Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היצרן שינה את הזמנים ל6 שנים או 105 אלף ק״מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עדיף כבר עכשיו להעביר אם לא עבר עד כה, ולא לדחות הלאה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

יש אחת 2016 עם 106K ק״מ שלא עברה טיימינג. סה״כ הנתונים סבירים, החסרון היחידי מבחינתי הוא הק״מ הגבוה, 
אני אסע בסביבות ה-15K בשנה, ככה שלא ממש אאזן את זה.

יש סטטיסטיקה על המנועים האלה מבחינת ק״מ? (1.2 אטמוספרי, ידני)

דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Tal7
פורסם

להמשיך לחפש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אכן הקילומטר גבוהה למדי

לא הייתי פוסל את זה על הסף אבל בשביל להחליט לקנות אותה היא קודם כל צריכה להיות במצב ממש טוב פנימות וחיצונית עם הסטורית טיפולים מלאה

הדבר הנוסף הוא שזה צריך לבוא לידי ביטוי במחיר

והדבר הכי בעייתי הוא הרצועה, מאחר ולא הוחלפה אז כמובן שאם תחליט לרכוש תחליף אותה דבר ראשון

הקטע הבעיתי בה הוא הסיכוי שהיא כבר התחילה להתפורר, ולבדוק את זה לא פשוט בכלל(ברמת העקרון צריך ממש לפרק חצי מהמנוע וכדי שתוכל לראות את מצבה

אפשר להסתכל דרך הפקק אבל זה לא אינדיקציה טובה, סביר להניח שלא תראה הרבה אלא אם המצב ממש ממש גרוע

אני חושב שאפשר גם לנסות לבדוק אם יש חתיכות כשאתה בודק עם המודד שמן- מה שכן זו לא בדיקה שהיא 100% תיתן לך תשובה, ואם אכן תראה שם חתיכות גומי אז המצב הוא ממש ממש גרוע

בצורה הזאת הסיכוי לקבל false negative הוא מאוד גבוהה

להחלטתך, ברכב הזה יש סיכוי סביר לבעיה ברצועה וקושי גבוהה לאתר אותה במקרה שהיא אכן שם

מצד שני אם המצב הוא לא ממש נורא וגם אם התחיל תהליך ההתפוררות עדין זה לא אומר שהמנוע הלך לפח

אפשר לבצע ניקוי והחלפה של הרצועה, אבל זה תלוי בכמה נזק כבר נגרם בעקבות אותה ההתפוררות

כמובן שאם יש אופציות אחרות אז עדיף לדלג

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 1 שעה, yulianx כתב:

להמשיך לחפש.

לפני 16 דקות, ik3 כתב:

אכן הקילומטר גבוהה למדי

לא הייתי פוסל את זה על הסף אבל בשביל להחליט לקנות אותה היא קודם כל צריכה להיות במצב ממש טוב פנימות וחיצונית עם הסטורית טיפולים מלאה

המצב שלה סה״כ בסדר והמחיר בסדר גמור, יש הסטוריית טיפולים עד תחילת 2019 - מאז הרכב כמעט ולא בתנועה.

מבחינת בדיקה הם מתחייבים ומוכנים לתקן את הבלאי שיתגלה על חשבונם. 

הפלוסים מאוד ברורים, נסיעה נוחה, שנתון גבוה ורכב ברמה הרבה יותר גבוה מהחיפוש ההתחלתי (קליאו 3, סריון/גטס) בתוספת כסף צנועה יחסית. 

המינוסים גם כן ברורים, ק״מ מאוד גבוה וטיפול אמנם סדיר - אבל לא הכי מדוקדק שראיתי, מה שגורם לי לתהות על הניהול סיכונים כאן בגזרת המנוע והמכלולים.

יש מצב שהשנתון הגבוה קורץ לי מדי - אבל בסוף מדובר כאן בעסקה שיכולה להיות לא רעה. אולי אני טועה :) 

פורסם (נערך)

מה שאני חושב שהייתי מסכים לו במקרה כזה זה אולי לחתום על הסכם:

בעל הרכב מחליף את הרצועה על חשבונו אצל אחד המוסכים המומחים(גבע\אורן), או כל מוסך אחר שבא לך לצורך העניין

בנוסף על חשבנוך אתה משלם לאותו מוסך סכום "סמלי" לבדיקת הרכב לפני קניה(כמובן שכדאי שתסגור את כל העניין עם המוסך לפני כן)

ובהנחה שהרצועה לא התחילה להתפורר ואין שום דבר נוסף שאתה לא ידעת עליו שעלול לגרום לך לא לוותר על הרכב- אתה תרכוש אותו במחיר שקבעתם

לא מאוד סביר שהוא יסכים- אבל זו דרך אחת לגשת לבעיה הזאת.

כמובן שבנוסף גם בדיקה במכון רצוי לעשות לפני הרכישה

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

אם אחליט שהוא פוטנציאל רכישה, זה נשמע לי כמו מהלך פייר לגמרי מבחינת שני הצדדים.

בינתיים מנסה לעשות לעצמי סדר בשאר האופציות שנשארו. 

מתחיל לשקול ברצינות ללכת על i10 ידנית מהצורה החדשה של 2014 (מנוע 1.0), בעיר אני בטוח שהיא טובה - 

אשמח לשמוע אם למישהו יש נסיון איתה בנסיעות בין עירוניות תכופות. לרוב באיזורים מישוריים, אבל כן מגיע לצפון/אילת אחת לכמה חודשים.

פורסם

לדעתי, אתה קצת חושב יותר מדי.

בוא, זו לא רכישה שתחלק את חייך ללפני ואחרי. בסכום כזה, אתה תמיד מתפשר לא מעט. במקום לטחון עוד חודשיים של חיפוש, צריך לבחור רכב שיהיה טוב מספיק (או אפילו, לא יותר מדי גרוע) ולקנות.

אני במקום המוכר לא הייתי מתחייב על כלום. הוא לא יודע מה מצב הרצועה ואתה לא יכול לצפות מבן אדם שמוכר לך רכב שכבר נסע כמה שנים ועשה 100,000 ק"מ שימכור לך רכב במצב חדש ו/או ישלם לך על כל מה שהוא לא חדש. אם הרכב היה חדש - היית משלם עליו מחיר של חדש. חלק מהעניין של לקנות רכב משומש הוא הסיכון - אם תצפה שהמוכר יקח 100% מהסיכון, אתה כנראה תיסע באוטובוס (או תקנה רכב חדש מהסוכנות). מוכר סביר וקונה סביר ימצאו פשרה סבירה אחרי בדיקה אובייקטיבית.

בזמנו מוסך גבע פרסם שהוא עושה בדיקה (אמיתית לגמרי, לא הצצה על הרצועה, כולל פירוק אגן שמן ומחזור של השמן בסוף הבדיקה) בחינם. לא יודע אם זה עדיין המצב, אבל שווה לשאול.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים, לגמרי חושב יותר מדי. זאת הסיבה שאני מנסה להאיץ את זה. לפעמים צריך מבט-על מפרספקטיבה אחרת כדי להתפקס.

לגבי ה208, גם אני לא הייתי מתחייב על כלום. המוכר של האקזמפלר הספציפי הזה מוכן להתחייב ולתקן ליקויים שיעלו בבדיקה.

מחר בבוקר אדבר עם גבע/אורן לגבי בדיקה שלה, במידה ולא אקח אותה אני כנראה אלך על i10 שדווקא נראית לי סבירה לחלוטין, או לפחות כמו שהגדרת - לא יותר מדי גרוע. 
מקווה שבזה יסגר העניין.

פורסם

סחירות טובה יותר ונראות מודרנית יותר (לדעתי).

ה208 נלקחה היום למוסך לבדיקה - צריך לעשות טיימינג, החלפת משאבת מים, משולשים וטיפול. מדובר בכ-5K השקעה. היה חסר 2 ליטר שמן (אולי אוכל שמן?)

סה״כ אחרי הסדר בנינו הגענו למצב שכולל הרכב אגיע לסביבות ה24K. (שנת 2016, רמת גימור אקסס אבל עם מולטימדיה מהחברה, 110K ק״מ).
בסוף לא מדובר כאן על דיל הסטרי, אבל לגמרי הוגן. אני לא מת על הק״מ הגבוה והעובדה שפוטנציאל התקלות/בלאי כאן גבוה.

כרגע לדעתי אני בכיוון ל-i10, מתוך הבנה שאני לא יודע כמה זמן אחזיק את הרכב ואני מתעדף כרגע שקט על פני הנאה מנהיגה. 

אסע לראות מחר שתיים ואחליט.

אם יש למישהו יש עוד תובנות לפני ההחלטה - אשמח לשמוע.

פורסם

נשמע שמשהו לא כלכך טוב עבר על האקזמפלר הזה אחרי 4 שנים החלפת משולשים ומשאבת מים🤔

בנוסף זה שחסר 2 ליטר שמן זה סימן מאוד מעורר חשד, במיוחד לזה שתוחזק בתחזוקת שבר

מבדיקה זריזה ביד 2 יש לך אחת 2014 אקטיב, ב22 עם קילמטר סבבה לגמרי(אפילו מעט נמוך אפשר לומר)

או אחת ב24 עם צבע קצת יותר מגניב

אם תסתכל על אקטיב בלבד תראה לפחות 7 אקזמלרים עד 25K, לדעתי אם 24K זה איזור שאתה מוכן למתוח את התקציב- יש לך אפשרויות ממש לא רעות

פורסם

משולשים (+כיוון פרונט) הוחלפו לטענתם כי הרכב הורם על ג׳ק ממקום לא נכון והג׳ק קרס.

לגבי המשאבת מים קראתי בהרבה מקומות שהיא נוטה לצבור קורוזיה ולההרס.

לגבי המודעות ביד2 - קודם כל תודה! דיברתי עם הבעלים של האקטיב הלבנה מ-2014 לפני כמה ימים, לא יודע אם ואיפה טופלה,

בכחולה יש הבדל ברור בגוון של הדלת/פרונט ימני.
ממה שנשאר, אצל רובם כבר הייתי.

אגב, יש שם לפחות 3 שמפורסמות כאקטיב והן אקסס.

מה שכן - ערערת אותי על ה-i10 :)

פורסם (נערך)

באמת לא שמתי לב להבדל בצבעים כנראה משהו לא כלכך טוב עבר על הרכב.

מצאתי שם אחת שאכן אקסס הלבנה אבל כל השאר לפי פילטור אקטיב הן אקטיב.

תראה לדעתי הI10 זה פשוט רכב משמעותית פחות "רכב" מה208, יש מי שזה מתאים לו

אבל לדעתי אם רוצים מהרכב אפילו איזשהו ערך מוסף מעבר להגעה מA לB  במינימום כאב ראש זה פחות הכיוון

הדבר החיובי היחיד שאני מוצא בקשר לI10 זה שהיא מגיעה גם עם גיר ידני שזה בפני עצמו עבור חלק מהנהגים ערך מוסף,  מצד שני אני קצת בספק שאותו חלק מהנהגים יקנה I10 בגלל שהיא ידנית😄

עריכה אחרונה על ידי ik3

• תוכן חדש...