי מבינהם תהיה עדיפה בעלות אחזקה, נוחות, צריכת דלק, סחירות ושמירת ערך.

אשמח להמלצות נוספות

פורסם

צריכת הדלק של האוקטביה תהיה עדיפה על הסיוויק, יתכן מאוד ותהיה גם נוחה יותר, הכניסה והיציאה מהסיוויק קצת נמוכות ולא כל אחד אוהב את זה, לדגמים מסויימים של הסיוויק יש בולמים אדפטיביים ואז מתקבלת הטבה בנוחות אבל בגדול מדובר ברכב שמכוייל לנוקשות ולא בטוח שהדגם הזה נמצא בטווח מחירים שלך וגם ככה לא נמכרו הרבה ממנו,  לא שהאוקטביה מגהצת כבישים צרפתיה אבל כנראה שתהיה יותר נוחה ובטח יותר שקטה מהסיוויק שמגלה רעשי צמיגים במהירויות גבוהות.

אבל- אם נוהגים בסיוויק כמו משפחתית ולא כמו רכב מירוץ ואכן מגיעים למרווח טיפולים של 15000 ק"מ (נוהגים חזק והרכב מודיע לך על דרישה להחלפה מוקדמת של השמן) אז היא אמורה להיות בעלות טיפולים פחות או יותר שווה לאוקטביה, תוסיף לזה החלפת קלאצים יקרה ובלתי נמענת במוקדם או במאוחר תלוי באופי הנהיגה שלך ולא לשכוח את תיבות הDSG הידועות של קונצרן פולקסווגן שכל שנה הם "פותרים את הבעיה" ואז מגיעםי להסדר של הגדלת אחריות ותגלה שההבדלים באחזקה יכולים להיות קטנים מהמקובל לחשוב או אפילו בעלי יתרון לסיוויק.

מבחינת נהיגה אין מה להשוות את היכולות כביש של הסיוויק 1.5 ליטר מול האוקטביה בגרסת מנוע השלוש צילנדרים, ההבדלים בינם הם של מעל ל70 כ"ס וזה מתבטא על הכביש, אם אתה חובב נהיגה הסיוויק והגרסה הספציפית הזו של הסקודה לא באותה קטגוריה למרות שהסקודה רכב מצויין בעל התנהכגות כביש משובחת ומנוע זריז ויעיל.

לשתיהן סחירות טובה, אל תתפוס אותי במילה אבל ההרגשה שלי (הרגשה בלבד) כשהלכתי בזמנו לבדוק הונדה סיוויק יד 2 היא שהן סחירות מאוד ומבוקשות מאוד כרכבי יד 2.

אישית אם הייתי צריך לבחור בין השתיים הייתי לוקח את הסיוויק בלי לחשוב פעמיים, החל מהעיצוב שמוצא חן בעיניי ועד לתנוחת הנהיגה, להיגוי הלא -ליניארי שלה שנועץ אותך בסיבוב, ללוח השעונים המעניין בניגוד לגישה השמרנית של הסקודה ובעיקר שביל להתרחק מתדמית הרכב חברה/ליסינג/ מונית שמשדרת האוקטביה, ואם כבר אוקטביה אז לא בצבע לבן.

פורסם
לפני 56 דקות, Roycohen1979 כתב:

תוסיף לזה החלפת קלאצים יקרה ובלתי נמענת במוקדם או במאוחר תלוי באופי הנהיגה שלך ולא לשכוח את תיבות הDSG הידועות של קונצרן

ראשית, החלפת הקלאצ'ים אינה יקרה (כ-3000 ש"ח ובמעבדות גיר מתמחות גם באזור ה-2000 ש"ח)

שנית, תיבת ה-DSG בשנים האחרונות, אינה בעייתית - זהו מוצר בוגר שהבשיל. הדבר היחיד הנכון במה שכתבת, היא הרגישות של המצמדים (אורך החיים שלהם) בתלות בתוואי הנסיעה - תוואי רבוי בפקקים קשים המאלצים זחילה תוך לחיצה על דוושת הבלם. תופעה זאת אינה ייחודית ל-DSG אלא נכונה לכל תיבה רובוטית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

לגבי הטיפולים בסיוויק הם כל 15? הבנתי שיש קטע של החלפת שמן ומסנן כל 10..

אשמח להארה בעניין.

ומהי צריכת הדלק של הסיוויק?

ואיך הבגאז של הסיוויק עם עגלת תינוק ומזוודות? באוקטביה אני יודע שיש שפע של מקום

עריכה אחרונה על ידי ori_fadida
פורסם

לא מסכים איתך בעליל על נושא התיבת DSG של הקונצרן, כל פעם אומרים שהוא תקין יותר ובשל יותר ותיקנו את כל התקלות ואז שנתיים אחרי הסדר משפטי גורם להם שוב להרחיב את תקופת האחריות. אגב יקר או לא יקר זה עניין של השקפה, 3000 שקל זה לא עניין של מה בכך להרבה מאוד אנשים.

אגב רוצה טלפון של שכן שלי עם סקודה אוקטביה מנוע 1000 מודל 2018 (האוקטביה השניה שלו רצוף כרכב חברה), כיוון שהאוטו כבר אחרי החלפת קלאצים ומכטרוניק והאוטו עדיין לא ראה 60000 ק"מ על השעון. 

הקודמת אגב הייתה עם מנוע 1.2 ליטר ומצבה היה גרוע עוד יותר. 

לפני 2 דקות, ori_fadida כתב:

איך הבגאז של הסיוויק עם עגלת תינוק ומזוודות? באוקטביה אני יודע שיש שפע של מקום

אי אפשר להשוות את הבגאז של האוקטביה לשום אוטו אחר שתחשוב עליו בקטגוריה הזו, האמת הוא גדול יותר מכמה סטיישניות שמסתובבות פה ושם.

הטיפולי םבסיוויק הם כל 15000 קילומטר, ישנה בעיה של דילול שמן בדלק שמדברים עליה, אישית אני מכיר 2 הונדות של אבא שלי וקולגה מהעבודה שנוסעות כבר זמן מה בלי שום בעיות, ההנחה שלי היא שמדובר באופי הנהיגה שלך ובגלל זה כתבתי שאם נוהגים עליו כמו משפחתית אין בעיה, אם מנהג חזק ואגרסיבי תקבל הודעה כבר אחרי 7500 קילומטר שיש להחליף שמן, כשההודעה מופיעה יש לך 3000 ק"מ עד להחלפת השמן כך שזה בהחלטנקודה למחשבה, אגב היבואן בארץ לא מודה שיש בעיה כזו אבל היא בהחלט קיימת ויש הרבה עדויות להודעה כזו בארץ ובחו"ל, חיפוש מהיר כאן בפורום יתן לת תמונת מצב בנושא.

פורסם
בתאריך 23.12.2020 בשעה 18:12, Roycohen1979 כתב:

לא מסכים איתך בעליל על נושא התיבת DSG של הקונצרן, כל פעם אומרים שהוא תקין יותר ובשל יותר ותיקנו את כל התקלות ואז שנתיים אחרי הסדר משפטי גורם להם שוב להרחיב את תקופת האחריות. אגב יקר או לא יקר זה עניין של השקפה, 3000 שקל זה לא עניין של מה בכך להרבה מאוד

מה התקלה הזאת? אשמח לקישור לנושא

פורסם

אין קישור לשרשור ספציפי בפורום מלבד לרשום "דילול שמן" בשורת החיפוש משמאל למעלה, או להכנס ללינק שאני מצרף כאן בתגובה שיסביר לך על התופעה..

פורסם

לדעתך למרות התקלה הנל עדיין הסיוויק תהיה כדאית?

ידוע לך מה הצריכת דלק שלה?

ווידוא קטן, אם אני נוסע רגוע טווח הטיפולים הוא כל 15?

פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

אגב רוצה טלפון של שכן שלי עם סקודה אוקטביה מנוע 1000 מודל 2018 (האוקטביה השניה שלו רצוף כרכב חברה), כיוון שהאוטו כבר אחרי החלפת קלאצים ומכטרוניק והאוטו עדיין לא ראה 60000 ק"מ על השעון. 

ומצד שני אני מכיר מישהו שהחזיר לחברת הליסינג ראפיד שעשתה כ-100 אלף ק"מ על קלאצ'ים מקוריים. נו אז?

רכב חברה, אמרת הכול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא כל רכב חברה אומר שהתנהגו איתו כמו מכונית מירוץ, במקרה השכן שלי עובד בתעשיית הרכב ושומר על האוטו שלו כמו בונבוניירה (לא זאת מהמערכון של הגשש), כשאני החזקתי רכבי חברה הייתי מתנהג אליהם כאילו היו הרכב שלי ואף יותר מכך, הם תמיד חזרו מלוקקים לחברת הליסינג, הסלון היה כמו חדש וכך גם המצב המכני של האוטו.

נכון יש גם אחרים אבל במויחד אלו שעושים קילומטרים רבים על האוטו ומבינים שזה הבית שלהם לחלק גדול של שעות היום מתנהגים לרכבים שלהם כאילו היו פרטיים שלהם.

אני מניח שיש עניין של אופי נהיגה, נהיגה עירונית או בין עירונית, פקקים, ואפילו אם אתה חי במקון שבו אתה נזקק לזינוקים בעליה באופן קבוע או גר במישור, כל אלו משפיעים על אורך החיים של התיבה והקלאצים.

הבעיה היא שאתה לא באמת יכול לדעת מה יצא לך, יכול להיות רכב אחד שלא עושה בעיות ורכב אחר שמחליף קלאצים באותה תדירות שהוא מחליף בלמים ואז קשה לך כלקוח לקבל החלטה מושכלת אם אתה לוקח את הסיכון או מוותר עליו וקשה לך לתכנן מראש.

אני יכול להגיד לך שבזמנו שקלתי את הפורד פוקוס עם הגיר הרובוטי יד שניה שהיה משאיר לי הרבה מאוד עודף ממה שתכננתי לרכוש ועוד היתה להם הרחבת אחריות של 7 שנים על הגיר, הסיבה היחידה שלא קניתי אותה וקניתי יונדאי I30CW הכמעט כפול מהמחיר הייתה שאמנם יש אחריות על הגיר אבל זה לא עוזר לך כשאתה תקוע בצד הכביש עם 4 אורות תמיד בזמן הכי גרוע שיכול היה להיות או הכי רחוק מהבית שאפשר עם בגאז מלא במזוודות ילדים עצבניים אשה מאוכזבת ורכב שעולה על גרר לנקודה איקס כשאתה ממשיך את הופשה במו ית. פייר לי זה לא היה שווה את זה אני מעדיף לשלם הרבה יותר בשביל רכב אמין יותר או בשביל להפחית את הסיכון שיקרה משהו כזה- הפוקוס עם הגיר הרובוטי לא היתה שאלה של אם יקרוס הגיר אלא מתי יקרוס הגיר- הכול עניין של חישוב והערכת סיכונים.

פורסם
לפני 19 שעות, menir1 כתב:

ראשית, החלפת הקלאצ'ים אינה יקרה (כ-3000 ש"ח ובמעבדות גיר מתמחות גם באזור ה-2000 ש"ח)

שנית, תיבת ה-DSG בשנים האחרונות, אינה בעייתית - זהו מוצר בוגר שהבשיל. הדבר היחיד הנכון במה שכתבת, היא הרגישות של המצמדים (אורך החיים שלהם) בתלות בתוואי הנסיעה - תוואי רבוי בפקקים קשים המאלצים זחילה תוך לחיצה על דוושת הבלם. תופעה זאת אינה ייחודית ל-DSG אלא נכונה לכל תיבה רובוטית.

הבשיל? בגלל זה אנשים ממשיכים גם פה בפורום להתלונן על מכטרוניק דפוק,מכלול ידית דפוק,או החלפת קלאצים בתדירות גבוהה/תקלות אחרות...

פורסם

למה לא ללכת לכיוון של היברדית כמו טויוטה פריוס או יונדאי איוניק - אם יש לך יותר מ15 אחוז נסיעות בעיר צריכת הדלק תהיה משמעותית טובה.
עם שתיהן לא תהיה בעיית סחירות.

תמיד שמח לעזור וליעץ לגבי רכישת רכב - במיוחד רכבים שנותנים תמורה טובה לכסף(אפשר גם בפרטי).
בעבר: פג'ו 205, דיהטסו אפלאוז, פיאט מולטיפלה(זוכת תחרות הרכב הכי מכוער בעולם), רנו לוגאן, ניסאן מיקרה
היום: טויוטה סיינה

פורסם

בהמשך למה שakivas כתב,

איוניק או קיה נירו 2018 ההיברידיות בתקציב.

הן מומלצות, יש להן שוק מעולה, חסכוניות ומצוידות באבזור בטיחות חריג לטובה לשנתון הזה.

לגבי סוללה, לפחות לגבי הקיה יש 5 שנים אחריות סוללה כך שאתה עדיין בתקופת האחריות ובנוסף ניתן להאריך אותה בעלות לא גבוהה.

• תוכן חדש...