Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

איציק תודה. מבחינת הנתונים הן מאוד דומות. העיקר שמישהו נהנה מהרכב הזה.

הוא נהנה בהחלט.
אל תשכח שמדובר בדיל לא נורמלי. מודל 2015 - מחיר הסגירה היה מתחת לקו ה 30K ש"ח . הרכב כבר היה אחרי החלפת טיימינג (שנתיים קודם לכן) ועם סט צמיגי מישלין חדש. בבדיקה מצאו שהברקסים מקדימה גמורים וציינו רישרוש מהמדחס (לא יודע מה הכוונה, כי רוב המדחסים שאני מכיר בגילאים האלו, יש להם איזה רישרוש\זימזום).

במחיר הזה - לא רק שאתה קופץ לרכב צעיר יותר ובטיחותי יותר ביחס לרכב בן 10-15-20, אלא שגם תוכל להרשות לעצמך לזנוח את הגיר הידני (ביחס לרכב אחר ישן) ולעבור לגיר אוטומטי (6 הילוכים) מבלי לשלם על זה בצריכת הדלק. מבחינת תמורה לכסף, זה המקסימום שתוכל לקבל.

נכון, אין פה שמירת ערך אבל כאשר מדובר במשומשת שכבר אחרי הכאפה הראשונה של איבוד הערך - מדובר בעניין יותר פסיכולוגי.
אתה קונה מודל 2015 בפחות מ 30K, תיסע בו 3-5 שנים ותמכור ב 5000 שח - עדיין הרווחת.
תקנה, למשל, משפחתית אחרת (נניח, מאזדה 3) ב 65-75K ש"ח (מודל 2015), תיסע בה 3-5 שנים, תמכור ב 40K ? "הפסדת" את אותו הסכום - אבל לא היית צריך מימון וגם לא העמדת סכום כסף נוסף על 4 גלגלים בחוץ.

יש עוד מכוניות משעממות שיכולות להיות לך כתמורה טובה לכסף: 301 עם מנוע 1.6 אוטומטית 6 הילוכים.
ב 30K אתה קונה מודל 2017 יוצאת ליסינג (סביר להניח שזה לא יהיה עם ק"מ נמוך).
אין שם מנוע טורבו, אבל יש גיר 6 הילוכים, מולטמדיה בהתקנה מקומית ונוחות נסיעה דיי טובה. יתר הדברים פחות טובים (אין כאן ריגושים, אין כאן בידוד אקוסטי מוצלח ואני דיי משוכנע [לא בדקתי] שגם מבחינת בטיחות פאסיבית היא לא ברמה של המשפחתיות ה"רגילות") אבל אין ספק שזה כמה וכמה רמות מעל האלטו האוטומטית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמת זה באמת דיל נהדר. ההתלבטות כרגע היא בין הטויוטה אוונסיס שאני מתכנן לקפוץ לראות מחר לבין משפחתית צרפתיה (קקטוס/C4/308).
לגבי הטויוטה סקרנו אותה. היא ישנה יותר אבל מציעה תמורות אחרות בדמות גודל (שימושי בטיולים), נוחות, אמינות (כך אומרים) וסחירות. זה גם רכב שאני יכול לזרוק אותו עם ראש שקט בכל מוסך ולדעת שיהיה בסדר, עם הצרפתיות זה סיפור אחר... כל מני דברים מוזרים של צרפתים שעדיף להשאיר את הרכב אצל מישהו שמבין ואני מכיר רק אחד בת"א.

C4 יש רכב אחד בלוח שהמחיר במודעה נכנס בתקציב. יש עוד אחרים שהמחיר המבוקש גבוה יותר אבל אי אפשר לדעת מה יהיה מחיר הסגירה... הק"מ שלהם הוא כמעט 100K. הC4 חדשה יותר אין ספק, היא גם תהיה כנראה מאוד נוחה וה1.2T המטורבת יהיה כנראה קצת יותר מעניין וחסכוני מה2.0 שבטויוטה, אבל גם ידרוש יותר צומת לב. זו חבילה מאוד טובה וצעירה יותר, אבל עדיין אין לי תשובה חד משמעית מה עדיף.

הזכרתי 308 כי זה אולי הרכב היחיד שאני מסמפט קצת יותר. הוא לא שונה בהרבה מהC4 מהרבה בחינות, אבל יש לי חיבור אישי לפג'ו וה306 שהייתה לאבי פעם הוא רכב שאני זוכר בבירור ומאוד לטובה. מה שכן המחירים המבוקשים על ה-308 ידרשו להגדיל את התקציב עוד, וזה כדי לקבל איזו 308 יוצאת ליסינג עם 80-90K ק"מ משנת 2015. יש שיגידו שזה דיל טוב יותר, אחרים יגידו שלא.

דרך אגב מה קורה עם אנשים שמוכרים רכבים?
דגמתי בשביל הספורט 308 שנמצאת בלוח המון זמן. במודעה מצויין שאין צורך ברכב כי יש עוד רכב ושהיא נקנתה לפני שנה מליסינג. מצויין שם מחיר של 55K. בדקתי מה המחירון המשוקלל, 40K.
התקשרתי ושאלתי אותה לגבי מה המחיר כי מה שרשום במודעה רחוק מהמחירון, קיבלתי תשובה "אז תקנה במחירון", איחלתי לה בהצלחה...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בגלל הקורונה, שוק המכוניות המשומשות (הזולות מאוד) - דיי עירני. יש כאלה שחושבים שזה משפיע באופן רוחבי על כל שוק המשומשות (יכול להיות).
...אז יש כאלה שחושבים שהשמש זורחת להם מהחור של התחת... חכה בסבלנות (או, במקרה שלך: תסבול בסבלנות :-P;-)) .

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

דרך אגב מה קורה עם אנשים שמוכרים רכבים?
דגמתי בשביל הספורט 308 שנמצאת בלוח המון זמן. במודעה מצויין שאין צורך ברכב כי יש עוד רכב ושהיא נקנתה לפני שנה מליסינג. מצויין שם מחיר של 55K. בדקתי מה המחירון המשוקלל, 40K.
התקשרתי ושאלתי אותה לגבי מה המחיר כי מה שרשום במודעה רחוק מהמחירון, קיבלתי תשובה "אז תקנה במחירון", איחלתי לה בהצלחה...

אל תתפלא, יש אנשים שהם פשוט אידיוטים. 

במקרה נכנסתי היום לראות מודעות של דירות להשכרה, וראיתי עדיין חלק מאותם דירות שראיתי לפני 4 חודשים, עדיין מפורסמות באותו מחיר. 

כאילו מה? זה לא הגיוני להוריד 300 שקל בשכירות אבל כן סבבה להפסיד סביב 15 אלף על דירה שעומדת ריקה?

זה לא שונה ברכבים, אלא רק יכול להיות גרוע יותר. 

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

במקומך כן הייתי בודק את האוונסיס. הבעיה היחידה שעלולה להיות איתה לעומת האלטו זה הצריכת דלק והגודל.

אבל אם אתה אומר שגם האלטו לא כזאת חסכונית (אין מצב שהיא פחות חסכונית מסדאן מנהלים 2 ליטר), אז זה מתקזז. ולגודל מתרגלים תוך שבועיים, אלא אם אתה נמצא במקומות עם מצוקת חניה קיצונית ברמה שכל סנטימטר חשוב.

האלטו אכן לא חסכונית ביחס לעגלתיות. הכי טוב שהוצאתי ממנה(נסיעה על 90 ללא מזגן כאשר רוב מוחלט בבין עירוני ללא פקקים) היה 1 ל-17.5, בנסיעה יותר הגיונית אבל רגועה זה כבר הפך ל- 1ל-15.5. 

ובאמת שזה רכב שפשוט לא זז. הגרסא הידנית מרגישה כאילו יש לה טורבו לעומתה. 

פורסם

אני מוציא עם האלטו סביב ה1-13 אבל זה רק כי דוושת הגז שלה מומשה עם ביט אחד בלבד במחשב המנוע, או פול גז או כלום.

פשוט רכב גרוע.

פורסם

אני בספק שדוושת הגז באלטו קשורה איכשהו למחשב, לדעתי היא מכאנית וכך מה ששולט הוא חיישן אוויר אחרי מצערת.

בכל אופן, אנשים אכן חיים בסרט ואם לא הורדת עדיין אז אני מציע שתוריד את תוסף handz לכרום ותגלה כמה זמן מודעות יושבות בלוח.

פורסם

אני במקומך הייתי מחליף.

נסעתי 3 שנים עם פג'ו 107 רובוטית, שחוץ מהגיר היא לדעתי דיי  ודומה לאלטו שלך. 

החוויה דיי דומה לשלך: רעש , ויברוץ רב, כיסא לא נוח , מנוע חלש וכד'. 

כל רכב שהוא לא c1/107/108/aygo/

Mii/citigo/up  

Micra

ככל הנראה יהיה עדיף ונוח משמעותית. 

אני מרוצה מכל רגע שאני לא משתמש יותר ברכב הזה. 

פורסם
לפני 44 דקות, EliC25 כתב:

אני בספק שדוושת הגז באלטו קשורה איכשהו למחשב, לדעתי היא מכאנית וכך מה ששולט הוא חיישן אוויר אחרי מצערת.

בכל אופן, אנשים אכן חיים בסרט ואם לא הורדת עדיין אז אני מציע שתוריד את תוסף handz לכרום ותגלה כמה זמן מודעות יושבות בלוח.

שכחתי שאני מדבר עם מקצוענים ואף אחד לא יקנה את החירטוטים שלי. 
לגבי אותה מודעה רשום בה "טסט לשנה עד 19.7.2021" אז אני מניח שהיא יושבת בלוח זמן מה...

פורסם (נערך)

טוב התפתחות נוספת.
הצצתי שוב בלוח של הC4 בשביל הספורט. בדרך כלל אני מסנן מודעות לפי ק"מ, לא עשיתי את זה הפעם.
פתאום הופיע מודעה מהיום, C4 לבנה עם 700K ק"מ יד 2 מחדרה עיר האורות. הנחתי שזו טעות. טלפון למוכר, אכן טעות, 78K ק"מ, נשמע נחמד גר לידי לא נילך לראות?

הולכים לראות. הרכב מ2016 יד 2 לבן נקנה מלובינסקי טרייד (היה בליסינג, נקנה ביולי 2019 יש אחריות לשנתיים... עד יולי 21). 78K ק"מ. שמשה קדמית לא מקורית, עבר ריקול טיימינג לפני חודשיים (בלי משאבת מים 😕).
מזגן עבד חלש משום מה, לא קירר. הפתיע גם את המוכר, לדבריו יש לו אחריות של לובינסקי טרייד והוא יטפל בזה לפני שאני לוקח את הרכב.
צמיגים, זוג קדמי סיני שהחליפו לו כנראה בטרייד, בן שנה. סיני רע אבל אפשר לסחוב אותו קצת (מקסימום יזוז אחורה).
הצמיגים מאחור מישלן, נראים ישנים, אולי הגיעו עם הרכב.
האוטו נסע יפה מאוד בכביש 4, לא נהגתי, לא אוהב לנהוג ברכבים לא שלי. לא היו רעידות, האיץ יפה מאוד, שקט מופתי.
פלסטיקה בפנים שלמה, יחסית נקי (וזה לא רכב שהיה בשטיפה לפני יומיים כדי שיראה יפה).

המוכר בגובה של איזה שני מטר, לדבריו סובל מבעיות גב, רק בסיטרואן נוח לו, אז כנראה שיהיה בסדר 😁
המוכר גם בנאדם מאוד נחמד לא רק בטלפון וזה חשוב!

בקיצור נראה לא רע. מבחינת המחיר כמעט בתקציב שלי. לא ברמה שמבטלת עסקה, עוד 1000 שקלים יוכלו להפוך את העסקה למתוקה יותר.
הטויוטה קוסמת, אף פעם לא החזקתי יפנית, אבל הבדל של 7 שנים... לא בא ברגל. זה גם עדיף לתינוק, הכסא בטיחות יעבור לשם, ונראה לי שאני אסע עם הפונטו לעבודה.
אני מחבב את הפונטו, המושב שלה אחלה וככה נשמור על הC4 הזו. תמיד אפשר להתחלף בינינו אם יש צורך.

אולי זה סימן משמיים, כשבאתי לנסוע מהמוכר חזרה לבית נכנסתי לאלטו, הנעתי ובום, המצבר נפרק ברגע אחד והתפגר... מזל שהיו כבלים ברכב. מרגיש כאילו מישהו סימן לי.

נראה לי שאקח אותה מחר לבדיקת שלדה ומרכב, בדיקת זיהום אוויר כדי לראות שהיא לא אוכלת שמן, למוסך שיבדוק אותה על ליפט ונתקדם.

Wish Me Luck או תנו לי בראש

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)

במידה ויש תקלה יקרה לתיקון במיזוג הייתי מוודא שיתקנו אותה באמת ולא ימלאו גז ויקוו שיחזיק עד לתום האחריות.

מעבר לכך לדעתי בחירה נבונה טויוטה בת 14 עם כול הכבוד לטויוטה כנראה תסבור מ"תקלות בלאי" (כול מיני רכיבים מתבלים כמו מתלים או חלקי היגוי)

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בת 12.

לא חושב שזו בעיית גז. הרגיש כאילו הוא חנוק. אולי מעבה, אבל אני לא איש מזגנים.

פורסם
לפני 27 דקות, Gavrik כתב:

במידה ויש תקלה יקרה לתיקון במיזוג הייתי מוודא שיתקנו אותה באמת ולא ימלאו גז ויקוו שיחזיק עד לתום האחריות.

מעבר לכך לדעתי בחירה נבונה טויוטה בת 14 עם כול הכבוד לטויוטה כנראה תסבור מ"תקלות בלאי" (כול מיני רכיבים מתבלים כמו מתלים או חלקי היגוי)

אם להשוות תפוחים לתפוחים(בערך) אז ב-35 אלף ויוצאת ליסינג, ע"פ מחירון אתה יכול לקנות גם אוונסיס בת 8. 

אמנם זה לא צעיר כמו סיטרואן בת 4, אבל עדיין... לא 14. 

פורסם (נערך)

חבר רכש קורולה יוצאת ליסינג לפני כמה חודשים. 2016 נדמה לי. שילם באזור ה63k.
הוא ביקש אכן ביקש 35k (המשוקלל 42K). הצעתי לו פחות (לטעמי זה מה שהרכב שווה) הזיע וביקש מעט יותר, אבל לא משהו שתפיל בגללו עסקה.

• תוכן חדש...