ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 917 צפיות
לטובת מי שמתלבט, קיבלתי היום פגו 2008 פרימיום, והאוטו ננעל כשאני מתרחק ממנו ונפתח בהתקרבות, אין צורך להוציא מפתח. בנוסף ניתן לגעת עם האצבע בידית הרכב כדי לנעול.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 586 צפיות
היי, אשמח לעזרתכם. אני מעוניין ברכישת רכב חדש ואני מתלבט בין הדגמים הבאים: 1. יונדאי i20 (מנוע 1000 טורבו) 2. ריו (מנוע 1000 טורבו) 3. סטוניק, מנוע lx 1400 4. וניו, מנוע 1600 בתחילת השנה אמורה להגיע צורה חדשה של i20, האם כדאי לחכות לדגם זה או לקנות ולהינות מהמבצעים עכשיו כשרוצים להיפטר מהמלאי? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 443 צפיות
מצאתי באתר של מכירת רכב יד 2 טויוטה אוריס הייבריד שנת 2014 ואני רוצה לדעת אם זה דגם מומלץ (תראו פה את הרכב שהם מציעים למכירה https://www.galileasing.co.il/רכב-יד-שניה/ ). אני יודעת שהוא אמור להיות חסכוני בדלק כי הוא היברידי, אבל יכול להיות שבגלל שהוא כבר הרבה שנים על הכביש הוא כבר פחות משתלם? זאת אומרת, הוא נהיה פחות חסכוני? והתיקונים בו יותר יקרים מברכב רגיל? קראתי גם שבנסיעה בינעירונית ההיברידיות פחות משתלמת, זה נכון? זה משתנה מדגם לדגם או שזה ככה אצל כולם? ומה לגבי זה שהרכבים האלה פולטים קרינה, זה נכון? זה נחשב מסוכן או שאפשר להתעלם מזה? והבנתי שעקרונית יש הנחת מס על רכב כזה מהניילונים, זה לא עוזר לי כשאני קונה יד שנייה, נכון? גם אם אני קונה מחברה של מכירת רכב כזאת? ו-…
הודעה אחרונה מאת lonaDD, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 531 צפיות
היי. האם יש למישהו מידע על אמינות, זמינות חלפים, מכלולים משותפים או בעיות באאוטלנדר גירסאת הדיזל? מנוע- של מי הוא? באילו עוד פלטפורמות הוא בשימוש? של מי מערכת הזרקת הדלק? (משאבת סולר, אינג'קטורים) קראתי שחוץ מהמנוע השונה הכיר הוא פלנטרי רגיל. מצפה שזה יבטיח אמינות גבוהה יותר בקילומטרז גבוהה...... ברכב משנת 2013 וקילומטרז של 160-190k מה עדיף? את הבנזין המפות או הסולר שאמור להיות עמיד לאורך זמן?
הודעה אחרונה מאת shmil123, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 9 תגובות
- 781 צפיות
לאחרונה התחלתי בתהליכים לחיפוש רכב חדש. כרגע החיפוש מתרכז בעיקר בסוכנויות כמו אוטודיל ולפעמים גם בסוכנויות ליסינג בתקווה למצוא רכבים מהסוג שמגיע רק לליסינג הפרטי (כמו סיאט לאון למשל). התחלתי לתהות האם כדאי לי לפזול לשוק הפרטי. היתרון ברור: הרכב מיד פרטית ובתקציב (80-90 אש״ח) לרוב אפשר לדעת ע״י מי הוא ננהג (יד ראשונה). החסרון הברור: אף אחד לא נותן אחריות אמיתית על כלום. עושים בדיקה ואם הרכב תקין נוסעים לשלום. אם למחרת קורה משהו, אין עם מי לדבר. מדוע עדיין השוק הפרטי נחשב זה שכדאי יותר לקנות ממנו והאם כדאי לי בכלל לפנות למודעות פרטיות?
הודעה אחרונה מאת yofi-keves, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 512 צפיות
במהלך החיפושים שלי לרכב חדש, אני נתקל בהרבה מודעות בהן יש איזושהן פגיעות פח כאלה ואחרות. אני מבין שלרוב פגיעות פח נכנסות תחת הקטגוריה של משמעות שולית (כמובן שאקח את הרכב לבדיקה). השאלה היא כזאת: עד כמה בעייתי זה שהיה תיקונים ולא החלפה של חלקי פח (פגושים בעיקר)? כמה בעייתי אם היה פגיעה בכנפיים של הרכב ודלתות למשל לעומת פגושים? על מה לשים דגש כאשר אני בודק את הרכב? (מעבר למכון בדיקה) השאלה הנשאלת היא בעיקר על תיקונים ולא על החלפה, שלמעשה פותרת את הבעיה (במידה והשלדה אכן נקייה).
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 979 צפיות
שלום! אנחנו זוג צעיר שרוצים לקנות רכב ראשון שיהיה בעיקר אמין ועם תחזוקה פשוטה וזולה. תקציב באיזור 25k אך אם בשביל ראש שקט צריך להשקיע עוד אז זה אפשרות. בעיקר ישמש לנסיעות בין ראשון לציון-רחובות או ראשל״צ-תל אביב. בגלל שייתכנו מדי פעם נסיעה לת"א ופקקים באיילון מעדיפים אוטומטית ולא ידני אבל לא שוללים על הסף. מקווים שהרכב ישרת אותנו למשך 4 שנים בערך. כנראה שנזדקק בהמשך עוד כשנתיים מקום למושב בטיחות לתינוק. חשבנו אולי לרכוש רכב מאלדן (או כל חברה בסגנון) על מנת להיות בראש שקט עם אחריות של עד 3 שנים, אך הבנתי אפילו שיש אנשים שהם לא סוחרים אלא סוג של מתווכים שעוזרים לך למצוא רכב טוב,ולבדוק אותו לפני הקניה לטובתך. מתלבט באיזו דרך לנקוט... א…
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 599 צפיות
היי, כבר תקופה שאני מחפש רכב סטיישן למשפחה (נשוי + 2). יצא לי לבחון קרוז סטיישן 1.8 2013 עם 130K יד שניה (יד ראשונה ליסינג) עבור 18K עשיתי נסיעת מבחן, הרכב מרגיש בסדר, העברת הילוכים חלקה. ראיתי קבלות של טיפולים קודמים, פרט להחלפת משאבת מים לפני שנתיים, לא ראיתי משהו מיוחד. המוסכניק שלי אומר להתרחק מהרכב כמו מאש, קראתי קצת בפורום (רכב שנטחן פה המון) לא ראיתי משהו מיוחד בנוגע לאמינות שלו. לפי מה שאני רואה זה ה VFM הכי טוב שאפשר לקבל, אני טועה? יש משהו לשים לב אליו?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 481 צפיות
אם לא, מתי הוסיפו? מבחינת ״חכה ולא דג״, אם מישהו מכיר איזה אתר שיש בו את המידע הזה, כמובן שאשמח. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שחורבז, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 563 צפיות
היי אני בן 24 מתלבט ברכב ראשון לקנייה תקיב עד 30,000 מחפש רכב אמין שיתן שקט ושיהיה יחסית חסכוני בדלק ומחפש גיר ידני. שקלתי ללכת לכיוון של i10 או פיגו 108 גם הסתכלתי קצת על אלפא מיטו אבל מחשיד אותי שזה בתקציב שלי האם יש קאצץ ברכב? תקלות בעיות או שפשוט אין לו ממש שוק? אשמח לחוו דעת בנושא תודה לעוזרים😁
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ראיתי יונדאי איוניק שנת 2017 דגם סופרים בליסינג 150000 קמ רציתי לשאול חוות דעת שלכם על העסקה העסקה היא ליסינג פרטי ושאלה הכי חשובה זה לגבי הסוללה האם היא יכולה ללכת לי בתקופה של 3 שנים ומה אורך חיים של הסוללה .... ואיך הרכב עצמו ... מחכה לחוות דעת תודה חברים .
הודעה אחרונה מאת Yarinc1, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 460 צפיות
מעוניין לרכוש פנדה 2011, האם יש לגיטימיות להוריד את מחיר הקניה בעקבות החלפת פגוש אחורי ? אם כן בכמה ? תודה
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 0 תגובות
- 457 צפיות
אהלן, מעוניין לקנות רכב משפחתי לטובת נסיעות יום יומיות לעבודה/גנים ונסיעה פעם בשבוע מחוץ לעיר. כרגע מתלבט בין קאיה סיד סטיישין לקאיה פורטה שנתונים 16'/17' עם בסביבות ה- 110 אלף ק"מ מלינסיג . שתיהן עולות בסביבות ה- 50-54 אש"ח. מה עדיף? יש רכב אחר בתקציב הזה שעדיף? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lior1605, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 444 צפיות
אהלן אני מחפש רכב עד 20K ומשיטוטי ביד 2 עלו לי כמה שאלות. 1) נתחיל עם רכב ספציפי. אופל קורסה ידני 1.5 100 כ"ס. הבנתי שהרכב חסכוני ועושה את העבודה. האם מבחינת טיפולים יקר? אני צריך רכב זול, אמין ויחסית נוח לנסיעות ארוכות. 2) אני רואה המון שברולט קרוז משנתונים, נפחים ומרכבים שונים במחיר שלי. חצי מיד 2 מלאה בקרוז. מה הקטע של הרכב הזה? 3) יש לי דעה קדומה על פיג'ו ורנו כמכוניות לא אמינות עם בעיות חשמל. האם שווה לשחרר מהדעה הקדומה ולשקול לקנות כאלה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 488 צפיות
היי, מחפש רכב קטן, חסכוני, זריז בתקציב עד 15,000 ש״ח. נסיעות קרית-גת אשקלון כ- 35 ק״מ ביום, פעם בשבועיים נסיעות למרכז. חשוב לציין שזה יהיה הרכב השני בבית, בבעלותי סקודה אוקטביה 1.4 המשמש לרכב ״משפחתי״. חשבתי על הפג'ו 206 מנוע 1.6 אם אני לא טועה הרמת גימור הינה XS - לפי הבנתי רכב חזק, אמין, וכיפי לנסיעה. כמו-כן אשמח לשמוע חוות דעת על רכבים אחרים! תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 560 צפיות
היי, מעוניין לרכוש קיה פיקנו ספורט 2015-16 חוות דעת? בנוסף אם יש לכם רכב להמליץ עד 35K אשמח שיהיה עם מראה צעיר כמובן
-
איגניס או יאריס
מאת נויק-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה מתלבטת בין קניית שני רכבים - איגניס או יאריס. עד עכשיו נהגתי בקורולה - שבאמת מרוצה עד הגג אבל הרכב כבר ישן וחייבת להחליף...למדתי שאין על האמינות שלהן...אבל הן יקרות יחסית. במגבלת הסכום שלי (גג עד 55 אלף) אוכל לקנות יאריס 2015 עם קילומטראז גבוה יחסית בסביבות 80-100 קילומטר - מצאתי אחת 2015 דגם סקיי גם ב49 אלף. לעומת זאת עומדת הסוזוקי איגניס 2017 עם 40 אלף קילומטר ב55 אלף שח. נהגתי בו בכביש עירוני ובסהכ אהבתי. בשישי לוקחת לבדיקה. אשמח לעצות, תודה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 464 צפיות
היי, יש לנו דייהטסו סיריון 2011 עם בעיה בשרשרת הטיימינג עם עלות תיקון של ~5K. את הרכב אנחנו מעוניינים למכור בכל מקרה כדי להתקדם למכונית משפחתית (תינוק בדרך). השאלה היא בעצם האם אפשר למכור את הרכב כמו שהוא? מישהו קונה כזה דבר? איפה אני מוצא את המישהו הזה? ראיתי ביד2 שמבקשים על רכבים דומים (כניראה תקינים) ~14K, אז אני מניח שאם מישהו יקנה אותו ב5K יהיה לו אחלה רכב יחסית לעלות תודה, עופר
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 987 צפיות
שלום, מזה זמן שהלב פוזל לכיוון רכישה של מאזדה מיאטה NC מודל 2006-2008 כרכב שלישי בבית (לא רכב דיילי). שמתי לב שהמחירים שהמוכרים מבקשים ברשת התחילו לרדת ואולי זה הזמן לעשות את הצעד. אני בעיקר חושש מנושא האמינות ועלויות האחזקה של רכב בן 13 עם למעלה מ- 200,000 ק"מ. אני רוצה רכב נוסע ולא רכב על הליפט. מכיוון שמדובר ברכב נוסף מעבר לרכב היום-יומי שלי, אני מניח שהרכב לא יסע הרבה. האם אחזקה של רכב כזה זה משהו נסבל או הרפתקה? תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת Holland, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
היי, מעוניין לרכוש רכב בתקציב של עד 60 אלף שקל, מחפש ספורטיביות,אמינות,מחיר אחזקה ונראות. אשמח לדוגמאות של רכבים מוזמנים לפרסם כל המלצה שעל ראשכם, יכול להיות גם רכב ב40K לצורך דוגמא תודה מראש 😇
הודעה אחרונה מאת Renames, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 461 צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה המשפחה התרחבה ואנו רוצים להחליף את הרכב. כרגע יש לנו פיאט פונטו ספייס 2007 אוטו' ואני מרוצה מאוד מהביצועים, צריכת הדלק ועלות הטיפולים. עיקר הנסיעות הם בתוך העיר וחשוב שיהיה תא מטען גדול מספיק בשביל עגלה והרכב יהיה אוטו' ויותר בטיחותי מהפיאט. תודה לעוזרים ושבוע טוב.
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום , אנחנו מעוניינים לקנות רכב חדש מהחברה שנת 2020 ומבקשים לקבל כמה המלצות. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר (ת"א) ולעתים רחוקות לטיולים או נסיעות ארוכות יותר. חשוב לנו שהרכב לא יהיה גדול מאוד אבל גם לא קטן (משהו סטנדרטי לזוג ללא ילדים) . עוד דבר שממש חשוב לנו זה כל נושא הבטיחות - שהרכב יהיה מחברה ששמה דגש על בטיחות הנוסעים (מבחינת מבנה הרכב) וגם מבחינת אבזור הרכב (תיקון אקטיבי של סטייה מנתיב , התראות ובלימה אוטומטית במקרה הצורך וכו) . GPS , מצלמת רוורס , חיישני חנייה וכאלה דברים גם חשובים לנו . המחיר הרצוי הוא פחות או יותר עד 120,000 ש"ח (עם אפשרות לחריגה של עד 10,000 ) . נ.ב - אני יודע שיותר "משתלם" לקנות רכב יד 2 …
הודעה אחרונה מאת bv12, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, מה דעתכם בין פיג׳ו 3008 מנוע 1.2 בנזין ברמת אקטיב, לאופל גרנדלנד x חדשה ברמת הגימור הגבוהה באותו המחיר?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, עשיתי היום בדיקה לרכב שברולט ספארק שנת 2016 יד ראשונה פרטית עם 20 אלף ק״מ המחיר שדורשים בסוכנות אחרי מיקוח הוא 48.. לפי הבודק מבחינה מכנית הרכב במצב מעולה..( למרות הק״מ המוך קצת מחשיד שהכול יצא v..)
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים ! אני מחפש לקנות רכב יד שנייה סביבות ה25K 3 פרמטרים מרכזיים לבחירת הרכב 1. חסכוני 2. אמין 3. בטיחותי פחות מחפש נוחות / חומרים איכותיים / שייראה יפה בטח בתקציב הזה הרכב ישמש בעיקר לנסיעה בין עירונית בערך 500 ק"מ בשבוע אני הלכתי יותר על כיוון הרכב הידני בדרך כלל הם יותר חסכוניים. בנתיים ראיתי את המיצובישי ספייס סטאר ידני 2014-2017 שמאוד אהבתי עונה בצורה יחסית טובה על הדרישות המלצות שלכם על רכבים נוספים? המלצות על הספייס סטאר ידני מי שמכיר ? וכמה הוא באמת שותה לעומת מה שהיצרן מציג ?
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 501 צפיות
יש תופעות לוואי כגון רעש, ריח או סממן אחר? קנייה מומלצת? מתחרים? כדאי 0 ק"מ? תודה למסייעים. עלות תועלת מול ספורטאז בנזין?
הודעה אחרונה מאת אבי לוי השמן, -
- 0 תגובות
- 432 צפיות
היי, מתכננת לקנות רכב חסכוני ובטוח שיעשה בערך 185 קמ ביום (אז חייבים חסכוני) מכירים דגם טוב? דברו אלי!
הודעה אחרונה מאת יוגב פרידמן, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , בשיא החיפושים וההתלבטויות לרכישת רכב. יש לנו התלבטות בין מס' רכבים ודגמים ואמנם הם לא מאותה קטגוריה ולא דומים אבל בכל אחד מהם יתרונות שמושכים אותנו כל פעם לכיוון אחר ולא מצליחים להחליט אפרט כאן ואשמח להכוונה ואולי תוכלו להאיר לנו בפרטים חדשים שאיננו יודעים (פחות מבינים ברכבים) מעוניינים ברכב שנת 2017 אמין ונוח שלא יקרע בדלק. יש 2 ילדים קטנים בכיסאות בטיחות וחשוב שהבגאז יהיה נוח, נגיש וגדול גם המושבים האחוריים והושבת הילדים חשוב לנו גם שיהיה פתחי איוורור מאחור (אולי נראה מוזר אבל ברכב הנוכחי אין והילדים מתענים) אני מאוד רוצה רכב גבוה, אך שוקלים גם כמה דגמים שלא. הנסיעות שלנו הן רגילות ושגרת…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לחוות דעתכם על טויוטה יאריס (2013-2016) מתלבט בין יאריס לגולף. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
שלום, מדובר בעזרה לרכישת רכב חדש - מה אומרים ?
הודעה אחרונה מאת Super_T,