Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמי מחזיק בניסאן אלמרה שנת 2016 פרטית שנמצאת אצלו מאז ומתמיד (רכש ישירות מהחברה).

הרכב עלה לכביש בינואר של אותה שנה (משמע רכב בן 5) והק"מ הנוכחי איפשהו סביב ה105-110 אלף. מטופל במוסך מורשה.

הרכב צריך פחחות (אני מכיר את הרכב ו"פוגש" אותו פעם בשבוע-שבועיים) שחמי מעוניין לבצע לפני שהוא לוקח את הרכב לטרייד אין.

כרגע אני מחזיק בהונדה סיוויק 5 ד' 2013, שעברה קרוב ל140 אלף ק"מ.

מבדיקה בלוי יצחק- מסתבר שהמחירונים של הרכבים יחסית דומים (ממה שאני מכיר, לניסאן יש ירידות ערך משמעותיות הרבה יותר מאשר להונדה).

בטרייד- מן הסתם הוא לא יקבל מחירון על הרכב וחשבתי אולי לקחת את הרכב שלו, לתת לו את המחיר של הטרייד או אפילו קצת יותר ולהשתדרג מבחינת השנתון והק"מ.

השאלה היא, מבחינת הרכבים (בשקלול הנתונים של שנתון וק"מ) איזה מהם עדיף? אני נוסע סביב ה100 ק"מ בחודש, הרכב שלו לא נוסע הרבה בכלל ונסע בעיקר בתוך העיר ולרכבת.

כדאי לבדוק לעבור לאלמרה או שזה רכב שמבחינתי זה להכניס ראש בריא למיטה חולה וחבל על "ההרפתקה"?

פורסם

יש לך את ההיסטוריה המלאה של הרכב, אז לאיזה מיטה חולה אתה יכול להיכנס? אם זה מעניין אותך. תבקש מחמך את הרכב לכמה שעות, ותבדוק לעומק אם זה רכב שמבחינתך מהווה התקדמות.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

פורסם
לפני 5 דקות, guy.a כתב:

יש לך את ההיסטוריה המלאה של הרכב, אז לאיזה מיטה חולה אתה יכול להיכנס? אם זה מעניין אותך. תבקש מחמך את הרכב לכמה שעות, ותבדוק לעומק אם זה רכב שמבחינתך מהווה התקדמות.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

אני לא יודע איך הרכב מבחינת אמינות וכאלה, לכן אני שואל פה :) אולי מבחינת "יותר רכב" בשביל אותו כסף (הרי המחירונים דומים. במקסימום אני יכול להוריד במחירון של הרכב שלי בשביל מכירה זריזה\להעמיד אותו לטרייד במקום של חמי כדי לא לתקוע אותו שיחכה הרבה) למשל מבחינת חווית נהיגה האם יש הרבה הבדל בין הסיוויק לאלמרה? אמינות וטיפולים? דברים כאלה.

תודה רבה!

אני כנראה באמת אקח את הרכב לכמה שעות (לנהוג עליו כבר יצא לי כמה פעמים אבל אף פעם לא באמת "בחנתי" אותו כי לא היה לי צורך)

פורסם

לא כדאי בשום אופן, אלמירה רכב בסיסי וגרוע למדי, לא נוח ברמה קיצונית, עיצוב גרוע, עיצוב פנים לא אסתטי, פחות מרווח, פחות חזק, גיר רציף שלא כולם אוהים.

נחות מהונדה סיוויק 2013 מכל מבחינה אפשרית.

פורסם

מבחינת חווית נהיגה אין מה להשוות את הסיוויק לאלמרה, לא ההיגוי לא המתלים לא אחיזת הכביש ובטח לא המעבר ממנוע 140 כ״ס של ההונדה שמשודך לגיר פלנטרי מוצלח מאוד למנוע 1600 עצלן עם 110 סוסים וגיר רציף, אבל כל אחד והדרך שהוא רואה את חווית הנהיגה שלו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, yoav911gt2 כתב:

יותר רכב לא סביר שהאלמרה תהיה. רכב דיי בסיסי.

לפני כשעה, Buki כתב:

לא כדאי בשום אופן, אלמירה רכב בסיסי וגרוע למדי, לא נוח ברמה קיצונית, עיצוב גרוע, עיצוב פנים לא אסתטי, פחות מרווח, פחות חזק, גיר רציף שלא כולם אוהים.

נחות מהונדה סיוויק 2013 מכל מבחינה אפשרית.

לפני כשעה, Roycohen1979 כתב:

מבחינת חווית נהיגה אין מה להשוות את הסיוויק לאלמרה, לא ההיגוי לא המתלים לא אחיזת הכביש ובטח לא המעבר ממנוע 140 כ״ס של ההונדה שמשודך לגיר פלנטרי מוצלח מאוד למנוע 1600 עצלן עם 110 סוסים וגיר רציף, אבל כל אחד והדרך שהוא רואה את חווית הנהיגה שלו.

לפני 7 דקות, llaavvii כתב:

בקיצור אם אתה מכיר את הסיוויק שלך והיא תקינה לא תרגיש שהתקדמת...

יותר רכב מההונדה לא ציפיתי שהיא תהיה, השאלה היא אם פחות (מה שאני קורא פה מהתגובות שכן? ושאני ארגיש "הרעת תנאים")

השאלה היא כמה? אני לא אחד שלוחץ את המנוע חזק ובבין עירוני נוסע הרבה עם בקרת שיוט.

דיברתי עם חמי, מסתבר שהאלמרה אפילו עם 92 אלף ק"מ (מה שאומר מבחינתי להתקדם בשנתון 3 שנים לרכב בן 5 במקום רכב בן 8 כמעט) "ולרדת" בקילומטראז' 50 אלף כמעט (אצלי 140 אצלו 92)

בעיקרון הוא הציע (מאחר ואנחנו משפחה הרי, אז אין בעיה) שאקח את הרכב ליומיים-שלושה שיהיה צמוד אלי, אבדוק את הרכב טוב כמו שצריך ואם זה יתאים לי וארצה אז נתקדם.

מבחינת מנוע וגיר, אני רוצה לנסוע עם הרכב כדי להרגיש את ההבדל, אם הרכב ירגיש לי עגלה-יישאר אצלו.  

מבחינת רכב "מפנק" יש שם פיצ'רים שכרגע אין לי כמו חיישני לחץ אוויר או הכניסה והנעה ללא מפתח (אבל לא על פי זה כמובן אני בוחר רכב, זה רק בונוס).

השאלה היא, במידה ואני מרגיש מבחינת נסיעה בסדר עם הרכב (אני אבחן אותו בכמה תנאי דרך אם זה בעיר,בינעירוני,פקקים, עליות..) על פניו נשמע לי שהעסקה משתלמת? ("להרוויח" 50 אלף ק"מ ו3 שנים ולא לשלם על זה שקל).

אגב, איך הרכב הזה מבחינת אמינות?

פורסם
לפני 6 דקות, aviel-bs כתב:

יותר רכב מההונדה לא ציפיתי שהיא תהיה, השאלה היא אם פחות (מה שאני קורא פה מהתגובות שכן? ושאני ארגיש "הרעת תנאים")

אני הרגשתי באלמירה "הרעה מאוד משמעותית בתנאים" ביחס להונדה סיוויק שני דורות אחורה משלך מודל 2003, שוב פעם, בכל היבט אפשרי.

התנעה ללא מפתח לא יכולה לפצות על מתלים שלא קיים והעדר שיכוך כמעט מוחלט. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, aviel-bs כתב:

על פניו נשמע לי שהעסקה משתלמת? ("להרוויח" 50 אלף ק"מ ו3 שנים ולא לשלם על זה שקל).

אתה "תרוויח" רכב פחות טוב בכל פרמטר.

יש סיבה שזה יותר זול. אלמרה (יותר נכון Versa) זאת מיקרה דור קודם עם בגאז׳, רכב שבנוי למדינות עולם שלישי/להיות אופציה הכי זולה להשכרה/להימכר למי שחשוב לו חדש וזול.

לא אומר שאין מקום לרכבים כאלה, אבל עדיף לך להישאר עם הסיויק (אלא אם אותה סיויק שחוטה ממש).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האלמרה הזו היא נוראית. נהגתי עליה כמה פעמים וזה פשוט רכב שמיועד לעולם שלישי וגם מיוצר במדינות עולם שלישי כגון הודו, סין, פיליפינים ותאילנד (לא שארץ הייצור מהווה פרמטר כיום, אבל זה מאה ללך לאילו שווקים זה מיועד)

אין מה להשוות עם הסיוויק. תשאר איתה.

פורסם

לפני שאתה עושה איזהשהו מהלך, קודם שיבדוק איזה הצעה הוא יקבל בטרייד אין. הרכב לא סחיר בעליל. 

לכול להיות מאוד שיקרה מהבאים: 

1. יקבל הצעה של 20 אלף ויגיד שהוא לא מוכן, וישאר עם הרכב. 

2. יקבל מחירון תמורת מחירון על "בונבוניירה" אחרת בדמות קליאו/אופל קורסה בת 3 עם 150 אלף מהשכרה, יחשוב שזה דיל טוב, ויבלבל לך את המוח שהוא מוכן למכור לך את הרכב תמורת 40 אלף. 

בכול מקרה, גם ב-20-30 אלף לא הייתי שוקל את הרכב הזה. 

מהסיבה הפשוטה: 

הרכב נחות מכול בחינה מהסיוויק שלך. אם ניקח ירידת ערך דומה(אם אתה לוקח ב-20-30 אלף), מה אתה בעצם מרוויח פה? קצת אמינות? כניסה אחת פחות למוסך ? כמה זה שווה 1000 שקל בשנה? 

אז על 83 שקל בחודש אתה מוכן לנסוע כול הזמן ברכב שהוא נחות יותר מכול בחינה? זה לא כסף שהוא אמור להוות שיקול.

פורסם

לפני 22 שעות, Buki כתב:

אני הרגשתי באלמירה "הרעה מאוד משמעותית בתנאים" ביחס להונדה סיוויק שני דורות אחורה משלך מודל 2003, שוב פעם, בכל היבט אפשרי.

התנעה ללא מפתח לא יכולה לפצות על מתלים שלא קיים והעדר שיכוך כמעט מוחלט. 

לפני 19 שעות, vadim6385 כתב:

אתה "תרוויח" רכב פחות טוב בכל פרמטר.

יש סיבה שזה יותר זול. אלמרה (יותר נכון Versa) זאת מיקרה דור קודם עם בגאז׳, רכב שבנוי למדינות עולם שלישי/להיות אופציה הכי זולה להשכרה/להימכר למי שחשוב לו חדש וזול.

לא אומר שאין מקום לרכבים כאלה, אבל עדיף לך להישאר עם הסיויק (אלא אם אותה סיויק שחוטה ממש).

לפני 18 שעות, dotan123 כתב:

האלמרה הזו היא נוראית. נהגתי עליה כמה פעמים וזה פשוט רכב שמיועד לעולם שלישי וגם מיוצר במדינות עולם שלישי כגון הודו, סין, פיליפינים ותאילנד (לא שארץ הייצור מהווה פרמטר כיום, אבל זה מאה ללך לאילו שווקים זה מיועד)

אין מה להשוות עם הסיוויק. תשאר איתה.

לפני 17 שעות, Buki כתב:

זה מה שכתבתי עליה פעם:

קראתי הכל(כל האשכול) תודה רבה! (חוץ מהתגובות בנוגע למיקום מכסה דלק כי מה לעשות.. גם לי יש סיוויק ואני לא אובייקטיבי בקטע הזה חח)

לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

לפני שאתה עושה איזהשהו מהלך, קודם שיבדוק איזה הצעה הוא יקבל בטרייד אין. הרכב לא סחיר בעליל. 

לכול להיות מאוד שיקרה מהבאים: 

1. יקבל הצעה של 20 אלף ויגיד שהוא לא מוכן, וישאר עם הרכב. 

2. יקבל מחירון תמורת מחירון על "בונבוניירה" אחרת בדמות קליאו/אופל קורסה בת 3 עם 150 אלף מהשכרה, יחשוב שזה דיל טוב, ויבלבל לך את המוח שהוא מוכן למכור לך את הרכב תמורת 40 אלף. 

בכול מקרה, גם ב-20-30 אלף לא הייתי שוקל את הרכב הזה. 

מהסיבה הפשוטה: 

הרכב נחות מכול בחינה מהסיוויק שלך. אם ניקח ירידת ערך דומה(אם אתה לוקח ב-20-30 אלף), מה אתה בעצם מרוויח פה? קצת אמינות? כניסה אחת פחות למוסך ? כמה זה שווה 1000 שקל בשנה? 

אז על 83 שקל בחודש אתה מוכן לנסוע כול הזמן ברכב שהוא נחות יותר מכול בחינה? זה לא כסף שהוא אמור להוות שיקול.

קודם כל, אני רוצה להודות לכולם על התגובות והסיוע!

דבר שני, אני מבין שבעצם אני לא מרוויח כלום פה כי גם במכירה עתידית למרות שהאלמרה תהיה עם פחות קילומטראז', המחירון עדיין יהיה זהה\הפרש זניח?

לגבי מה הוא יקבל בטרייד-בתור אחד שמכיר את הבנאדם, הוא לא יעשה "מפתח תמורת מפתח" או משהו. הוא נחוש להחליף רכב והוא יחליף כנראה..זו הסיבה שבכלל נכנסתי לסיפור מההתחלה (כי אני יודע שאינמצב שהוא יחזל"ש אותי אם אני ארצה את הרכב, בכל זאת אבא של אשתי והוא בעצמו אמר לי "אם אתה רוצה זה שלך" רק שעכשיו לא בטוח שאני רוצה..)

מבחינת אמינות- ברוך השם הסיוויק שלי אמינה מאוד (טפו טפו אצלי שנתיים ובינתיים רק טיפולים שוטפים תודה לאל) ולדעתי גם לא שחוטה (אני נוסע רגוע כל-כך והרב בבקרת שיוט, ברמה שלפעמים אני מרגיש שאני עדיין נוסע במאזדה 3 שלי עם המנוע 1600) .

כנראה שאני באמת לא אקח את זה מהסיבה שאני גם מחובר מאוד לסיוויק (אם אני באמת לא אקח את האלמרה כנראה שהרכב הבא יהיה הסיוויק החדשה עם המנוע 1.5 עוד שנתיים אולי כשהמחיר יאפשר..).

אני אקח את הניסאן להתרשמות של כמה ימים בשביל הכיף, אבל כנראה שהיא תישאר אצלו.

תודה רבה לכולם! 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...