Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SEAT ARONA VS KIA STONIC VS HYUNDAI VENUE

Ilya Zuskovich
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

אין אפשרות למתוח את התקציב מעבר, אז אני מתלבט בין 3 הרכבים בכותרת. מה מהם עדיף,מה יותר אמין, מה יותר נוח?

עוד מעט מסיים עסקת ליסינג. עוד לא החלטתי אם הולך על מימון או ליסינג פרטי או בכלל יד 2. 

פורסם

אם זה ליסינג פרטי, אמינות לא ממש אמורה להטריד אותך. תיקח בחשבון שבליסינג פרטי אתה תקבל רמות גימור נמוכות של הרכבים האלו.

מבחינת נוחות - כדאי לעשות נסיעת מבחן.

מבחינת אמינות - השילוב בקיה ובסיאט מאוד דומה (מנוע 1.0 טורבו עם גיר רובוטי כפול מצמדים). הקיה גם זמינה עם מנוע 1.4 אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים, מן הסתם עם ביצועים נחותים לעומת מנוע הטורבו.

הווניו מצוידת במנוע 1.6 אטמוספרי שמשודך לגיר רציף.

הווניו והסטוניק האטמוספרית אמורות להיות אמינות יותר. מצד שני אתה מפסיד ביצועים וכנראה צריכת הדלק תהיה פחות טובה.

מה אופי הנסיעות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 9 שעות, dorsht כתב:

אם זה ליסינג פרטי, אמינות לא ממש אמורה להטריד אותך. תיקח בחשבון שבליסינג פרטי אתה תקבל רמות גימור נמוכות של הרכבים האלו.

מבחינת נוחות - כדאי לעשות נסיעת מבחן.

מבחינת אמינות - השילוב בקיה ובסיאט מאוד דומה (מנוע 1.0 טורבו עם גיר רובוטי כפול מצמדים). הקיה גם זמינה עם מנוע 1.4 אטמוספרי וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים, מן הסתם עם ביצועים נחותים לעומת מנוע הטורבו.

הווניו מצוידת במנוע 1.6 אטמוספרי שמשודך לגיר רציף.

הווניו והסטוניק האטמוספרית אמורות להיות אמינות יותר. מצד שני אתה מפסיד ביצועים וכנראה צריכת הדלק תהיה פחות טובה.

מה אופי הנסיעות?

לרוב נסיעות עירוניות עם עליות וירידות, נסיעות בין עירוניות וטיולים עם ירידות לשבילים.

הדגם של סטוניק עם מנוע אטמוספירי לא מגיע יותר לארץ.   עד כמה גיר הרובוטי אמין? שמעתי כל מיני סיפורים. 

פורסם (נערך)

לאחר התלבטות דומה לשלך הלכתי על הסטוניק.

מסתובבות ברשת המון השוואות בין  שלושת הרכבים האלה ובסוף זה מגיע להעדפות ולטעם האישי שלך.

לטובת הוניו תנוחת נסיעה יותר גבוהה אם זה חשוב לך. בגדול, מבחינת רוב הפרמטרים הסטוניק והארונה יותר מומלצות.

לגבי הגיר, אם תשלול גיר רובוטי כפול מצמדי לא תישאר עם יותר מדי בחירה. הוא סופר נפוץ היום ונחשב אמין.

הרוב המוחלט של האנשים לא יודע שיש להם ברכב גיר רובוטי דו מצמדי ולא אוטומאט "רגיל". היו סיפורים בעבר על הפולקסוואגן ומסתובבות שמועות על ספורטאג' טורבו בעייתי.

אם תחפש פה בפורום אתה בעיקר תמצא תגובות שחוששות מהגיר ופחות סיפורים על אנשים שיש להם בעיה אמיתית.

הטיעון המרכזי ואולי היחיד שיש בו אמת נגד הגיר הוא לגבי התחממות של הגיר (לא של הרכב) בזחילה ארוכה מאוד בפקקים ביום חם.

שאלתי אנשים שנוסעים באופן קבוע במתווה נסיעה כזה ולא הייתה שום טענה על התחממות. לא הייתי לוקח את זה בתור שיקול.

מבחינה בטיחותית,

לסיאט ארונה אין בקרת סטייה מנתיב עם תיקון אקטיבי ולכן מבחינתי לפחות היא נשללה על הסף. המערכת הזו הופכת לסטנדרט ברכבים חדשים ובצדק.

בסטוניק ובוניו המערכת קיימת. בסטוניק 2021 יש בנוסף גם מערכת לשמירה על מרכז הנתיב.

עריכה אחרונה על ידי itamargs
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, itamargs כתב:

לסיאט ארונה אין בקרת סטייה מנתיב עם תיקון אקטיבי ולכן מבחינתי לפחות היא נשללה על הסף. המערכת הזו הופכת לסטנדרט ברכבים חדשים ובצדק.

מצד שני לארונה יש בקרת שיוט אדפטיבית וברמת הגימור FR יש גם ניטור שטחים מתים. את שתי המערכות האלו אין בסטוניק.

הארונה גם מציעה ביצועים עדיפים, לפחות על הנייר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 4 שעות, dorsht כתב:

מצד שני לארונה יש בקרת שיוט אדפטיבית וברמת הגימור FR יש גם ניטור שטחים מתים. את שתי המערכות האלו אין בסטוניק.

הארונה גם מציעה ביצועים עדיפים, לפחות על הנייר.

מסכים. חבל שאין בסטוניק בקרת שיוט אדפטיבית אבל מצד שני יש לה שמירה על מרכז נתיב (בנוסף לבקרת סטיה).

עוד לא יצא לי להשתמש אבל אני חושב שאם צריך לבחור בין השתיים אז אני חושב ששמירה על מרכז נתיב הוא פיצ'ר שימושי יותר.

פורסם

תלוי מה אופי הנסיעות שלך, המובילאיי לא מתריע לי על סטיות מנתיב, כשאני עושה את זה, זה מתוך משהו מכוון (התחמקות ממכשול, רכב שנצמד מאחד הצדדים וכו'), ככה שאני לא חושב שמערכת לתיקון סטייה מנתיב קריטית לי יותר מדי. אני לא עסוק בעוד 100 דברים בזמן שאני נוהג.

אני נוסע הרבה מחוץ לעיר ועבורי בקרת שיוט אדפטיבית יותר חשובה מתיקון סטייה מנתיב (או אפילו שמירה על מרכז נתיב).

פורסם (נערך)

טוב, אחרי שבדקתי את הרכבים האלה (לא עשיתי עוד נסיעת מבחן) עשיתי נסיעת מבחן על אופל קרוסלנד.

הוא הרבה יותר נוח מכל שלושת העליונים. חבל שאין אפשרות לקחת אותו בליסינג פרטי. כמו גם את הc3 איירקרוס שהיא הכי נוחה מבין כל ה-5. 

אעשה עוד נסיעת מבחן על ה''וניו'' והארונה השבוע. 

עריכה אחרונה על ידי Ilya Zuskovich
פורסם

עשיתי נסיעצ מבחן ל-VENUE.  אוטו נחמד, די מהיר וחזק לגודל שלו, בהשוואה להונדה ג'אז שברשותי כרגע. כסא הנהג פחות נוח. הייתי מנסה את ARONA גם, אך נסיעת המבחן הכי קרובה היא בשבוע הבא, ואני צריך להחליט לגבי הרכב בגלל הלחץ של חברת ליסינג. 

• תוכן חדש...