Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה. יש לי כבר פונטו אחת, לא שהיא רעה אבל אולי כדאי לגוון. לגבי הקליאו הזו הנסועה שלה גבוהה מדי לפרמטרים שהגדרתי. שוב הרכב החל מבעוד 3 חודשים בערך יתחיל לעשות 14-15K ק"מ לפחות בכל שנה.
Gavrik תוכל להפנות אותי למקור שלך לגבי הRecall, אני מודע לבעיה שהייתה במנועי ה1.2T של PSA, לא שמעתי על Recall עצבני פרט להחלפת רצועות התזמון שמבצעים.
הבעיה הגדולה שלי עם הC4 שזו חתונה קתולית. לרשום 2x אלף שקלים בספרים כהפסד זה לא כזה נורא, אבל נחמד שיש רכב שתמיד אפשר להפוך חזרה לכסף ואני מקווה שבעוד שנתיים הוא באמת יהפוך חזרה לכסף.

לגבי אוונסיס, היא תהיה ישנה, אבל לא יודע אם עייפה. סך הכל יפאנית עם מנוע 2.0 פשוט. בדרך כלל הן מזדקנות בכבוד וזו ספציפית לא נסעה הרבה בכלל במושגים של אוונסיס.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

מההודעות שלך נראה שאתה רוצה קקטוס אז לך על קקטוס ועדיף שזה יהיה בצבע הלא שיגרתי. 

האוונסיס על הנייר אחלה אבל בחייאת ראבק, רכב בן 11?! עוד לפני עשור הוא היה נראה מיושן והעיצוב או העיצוב - כנראה אושר על ידי מנהלים יפנים מדוכאים מיותר מדי שעות עבודה. 

משהו שתוכל להפוך לכסף בחזרה? סופר מיני תוצרת vag מהשנים 12-14 גם בחירה לא רעה ולחלקן יש אפילו איבזור לא דל. 

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם (נערך)

האוונסיס בהחלט נראית מממ כמו אוונסיס. כלומר שיעמומון מוחלט.
גם לנהוג בה יהיה בטח מממ כמו לנהוג באוונסיס. כלמר שום דבר לספר עליו.
מה שכן קראתי שהיא נוחה מאוד לגמיעת מרחקים. אמינה מאוד. יחסית (לנפח המנוע) חסכונית ויש לה שוק ער (או היה לה לפחות). 
לא חשבתי שאקנה כזה שיעמומון, אבל אולי עכשיו עדיף להשתעמם אבל לא לסבול...

הקקטוס הרבה יותר מגניבה אין ספק, לאבי גם יש אחת לוגמת סולר ואני ממש מחבב את הרכב הזה, אבל צריך לזכור שבתקציב שלי אקנה רכב עם מנוע 1.2 אטמוספרי וגיר ידני. כך גם אם אבחר ב208.
הידני מבחינתי הוא פלוס, אבל יש לו גם חסרון - בת הזוג שלי לא תרצה לנהוג עליו למרות שבעבר היה לה רכב ידני לך תבין... זה לא יגרום לי לפסול רכב כי אני לא צריך לסבול מהבעיות שלה 😃, אבל אם אמצא רכב מתאים ועל הדרך הוא גם אוטומטי אעדיף לקחת אותו.

ממה שראיתי הC4 מאפשרת לי לרכוש רכב קצת מעניין וסופר נוח. יש אחת בלוח יד 4 (זה אומר שאני אהיה יד 5 כן?), בתקציב וק"מ של פחות מ100K.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, farkash7 כתב:

תודה. יש לי כבר פונטו אחת, לא שהיא רעה אבל אולי כדאי לגוון. לגבי הקליאו הזו הנסועה שלה גבוהה מדי לפרמטרים שהגדרתי. שוב הרכב החל מבעוד 3 חודשים בערך יתחיל לעשות 14-15K ק"מ לפחות בכל שנה.
Gavrik תוכל להפנות אותי למקור שלך לגבי הRecall, אני מודע לבעיה שהייתה במנועי ה1.2T של PSA, לא שמעתי על Recall עצבני פרט להחלפת רצועות התזמון שמבצעים.
הבעיה הגדולה שלי עם הC4 שזו חתונה קתולית. לרשום 2x אלף שקלים בספרים כהפסד זה לא כזה נורא, אבל נחמד שיש רכב שתמיד אפשר להפוך חזרה לכסף ואני מקווה שבעוד שנתיים הוא באמת יהפוך חזרה לכסף.

לגבי אוונסיס, היא תהיה ישנה, אבל לא יודע אם עייפה. סך הכל יפאנית עם מנוע 2.0 פשוט. בדרך כלל הן מזדקנות בכבוד וזו ספציפית לא נסעה הרבה בכלל במושגים של אוונסיס.

דלג לעמודים האחרונים של השרשור.. לגבי הC4 שמופיעה בלוח בדקתי באתר של לובינסקי ויש לגביה קריאת שירות פתוחה.

לגבי השוק של הC4 לא יודע עד כמה באמת זאת תהיה חתונה קתולית בהשוואה לרכב מנהלים זקן... מניסיוני האישי השוק של ה208 לא חלש (שלי נמכרה תוך 4 ימים) והשוק של ה308 האצ'בק במילים עדינות גם לא מת (רכבים סבירים שראיתי נמכרו לעיתים ביום הפרסום או יום למחרת וקלח לי כמה חודשים לתפוס אחת במצב טוב כאשר רוב הרכביןם שראיתי ביד2 שחוטים) 

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

לגמוע מרחקים? 

אתה תעשה 33.3 ק"מ לכיוון, זה לא מרחקים. אני עושה מרחק דומה לכיוון ביומיום. 

C4 זה חתונה קתולית - מינוס משמעותי כי אם מתישהו תרצה להחליף בנוסף לחוסר רצון שלך להתעסק עם קונים זאת תיהיה משימה לא פשוטה וגם מגרשי הליסינג למיניהם יורידו לך את המכנסיים. 

82 כס לפחות מטון זה סבבה לגמרי, אני מתנייד בפאביה בעלת 86 סוסים אי שם ב2011 וזה מספיק, יש רצון ליותר אבל כרגע מסתפק בזה. 

לגבי הבת זוג שלא תרצה לנסוע על ידני( אותו המצב בדיוק אצלי) זה כבר שיקול שצריך להוציא מהמשוואה. 

יש לה פונטו ואתה תבחר משהו שתאהב ואם יצא מצב שהיא ממש אבל ממש צריכה את הרכב שלך היא תסע גם על ידני תיהיה בטוח. 

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Gavrik כתב:

לגבי השוק של הC4 לא יודע עד כמה באמת זאת תהיה חתונה קתולית בהשוואה לרכב מנהלים זקן... מניסיוני האישי השוק של ה208 לא חלש (שלי נמכרה תוך 4 ימים) והשוק של ה308 האצ'בק במילים עדינות גם לא מת (רכבים סבירים שראיתי נמכרו לעיתים ביום הפרסום או יום למחרת) 

מה שאתה אומר לגבי קריאת השירות מעניין, כביכול זה נותן לי טיימינג חינם שזה נחמד.
לגבי עניין השוק פה כנראה שאנחנו לא מסכימים. סיטרואן היא לא פג'ו והשוק של הC4 הוא לא השוק של ה208 או ה308 ובטח אחת שהיא יד 4 כן? זו חתונה קתולית די בוודאות.
הימור שלי הרכב הזה נמצא המון זמן בלוח... יש מצב שזה אפילו רכב שהופיע פה בלוח של הפורום לפני כמה חודשים. אם אני צודק זה מראה לך מה המצב של השוק שלו.

תראה בסוף מדובר פה בסדר גודל של 20K כן? לא סוף העולם בטח אם נהנתי מהרכב במשך שנתיים, אבל הגעתי לשרשור הזה עם כוונה לבצע חילוף ראש בראש שלא ישפר את מצבי על הנייר אבל בפועל כן יתן שיפור (נסעתי גם על הפנדה, האמינו לי שביחס לאלטו היא עילוי). קיבלתי את דעתכם, יאללה נכפיל תקציב ונקנה משהו שהוא שידרוג ראוי לשנתיים הקרובות, עכשיו גם ללכת על רכב שאין סיכוי למכור? זו עוד התפתחות שאני צריך לעשות ואני עדיין לא יודע אם בא לי.

נראה מחר יום שבת, אולי המוכר לא שומר שבת ונקפוץ לראות אותה גם.

פורסם (נערך)

אני חושב שאתה צריך לנסוע קצת בקקטוס בנזין כדי להבין אם זה מתאים לך מבחינת הכח, מדובר ברכב לא חזק. מצד שני, אתה עם אלטו ו205 כך שזה בוודאי שיפור.

בנוגע לאוונסיס, גם עליה הייתי ממליץ לברר כי המושבים של טויוטה ידועים כקשיחים ובלתי נסבלים אחרי 20 30 דקות של נסיעה (ב2019 שיפרו את זה בקורולות החדשות, לגבי אוונסיס ספציפית אין לי נסיון)

הקקטוס נשמעת לי אופציה מצויינת עבורך ובכללי זה רכב שאני מאוד אוהב מהרבה בחינות על אף החסרונות שלו (תפעול מזגן, פתחי מיזוג וחלון אחורי) ועל הנוחות שלו לא צריך לספר..

אגב מהנסיון שלי בפנדה מדובר ברכב משמעותית נוח יותר מאלטו וגם די זריז. האלטו מרגישה כמו קופסת שימורים, בדומה לחברתה המייקרה. רועש, איטי, נוקשה... מושבים בעובי של קרטון.

גיסי מתנייד בפנדה עשרות קמ ביום, ונהנה בטירוף עד כדי כך שגם בנסיעות ארוכות עם המשפחה הוא מעדיף לקחת אותה על פני הלנסר המרווחת יותר.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

קראתי קצת מבחני דרכים, אפילו אחד מynet שעדיין נגיש.
מציינים לטובה את נוחות הנסיעה. לא מתפייתים עליה כן? פשוט רושמים "טובה מאוד" זהו. אוונסיס מה יש להגיד...

אני מחר ארים טלפון לאיזה קקטוס חביב שצפיתי. נילך נעיף עליו מבט.

פורסם

אוונסיס היא קורולה גדולה יותר, חזקה יותר ונוחה יותר. אם אתה מחפש נוחות, הרגשה של רכב גדול, זה באמת יהיה הרכב בשבילך. 

אמנם לא נהגתי בקקטוס, אבל כן נהגתי ב208 ידנית ו-C3 עם אותו מנוע(בחו"ל) וזה רכב חביב. זהו. זה לא רכב מעניין, זו לא הוט האצ' זולה, הם לא מתחרות ב206XS או ביאריס TS. אפילו לא קרוב. 

ככה שהייתי לוקח בערבון מוגבל את כול הסופרלטיבים. 

פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

... יש מצב שזה אפילו רכב שהופיע פה בלוח של הפורום לפני כמה חודשים. אם אני צודק זה מראה לך מה המצב של השוק שלו.

אתה טועה. הרכב שפורסם כאן לפני כמה חודשים עם נתונים דומים - נמכר לחבר פורום (אחד שיש לו קקטוס בנזין ידנית אטמוספרית, וגם את ה c4 המתורבתת). 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אוונסיס היא קורולה גדולה יותר, חזקה יותר ונוחה יותר. אם אתה מחפש נוחות, הרגשה של רכב גדול, זה באמת יהיה הרכב בשבילך. 

אמנם לא נהגתי בקקטוס, אבל כן נהגתי ב208 ידנית ו-C3 עם אותו מנוע(בחו"ל) וזה רכב חביב. זהו. זה לא רכב מעניין, זו לא הוט האצ' זולה, הם לא מתחרות ב206XS או ביאריס TS. אפילו לא קרוב. 

ככה שהייתי לוקח בערבון מוגבל את כול הסופרלטיבים. 

הנאה או קריצה מרכב היא לא תמיד בכח, היא באווירה שתא הנוסעים משרה עליך, המראה של הרכב, תגובת הדוושה וכמובן גם התנהגות כביש. 

פורסם

את האוונסיס - אם הייתי מחפש עכשיו אוטו, הייתי קונה אותה בעצמי, בזמן שאתם מתלבטים על "כן משעמם, לא משעמם".

האמת שאני לא מבין איך בן אדם שמחפש מכוניות בתקציב עד 30 אש"ח, יכול לפסול מכוניות כי הן "משעממות".

אם התקציב היה פי 10 מזה, הייתי מבין. אבל פה יש קריטריונים אחרים שצריכים לבוא בעדיפות.

וחוץ מזה, אוונסיס זה משעמם, וקקטוס עם מנוע 1.2 אטמוספרי זה לא משעמם?

לבוס שלי יש את האוטו הזה, והוא מקלל כל רגע. אפילו התבאס שאמרתי לו שקניתי סיוויק בת 18 ולא אמרתי לו קודם, כי הוא רצה אותה לעצמו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

הנאה או קריצה מרכב היא לא תמיד בכח, היא באווירה שתא הנוסעים משרה עליך, המראה של הרכב, תגובת הדוושה וכמובן גם התנהגות כביש. 

נכון מאוד, 

ובדיוק בגלל הפרמטרים האלה ה-208 1.2 לא באמת מתקרבת ליאריס TS למשל. שכן המנוע של היאריס הוא לא בדיוק גיבור גדול(105 כ"ס) אבל הגיר הקצר והמדוייק, ההגה, המתלים זה לא באותה רמה של ה-208 וזה מובן, ה-208 בגרסא הזאת הוא רכב זול.

ואגב, הנאה מנהיגה היא תלויה גם בפרמטרים של סוג הנסיעה, לא רק בפרמטרים של הרכב. אני בזמנו קניתי את היאריס TS בדיוק בגלל מה שהיא נותנת. שזה אחלה ובזה היא לא אכזבה.

מה שלא לקחתי בחשבון זה את הנסיעות שלי - שהם היו בתנועה עירונית צפופה בשעות העומס, או בכבישים ישרים ריקים ומשעממים. 

אז בסופו של דבר לסוג הנסיעות האלה נשארתי עם תיבה ידנית, רכב מאוד נוקשה לבמפרים של העיר, ורועש בנסיעה נינוחה בשעות בערב בכביש ישר. 

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, vadim6385 כתב:

האמת שאני לא מבין איך בן אדם שמחפש מכוניות בתקציב עד 30 אש"ח, יכול לפסול מכוניות כי הן "משעממות".

משעמם זה לא תמיד רע. אני דווקא מתחיל לפתח גישה שהרכב הזה צריך להיות כמה שיותר יעיל ומשעמם.

יש לי רכב נוסף כתחביב, ובקרוב הצטרף עוד כלי דו גלגלי לטיולים בשטח.

אין לי שום בעיה שהרכב שלוקח אותי לעבודה יהיה משעמם, העיקר שלא יגרום לי לסבל.

איציק תודה. מבחינת הנתונים הן מאוד דומות. העיקר שמישהו נהנה מהרכב הזה.

פורסם
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

אין לי שום בעיה שהרכב שלוקח אותי לעבודה יהיה משעמם, העיקר שלא יגרום לי לסבל.

זאת בדיוק הסיבה שבזמנו החלפתי את הלנסר קלאסיק במונדאו, כי לנסוע בזה כל יום מחדרה לכפר סבא היה סיוט, הייתי מסיים נסיעה של 40 דקות עם כאבי גב.

המונדאו התגלתה כעוד יותר סיוט, אבל זה כבר סיפור אחר.

הרכב המושלם בשבילי לנסיעות האלה הייתה יונדאי איוניק, אבל אחרי שנסיעות ארוכות ירדו מהפרק, התחלתי לסבול מזה שאני משלם כמעט 3 אלף על ליסינג תפעולי של אוטו שנוסע 20 דקות פעם בכמה ימים.

במקומך כן הייתי בודק את האוונסיס. הבעיה היחידה שעלולה להיות איתה לעומת האלטו זה הצריכת דלק והגודל.

אבל אם אתה אומר שגם האלטו לא כזאת חסכונית (אין מצב שהיא פחות חסכונית מסדאן מנהלים 2 ליטר), אז זה מתקזז. ולגודל מתרגלים תוך שבועיים, אלא אם אתה נמצא במקומות עם מצוקת חניה קיצונית ברמה שכל סנטימטר חשוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...