Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות סופר מיני למשפחה

moninitzan
שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

אנחנו זוג + תינוק ומאמינים שנביא עוד ילד בקרוב. אנחנו מעוניינים לקנות סופר מיני שתענה לנו על הצורך של נסיעה בעיקר בתוך העיר אבל שתוכל לעמוד גם בנסיעות בינעירוניות פה ושם לטובת טיולים משפחתיים וכו'.

חשוב לציין שאנחנו בונים על 8 שנים שימוש באוטו שנקנה אז אמינות זה פקטור חשוב.

לאחר קצת מחקר שעשינו אנחנו מתלבטים בין הדגמים הבאים:

1. סיטרואן C3 - מבחינת נתונים פרופר נראה שהיא הכי טובה (בטיחות, עיצוב, מנוע) וגם מוצעת ב0 ק"מ במחיר של כ-81 אלף ש"ח אבל כל פעם שאנחנו מדברים עם מישהו על סיטרואן אנחנו מקבלים תגובות של אל תקנו אוטו צרפתי וכו'

2. יונדאי i20 - נראה אחלה אוטו אבל לא נעמוד ב0 ק"מ לכן אם נלך על האופציה הזאת זה יהיה יד 2

3. סיאט איביזה - נראה מאוד דומה בנתונים לסיטרואן אבל קצת יותר יקר

איזו מכונית לדעתכם הכי טובה לצרכים שלנו?

בנוסף נשמח גם לשמוע על הדברים הבאים:

ראשית, הצעות טובות יותר בקטגוריה אם יש לכם.

שנית, האם לדעתכם המכוניות האלו יספיקו לצרכים שלנו כזוג עם 2 ילדים - הן מבחינת תא מטען והן מבחינת 2 כיסאות בטיחות לילדים?

שלישית, האם יש משהו לדעת במידה וקונים 0 ק"מ עם הסיטרואן? (קראתי שב0 ק"מ לא מקבלים 5 שנים אחריות של סיטרואן אלא רק 3 - האם זה משהו שאמור להטריד אותנו?)

נודה לכל טיפ נוסף.

שבוע טוב!

עריכה אחרונה על ידי moninitzan
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

אני ואישתי בסטטוס דומה לשלכם בדיוק עם ילדה בת שנה וחצי ומחזיקים בסיטרואן C3 שנת 2017.

הרכב מספיק בהחלט לזוג + ילד 1. לטעמי ל-2 ילדים הוא יהיה קטן (לפחות לנו הוא קטן).

כיוון שכשיש ילדים קטנים מספיק שתכניס טיולון ותיק קטן בבגאז וכבר לא יהיה מקום להרבה דברים אחרים.

רוצה לומר - אם תרצו לעשות טיול של יומיים-שלושה למשל או סתם לשים קניות יהיה מאוד צפוף ברכב. 

מבחינת נוחות,אמינות, כוח ואבזור - הרכב פשוט מצויין.

מבחינת אחריות - באפס קילומטר האחריות 3 שנים, אבל בהפרש המחיר הזה הייתי בהחלט הולך על האפס קילומטר. (מצד שני אולי היבואן יתן לך מחיר טוב כי הדור עכשיו מתחלף)

בקיצור, אם אתם רוצים רכב לתקופה ארוכה, הייתי הולך על רכב קצת יותר גדול (אולי הקקטוס?) כמובן הכל תלוי תקציב.

(Sold) Chevrolet Aveo LT 2006

Citroen C3 Shine 2017

C5 AirCross Feel 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתכננים על אוטומט או ידני? במקרה של אוטומט אני הייתי נמנע מהאיביזה בגלל הגיר הרובוטי.
דווקא מבחינת אמינות ל C3 יש את הפוטנציאל הכי טוב מבין השלוש, מכיוון שיש לה מנוע שנחשב אמין (למעט העניין עם רצועת הטיימינג, שפשוט צריך להחליף מוקדם יחסית) וגיר פלנטרי יפני לעומת רובוטי באחרות. הסטיגמה לא רלוונטית ל2020, במיוחד כשזה אפס ק"מ והיבואן סופג את רוב ירידת הערך הראשונית. מי שעוד חי ב "צרפתי חרא", "יפני וגרמני אמין" שיחזור ל2005.
מבחינת מרווח אני חושב שה i20 תהיה הכי מרווחת והאיביזה הכי צפופה, אבל יכול להיות שאני טועה.
אם בטיחות זה by far הכי חשוב לכם - קחו מה שהכי בטיחותי, בשקלול של האבזור הבטיחותי שתצליחו להשיג בכל אחת מהשלוש במסגרת התקציב שלכם. זו דעתי.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, yuvalganim כתב:

שלום,

אני ואישתי בסטטוס דומה לשלכם בדיוק עם ילדה בת שנה וחצי ומחזיקים בסיטרואן C3 שנת 2017.

הרכב מספיק בהחלט לזוג + ילד 1. לטעמי ל-2 ילדים הוא יהיה קטן (לפחות לנו הוא קטן).

כיוון שכשיש ילדים קטנים מספיק שתכניס טיולון ותיק קטן בבגאז וכבר לא יהיה מקום להרבה דברים אחרים.

רוצה לומר - אם תרצו לעשות טיול של יומיים-שלושה למשל או סתם לשים קניות יהיה מאוד צפוף ברכב. 

מבחינת נוחות,אמינות, כוח ואבזור - הרכב פשוט מצויין.

מבחינת אחריות - באפס קילומטר האחריות 3 שנים, אבל בהפרש המחיר הזה הייתי בהחלט הולך על האפס קילומטר. (מצד שני אולי היבואן יתן לך מחיר טוב כי הדור עכשיו מתחלף)

בקיצור, אם אתם רוצים רכב לתקופה ארוכה, הייתי הולך על רכב קצת יותר גדול (אולי הקקטוס?) כמובן הכל תלוי תקציב.

ממש תודה על התשובה המפורטת!

פתחת לנו את העיניים על הקקטוס, בעיקר יד שנייה במחירים מאוד מפתים. 

האם קקטוס שנת 2018 נחשב אמין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופר מיני לשני ילדים יכולה להיות קצת צפופה. הייתי מסתכל גם על הונדה ג'אז, רק לקחת בחשבון שהמנוע מבאס. אולי אפשר גם למצוא קיה סטוניק משומשת בתקציב (להבנתי: 80) עם המנוע האטמ' והגיר הפלנטרי. גם היא לא תהיה חזקה במיוחד.

הקקטוס של 2018 הוא הדגם הקודם, הוא משתמש באותם מכלולים של הקונצרן (כמו ה-C3). ב-2019 הגיע דגם חדש שהוא קצת פחות מוזר וקצת יותר "אוטו", יש אחת כזו כרגע ביד2 (לא מכיר כמובן באופן אישי), כנראה שבתקציב שלכם (מחיר מבוקש: 80). לגבי ה-C3 באפס ק"מ: שים לב שמדובר בדגם הפשוט יותר (feel) ולא ה-shine (או shine pk) שמיועד ללקוחות פרטיים בסוכנות - חפש מה ההבדלים במפרט באתר של היבואן.

אם אתה כבר לא מפחד מצרפתיות עם רוצעת תזמון מתפוררת ומזגן שמופעל מהמולטימדיה, הייתי אולי מחפש 308 הכי חדשה שנכנסת לך בתקציב, שתהיה מרווחת יותר.

מה שלא תבחר, 8 שנים נשמע לי לא כל כך ריאלי. גם כי הצרכים (והרצונות) משתנים בתקופה כל כך ארוכה, וגם כי אני מניח שיהיו אמצעי בטיחות אקטיבית מעניינים שיעלו על הכביש בתקופה הזו שיהפכו רכב שאתה קונה היום לגרוטאה לא רלוונטית בטווח הזמן הזה. אם זה בכל זאת מספר שנראה לך רלוונטי - הייתי אולי מתעדף את הרכב הכי פשוט שיש, נניח הג'אז (אם היא מספיקה בגודל).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, pooh-bear כתב:

סופר מיני לשני ילדים יכולה להיות קצת צפופה. הייתי מסתכל גם על הונדה ג'אז, רק לקחת בחשבון שהמנוע מבאס. אולי אפשר גם למצוא קיה סטוניק משומשת בתקציב (להבנתי: 80) עם המנוע האטמ' והגיר הפלנטרי. גם היא לא תהיה חזקה במיוחד.

הקקטוס של 2018 הוא הדגם הקודם, הוא משתמש באותם מכלולים של הקונצרן (כמו ה-C3). ב-2019 הגיע דגם חדש שהוא קצת פחות מוזר וקצת יותר "אוטו", יש אחת כזו כרגע ביד2 (לא מכיר כמובן באופן אישי), כנראה שבתקציב שלכם (מחיר מבוקש: 80). לגבי ה-C3 באפס ק"מ: שים לב שמדובר בדגם הפשוט יותר (feel) ולא ה-shine (או shine pk) שמיועד ללקוחות פרטיים בסוכנות - חפש מה ההבדלים במפרט באתר של היבואן.

אם אתה כבר לא מפחד מצרפתיות עם רוצעת תזמון מתפוררת ומזגן שמופעל מהמולטימדיה, הייתי אולי מחפש 308 הכי חדשה שנכנסת לך בתקציב, שתהיה מרווחת יותר.

מה שלא תבחר, 8 שנים נשמע לי לא כל כך ריאלי. גם כי הצרכים (והרצונות) משתנים בתקופה כל כך ארוכה, וגם כי אני מניח שיהיו אמצעי בטיחות אקטיבית מעניינים שיעלו על הכביש בתקופה הזו שיהפכו רכב שאתה קונה היום לגרוטאה לא רלוונטית בטווח הזמן הזה. אם זה בכל זאת מספר שנראה לך רלוונטי - הייתי אולי מתעדף את הרכב הכי פשוט שיש, נניח הג'אז (אם היא מספיקה בגודל).

תודה על התשובה המפורטת!

מה הכוונה שלך בדגם מוזר בקטטוס 2018?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, moninitzan כתב:

ממש תודה על התשובה המפורטת!

פתחת לנו את העיניים על הקקטוס, בעיקר יד שנייה במחירים מאוד מפתים. 

האם קקטוס שנת 2018 נחשב אמין?

הייתי מחפש קקטוס אחרי מתיחת הפנים משנת 2019 כפי שהציע pooh-bear, זה עדיף משמעותית על הקודמת וגם נאה הרבה יותר.

8 שנים איתה? לא יודע. אבל 3-4? בטח שכן.

אני יכול להגיד לך שאני קניתי החודש את ה- C5 aircross כי הבנתי שהסי 3 לטווח ארוך כרכב מרכזי זה פשוט לא מספיק גדול.

לי יצא אילוץ של צורך אמיתי ברכב נוסף לנסיעות רבות, לכן החלטנו לרכוש איירקרוס ומקסימום בהמשך נמכור את הסי 3.

בקיצור, מחפש רכב לעשור? תקנה משהו כמו איירקרוס, גדול, נוח שיכול לסחוב עשור.

קח בחשבון שלהחזיק רכב עשור זה לא קל גם פסיכולוגית (המון פיתויים בדרך) וגם אילוצים משתנים, לכן רכב גדול (בתקווה) יוציא את החלק של האילוצים מהמשוואה.

(Sold) Chevrolet Aveo LT 2006

Citroen C3 Shine 2017

C5 AirCross Feel 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, moninitzan כתב:

מה הכוונה שלך בדגם מוזר בקטטוס 2018?

היו בו כל מיני מוזרויות, החל מהחלונות האחוריים שנפתחים רק לצדדים (שנשארו גם בדגם החדש), פתח מזגן אחד שהיה חסר (לא זוכר כבר איזה), ה-airbumps על כל הדלתות, הזמינות בידני בלבד בשנים הראשונות ובכלל, הוא היה מאוד קל ופחות מבודד. מצד שני, הוא היה מעניין - סיטרואן "אמיתית" , לטוב ולרע. החדש כבר יותר קונבנציונלי.

לפני 5 דקות, yuvalganim כתב:

לכן רכב גדול (בתקווה) יוציא את החלק של האילוצים מהמשוואה.

זה מאוד תלוי כמה יש לך אילוצי חניה. בכלל, נראה לי לא נכון לקנות רכב שלא צריך היום (בהנחה שאין צפי וודאי לצורך עתידי קרוב, כמו הריון של תאומים), במקום להתאים את האוטו לצרכים הנוכחיים + הצפויים לעוד שנה, ולהחליף כשהוא לא עונה יותר על הצרכים (או כשזוכים בלוטו).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...