Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

אני מחזיק במיצובישי גרנדיס 2008, רכב מצויין, אמין, מרווח, ללא תקלות, תא מטען ענק גם כאשר המושבים השורה השלישית פתוחים.

המושבים האחוריים נוחים גם למבוגרים. בקיצור רכב ללא חסרונות (למעט, צריכת הדלק גבוהה).

הרכב ברשותי כבר 4.5 שנים ובא לי להתקדם לרכב חדש יותר. 

יש כעת מבצע בלובינסקי על סיטרואן פיקאסו, שנים 2016/7במחיר של 60 אש"ח ושנתיים אחריות.

מה דעתכם?

האם כדאי ללכת על הסיטרואן?

רכב אחר של 7 מקומות מרווח? (אשמח לקבל הצעות)

או אולי להישאר עם הגרנדיס שמשרת אותי נאמנה?

אני לא נוסע הרבה בשנה, כ-10,000 ק"מ.

אני צריך מושבים אחוריים ראויים לבוגרים.

מעדיף תא מטען נורמלי. (למרות שאפשר להסתדר עם צ'ימיגג)

אשמח לקבל את חוו"ד המקצועית

פורסם

כלכלית : תשאר עם הגרנדיס.
תוכל לקנות הרבה דלק ב ₪60000
בנסועה שלך זה הגיוני ולא צריך צ'ימיגג.
בא לך לשרוף כסף ? קרא פה חוות דעת. יש לא מעט. בכללי הפיקאסו רכב מאד מודרני אבל לא יהיה אמין ומרווח כמו הגרנדיס.
לכל אחריות יש סייגים, קרא גם אותם.

פורסם

פיקאסו 2017 יהיה פחות אמין מגראנדיס 2008? 

מה שכן הוא אכן פחות גדול מהגראנדיס ועם שורה שלישית פתוחה אין ממש מקום בתא מטען.

פורסם

כן, פיקאסו 2016\7 יהיה פחות אמין מהגרנדיס שבתחזוקה שוטפת בלבד מגיע לקלומטרג'ים מכובדי מאוד על מנוע וגיר מקוריים,

המרווח לא קיים בפיקאסו (שלא נדבר על תא מטען כאשר השורה השלישית פתוחה).

בגדול לדרישותך לא נראה לי שכדאי ללכת על פיקאסו,

חשקה נפשך ברכב מתקדם יותר ובטיחותי נראה לי שהקיה סורנטו תתאים טיפה יותר במרווח ובאמינות.

פורסם
בתאריך 6.12.2020 בשעה 08:11, משה100 כתב:

יש כעת מבצע בלובינסקי על סיטרואן פיקאסו, שנים 2016/7במחיר של 60 אש"ח ושנתיים אחריות.

מה דעתכם?

האם כדאי ללכת על הסיטרואן?

רכב אחר של 7 מקומות מרווח? (אשמח לקבל הצעות)

או אולי להישאר עם הגרנדיס שמשרת אותי נאמנה?

אני לא נוסע הרבה בשנה, כ-10,000 ק"מ.

אני צריך מושבים אחוריים ראויים לבוגרים.

מעדיף תא מטען נורמלי. (למרות שאפשר להסתדר עם צ'ימיגג)

אשמח לקבל את חוו"ד המקצועית

לטובת הגרנדיס - תא מטען גדול יותר (כ 320 ליטר עם מושבים פתוחים) מול 130 בגרנד פיקאסו.

מרחק בין הסרנים כמעט זהה (יתרון של 1 ס"מ לפיקאסו), והספק המנועים זהה (165 כ"ס, אך הגרנדיס הוא הזללן והאיטי מבין ה-2 עם מנוע 2400 סמ"ק אטמוספרי עם מומנט של 22 קג"מ ב 4000 סל"ד ותיבת הילוכים בעלת 4 יחסי העברה , מול 24.4 קג"מ ב 1400 סל"ד ב1.6 טורבו בנזין של הפיקאסו - עם תיבת הילוכים בעלת 6 יחסי העברה).

הבדלים לטובת הפיקאסו הם גם במשקל, קרוב ל 350 ק"ג פחות מגרנדיס מקביל. הפיקאסו קצר יותר ב 20 ס"מ באורך הכללי וזה בא לידי ביטוי בתא מטען.
הבדלי הגובה והרוחב בין הרכבים, זניחים יחסית - כ-2 ס"מ בלבד (בגובה) לטובת הגרנדיס, ו-3 ס"מ בלבד לטובת הפיקאסו (במימד הרוחב).

אם קונים, לקנות את הכי חדש שאפשר ועם הכי פחות קילומטרים שאפשר.
יש הבדלים לא נראים לעין בין 2015-2016 לבין 2017 (היה כאן דיון בעבר על זה, והעלתי את נושא המצערת כדוגמא).
אם הגודל מתאים לך, הייתי מגדיל מעט את התקציב ומחפש מודל 2017 ומעלה.

מבחינת אמינות - אני לא בא להשוות רכב שעלה לכביש לראשונה ב 2003 (זה הגרנדיס) מול רכב מודרני יורו 6 שעלה לראשונה ב 2014.
מפריד בינהם יותר מעשור שהוא סופר קריטי במונחים של זיהום אויר וטכנולוגיה, במיוחד אם מערבבים פנימה טורבו ומערכת דלק בהזרקה ישירה עם לחץ גבוה.

הבדלים גדולים בבטיחות (אקטיבית ופאסיבית), משקל, וגם אמינות - לטוב ולרע.

ובעוד עניין - חבר פורום יקר ( @אליהו שבת)  מוכר כאן בפורום פיקאסו 7 מקומות שנת 2016 מושקעת מאוד ב 52,000 ש"ח. דגם אקסקלוסיב (ליסינג לשעבר).
האוטו עבר יישור קו יסודי (שחלקו היה מיותר לטעמי, אבל כנראה שהבחור אוהב גומיות חדשות וטריות בכל פינה) ולמראית עין לא נראה שנדרשת שם השקעה.
שווה לבדוק.
https://carsforum.co.il/topic/684793-סיטרואן-פיקאסו-אקסלוסיב-2016-7-מקומות/?tab=comments#comment-6149847

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולכם.

א. לגבי רכישת פיקאסו שלא דרך לובינסקי אני חושש. הם מתחייבים על שנתיים אחריות וטיפולים חינם, לכן, במידה וארכוש, רק דרכם.

ב.  הועלתה הצעה של הסורנטו, איזה שנתון מומלץ? התקציב שלי הוא באזור 60-80 אש"ח. 

ג. אשמח לקבל המלצות לרכבים אחרים.

ושוב, תודה לכל המגיבים.

פורסם
לפני כשעה, משה100 כתב:

תודה רבה לכולכם.

א. לגבי רכישת פיקאסו שלא דרך לובינסקי אני חושש. הם מתחייבים על שנתיים אחריות וטיפולים חינם, לכן, במידה וארכוש, רק דרכם.

תבדוק היטב מה בדיוק כוללת האחריות, כי לרוב מדובר רק באחריות לברזלים ולא לשום דבר אלקטרוני או שקשור לטורבו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממידע שקיבלתי פה בפורום (שאלתי בשביל חבר) על סיטרואן c4 פיקאסו גם בדגמים החדשים הרכב ממש לא חף מתקלות שחלקם מאוד יקרות. 

במקומך הייתי מתאמץ עוד קצת לקיה קרניבל מ2015+, מכיר מקרוב חבר שנוסע על 2016 מהעבודה כבר מעל 220,000 קמ בתנאים קשים ו-0 תקלות! אפילו לא כניסה אחת בכמעט 5 שנים למוסך עקב תקלה. 

חוץ מעניין האמינות הרכב מרווח מאוד, יותר מהגרנדיס, תא מטען נפרד ענק ולמעט אבזור בטיחות מאובזר ברמה מספקת.

החיסרון- צריכת דלק דומה לגרנדיס.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אני במצבך לא הייתי קונה פיקאסו, לא ממני😀 ובטח לא מלובינסקי, אצלי לפחות הרכב שמור וכל מה שהיה צריך וגם מה שלא (ואיציק יודע מה הוא אומר😉) הוחלף למקורי אצל אחד שיודע - יוסי ורונן אך עדיין הרכב לדעתי לא ייתן לך שקט נפשי כמו הגראנדיס.

הפיקאסו שלי מתאים למי שמחפש 7 מקומות חדשני ומודרני ושמור במחיר שווה לכל נפש, למעשה אין תחליף במחיר הזה בשוק, אך לא להחלפה במצבך.

לעניין האחריות מלובינסקי תבדוק טוב מה כוללת האחריות, לדעתי לא מכסה מה שצריך ויש השתתפות עצמית כל כניסה למוסך.

פורסם
לפני 5 שעות, איציק נ. כתב:

לטובת הגרנדיס - תא מטען גדול יותר (כ 320 ליטר עם מושבים פתוחים) מול 130 בגרנד פיקאסו.

מרחק בין הסרנים כמעט זהה (יתרון של 1 ס"מ לפיקאסו), והספק המנועים זהה (165 כ"ס, אך הגרנדיס הוא הזללן והאיטי מבין ה-2 עם מנוע 2400 סמ"ק אטמוספרי עם מומנט של 22 קג"מ ב 4000 סל"ד ותיבת הילוכים בעלת 4 יחסי העברה , מול 24.4 קג"מ ב 1400 סל"ד ב1.6 טורבו בנזין של הפיקאסו - עם תיבת הילוכים בעלת 6 יחסי העברה).

הבדלים לטובת הפיקאסו הם גם במשקל, קרוב ל 350 ק"ג פחות מגרנדיס מקביל. הפיקאסו קצר יותר ב 20 ס"מ באורך הכללי וזה בא לידי ביטוי בתא מטען.
הבדלי הגובה והרוחב בין הרכבים, זניחים יחסית - כ-2 ס"מ בלבד (בגובה) לטובת הגרנדיס, ו-3 ס"מ בלבד לטובת הפיקאסו (במימד הרוחב).

אם קונים, לקנות את הכי חדש שאפשר ועם הכי פחות קילומטרים שאפשר.
יש הבדלים לא נראים לעין בין 2015-2016 לבין 2017 (היה כאן דיון בעבר על זה, והעלתי את נושא המצערת כדוגמא).
אם הגודל מתאים לך, הייתי מגדיל מעט את התקציב ומחפש מודל 2017 ומעלה.

מבחינת אמינות - אני לא בא להשוות רכב שעלה לכביש לראשונה ב 2003 (זה הגרנדיס) מול רכב מודרני יורו 6 שעלה לראשונה ב 2014.
מפריד בינהם יותר מעשור שהוא סופר קריטי במונחים של זיהום אויר וטכנולוגיה, במיוחד אם מערבבים פנימה טורבו ומערכת דלק בהזרקה ישירה עם לחץ גבוה.

הבדלים גדולים בבטיחות (אקטיבית ופאסיבית), משקל, וגם אמינות - לטוב ולרע.

ובעוד עניין - חבר פורום יקר ( @אליהו שבת)  מוכר כאן בפורום פיקאסו 7 מקומות שנת 2016 מושקעת מאוד ב 52,000 ש"ח. דגם אקסקלוסיב (ליסינג לשעבר).
האוטו עבר יישור קו יסודי (שחלקו היה מיותר לטעמי, אבל כנראה שהבחור אוהב גומיות חדשות וטריות בכל פינה) ולמראית עין לא נראה שנדרשת שם השקעה.
שווה לבדוק.
https://carsforum.co.il/topic/684793-סיטרואן-פיקאסו-אקסלוסיב-2016-7-מקומות/?tab=comments#comment-6149847

איציק

בנושא הגודל הנתונים הטכנים אולי נראים זהים למעט התא מטען, בפועל המצב שונה התחושה במושב האחורי בגרנדיס הרבה יותר מרווחת, ללא קשר לתא המטען שגם הוא הרבה יותר גדול. 

• תוכן חדש...