Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Lexus gs450

mahmood
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי 

אני מעוניין ברכישת לקסוס gs450 .. 

אבל קצת מפחד להיכנס לעולם הזה של הרכבי יוקרה וה 300+ כ״ס 

לא רוצה לקנות תרכב ואז לשלם דףעל דברים שלא ציפיתי שאשלם עליהום ואני מתכוון במיוחד לטיפולים 

מישהו יכול לעזור ? 

פורסם (נערך)

פעם חבר אמר לי

כשאתה עובר לשחק במגרש של הגדולים יש לזה מחיר

לפני שאני קונה רכב אני בודק כמה יעלה ביטוח. תיקונים אני לא מסתכל יותר מדי כי אני מחזיק בד"כ רכבים חדשים או אם זה משאית וכו' אז רכב במצב ממש טוב

תתקשר למוסך ותשאל כמה עולה טיפול קטן \ טיפול גדול \ ברקסים \ דברים אחרים שנוטים להחליף פה ושם

לדעתי 5000-8000 שח בשנה זה סכום סביר לדברים שלא ציפית (ברקסים \ מצטים \ דברים אחרים שיכולים לצוץ ברכב שיצא טוב בבדיקה)

אני באופן אישי לא חושב שלקסוס זה רכב יוקרה

ואם מוציאים 300 אלף על רכב אפשר להביא רכבים הרבה יותר יוקרתיים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • מצחיק 1
פורסם

אני עם GS450h השניה שלי (הקודמת היתה דור-3 והחזקתי אותה בין 2012-2017, הנוכחית היא דור-4 שיש לי משנת 2017). קודם כל אתה יכול לצפות שכל רכב יהיה זקוק לטיפולים. מההודעה שלך לא ברור על איזה שנת מודל אתה הולך.

אם יש יצרן עליו באופן סטטיסטי אבל די מובהק לאורך הרבה הרבה הרבה שנים אתה יכול לסמוך שלא ייצר לך הפתעות לא מתוכננות מבחינת אמינות, אז זה לקסוס. אני בטוח שתיכף יקפצו כאן כל הידענים שיספרו לך שלקסוס זו טויוטה ו"תראה כמה ריקולים יש לטויוטה", אבל מבחינתי דיונים כאלה הם טחינת מים ובדרך כלל יוזמים אותם אלה שאף פעם לא החזיקו לקסוס.

ובכן, כמות ההפתעות שהיו לי עד היום (2 מכוניות, 8.5 שנים, עשרות אלפי קילומטר בכל אחת) = אפס*. זה נכון גם לטיפולים - אלה התבצעו פעם אחת בשנה ואף פעם לא קיבלתי טלפון מהמוסך שיש הפתעה וכדאי להכין עוד X ש"ח לא מתוכננים. עלויות טיפולים אתה יכול לבדוק עם המוסך. קבל כלל אצבע - אחזקת לקסוס לא מתקרבת לאחזקת דגמים גרמניים מאותו סגמנט (פירוט חלקי למטה) ואם לא נפלת על אקזמפלר שלא טופל או עבר התעללות מיוחדת, גם רשימת התיקונים תהיה הרבה יותר קצרה, ובכל שנתון.

*: בדגם הקודם שנמצא ברשות אבי מאז 2017 הוחלפה סוללה היברידית שהיתה מכוסה באחריות המורחבת של לקסוס - העלות עבורו היתה אפס ש"ח (בדוק פרטים באתר לקסוס ישראל כדי להבין מה מכוסה ובאיזה עלות, ממליץ לך מאוד לרכוש, אם אתה קונה היברידית). הרכב הזה הוא בן יותר מ-10 שנים כרגע עם כ-130,000 ק"מ, מעולם לא היה בביקור לא מתוכנן במוסך ושום דבר בו לא כשל. הרכב שלי עם רק כ-40,000 ק"מ ועדיין נראה, נשמע, נוסע ומריח (העור...) בדיוק אותו דבר כמו ביום שעלה על הכביש.

ביטוח תלוי בשנת הייצור, מי נוהג, הסטוריית תביעות וכו', אבל אני די בטוח שעלות הביטוח תפתיע אותך בכמה שהיא לא גבוהה יחסית לדגמים אחרים באותו סדר גודל. נכון שמבחינת Transporter שהגיב מעלי לקסוס GS לא נחשבת מתחרה באודי A6, ב.מ.וו סדרה 5, E-CLASS ואחרות בסגמנט, אבל לא הוא קובע את אפיון הסגמנטים בענף הרכב. אני לא יודע בדיוק גם מה הכוונה ב"להביא רכבים הרבה יותר יוקרתיים" במחיר 300,000 ש"ח (מה זה בכלל אומר? שם היצרן? השנה בה התחיל לייצר כלי רכב? הרושם שסמל מסויים משאיר על אנשים מסויימים?) - מבחינתי ה-GS עונה בדיוק על מה שחשוב לי - נוחות ברמה די נדירה, מרווח פנימי (ובדור-4 גם מרחב תא מטען), אבזור נדיב, נסיעה סופר-שקטה, אמינות מוחלטת, שירות מעולה של היבואן, עלויות אחזקה לא מוטרפות, תדמית "רגועה", כוח מנוע ותאוצה רצינית (פלוס זמינות כוח מקסימלית בכל מהירות בגלל הסוללה ההיברידית), איכות חומרים גבוהה בתא הנוסעים, משטחים רכים ותאים משוכחים בכל מקום, ירידה של היצרן לפרטים קטנים (דוגמיות - כל החלונות מאיטים את התנועה לקראת סגירה כדי לא להרעיש, ציפוי לבד אפילו בתא אחסון איזוטרי, חיפוי כל בורג או ציר חשוף), הרכבה מהודקת עם אפס קרקושים או חריקות - מבחינתי זה בדיוק מה שאני רוצה ועבורי זה שווה את התוספת בעלות הרכישה והאחזקה. אחרי כל כך הרבה שנים אני יכול לומר לך שזה בדיוק מה שהמכונית תוכננה עבורו ועבורי היא מספקת את זה כל יום.

אין לי מושג מאיפה Transporter הביא את הנתון שבין "8,000-5,000 ש"ח לשנה זה סכום סביר לדברים שלא ציפית" - מקווה שיפתור לנו את המיסתורין, אולי יש לו נסיון שלי אין.

• אהבתי 3

The older you get, the better you used to be

פורסם

X9500

כתבת יפה ומפורט, עדיין לוקסוס זה טויוטה, לא לגנאי - כי אני מחזיק טויטות לאורך שנים, ומאוד מרוצה. 

רציתי לקנות CT200h לפני חצי שנה, בסוף לא הסתדר מבחינת מסגרת תקציב שהעמדתי מראש. 

אבל הרכב הבא, יהיה ללא ספק לוקסוס. 

פורסם (נערך)

אני האחרון שיגיד משהו בגנות טויוטה.

לומר שלקסוס זו טויוטה מדוייק באותה מידה כמו לומר שאודי היא פולקסוואגן, ויש עוד דוגמאות. נכון שעל חלק מהרכיבים בתא המנוע בלקסוס אתה ממש תראה את הטקסט TOYOTA MOTOR CORPORATION, אבל... הפתעה! בלמבורגיני תמצא מכלולי VAG, אז האם Q8 זה היא בעצם Urus בתחפושת? האם פולקסוואגן טוארג היא פורשה CAYENNE במבצע הנחה? לא ממש, אבל יש שם DNA משותף - קצת יותר אקסטרים? גם בדגמי בנטלי גם תוכל למצוא מכלולי VAG, אז מה זה אומר?

ומזווית אחרת - ג'נסיס עם הדגמים העכשוויים שלהם זו יונדאי? (לא שיש לי משהו רע לומר על יונדאי) - ממש לא, ג'נסיס ממוצבת בכל דגם שלהם היום בול מול נבחרת גרמניה - אבל לא רק - ואני כלקוח די וותיק של לקסוס בהחלט חושב על היום שאחרי, כי ה-GS לא מיוצרת יותר ו-ES ממש לא תחליף ל-GS450h, ומכיוון שהשארת רושם כביר של מותג "יוקרתי ודובר גרמנית" על מי שתקוע בפקק מלפני, מאחורי ומצדדי מעניין לי את ה&%#, אני בהחלט מצפה לשמוע מה יגיע מקוריאה ומתי. האם זה אומר שלעולם לא אחליט שדווקא, נגיד, סדרה-5 היא אנינה מידי עבורי? בוודאי שלא, ולכשתגיע 545e אני בהחלט אבחן את הנושא - אבל לא בגלל שזו ב.מ.וו (גילוי נאות - היתה ברשותי ב.מ.וו סדרה-5 בעבר) אלא משום שככלי רכב היא תענה על הצ'ק ליסט שמתאים עבורי.

פלטפורמות ומכלולים עשויים להיות משותפים אבל מה זה שייך לעניין מיצוב? אז זהו, לא שייך, כי שום דבר מאלה לא קשור לתחושת האיכות הנתפסת והאמיתית, שברוב דגמי לקסוס גבוהה יותר מדגם מקביל של טויוטה - אם זה סוגי החומרים בתא הנוסעים, רמות האבזור, הקפדה על איכות הרכבה ומרווחים הדוקים יותר, הטמעת טכנולוגיות חדשות מוקדם יותר, השקעה תכנונית בטיפול ב-NVH, סוגי הריפוד והמשטחים השונים כמו גם פרטים אחרים שלעיתים גובלים בהנדסת-יתר בלקסוס (ואני לא מציין את זה לשלילה).

מעבר לכך מבחינה עיצובית יש ללקסוס את "שפה" משלה בשנים האחרונות, והכי חשוב, רשת מכירה ואפטר-סיילס עצמאית וכזו שהיוותה (ועדיין מהווה) נקודת הייחוס אליה שאפו ושואפים כל המתחרים אליהם לקסוס כיוונה ובכל מדינה - וזו עוד סיבה מדוע לקסוס מתומחרת בפרימיום מעל דגמים בגודל דומה של טויוטה או יצרנים אחרים שאינם הטריו הגרמני. 

CT200h שונה מטויוטה אוריס אבל הדלתה שם קטנה מאשר זו בין RAV4 ו-NX ובטח כשמדוברב-ES מול קאמרי. ל-GS אין ממש דגם מקביל של טויוטה כאן.

עריכה אחרונה על ידי X9500

פורסם

אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה (לי האמת זה לא משנה) יש להם מכלולים זהים, שלדה, יחידת הנעה, מנוע חשמלי ועוד מכלולים זהים.

רמת הגימור/חומרים שלהם שונה לגמרי, אחד מופנה לרכבי אמצע, שני מכוון לרכבי יוקרה. (וזה מה שעושה את ההבדל הגדול)

פורסם
לפני 4 שעות, X9500 כתב:

נכון שמבחינת Transporter שהגיב מעלי לקסוס GS לא נחשבת מתחרה באודי A6, ב.מ.וו סדרה 5, E-CLASS ואחרות בסגמנט, אבל לא הוא קובע את אפיון הסגמנטים בענף הרכב. אני לא יודע בדיוק גם מה הכוונה ב"להביא רכבים הרבה יותר יוקרתיים" במחיר 300,000 ש"ח (מה זה בכלל אומר? שם היצרן? השנה בה התחיל לייצר כלי רכב? הרושם שסמל מסויים משאיר על אנשים מסויימים?) - מבחינתי ה-GS עונה בדיוק על מה שחשוב לי - נוחות ברמה די נדירה, מרווח פנימי (ובדור-4 גם מרחב תא מטען), אבזור נדיב, נסיעה סופר-שקטה, אמינות מוחלטת, שירות מעולה של היבואן, עלויות אחזקה לא מוטרפות, תדמית "רגועה", כוח מנוע ותאוצה רצינית (פלוס זמינות כוח מקסימלית בכל מהירות בגלל הסוללה ההיברידית), איכות חומרים גבוהה בתא הנוסעים, משטחים רכים ותאים משוכחים בכל מקום, ירידה של היצרן לפרטים קטנים (דוגמיות - כל החלונות מאיטים את התנועה לקראת סגירה כדי לא להרעיש, ציפוי לבד אפילו בתא אחסון איזוטרי, חיפוי כל בורג או ציר חשוף), הרכבה מהודקת עם אפס קרקושים או חריקות - מבחינתי זה בדיוק מה שאני רוצה ועבורי זה שווה את התוספת בעלות הרכישה והאחזקה. אחרי כל כך הרבה שנים אני יכול לומר לך שזה בדיוק מה שהמכונית תוכננה עבורו ועבורי היא מספקת את זה כל יום.

אין לי מושג מאיפה Transporter הביא את הנתון שבין "8,000-5,000 ש"ח לשנה זה סכום סביר לדברים שלא ציפית" - מקווה שיפתור לנו את המיסתורין, אולי יש לו נסיון שלי אין.

אם יש לי ביד 300,000 ואני מחליט ללכת רק "רכב יוקרה"

אני מעדיף לקנות מותג יוקרה. אוודי , ב.מ.וו,  מרצדס יד שניה, ולא לקסוס 

אני נוהג היום על סופרב כי הוא נוח לי. לאו דווקא כי זה הרכב שאני הכי רוצה

הנפח תא מטען התאים לי כשקניתי אותו ועכשיו נמאס לי לחשוב נטו עבודה אז אני מחפש רכב יותר יוקרתי גם אם התא מטען יהיה פחות נוח.

אין ספק שלקסוס אחלה רכב. גם טויוטה אחלה רכב. יש לי חברים עם לנד קרוזר שטוענים שלא נכנסו למוסך אף פעם חוץ מטיפולים

יש הבדל בין "נוח במוסך" לבין "יוקרה"

אני לא אמרתי שב 300,000 הוא יקנה מייבך, אבל לגמרי A5 \ A6 \ סידרה 4, 5, ואפילו מרצדס בכל מיני דגמים, לגמרי הייתי מעדיף על לקסוס

בדיוק כמו שאני מעדיף אותם על סופרב (ואני נוהג על סופרב)

שאלת מה זה 5000-8000

אם הוא קונה רכב יד שניה עם בדיקה טובה, סביר שיצוצו דברים

אמרתי ש 5000-8000 תיקונים בשנה זה הגיוני כשאתה קונה רכב במצב טוב.

פורסם

אז בוא תסביר לי כדי שאבין - 

אני מעדיף לקנות מותג יוקרה. אוודי , ב.מ.וו,  מרצדס יד שניה, ולא לקסוס - אחלה ובהצלחה לך, אבל כדי שהדיון יהיה ענייני תסביר לי בבקשה מה במותגי היוקרה הגרמניים שציינת מדבר אליך וחסר בלקסוס, מעבר לכך שהם בדרך כלל יקרים הרבה יותר לקנייה ואחזקה? ספר לי - בלי קלישאות בבקשה - איפה הערך המוסף הכל-כך משמעותי עבורך שאתה תקבל במותג גרמני ואין בזה היפני, חוץ מאשר ההרגשה הסובייקטיבית שלך כשאתה רואה את הסמל על ההגה ואחרים רואים אותו מבחוץ? 

יש הבדל בין "נוח במוסך" לבין "יוקרה" - ברור, ואחרי שתסביר לי את הפיסקה שלמעלה אבין למה אתה מתכוון, אבל שים לב שאני לא לא ציינתי את נושא האמינות כמאפיין של מותג יוקרתי.

מעבר לכך, ומאחר ובדיון הזה מדובר על רכבים שאינם דווקא חדשים, אני ממליץ לך לערוך נסיעה על סדרה 3 או 5 בנות 3 שנים או יותר, ואז תעשה אותו דבר ב-IS או GS בנות אותו גיל, וספר לנו איזה מותג נשמר טוב יותר לאורך תקופה לדעתך (למשל בלאי חומרים פנימי, קרקושים בנסיעה, כל מה שצריך לעבוד אכן ממשיך לעבוד ושאר התרשמויות). כדי שזה יהיה מובהק יותר, עשה את זה גם בדגמים וותיקים יותר, מעניין יהיה לשמוע את דעתך. במקביל, שאל את בעלי המכוניות כמה מתחושת היוקרה שאינה כרוכה בלשים מפתחות מרצדס על שולחן מול אנשים נשארה להם אחרי 5 שנים, שלא לדבר כמה הם חשים את היוקרה בכיס בכל ביקור ו\או הפתעה לא מתוכננת במוסך.

לגבי 8,000-5,000 ש"ח לשנה... 

אתה זורק מספרים באוויר ואני מתאר לך 8.5 שנות נסיון שיש לי עם שתי GS - מזכיר לך שוב שבמצטבר, ובשתי המכוניות יחד, העלות הכספית הכוללת של "ההפתעות" משנת 2012 היתה אפס ש"ח וזה מול התחשיב שלך שאמור היה להגיע לבין 40 ויותר מ-60 אלף ש"ח... מאיפה הבאת את הנתון הזה?

פורסם
לפני 16 דקות, X9500 כתב:

אני מעדיף לקנות מותג יוקרה. אוודי , ב.מ.וו,  מרצדס יד שניה, ולא לקסוס - אחלה ובהצלחה לך, אבל כדי שהדיון יהיה ענייני תסביר לי בבקשה מה במותגי היוקרה הגרמניים שציינת מדבר אליך וחסר בלקסוס, מעבר לכך שהם בדרך כלל יקרים הרבה יותר לקנייה ואחזקה? ספר לי - בלי קלישאות בבקשה - איפה הערך המוסף הכל-כך משמעותי עבורך שאתה תקבל במותג גרמני ואין בזה היפני, חוץ מאשר ההרגשה הסובייקטיבית שלך כשאתה רואה את הסמל על ההגה ואחרים רואים אותו מבחוץ? 

כמו שאמרתי

אני נוהג היום על סופרב בגלל אילוצים. יש מנוע סבבה, כוח סבבה, סאנרוף, ריפוד עור, 4X4, הכל טוב ויפה

אבל הרבה יותר נהנה לנהוג באס קלאס \ אי קלאס של חברים 

גם בסידרה 5 של חבר. 

אם אתה מתחיל לקשקש שטויות כמו "כל רכב יביא אותך ליעד" אז בוא תחסוך את הזמן לשנינו

הבחור שפתח את השרשור כתב במפורש את המילה "יוקרה"

לקסוס לא משדר יוקרה בשום צורה לדעתי. 

אם הוא סתם היה אומר שהוא מחפש רכב כלשהו והסתכל על לקסוס, לא הייתי כותב את זה.

לפני 21 דקות, X9500 כתב:

מעבר לכך, ומאחר ובדיון הזה מדובר על רכבים שאינם דווקא חדשים, אני ממליץ לך לערוך נסיעה על סדרה 3 או 5 בנות 3 שנים או יותר, ואז תעשה אותו דבר ב-IS או GS בנות אותו גיל, וספר לנו איזה מותג נשמר טוב יותר לאורך תקופה לדעתך (למשל בלאי חומרים פנימי, קרקושים בנסיעה, כל מה שצריך לעבוד אכן ממשיך לעבוד ושאר התרשמויות). כדי שזה יהיה מובהק יותר, עשה את זה גם בדגמים וותיקים יותר, מעניין יהיה לשמוע את דעתך. במקביל, שאל את בעלי המכוניות כמה מתחושת היוקרה שאינה כרוכה בלשים מפתחות מרצדס על שולחן מול אנשים נשארה להם אחרי 5 שנים, שלא לדבר כמה הם חשים את היוקרה בכיס בכל ביקור ו\או הפתעה לא מתוכננת במוסך.

יש לי חבר שנוהג על אס קלאס 2013 עם קיט של שנה יותר מתקדמת לא זוכר בדיוק איזה

יש לי חבר עם פורש מאותו שנתון אולי טיפה יותר חדש

הרכבים מרגישים מליון דולר בלי קשר ללוגו

כל עניין ההוצאות הוא מובן מאליו ולא רלוונטי.

כשאני קונה רכב "יוקרה" אני לא מצפה שהביטוח יעלה לי כמו קיה פיקנטו

כשאני קונה מנוע 3.5 אני לא מצפה שהדלק יעלה לי כמו סוזוקי סוויפט

וגם לא הטיפולים

לפני 24 דקות, X9500 כתב:

לגבי 8,000-5,000 ש"ח לשנה... 

אתה זורק מספרים באוויר ואני מתאר לך 8.5 שנות נסיון שיש לי עם שתי GS - מזכיר לך שוב שבמצטבר, ובשתי המכוניות יחד, העלות הכספית הכוללת של "ההפתעות" משנת 2012 היתה אפס ש"ח וזה מול התחשיב שלך שאמור היה להגיע לבין 40 ויותר מ-60 אלף ש"ח... מאיפה הבאת את הנתון הזה?

שוב בגלל שלקחתי בחשבון שב 300 אלף הוא יכול לקנות רכב יד שניה הרבה יותר "יוקרתי" מלקסוס

אמרתי שכשאני קונה רכב ולא משנה אם זה פרייבט או משאית (אני מודה שאת רוב הרכבים הפרטיים שלי קניתי חדשים)

אני לוקח בחשבון שאפילו שאני קונה בדיקה נקיה  יהיה פה ושם בלאי. 5000\8000 בשנה

אפשר לחיות עם זה.

החזקתי את הרכב 3 שנים, שילמתי 15,000

מישהו אמר שאני חייב להכנס למוסך כל שנה בעלויות של 5000 ? לא

יש לי דוקאטו שנוסעת כל יום ועשתה לי ב 3 שנים ביחד מקסימום 5000 שח תיקונים.

אמרתי שאני לוקח בחשבון שאפשר להגיע ל 5000-8000 בשנה. לא אמרתי שזה כתוב בתורה שכל מי שקונה יד 2 ישלם ככה

פורסם (נערך)

בדרך כלל אני מסיים להשתתף בדיונים שכוללים משפטים אלגנטיים כגון "אם אתה מתחיל לקשקש שטויות כמו "כל רכב יביא אותך ליעד" אז בוא תחסוך את הזמן לשנינו" אז אני באמת אחסוך לעצמי את הזמן מיד אחרי ההודעה האחרונה הזו שלי.

עד עכשיו דיברת בסיסמאות ועדיין לא נתת אפילו דוגמה אחת מה זו יוקרה בעיניך - "יותר נהנה לנהוג באס קלאס \ אי קלאס של חברים" וגם "הרכבים מרגישים מליון דולר". אז אני אנסה שוב - תסביר בבקשה, מה במכוניות היוקרתיות האלה עושה אותן "מליון דולר"? מה הפרמטר הכל-כך מיוחד הזה שמשדר "יוקרה" עבורך, אבל מאות מהנדסי רכב יפנים ב-40 השנים האחרונות פספסו אותו ולכן הוא בוודאות לא קיים באף לקסוס? 

אני אנחש שני ניחושים ומבחינתי שניהם בתוקף כל עוד לא תיתן הסבר הגיוני קצת מעבר לדעה קדומה או "הרגשה" של מליון דולר -

ניחוש 1: מה שיוקרתי בעיניך היא העובדה שאתה יושב מאחורי הסמל של ב.מ.וו או מרצדס. גם הסמל של פורשה הולך אצלך טוב, למרות שהיא לא ממוצבת מול אף דגם של לקסוס, אבל בוא לא ניתן לעובדות לבלבל אותך

ניחוש 2: לא נסעת בלקסוס מטר אחד בחייך. ספק אם אפילו ישבת באחת (נוריד מהמשוואה CT או אפילו IS)

ובחזרה לפות"ש - הוא, אם זכור לך, חושש מהפתעות פיננסיות, ולכן רומן עם ב.מ.וו ומרצדס (או פורשה?) מה-זה יוקרתיות אבל משומשות - זה הכיוון הנכון לדעתך? תעשה לי טובה...

עריכה אחרונה על ידי X9500

פורסם

X9500

אל תחפש היגיון היכן שאין אותו. יש אוכלוסיה שלמה שקונים רכבים בשביל הפוזה/שופוני/להרגיש מיוחד/מצליח

בלי שיש להם הבנה בסיסית מה זה רכב נוח או איכותי. מכיר כמה כאלה היטב, הם אפילו טורחים לצלם כאילו בלי כוונה 

את הסמל הנוצץ שיש להם ביד. אני לא נכנס לעניין הפסיכולוגי מנין זה נובע,  לא כאן המקום. (זה נובע מהרבה מניעים שלא קשורים לאיכות הרכב, או הבנה)

יש לי קרוב משפחה שקנה מרצדס כדי להיראות "איש עסקים" מכובד כלפי הסביבה איתם הוא נפגש לסגור עסקאות (מחזיק אולמות אירועים)

הוא מצטער על היום הזה שרכש רכב כזה. החזקה, חוסר התאמה לאישיות שלו, מושך עיניים -והכי חשוב, הוא לא היה צריך את זה בשום שלב בחייו

ויכל "להסתפק" בהחלט בג'יפון מפואר, או רכב מנהלים שהיה נותן לו את אותה תחושה, רק לא עם הסמל הנחשק על ידי אוכלוסיה שלא תמיד נמצאת במעמד המתאים כלכלית. (רק רוצים להיות שייכים לשם)

* זה בכללית לא מכוון לשרשור הספציפי. 

לפני 20 שנה שהייתי בפלורידה ראיתי ישראלים מתעשרים (הייתי צריך להיות שם, אם הייתה לי סבלנות) נוהגים בגאווה בלוקסוס, כולל נשים צעירות.

שאמרתי להם/להן שמדובר על טויוטה (למרות שטויוטה נמכרת בכמויות בארצות הברית במיוחד הקאמרי) כולם עיקמו פרצוף

כאילו לא מאמינים/מאמינות. לפעמים החוסר ידע עדיף. 

פורסם
לפני 14 שעות, Transporter כתב:

אם יש לי ביד 300,000 ואני מחליט ללכת רק "רכב יוקרה"

אני מעדיף לקנות מותג יוקרה. אוודי , ב.מ.וו,  מרצדס יד שניה, ולא לקסוס 

אני נוהג היום על סופרב כי הוא נוח לי. לאו דווקא כי זה הרכב שאני הכי רוצה

הנפח תא מטען התאים לי כשקניתי אותו ועכשיו נמאס לי לחשוב נטו עבודה אז אני מחפש רכב יותר יוקרתי גם אם התא מטען יהיה פחות נוח.

אין ספק שלקסוס אחלה רכב. גם טויוטה אחלה רכב. יש לי חברים עם לנד קרוזר שטוענים שלא נכנסו למוסך אף פעם חוץ מטיפולים

יש הבדל בין "נוח במוסך" לבין "יוקרה"

אני לא אמרתי שב 300,000 הוא יקנה מייבך, אבל לגמרי A5 \ A6 \ סידרה 4, 5, ואפילו מרצדס בכל מיני דגמים, לגמרי הייתי מעדיף על לקסוס

בדיוק כמו שאני מעדיף אותם על סופרב (ואני נוהג על סופרב)

שאלת מה זה 5000-8000

אם הוא קונה רכב יד שניה עם בדיקה טובה, סביר שיצוצו דברים

אמרתי ש 5000-8000 תיקונים בשנה זה הגיוני כשאתה קונה רכב במצב טוב.

תסלח לי, אבל ההודעות שלך לאורך כל השרשור מגוחכות.

• תוכן חדש...