Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, דימה כתב:

יונדאי אקסנט שנת 2010 עם 240 אלף קילומטר קצת מפחיד לקנות רכב עם קמ שכזה

אתה כול למצוא אקסנטים יותר שמורות. זה רכב שהוצף בשוק. 

פורסם

אני מאמין שייתכן שאתה קצת מפוזר

ק"מ לא מעיד על רכב שמור, כי יש הבדל גדול בין ק"מ בעיר לבינעירוני.

בתקציב נמוך יש חשיבות גבוהה לחפש רכב עם ספר טיפולים שמתעד את כל הטיפולים ורכב במצב טוב.
ק"מ שבוצע בעיר, אם 120 אלף קילומטרים בוצעו אך ורק בעיר, הרכב יהיה במצב גרוע כנראה.
ק"מ שבוצע בבינעירוני, אם 240 אלף קילומטרים בוצעו בעיקר בבינעירוני, הרכב כנראה יהיה במצב טוב יותר בעקבות בלאי נמוך יותר מנסועה ארוכה.

הייתי לוקח לבדיקה את הרכב הראשון שאתה מוצע עם ק"מ ממוצע לשנה, יד סבירה ורכב עם מוניטין אמינות סביר (אם כי רכב בן 15-20 לא יכול להיות עם מוניטין אמינות כי יש כלכך הרבה משתנים) וספר טיפולים או לפחות תיעוד טיפולים של השנה-שנתיים האחרונות. טסט ארוך זה בונוס.

פורסם

@MarcNL אתה נותן נתון שהוא נכון אבל לא מדוייק
בשנתונים כאלו שהרכב ב 10  יש משמעות גדולה מאוד לאחזקת הרכב, רכב עם 120K ק"מ שנסע ברובו המוחלט בעיר ותוחזק היטב (טיפול כל שנה) יכול להיות במצב הרבה יותר טוב מרכב שנסע 240K ק"מ כולם בין עירוניות ותוחזק לא כראוי.

בכל מקרה אקסנט שנסעה בעשור 240K ק"מ יש לה בלאי לא קטן של מתלים, משולשים וכו' הרכב עבד לא מעט שעות,
במקרה כזה אני הייתי בודק דווקא את האקסנט עם ה120K ק"מ (נותן דגש יותר על תפקוד הגיר) וזונח את ההיא עם הקלומטרג' הגבוהה,

לפותח השרשור איך הרכב תוחזק זה נתון עיקרי.

פורסם

לנסיעות בתוך העיר הוא אחלה, לנסיעות מחוץ לעיר הוא קצת לא נוח אבל נסבל בהחלט.

ה-107 מרגישה יחסית די בסיסית, תא מטען פצפון, חסכונית מאוד בדלק ובסה"כ מפגינה אמינות טובה אם טופלה כראוי.

בטח ובטח שעדיפה על סיוויק מזדקנת.

כל מה שאמרתי מתייחס לדגם הידני.

• אהבתי 1
פורסם

אני יודע שהתיבה היא רובוטית עם מצמד אחד. מבחינת חיסכון ואמינות עדיף לך לחפש אחת עם תיבה ידנית בטח ובטח שמדובר על רכב בן 9-10

מהנהיגה הלא ארוכה שלי על ה-107 הרובוטית, צריך ללמוד את התיבה, הכוונה היא שיש טיפה לעזוב את דוושת ההאצה בעת העברת ההילוך בכדי למנוע את הקפיצה המטרידה שמתרחשת בהילוכים הראשונים. יש חמישה בסה"כ.

בכל אופן, הבנת את הכיוון: עדיף לך לחפש רכב מיני חדש בכמה שנים טובות מאשר מקרר יפני מזדקן.

ב-13 אתה יכול למצוא גטס 2009 (לא חסכונית) ועוד יישאר לך עודף ליישור קו.

לגרד אלטו  מ-2010/2011

אתה מסתדר עם ידני?

.

• אהבתי 1
פורסם

נסעתי כמה פעמים על ה107 הרובוטית, התובנות שלי:

מפתיע כמה היא מרווחת בגזרת הנהג והנוסע לידו (אין תא מטען).

רועשת ומקרקשת אבל סה"כ נוסעת סבבה (אל תצפה לתאוצות חזקות או לעבור את המהירות המותרת בצורה משמעותית).

מחוץ לעיר תפעול הגיר עוד סביר, בפקקים מבאס.

בפיג'ו יש מחלה שכפתור הדלקת המזגן מתקלקל והתיקון יקר...המזגן עבר מצויין.

אני לא הייתי רוכש את הרובוטית לנסיעה של מעל כמה דקות לכיוון ביום.

פורסם

לשמחתי אני גר בקריית שמונה ככה שאין לי פקקים ואני לא מחפש כרגע מכונית לעשות איתה רייסים, סהכ שתיקח אותי לאן שאני צריך.

פורסם
בתאריך 15.11.2020 בשעה 18:40, dotan123 כתב:

לא מזמן היה פה מישהו בפורום שקנה סיויק 2002 יד 00 עם היסטוריה מלאה (230K) ב-6,500 ש"ח.

זה אני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טוב אז יש לי עדכון חברים לפני זה אני שוב פעם אומר שאין לי נעילה ספציפית על יפניות מזדקנות או משהו כזה מחפש משהו שיקח אותי ונכנס בתקציב שלי 

מאזדה 3 שנת 2006 עם 300 אלף קילומטר אבל הורכב לה מנוע חדש מיבוא הרכב יד 01 וטופל עד עכשיו אך ורק במוסך מורשה

שמעתי שלא כדאי להתקרב לרכבים שעברו החלפת מנוע זה נכון ?

פורסם

זה שהורכב למרכב מנוע חדש זה טוב ויפה, אפילו עם יש היסטוריית טיפולים זה טוב ויפה, אבל רכב זה לא רק מנוע, יש עוד אלמנטים מסביב: משאבות, בולמים, גיר, תושבות ועוד 1001 דברים.

רכב שעבר 300K בכבישי ישראל סביר להניח שהמכלולים שלו עייפים מאוד מאוד, אז אולי  מנוע לא יקרוס לך אבל די מהר תמצא את עצמך במוסך על החלפה של רכיבים אחרים ברכב. ייבואן מאזדה לא הורה על החלפת שמן גיר במאזדה (הוראה עולמית) אז אני מאמין שעוד מעט הגיר יחזיר את נשמתו לבורא.

דרך אגב, ההבדל בין המאזדה 3 לבין הפיז'ו 107 (מלבד המחיר והשנתון) מבחינת צריכת דלק הוא גדול מאוד. קח בחשבון שרכב 2006 יצטרך מהשנה הבאה גם אישור בלמים לטסט (תוספת 150 ש"ח).

אין בעיה לרכוש רכב עם  נוע שנוחלף כל עוד המנוע נרשם כחוק

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...