Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזמן האחרון עקב כל מני שינויים משמחים ההורים שלי תרמו לי פונטו איבו חביבה מאוד והיא משמשת את בת הזוג שלי והיא העבירה לי סוזוקי אלטו אוטומטית שלוקחת אותי לעבודה בכל יום.

האלטו הזו... אני לא סובל את הרכב הזה, הוא מווברץ, הוא רועש, הוא לא זז, וכדי שהוא יזוז צריך למחוץ את הדוושה ואז הוא לא חסכוני, הוא מכוער והוא לא נוח או בטיחותי. יש לו קסם אישי כמו לפחית קולה מאוגדת עם עוד 1000 פחיות בקוביית מחזור.

בקיצור זה רכב מחורבן שלא ברור לי למה אנשים קנו וקונים.

עכשיו השאלה מה עושים.
אופציה א - להעיף את האלטו ולהחזיר את הפג'ו הקטנה שלי לתפקיד של רכב עיקרי, אבל אני מרוצה מכך שהיא חזרה לסטטוס המקורי שלה של תחביב אז לא יודע אם כדאי, מעדיף לסבול.
אופציה ב - למכור את האלטו ולקנות מיני נורמאלית. חשבתי על פנדה. היא ההפך המוחלט מהאלטו, לא מוערכת בעליל, קוביה חמודה, 4 צילינדר חביב ויציב, חסכונית, קסם של רכב לדעתי האישית.
אופציה ג - להמשיך לסבול עד למעבר לרכב בדרגה גבוהה יותר (לא רואה את זה קורה בשנתיים הקרובות כי אין צורך, אבל אי אפשר לדעת...).

אופציה ב קוסמת לי, המחסום העיקרי הוא ההתעסקות עם קניה/מכירה. האמת שמבחינת קניה אני פחות דואג, יש כל הזמן רכבים בלוח, ואני לא בלחץ כי יש לי יותר מדי מכוניות.
יותר אין לי כוח להתעסק עם המכירה ואנשים מעייפים. לא יודע כמה האלטו עדיין מבוקשת (2010 אוטומט, 130K ק"מ). היא 7-8 שנים אצלנו, היד הראשונה הייתה השכרה, הצבע בפגושים מעט מתקלף וגם שהיא הייתה חדשה היא נראתה כמו אוגר ביום רע.

הצעות/מענות/קואצ'ינג התקבלו בברכה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא שופט, אבל מהמעט שאני מכיר אתה לא בפוזיציה שקצת עשרות אלפי שקלים יהפכו לך את החיים לכאן או לשם. אם כל כך רע לך, ולמה לא להחליף? למה דווקא לפנדה? למה לא לקנות רכב קצת יותר "נורמלי"? איזו סופר מיני סבירה? נניח, קליאו ידנית? אולי אפילו 208 אוטומטית?

במקומך לא הייתי חושב לרגע, אלא אם אתה נהנה לסבול.

• רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני גם לא מבין למה לפנדה, אמנם היא עדיפה כנראה על האלטו, אבל היא עדיין מכונית מיני.

נראה לי שסופר מיני תהיה בחירה הגיונית יותר. גם בתקציב נמוך יחסית אפשר למצוא דברים מעניינים.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, pooh-bear כתב:

לא שופט, אבל מהמעט שאני מכיר אתה לא בפוזיציה שקצת עשרות אלפי שקלים יהפכו לך את החיים לכאן או לשם. אם כל כך רע לך, ולמה לא להחליף? למה דווקא לפנדה? למה לא לקנות רכב קצת יותר "נורמלי"? איזו סופר מיני סבירה? נניח, קליאו ידנית? אולי אפילו 208 אוטומטית?

במקומך לא הייתי חושב לרגע, אלא אם אתה נהנה לסבול.

המחשבה היא לעשות סוג של החלפה "ראש בראש", בגלל זה הגעתי לפנדה. 
אני בהחלט יכול לרכוש רכב יותר רציני, אבל התוכנית שלי הייתה לא לקנות רכב בשנתיים הקרובות ואז לרכוש רכב רציני בתקציב גבוה בהרבה שבאמת מדבר אליי... יש לי אפילו כבר מועמדת בראש. הנסיעות שלי יחסית קצרות, אבל כן ניסחת את זה נכון עם האלטו הן בהחלט הפכו לסבל, והן גם הולכות להתארך עוד מעט כשאעבור דירה, אז אולי באמת כדאי לחשוב על רכב יותר רציני.
אציץ בגיזרת הסופר מיני... אולי יהיה שם משהו מעניין יותר... הבעיה שאז מתחילים להיפתח, ולעלות את התקציב, ופתאום קקטוס ידנית מתחילה לקרוץ גם אם יש לה מנוע חלש...

במחשבה שניה אתה לחלוטין צודק. אני אומנם צעיר, אבל במצבי אין שום סיבה שאני אסבול ואין שום סיבה שלא אשקיע בעצמי כמה עשרות אלפי שקלים גם אם רק לשנתיים הקרובות. עכשיו צריך להחליט איפה שמים את הקו ולהסתכל על האפשרויות.
מה שבטוח שאני לא נשאר עם האלטו הזו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

ההפרש בעלויות (הכוללות) ע"פ שנתיים בין אלטו לקליאו ידנית (משומשת, ועדיין חדשה בכמה שנים) לדעתי יהיה מספיק נמוך כדי שגם לא ישתלם לך לסבול וגם לא באמת יהיה משמעותי לרכב הבא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קניה והחלפה של רכב היא תמיד שיקול המשלב ענינים רציונליים ושיקולים כלכליים נטו משולבים ברגש ותחושת בטן, אחרת כולם היו נוסעים על אותו אוטו על הכביש, במציאות אנחנו חיים לא מעט זמן בתוך הרכב שלנו ולא מדובר רק באביזר שינוי פרקטי אלא גם באביזר נוחות, יש כאלה שמפריע להם יותר ויש כאלה שפחות מעניין אותם, תן להם אלטו או מיני קופר אס ומבחינתם כל עוד הם נכנסים בבוקר לאוטו ומתניעים והמזגן מקרר בקיץ זה אותו אוטו בדיוק.

אני לעומת זאת בדעה שאם אתה חי בתחושה שאתה סובל רק מהמחשבה שאתה צריך להכנס לאוטו ולנסוע, מקלל בזמן נסיעה ומדי פעם מחפש איזה עץ מזדמן לנעוץ בתוכו את מכסה המנוע ולגמור את הסיפור אז לא מגיע לך לסבול והרגש אמור לעבור את השיקול הרציונלי כלכלי ופשוט תחליף את האוטו גם אם מדובר בהשקעה כלכלית מסויימת.

לגבי הפיאט פנדה- תיקח אחת לנסיעת מבחן, יש סיכוי גדול שתגלה שמדובר שוב בפחית שתיה מקפצצת ורוקדת ורוטטת ורועשת לא פחות מהאלטו שלך.

פעם קיבלתי אחת מהשכרה בחול עם 15000 ק״מ על השעון, המחיר היה אטרקטיבי והנסיעה הייתה לואו-קוסט מלכתחילה, אחרי נסיעה של 150 ק״מ חזרתי לחברה ההשכרה ואמרתי שאני מעדיף שיגררו אותי מאחורי משאית זבל מאשר להמשיך לנהוג בדבר הזה (ובאותה תקופה היתה לי פיאט דובלו מהעבודה, לא בדיוק רכב מפנק).

אז הוספתי לא מעט בשביל לקבל אופל קורסה עם 80000 ק״מ שהרגישה פתאום כמו מרצדס.

פורסם

רע לך - תחליף. אבל לדעתי תחליף למשהו שיהיה שדרוג משמעותי לעומת האלטו, אחרת תמשיך לסבול.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סתם שאלה, למה הבת זוג לא יכולה לנהוג על האלטו ואתה תנהג על הפונטו?

וכן מנסיון של 8 חודשים עם אלטו אוטומט, זה פשוט זוועה על גלגלים. רועש, רועד, מכוער, תא נוסעים עם קסם של סובארו ליאונה 90. עגלה וגם לא חסכונית. אני לא הייתי נוסע על הגוש צואה הזה במשך שנתיים. 

אבל כן, אם הייתי כבר מחליף, אז לא הייתי הולך על פנדה אלא על משהו שבאמת נחשב לשדרוג- פיזו 208 למשל. 

פורסם

הפנדה תהיה טובה יותר בכול תחום, אך לשידרוג משמעותי, ולא יקר יחסית, הייתי בודק רנו קליאו 0.9 ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 23 דקות, davemustaine87 כתב:

סתם שאלה, למה הבת זוג לא יכולה לנהוג על האלטו ואתה תנהג על הפונטו?

היא צריכה לגרור כיסא בטיחות... כרגע לא גוררת הרבה בכלל, אבל בעתיד יהיו יותר נסיעות קצרות אני מניח.
במונחים מודרניים פונטו היא לא שיא הבטיחות (כוכב אחד בודד), אבל אי שם בשנת 2005 היא קיבלה 5 כוכבים אז ביחס לאלטו היא בטוחה יותר.

הקליאו יפה, אבל ה0.9 המטורבת הזה מפחיד אותי.
בראבו יכלה להיות אחלה אופציה, אבל רוב מה שאני רואה בשוק נראה לא טוב.
יש את האופציה של לרכוש קליאו דור 3 ידנית, זה לא הכי יפה ולא הכי מהיר, אבל ביחס לאלטו בהחלט שידרוג.
יש אופציה להעלות מעט את התקציב לאזורים של 20-30, אז כבר יש אופציות מעניינות יותר. ניתן למצוא C4 1.2T משנתון יחסית גבוה בתקציב הזה, זה כבר ממש שידרוג...
קקטוס 1.2 לא מטורבת יש לא מעט בתקציב הזה.

אני צריך להחליט מה הכיוון הנכון.

פורסם

הקליאו 0.9 נחשבת לדגם מוצלח.

הקליאו דור 3 רכב נוח מאוד, בטיחותי לזמנו, האבזור לא רע, אך המנוע לא חזק, הוא יהיה הרבה פחות חזק ממנוע הטורבו של הקליאו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הכל עניין כמותי.

עד כמה אתה סובל מהאלטו? זה 15 דקות בכיוון או 60 דקות בכיוון?

פו הדב ציין שעד כמה שהוא זוכר אין בעיה כלכלית. הייתי מציג את אחרת: כמה כסף אתה יכול להקדיש לרכישה, וכמה אתה מוכן להקדיש לה? ציינת מעבר דירה - זה אומר שאתה עובר ליד בור ללא תחתית, והוא עלול לשאוב אותך. אבל, רק אתה יודע מה חשבון הבנק שלך יכול לסבול בלי שאתה תסבול יותר מדי.

לגבי מכירת הרכב - המחירון שלו, כולל הפחתה של השכרה בעבר, צריך להיות סביב 15,000 ש"ח. כמה אתה כבר יכול להפסיד אם תוריד אפילו עשרים אחוזים? 3000 ש"ח? דווקא כאן ערכו הנמוך של הרכב בא לעזרתך. לא בדקתי את המחירים הנדרשים בלוחות, אבל כנראה שתוכל לחתוך אותם מלמטה כדי להפטר מהאלטו בלי להנזק יותר מדי.

הצד השני הוא דווקא חיפוש הרכב. בתקציב של 20-30 אש"ח אתה עלול לשרוף לא מעט מאמץ בחיפוש רכב מתאים, עם לקיחת הסיכון של עלויות נוספות אחרי הרכישה.

אישית - במגבלות שציינת הייתי בוחן כמה באמת האלטו לא בטיחותי למתווה השימוש שלך או בלתי נסבל, ומנסה להחליף רק אם זה מעבר לרמה הרגשית, כיוון שסה"כ ההתקדמות שלך תהיה די מוגבלת ובעיקר בגלל הסיכון לעלויות נוספות ברכב די ישן ולא מוכר. אם יש לך אפשרות לתקצב יותר זו אופרה אחרת. ואז גם לרכוש  רכב שמתאים להובלת המשפחה כולה כרכב עיקרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי תקנה סופר מיני ידנית שהיא קצת מהנה ולא מוערכת ותעיף את האלטו. בטח כשאתה חובב רכב וצריך לשבת בפח אשפה הזה כל יום.

פיאסטה, קליאו, 208, אתה מקבל גם נוחות נסיעה יותר נורמלית.

• תוכן חדש...