Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@yulianx אני גם חושב. למרות שקשה לי להתעלם מהקליאו כי חיפשתי הרבה זמן רכב שמור ברמה הזאת.

קבעתי מחר עם בעלים של פיאסטה 13 לפני מתיחת פנים ידנית עם אותו ק״מ. עושה רושם שהן יהיו הפיינליסטיות.

פורסם

הייתי בודק גם אופציה לקנות קורסה ידנית או אוטומט. יש לי אחת ידנית כרגע. אין בעיות של אמינות. גם באוטומט. אבל הרכב אוכל קצת דלק משהו כמו 1/12 משולב, באוטומט אוליי אפילו יותר.

פורסם

בתקווה שזו הישורת האחרונה (לסשן הזה), 

עלו לגמר שתי פיג׳ו 208 2013 ידניות, שתיהן באיזור ה-100K קילומטר, שתיהן עברו טיימינג.
1) Active, יד 4 - מעריך שניתנת לקנייה באיזור ה-16K עם טסט באוקטובר.

2) Access, יד 1 - מחיר סגירה 15K עם טסט לשנה. 

עוד אופציה שהסתננה כרלוונטית במידה ואחליט לנתק כל הנאה מנהיגה ולהתמקד באמינות וחסכון לטווח הרחוק בחיפוש הנוכחי, 

יונדאי i10 2014 צורה חדשה, ידנית גם כן, יד 3 עם כ-100K ק״מ. נדרשת החלפת קלאצ׳ בקרוב. מחיר סגירה 19K ללא הקלאצ׳ כמובן.

אשמח לשמוע את דעתכם, 

תודה ושיהיה אחלה סופ״ש.

פורסם

לי המושב ב-i10 היה לא נח בצורה מזעזעת, אבל זה אישי.

יהיה לך מאוד קשה למכור רכב יד חמישית (ועוד פיג'ו), אם אתה לא מתכוון להחזיק אותו להמון זמן הייתי הולך דווקא על האקסס, עם כל הצער שהדבר 

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האקטיב עם יד די גבוהה, והאקסס די ערומה מאבזור.

אבל אם כבר הייתי בוחר באקסס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@pooh-bear @yulianx תודה. לגבי ה-i10 המושב דווקא זכור לי לטובה מנסיעה די ארוכה.

לגבי הפיג׳ו - זאת באמת הדאגה שלי ואני גם באמת לא מתכוון להחזיק אותו יותר מדי זמן. מצד שני האקסס ערומה בצורה כמעט מביכה.

המחיר של האקסס פייר לדעתכם? מחירון באיזור ה-18 משוקלל.

פורסם (נערך)

אם הרכב מטופל כמו שצריך, עם טסט לשנה, ק"מ סביר ויד ראשונה - נשמע לי סביר לגמרי.

האבזור באמת מבאס, אבל מערכת סבירה עם בלוטות' תהיה כנראה עדיפה על המולטימדיה המקורית מ-2013, ואולי אפשר אפילו להוסיף בקרת שיוט אם אתה מתכוון להחזיק ברכב מספיק זמן.

בתקציב כזה, כל דבר זה פשרה כואבת, השאלה רק איזו מהן יותר כואבת. למכור 208 בת כמעט 10 (בעוד שנה שנתיים, כשתחליט למכור) שהיא כבר יד חמישית גם יהיה די כואב.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי היונדאי גם לי המושב היה די נוח עם תמיכת די טובה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כרגע המוכר של האקסס החליט שהמכירה נדחית לשבוע הבא. 

אם היא תהיה רלוונטית עדיין, כנראה שאבחר בה. אלא אם עד אז תעלה אחת אחרת מעניינת ללוחות.

לדעתי אוותר על היונדאי, למרות שהיתרונות שלה בגזרת החסכון/אחזקה זולה/סחירות טובה עולים על הפיג׳ו. 

פורסם

נכון שבאקטיב יש יד גבוהה

אבל אם הרכב נראה שמור בצורה טובה אני עדין הייתי מעדיף את האקטיב על פני האקסס

-מבחינת הירידת ערך היא כבר תהיה שולית למדי מבחינה שקלית, אם נגיד תמכור אותה אחרי שנתיים ב10K זה לדעתי נסבל(3 אלף לשנה ירידת ערך וזה לדעתי במקרה הגרוע)

-מבחינת האבזור פנים-האקטיב תהיה באופן משמעותי עדיפה על פני האקסס

נגיד יש לך את המולטימדיה ואתה יכול להתקין באקסס אחרת- דבר שיעלה לך 2000 שקל בקלות

בנוסף גאנטים(אמנם קוסמטי אבל הם ככל הנראה קלים באופן משמעותי מה שחוסך גם בדלק קצת)

למיטב זכרוני החלונות האחוריים ידניים(לא סוף העולם אבל עדין השנה 2020 זה בעסה)

כיוון מראות- זה באמת קריטי לדעתי, מאוד מעצבן לכוון ידנית ומראות מתקפלות(לא סוף העולם אבל יותר בטוח שלא יעיפו לך את המראה בחנייה)

בקרת שיוט- לדעתי בונוס חשוב

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

כמה כבר כיוונת מראות ברכב שלך?

אם הוא הנהג היחיד או נוהג ברכב רוב הזמן, לכוון מראות פעם ב (או פעם באף פעם) זה לא נורא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי מה שפותח השירשור רשם רוב הזמן הוא יסע לבד, לכן כניראה שאת כיוון המראות הוא לא יכוון מעבר לפעם הראשונה.

מולטמדיה לא חייב כזאת יקרה.

פורסם

כן, האמת שכיוון המראות פחות מפריע לי, 

והמולטימדיה באקטיב ממה שאני יודע בכל אופן לא מוצלחת. סינגל דין סביר וסט רמקולים כשתהיה אפשרות ואני די מסודר.

תודה על העצות, 

יש לי עוד כמה ימים לקנייה המיועדת אז עד אז, תמיד שמח לשמוע עוד דעות. 

פורסם (נערך)

מבחינת מראות- אישית אני נעזר בהם לפעמים כדי להצמד למדרכה למשל, ובלי קשר זה לדעתי אמור להיות סטנדרט בכל רכב, אני חושב שזה מגוחח לשים כיוון מראות ידני(מאזדה 3 דור ראשון שהייתה לי, שהייתה ברמת האבזור הנמוכה היה כיוון חשמלי, וזה רכב ישן ביותר מחצי עשור)

אני אחדד, אף אחד מהתוספות אבזור שיש באקטיב הן לא משהו שבלתי אפשרי לחיות בלעדיו

עם זאת אני חושב שהתוספת אבזור הזאת מוסיפה באופן משמעותי לחוויה הכוללת של הרכב.

לדעתי בהנחה שמשווים שני רכבים שווים בנתונים ובמצב הכללי של הרכבים הייתי לוקח את האקטיב כל עוד ההפרש במחיר הוא מתחת ל4K

במקרה הזה כמובן שהנתונים אינם שווים, עם זאת בהנחה שהאקטיב טופל בצורה טובה והוא נראה שמור אז הייתי מעדיף את האקטיב

מצד שני אני לגמרי מבין למה האקסס שהיא יד ראשונה קורצת.

בסוף בחירותו של פותח השרשור.

מבחינת ירידת ערך אני חושב שתהיה להן ירידת ערך דומה- לאחת יש יד גבוהה, לשניה יש ביקוש נמוך משמעותית בגלל מחסור באבזור. ככה שלדעתי בסופו של דבר בעוד שנתיים- שלוש כשתחליט למכור לא יהיה הבדל גדול בין השניים אם בכלל

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

@ik3 מסכים. אני עדיין נוטה לאקסס במיוחד כשגיליתי שהשנייה רק פורסמה כאקטיב והיא בעצם אקסס.

נכנסה למשוואה גם פיאסטה ידנית 2012 יד2 עם 100K, מטופלת בזמן + עברה טיימינג.

מחירון 15,400, דורשים באיזור ה-16K. 

לא חושב שאשלם מעל מחירון, אבל על הנייר נשמע דיל לא רע.

• תוכן חדש...