ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,609 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 543 צפיות
אשמח לחוות דעת על הרכב, מצאתי אחד יד שניה עם קילומטראז נמוך 65K ידנית ובמחיר הוגן. מה דעתכם על הרכב? מבחינת אמינות וכו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת quzzaa, -
- 0 תגובות
- 481 צפיות
חברים שלום, אשמח ליעוץ והכוונה מחפש רכב משפחתי גדול\גבוהה (SUV\ג'יפון) מסוכנות או יד2 מחיר עד 50 אלף נכון לרגע זה אני בכיוון הניסאן קאשקאיי שנת 2011-2014 אם יש לכם המלצות טובות יותר אשמח לשמוע. מספר שאלות שאולי תוכלו לעזור לי בהן 1. מה עדיף - במידה והרכב על אותו הק"מ , באחד שנתון 2011 ואחד שנתון 2014 האם שווה את ההשקעה בשנתון גבוהה יותר? 2. מה דעתכם על האמינות של ניסאן ובפרט דגם הקאשקאיי (2011-2014) (עם ק"מ של 110 +\-) 3. האם יש אלטרנטיבה אמינה\איכותית יותר באותו טווח מחירים?
הודעה אחרונה מאת פיקנטי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 651 צפיות
היי, מחר אני הולך לראות קיה ספורטז 2015 מה חשוב לשאול לבדוק בה ? יש בעיות מוכרות ? בלא ידוע ? אשמח לעצות
הודעה אחרונה מאת ace_syndrome, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 668 צפיות
שלום, רציתי להתייעץ אתכם כמה אני יכול לדרוש עבור רכב ניסאן אלמרה sl שנת 2016, עלה לכביש בחודש מאי, ללא תאונות, יד 1 פרטית, 46,000 ק"מ, בן אדם בעיקר נסע לעבודה ומעבודה לבית. בדקתי לפי מחירון יד 2 ולוי יצחק שניהם מראים 52,200 ש"ח לאחר שכלול. רכב נראה כמו חדש.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חברים, תודה רבה לכל העוזרים, מעריך מאוד את הזמן שלכם. זה הולך להיות הרכב הראשון שלי. שימושים עיקריים של הרכב: - נסיעות עירוניות במשך כל השבוע. - נסיעות בינעירוניות בסופשים. בעיקרון מחפש רכב: - חסכוני שיתן לי יותר מ1:14. - אוטומט. - אמין מאוד והוצאות תחזוקה זולות. (שיישאר לי לכמה שנים לפחות מאז הקניה) אופציות שכבר בדקתי עליהם: - טויוטה יאריס 2012 STYLE או שSOL. אוטומט. - סוזוקי אלטו אוטומט - KIA PICANTO 2012 אוטומט פתוח להצעות חדשות לגבי רכבים אחרים, אבל בעיקרון שמעתי שיפנים מאוד אמינים ובמיוחד הרכבים האלו שציינתי. ויש לי שאלות נוספות לפני שאני קונה רכב יד שניה: - כמה קילומטר זה בסדר לרכישה? 1…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 479 צפיות
אהלן חברה, ראיתי רכב שמאוד מעניין אותי ואני מעוניין לקנות אותו הרכב הוא פולקסווגן פולו שנת 2003 ואני רוצה לבדוק אותו לפני שאני קונה אותו (במכון לבדיקת רכבים) האם שווה לי ?(מחיר הרכב 7000) כי אמרו לי שהכל כמעט יצא לא תקין פשוט בדוח הבדיקה תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לך, אינני מבין בעולם הרכבים אם כי אני בא מהאופנועים. בת זוגתי ואני החלטנו לרכוש רכב משותף ואנחנו בחיפושים נרחבים. יש לנו 2 כלבים ושנינו רוכבי אופניים. התקציב שלנו הוא כ40-45 א' ש"ח שבו היינו רוצים להתחדש באיזה סטיישן נחמדה, לא חשוב אם ידני או אוטומט. חשוב שבמידה וכן יהיה אוטומט, שיהיה אמין. בגדול האמינות זה דבר שחשוב לראש שקט וצריכת דלק בגבול ההיגיון. שנינו נוהגים במשנה זהירות ודי רגוע. עד עכשיו פסלנו את פורד פוקוס סטיישן כי מבין האנשים ששאלו - נאמר שזו נפילה. (2012, ידני, 100K, סטיישן) כמעט רכשנו סיאט לאון (שדי אהבתי איך שהיא נראת) 2015 סטיישן DSG עם 100K אך פתאום כולם אומרים שהDSG של סיאט נפילה ויש איתן רק תקלות בגי…
הודעה אחרונה מאת compNum6, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 530 צפיות
שלום! הוחלט לקנות רכב חדש. הוא הולך להיות רכב יומיומי לנסיעות של כ-20 ק״מ ביום, בעיקר בינעירוני (מהמושב למכללה, לסופר, לחברים וכו׳). פעם בכמה שבועות ניסע עם חברים לפתוח איזו זולה בירדן או פסטיבל בדרום. קצת טיולים פה ושם. לא שטח רציני מדי, עד עכשיו הסתדרתי עם אימפרזה 2006 2x4, עם הרבה נחישות ואזיקונים. מדי פעם ישמש את אימי ולכן צריך להיות אוטומט. הרעיון הוא לקנות רכב משומש במצב טוב, שיזדקן אצלי בכבוד, להשתמש בו תקופה ארוכה בלי להוציא עליו הרבה כסף לתחזוקה ותיקונים. כלומר להצטמצם לרכב שרק עונה על דרישות הסף (להלן) ולקנות את הכי טוב מסוגו (מבחינת שנתון, מצב מכאני וק״מ) דרישות הסף (בסדר יורד): אוטומט. מחיר 30-50 אלף ש״…
הודעה אחרונה מאת den4eek, -
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום וברכה! ברשותי סקודה ראפיד 2015 מנוע 1400 טורבו אני מרוצה מהיכולות של הרכב אך לא מרוצה מהתקלות [החלפצי מצמדים מוח גיר וכן משאבת מים] אני מעוניין להחליף את האוטו תקציב 70,000 ש"ח אשמח לשמוע על דגם אפי' בסקודה שידוע ללא תקלות תודה רבה מראש שכחתי להוסיף שהכי חשוב לי באוטו זה הבטיחות
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אנחנו מחפשים רכב למשפחה צעירה (עם ילדה) באזור 65 אלף. לפי חיפושים שעשינו, נראה כי זה מאפשר את כל אחד משלושת הדגמים שציינו יד שנייה בשנים 2017-2018 צרכים: בעיקר נסיעות עירוניות ומעט בינעירוניות הדגמים שעלו לנו: - סיאט איביזה - סיטרואן קקטוס / c3 - i20 inspire אם יש לכם רעיונות נוספים אנא אל תהססו בנוסף נודה לכל פידבק בנוגע לכל אחת מהמכוניות וחשוב שזה יכלול גם אמינות
הודעה אחרונה מאת talFamilyGuy, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב שישמש אותי יום יום לכמה שנים טובות, כלומר לא מחפש משהו זמני לשנה שנתיים אלה רכב שיתן לי שקט ל7-10 שנים ו200 אלף קילומטר לפחות. אני עושה משהו כמו 20 אלף קילומטר בשנה ולכן חשבתי על דיזל כדי לחסוך בהוצאות דלק. הרכב שנראה לי מתאים בגלל שהוא זול וחסכוני הוא הדאצ'יה לוגאן 1.5 MCV, אציין שאני צריך רכב משפחתי לא רכב קטן. הפחד שלי הוא שמקריאה בעמוד הפייסבוק שלהם נראה שלהרבה אנשים יש תלונות, יש גם שם לא טוב ליצרן הזה שהרכבים האלה לא אמינים. מה דעתכם על הרכב הזה? יש אמת באמירה שזה רכב לא אמין או שאלו דעות קדומות שכבר לא נכונות היום. אני ראיתי את הרכב הזה יד 2 באיזור ה50 אלף שקל שנת 2018 עם 40 אלף קילומטר, כלומר אני מתכנן לקנות…
הודעה אחרונה מאת dvir10, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, בחודשיים האחרונים שמתי לב לגידול מספר רכבי מגאן באזור מגוריי (מרכז הארץ). הרוב המוחלט ממה שראיתי - רכבי חברה. האם לרכב ישנן תקלות /פוטנציאל לבעיות? מהמפרט שמתי לב שהרכב קיבל ציון 4 מבחינת אבזור בטיחות, אולי זו הסיבה שלקוח פרטי מנסה להימנע מהרכב. מבחוץ הרכב די מרשים, מצאתי דיון בפורום בו הבעלים של הרכב מתייחס ליתרונות וחסרונות של הרכב, נראה שהוא מאוד מרוצה מהרכב. ממה שמצאתי ברשת, המגאן לא מצטיינת בשמירת ערכה כרכב יד 2 האם המצב שונה לאחר העדכון בנפח המנוע (בעבר הרכב נמכר עם מנוע 1.3) ? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 735 צפיות
תודה מראש לעונים .
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
סיאט ארונה
מאת Arona- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 649 צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות סיאט ארונה FR מהיבואן קראתי המון על הרכב וראיתי בעיקר פידבקים טובים אשמח לדעת הכל כולל הכל על הרכב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
שלום לכם חבריי,, היתה לי לקסוס ct200 ומכרתי אותה,לא אהבתי את מנועי ההייברד יותר מדי, אבל בשורה תחתונה היה רכב מעולה. אני שוקל בינתיים לעבור למשהו יותר מרווח ויותר מאובזר ומודרני, אני עושה נסיעות ארוכות כך שחשוב לי הרבה נוחות נסיעה, בידוד רעשים וכסא נהג נוח ו ו ו כל המכלול הזה של נוחות חשוב לי, לא נסעתי בפיג'ו עדיין, אבל כן נסעתי ברנו גרנד קופה, היתה אחלה גם כגרסת דיזל,, לא איכפת לי כרגע אם זה דיזל או בנזין, אבל רציתי לדעת מה אתם חושבים על הפיג'ו, עסקה שווה ל 5 שנים או יותר? אני מדבר על גירסת ה Gt אודה לכם מאד על העיצות
הודעה אחרונה מאת IMILANO, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 564 צפיות
היי, אני חייל משוחרר ומחפש רכב לנסיעות ראש העין-תל אביב במהלך השבוע, וטיולים ונסיעות קצת יותר ארוכות לסופש"ים פה ושם. מצאתי סיריון 2006, 65K ק"מ, יד1. קראתי המון המלצות על הסיריון, ונראה שמצאתי משהו טוב. הבן אדם דורש 14K ש"ח מחיר אחרון, השאלה שלי האם המחיר שווה את זה למרות השנתון הנמוך ? בנוסף, אשמח לקבל ייעוץ לגבי אופל אסטרה 2011, יונדאי I30 2008 ופיאט פונטו ספייס 2005 אם אפשר. כולם אוטומט. תודה!!
הודעה אחרונה מאת lior6221, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 803 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות פיג'ו 3008 דיזל, יש מנוע 1600 120 כ"ס ומנוע 1500 130כח סוס הבנתי מבחינת צריכת הדלק הם שווים ההבדל שבמנוע 1500 יש 8 הילוכים והוא פחות מזהם השאלה האם שווה לקנות רכב שנת 2019 עם המנוע ה 1500, או לחסוך ולקנות שנת 2017 עם מנוע 1600. שאלה שניה פיג'ו חושפת דגם חדש 3008 בחדש אוקטובר מתי ינחת בארץ לדעתכם. אם כדאי לחכות, פיג'ו 208 החדש נמכר בעולם יותר משנה ועדיין לא הגיע לארץ .
הודעה אחרונה מאת feel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 511 צפיות
הכיוון הוא מזדה 3/6 שנתון 08' יונדאי i30 או הונדה סיוויק שנתון 06/08 המחיר של הונדה בריצפה יש סיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת Felicia, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 531 צפיות
היי חברים האמת שאני מתלבט כבר תקופה בנוגע לשידרוג הרכב שלי. חשבתי לחפש גולף GTI דור 6. שמעתי עליה הרבה דברים טובים. יש לי במשפחה אחת חדשה לגמרי (GTI PERFORMANCE) ונהגתי עליה ונהנתי מכל רגע. אני צעיר (19) ומחזיק את האוטו בעצמי. היום נוהג באלפא מיטו. כסף זה פחות הבעיה שלי אבל יש גבולות מסויימים כמובן כמו לרוב האנשים(לא רוצה להתחיל להתעסק עם החלפות של טורבו וכל מיני תקלות שנפוצות ברכבים מהשנתונים האלה של הקונצרן) רציתי להתייעץ בנוגע לאמינות ותחזוקה של הרכב, אם יש תקלות נפוצות של הרכב, כמה הוא שונה ביחס לדור 7 מבחינת התנהגות וחוויית נהיגה ובכלל אם לחלקכם יש ניסיון עם הרכב רציתי לדעת איך הוא באופן כללי.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 703 צפיות
שלום לכולם אנחנו זוג + תינוק ומאמינים שנביא עוד ילד בקרוב. אנחנו מעוניינים לקנות סופר מיני שתענה לנו על הצורך של נסיעה בעיקר בתוך העיר אבל שתוכל לעמוד גם בנסיעות בינעירוניות פה ושם לטובת טיולים משפחתיים וכו'. חשוב לציין שאנחנו בונים על 8 שנים שימוש באוטו שנקנה אז אמינות זה פקטור חשוב. לאחר קצת מחקר שעשינו אנחנו מתלבטים בין הדגמים הבאים: 1. סיטרואן C3 - מבחינת נתונים פרופר נראה שהיא הכי טובה (בטיחות, עיצוב, מנוע) וגם מוצעת ב0 ק"מ במחיר של כ-81 אלף ש"ח אבל כל פעם שאנחנו מדברים עם מישהו על סיטרואן אנחנו מקבלים תגובות של אל תקנו אוטו צרפתי וכו' 2. יונדאי i20 - נראה אחלה אוטו אבל לא נעמוד ב0 ק"מ לכן אם נלך על האופציה הזאת זה יהיה יד 2 3. סי…
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 619 צפיות
היי, מחפש רכב חסכוני עד 20 אלף, רצוי בסביבות 17-18 אלף.. האוטו חייב להיות אוטומט ומיועד להיות בעיקר לנסיעות בינעירונית. נהג יחיד, בגאז' לא משנה. חשבתי על רכב עם מנוע 1400 בשנים 2011-2012..הסתכלתי עד עכשיו על יונדאי i10 או i20, אבל הביקוש אדיר ונדמה שכל הרכבים נמכרים מעל המחירון. על איזה רכבים הייתם ממליצים להסתכל?
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 916 צפיות
שלום רב, האם לאלקליפס יש ירידת ערך שנתית גדולה מהמקובל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שאלה מעט מוזרה . יש מודעה ביד 2 של סוזוקי טרייד על קרוסאובר 2017 מליסינג, עם קילומטראז' של 68k . https://www.yad2.co.il/item/w8ytuonp על השמשה כתוב בדף "השבחה" , יש לזה משמעות מסויימת ? בנוסף, רשום שהרכב בצבע ורוד , ומשום מה זה לא הצבע של הרכב בתמונה. פשוט הוסיפו תמונות של רכב אחר ?
אופל אינסיגניה
מאת falool- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, מתלבט לגבי רכישה של אופל אינסיגניה משומשת.איזה דגם יותר אמין ומומלץ ה2 טורבו היותר ישנה או החדשה יותר עם המנוע 1.6 טורבו? המחיר כאן הוא לא פקטור כיוון שהן מאוד זולות כיד 2 .נושא האחזקה והאמינות הוא מה שקובע. בבקשה לענות רק מי שהחזיק רכב כזה ומכיר אותו מקרוב. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Paprika-Metuka, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין לגבי רכישת רכב פיג'ו 2008 דיזל חדשה מהיבואן אני יודע ש2008 מבוססת על ה3008 השאלה שלי האם מיהו יכול לתת חוות דעת על אמינות הרכב של ה3008 לאורך זמן? שכן אני מתכוון להחזיק את הרכב 5-8 שנים
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
רכב פלאג אין מרצדס glc 300 e לא מיובא ארצה עי היבואן הרשמי. האם כדאי לייבא בייבוא מקביל? האם יש שוק ביד 2 לרכב כזה? והיכן אפשר יהיה למכור ? ביד 2 כפרטי או דרך מגרשי מכוניות וכו? האם רכב זה מופיע במחירון לוי יצחק?
הודעה אחרונה מאת רכב יוקרה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 806 צפיות
חברים שלום, נמצא לפני רכישה של פיג'ו 308 (1.2 פיורטק). מצרף את ההיסטוריה של הרכב (מלבד הטיפול האחרון) אשמח לחוות דעתכם על הנעשה ברכב. (מודע לתיקון של פגוש קדמי) תודה. Scan0005.pdf
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 687 צפיות
היי! אני רוצה להביא עכשיו רכב לאחר הצבא. כרגע יש לי רשיון לאוטומט ומתכוון להשלים לידני. עכשיו בדקתי ומצאתי פלסווגן פולו 1.2 ידני ולדעתי זו האפשרות הכי טובה. מה דעתכם לגבי הרכב הזה והאם יש משהו שיותר טוב ? התקציב המוערך : 30K-40K תודה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 533 צפיות
היי , אני מעוניינת לרכוש רכב ראשון לאחר הוצאת רשיון, התקציב הוא עד 40 אלף ההעדפה היא לסופר מיני חסכונית בדלק ככל הניתן חשבתי על יונדאי i20/סוזוקי סוויפט/ טויוטה יאריס/המלצה אחרת אם מכירים הנסיעות הן ביומיום קצרות ואחד לשבועיים נסיעה ארוכה מהמרכז לצפון אשמח לטיפים /המלצות בנושא כיוון שלא שוחה בתחום תודה!
-
רכב עד 45k 1 2 3
מאת Amit Yogev-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 38 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לרכוש רכב שישרת אותי לנסיעות לבסיס אני גר בנתניה והבסיס נמצא ליד גדרה מדובר ב70 קילומטר לכיוון רציתי לדעת מה האופציות שיש עם תקציב של כ-45 אלף מעדיף לא ספייסטאר או מיקרה. תודה מראש
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)