Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

הקליאו יפה, אבל ה0.9 המטורבת הזה מפחיד אותי.

היא לא צריכה להפחיד אותך.

מנוע הטורבו הזה נחשב אמין, משודך לגיר ידני, לא רואה סיבה לדאגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות"ש מבין אותך מאוד, יצא לי לעשות נסיעה אחת בינונית באורכה עם אלטו וסיכוי טוב שהיא הרכב הכי מבאס שיצא לי לנהוג בו, למשל הרגשה של כסא שאתה יושב על ערימת קש עטופה בבד (ואני ממש לא רגיל לשבת על מרצדס או צרפתיות).

כמעט כל צעד יהיה שדרוג לטובה

פורסם (נערך)

Sperial אכן כדאי לציין יותר פרטים.
מבחינת נסיעה כרגע מדובר ב20-30 דקות כתלות בפקקים, אבל הנתון הזה קצת משקר, קודם כל כי זו נסיעה יחסית קצרה (19.6 ק"מ), ומאוד פשוטה (עליה על כביש החוף מיציאה ליד הבית וירידה מכביש החוף כמה מחלפים אחרי), ובנוסף אני בדרך כלל בודק בוויז מה קורה ואם אני רואה משהו חריג אני פשוט יושב בבית עד יעבור זעם... אז עד עכשיו החיים היו דבש.
מה יקרה במעבר הדירה הקרוב? המרחק יגדל (33.3 ק"מ, וואו מספר יפה!), וגם זמן הנסיעה כמובן התארך לבין 30-50 דקות כתלות בפקקים, אז אני הולך לסבול עוד יותר מהאוגר המעוך.
עד כמה אני סובל ברכב הזה? אני אובר דרמטי כמובן, אבל בהחלט לא נהנה יותר מדי והתאור שרשמתי קודם די מתמצת את דעתי על הרכב הזה. אני גם מתחיל להרגיש קצת את הגב התחתון, אבל יש מצב שזה בכלל קשור לתרגילי הרמה של ילד במשקל 6 קילו שאני מבצע לעיתים תכופות לאחרונה.

לעניין התקציב הוא יכול לגדול משמעותית, אבל אני לא ממש רוצה לעשות את זה, זה נראה לי מיותר. גם הכסף שאקבל על האלטו הזו פחות מדאיג אותי. ראיתי שהמחירון הוא 17 אישית לא הייתי משלם עליה גם 7, אבל אני מניח שאי שם יהיה מישהו שיקנה אותה באזור ה12. זה יספיק בערך לחצי אופנוע שאני מתכנן לרכוש בנוסף.
לגבי עניין נפילה עם רכב משומש בהחלט יתכן, אבל אם מחפשים בסבלנות אפשר למצוא מציאות נהדרות.

עכשיו אחרי שיש לנו קצת יותר פרטים אפשר לנסות להתקדם.
אתם אומרים שהרנו הזו אמינה? היא לא מווברצת בצורה סופר מוגזמת?

Slowride הלוואי... זה אפשרי כמובן, אבל אני לא רוצה לטחון אותה. אולי הייתי צריך לרכוש את ה309 של דיסקו ולטחון אותה 😕

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

הקליאו יפה, אבל ה0.9 המטורבת הזה מפחיד אותי.

ה 0.9 זה אחד המנועים המודרניים עם טורבו הבודדים (אם לא היחיד) שאין לו הזרקה ישירה, דווקא אותו הייתי פחות חושש לקנות משומש מכל מנוע טורבו קטן נפח אחר. 

• מעניין 1

פורסם

אני לא הייתי מחפש רכב ישן לנסיעה כדיילי. היום במעט מאוד כסף אפשר לקנות רכב בטיחותי ועם כל האהבה לאותנטיות ולאנלוגיה מחוסרת האלקטרוניקה של פעם, צריך לקחת את זה בחשבון כשנוסעים כל יום 20 ק"מ.

פורסם (נערך)

@farkash7

אם החלטת להחליף רכב, ואתה ללא ילדים, רעשי רוח ונוחות נסיעה לא בראש מעיינך - קח לך קליאו 0.9 אתה תהנה ממנה.

מצפייה בלוחות ראיתי שסביב ה 20-25 תוכל להשיג אחת מהדגמים המוקדמים.

(הופתעתי האמת, הייתי בטוח שתיהיה מתומחרת כעשירייה פחות, טורבו צרפתי ידני, אבל נראה שהשוק כן מעריך אותה).

תעבור דרך קרסו טרייד, כנראה יש להם לא מעט מאלו למכירה, כדי לפחות לשמוע מה מוכנים לתת לך בטרייד. זה יחסוך לך את ההתעסקות.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

האלטו אמורה להיות די סחירה, בייחוד אם יש לה נתונים טובים.

אם יש לו זמן והוא יכול להיות תקופה מסוימת בלי רכב, חבל שיכנס לעסקת טרייד אין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

האלטו מאוד מבוקשת, במיוחד בדגם האוטומטי. 

הייתי מוכר אותה בכיוון של 14k. 

מוסיף עוד סכום זהה וקונה 208 ידנית או קקטוס 2016/7.

אתה תופתע לגלות עמה מהר תמכר האלטו, חבר מכר ידנית בכמעט מחירון תוך שבועיים. 

מחיר הקליאו מאןד גבוה ביחס ל-208. לכן אעדיף 208 דתהיה צעיאה בשנתיים באותו תקציב. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

תחזור ל205 וזהו. 

ללא ספק, רכב שתוכנן בשנות ה80 ויוצר בשנות ה90, יהיה יותר מודרני ובטיחותי מסוזוקי אלטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הבטיחות הפסיבית באלטו כנראה עדיפה, הבטיחות האקטיבית אני כלל לא בטוח. ה-205 מתנהגת הרבה יותר טוב על הכביש והיא גם חזקה יותר.

פורסם

לאלטו לפחות יש כריות אוויר, ABS ו-ESP.

אם אני לא מתבלבל, במקרה הטוב היו דגמים של ה-205 עם כרית אוויר אחת או שתי כריות אוויר.

פורסם (נערך)

לא זכור לי שה-205 הגיע עם כריות אוויר.
מה קורה עם אנשים שמוכרים רכב? איזה מודעות הזויות, ואני לא מדבר על המחיר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

כמו שאמרו פה הקליאו 0.9 אחד הדגמים האמינים של רנו מהדור היוצא שהתחיל ב 2012, כל קשר בינו לבין הרעש השלילי שעולה בהקשר של רנו עם המנועים (1.2) או הגיר הרובוטי מקרי בהחלט. 

רכב עם VFM גבוה עם שוק ער שזוכה לביקוש טוב (מניסיון) ככה שאתה תפסיד פחות במקרה של מכירה תוך שנתיים, מה שכן זה גם אומר שתצטרך כנראה להשקיע יותר עבור דגם שמור ביחס לאלטרנטיבות כמו ה 208 או הקקטוס. כמו כן, היא מכויילת בצורה יותר קשיחה וספורטיבית ביחס לקטגוריה, אם אתה רוצה פיצוי על הסבל שעברת עם האלטו אז אולי רכבי PSA יתאימו לך יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

קח עצה מאדם קצת יותר "זקן ממך":

יום אחד אתה תסתכל בפרספקטיבה לאחור. זה יהיה כשכבר יש לך יציבות כלכלית, אבל מיחוש פה ומיחוש שם (גב תחתון וברכיים הכי מועדים לפורענות. שמור עליהם...), והתעסקויות ו"כאבי ראש" לרוב. ואז תאמר לעצמך איזה טיפש הייתי בשנים היפות הללו כשבחרתי לחסוך את הגרושים האלו של שדרוג הרכב ונסעתי בעונש הזה... אם רק הייתי מבין אז מה שאני מבין היום על ההנאה מהחיים...

אז הנה. אמרו לך. 

תוסיף עוד 10 אלף, ותנהג במשהו נורמאלי. וגם יותר בטיחותי (עוד שיקול שאתה נותן לו יותר משקל עם הגיל...)

הבנתוש?

פורסם

רכב מודרני אבל עדיין פשוט וקצת מיושן עם מעט אלקטרוניקה שנותן VFM גבוה הוא סנדרו, 1.2 הישן או 0.9 טורבו...לדעתי זה מה שאתה מחפש :-)

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...