Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים, תודה רבה לכל העוזרים, מעריך מאוד את הזמן שלכם.

זה הולך להיות הרכב הראשון שלי.

שימושים עיקריים של הרכב:

- נסיעות עירוניות במשך כל השבוע.

- נסיעות בינעירוניות בסופשים.

בעיקרון מחפש רכב:

- חסכוני שיתן לי יותר מ1:14.

- אוטומט.

- אמין מאוד והוצאות תחזוקה זולות. (שיישאר לי לכמה שנים לפחות מאז הקניה)

אופציות שכבר בדקתי עליהם:

- טויוטה יאריס 2012 STYLE או שSOL. אוטומט.

- סוזוקי אלטו  אוטומט

- KIA PICANTO 2012 אוטומט

פתוח להצעות חדשות לגבי רכבים אחרים, אבל בעיקרון שמעתי שיפנים מאוד אמינים ובמיוחד הרכבים האלו שציינתי.

ויש לי שאלות נוספות לפני שאני קונה רכב יד שניה:

- כמה קילומטר זה בסדר לרכישה? 150K, 100K, 200K.

- מהניסיון האישי שלכם, אנשים יורידו הרבה מתחת למחירון אם מתעקשים ומוצאים פגמים קטנים למשל ? או שברכבים זה בעייתי?

- באיזה מוסכים אפשר לבדוק את הרכבים האלו? (צריך מוסך שונה לכל יצרן או שזה לא משנה?) בדיקה מקיפה לפני קנייה כלומר, שמעתי שחייב לעשות את זה וזה עולה 400 שקלים.

- האם כדאי לקנות מפרטי או שיש אופציה אחרת טובה יותר?

ובכללי אשמח לטיפים לפני רכישת רכב ראשון, או כל דבר אחר קשור.

מקבל כל דעה, יעזור לי מאוד, אם יש לכם מידע אחר להפנות אותי אליו גם אשמח, אני בשלב צבירת הידע על מכוניות בכללי, זה הרכב הראשון שלי.

בדקתי המון וקראתי המון על רכבים והגעתי לפורום הזה, לא ידעתי שהוא קיים עד לפני שעה, ממש מגניב הפורום אהבתי ממש.

ברגע שאהיה סגור על רכב אני אקנה.

תודה רבה מראש !

עריכה אחרונה על ידי SagiNevet
פורסם

הפיקנטו להיט, אבל לא כל כך חסכונית. כנ"ל יונדאיI 10

האלטו מאוד חסכונית, אבל יש רכב דומה- מיצובישי ספייס סטאר המאוד אמין +חסכוני! שוה בירור!

פורסם

לדירשות האלו הייתי בודק את הספייס סטאר, היא חסכונית מאוד, אמינה ולא יקרה לאחזקה.

הדבר שיחידי שמייקר את הטיפול זה המלפת שמןמגיר שצריכה להתבצע כול 4 שנים או 80 אלף ק״מ, עלות ההחלפה כ 930שקל.

מעבר לזה, בעיר הרכב נוח, מרווח לעומת שאר הקטגוריה, מסוף 2014 מאובזר אם כי לא ברור האם התקציב שלך יאפשר רכישה ממודל זה.

לרעה בפניות יש רכינה, והרכב רועש בתאוצה ומאמץ.

סיכום 6 שנים ספייס סטאר

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 13 שעות, CHACHAM כתב:

הפיקנטו להיט, אבל לא כל כך חסכונית. כנ"ל יונדאיI 10

האלטו מאוד חסכונית, אבל יש רכב דומה- מיצובישי ספייס סטאר המאוד אמין +חסכוני! שוה בירור!

הבנתי, ולמה לא יאריס? ליאריס ובכללי לטויוטה יש מוניטין הרבה יותר טוב בקשר לאמינות של החומרים ואחזקה, לפי הרבה מוסכניקים ששאלתי, יש משהו לא בסדר או משהו שאני צריך לדעת שאתה חושב שהיאריס לא תיתן לעומת המיצובישי?

לפני 7 שעות, yulianx כתב:

לדירשות האלו הייתי בודק את הספייס סטאר, היא חסכונית מאוד, אמינה ולא יקרה לאחזקה.

הדבר שיחידי שמייקר את הטיפול זה המלפת שמןמגיר שצריכה להתבצע כול 4 שנים או 80 אלף ק״מ, עלות ההחלפה כ 930שקל.

מעבר לזה, בעיר הרכב נוח, מרווח לעומת שאר הקטגוריה, מסוף 2014 מאובזר אם כי לא ברור האם התקציב שלך יאפשר רכישה ממודל זה.

לרעה בפניות יש רכינה, והרכב רועש בתאוצה ומאמץ.

סיכום 6 שנים ספייס סטאר

אותה שאלה.

,

תודה רבה !

פורסם

היאריס תהיה ישנה יותר ופחות חסכונית.

מנגד שקטה יותר, עם מושבים נוחים יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, SagiNevet כתב:

הבנתי, ולמה לא יאריס? ליאריס ובכללי לטויוטה יש מוניטין הרבה יותר טוב בקשר לאמינות של החומרים ואחזקה, לפי הרבה מוסכניקים ששאלתי, יש משהו לא בסדר או משהו שאני צריך לדעת שאתה חושב שהיאריס לא תיתן לעומת המיצובישי?

היאריס יקרה מאוד (רק לדוגמא, ספארק 2011 עולה 8000 וכך גם יאריס 2002) לא מאוד חסכונית, מעט חלשה, ומאידך- אמינה ונוחה. סחירה.

נראה שיותר יתאים המיצובישי, גם אמינה, גם חסכונית במיוחד.

פורסם

הקקטוס לא בתקציב בכלל.

פורסם
בתאריך 2.9.2020 בשעה 19:39, CHACHAM כתב:

היאריס יקרה מאוד (רק לדוגמא, ספארק 2011 עולה 8000 וכך גם יאריס 2002) לא מאוד חסכונית, מעט חלשה, ומאידך- אמינה ונוחה. סחירה.

נראה שיותר יתאים המיצובישי, גם אמינה, גם חסכונית במיוחד.

בתאריך 2.9.2020 בשעה 17:41, yulianx כתב:

היאריס תהיה ישנה יותר ופחות חסכונית.

מנגד שקטה יותר, עם מושבים נוחים יותר.

דעות על טויוטה קורולה ? חסכונית יחסית?

ראיתי שהספייס סטאר זה רכב שרוכן לצד ברגע שפונים כי זה רכב קל, זה מפחיד אותי כי אני לא רוצה להתהפך עם הרכב, לכן ראיתי רכב אחר טויוטה קורולה, יכול להתאים לי מבחינת דלק?

ובכללי דעות על הרכב?

פורסם

קורולה אמינה מאוד, סחירה מאוד אבל לא מאוד חסכונית אלא משפחתית ממוצעת לחלוטין.

בתקציבך הייתי שוקל היברידית כגון טויוטה פריוס, או הונדה גאז' היבידית, או הונדה אינסייט אבל אמרו עליה שיש שנתונים שאוכלת שמן וראוי לבדוק את הדבר הזה. *סביבות 2012*

פורסם

ראיתי ביוטיוב מכונאי מחו"ל וגם עוד מכונאי מהאיזור שלי שאמר שאסור לקנות היברידית יד 2 כי יהיה צורך להחליף את הסוללה ורק היא עולה 10,000 שקל...

פורסם

אז תחפש רכב שעבר החלפת או שיפוץ סוללה או אחריות מורחבת.

אופציות נוספות לחיסכון, לא מתאים לכל אחד, הן: רכב דיזל או רכב קטן מאוד (אלטו/פנדה) או ממונע גז-גפ"מ.

דיזל בעיקר למי שנוסע הרבה.

• תוכן חדש...