ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 743 צפיות
שלום לכולם, בעזרת ה' ביום ראשון אקנה את הרכב הנ"ל , מנוע 1.2 טורבו (90 כ"ס) , אמנם עשתה קצת הרבה לגילה - 145 ,עליה לכביש יוני 16 , אבל עדיין , מעדיף אותה על אחרות בתקציב . אבל,ויש אבל ענק , בעבר היה לי vw tiguan,קפץ לי כמה פעמים הודעת : error,workshop only park in p mode ,לא במדויק אבל מי שמכיר יודע על איזה תקלה מדובר. בזמנו הרכב היה באחריות,ונכנס לבדיקה 3 פעמים שונות שקפצה ההודעה , בכל פעם אמרו שתיקנו ושזה לא מפריע לכלום ולא אמור לסכן,פעם הבאה שיקפוץאגיע ויסדרו. ברכב שראיתי היום,לפני ההנעה,קפצה אותה הודעה , כמה זה קריטי ? * הרכב מגיע עם אחריות של שנה מנוע גיר שלדה
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 568 צפיות
הייתם קונים רכב עם בדיקה כזו?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 705 צפיות
שלום לכולם, מחפש המלצה לרכב לזוג+2, נוסעים כ 12k בשנה כאשר רוב הנסיעות הם עירוניות. מבחינת דברים שחשובים לי ברכב: שיהיה מאובזר מספיק מרווח להכנסת 2 כיסאות בטיחות מאחורה תא מטען גדול אמין מערכות בטיחות מקוריות (כאלו שאני לא יצתרך mobileye) מתכננים להחזיק את הרכב כ 4-5 שנים התקציב הוא כ 115k ש"ח כאשר אני יכול למתוח אותו עוד קצת עם זה שווה את זה. תודה מראש. Sent from my RMX2063 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת FLaW, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 501 צפיות
שלום לכולם. אני ואישתי הגענו למסקנה שאנחנו זקוקים לרכב משלנו. בימים כתיקונם אנחנו בכלל לא מתגוררים בארץ, אבל בעקבות המצב צפויה לנו כאן שהיה של לפחות שנה, שלאחריה נצטרך להחליט מה אנחנו עושים. בישראל כמו בישראל וגם בהתחשב במיקום שבו אנחנו נמצאים והמצב המשפחתי (התרחבות בקרוב) אנחנו זקוקים לרכב. עלו בפנינו 2 אופציות: 1. הראשונה היא לקנות רכב במימון מלא ובתקציב של עד 80K, כאשר הסגמנט אמור להיות באזור הסופר מיני ודומיו (פולו, איביזה, ראיתי שיש גם סיאט ארונה במחיר) 2. האפשרות השנואה על אשתי: ליסינג תפעולי מלא באחת מחברות הליסינג ובתנאי שניתן לצאת מהחוזה בתנאים מקלים. בסופו של דבר מפאת הסיטואציה אנחנו מעוניינים להפוך את הרכ…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 841 צפיות
היי מתוכננת רכישת רכב (רכב נכים - לנכה אין רישיון). בהתחלה היינו דיי נעולים על 3008, הן מבחינת הנראות והן השבחים שהרכב קיבל. כשהגעתי לאולם תצוגה הראו לי גם את הC5, נראה אמנם פחות יפה (לטעמי) מה3008, אבל יותר זול מה3008 ופער דיי משמעותי. בנוסף למחיר, האחריות היא לחמש שנים (למרות שאני לא יודע כמה זה קריטי כי כל 3 שנים בערך מחליפים רכב). שכחתי לציין שיש עליהן הנחת חבר. יש בכלל הבדלים בין ה3008 לc5 הגרסאות הפרמיום חוץ מהעיצוב? יש עוד מתמודדים בקטגוריה הזאת ובטווח מחיר הזה? אני פוסל את הספורטאג על הסף כי הוא נמצא על הכביש כמו קורונה באוויר.
הודעה אחרונה מאת Ran Rubin, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 515 צפיות
ראיתי שלטויוטה יש יותר מערכות בטיחות שזה מאוד חשוב לי (למרות שהמערכות הנוספות הן לא ממש קריטיות כמו זיהוי תמרורים ואור גבוה אוטומטי) אבל שבגדול הן מאוד דומות בנתונים. הנירו זה נראה שיותר מאובזרת. חשובה לי יותר אמינות מצריכת דלק אז מי לדעתכם יותר אמינה ותראה פחות מוסך? הנירו ראיתי שקצת רחבה יותר.. היא מרווחת יותר מאחורה מאשר הטויוטה? למה בעצם הנירו יקרה יותר באיזה 10-15 אלף מהמקבילה שלה באוריס עבור אותה שנה ונתוני שימוש?
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
העדיפות הראשונה שלי בחיפוש רכב היא מערכות בטיחות מתקדמות. עדיפות שניה היא אמינות שלא יראה מוסך ככל האפשר ואני יכול להתפשר על צריכת דלק. אני רוצה בעיקרון רכב מודל 2017 כדי שתעבור ירידת הערך הגדולה, אבל בגלל מערכות הבטיחות, אם אני אקנה את הסוזוקי זה יהיה 2019 מכיון שרק אז נכנסו לו המערכות האלה ויש לי את ההון גם למודל 2019. אני נוסע מעט יחסית (לעבודה וחזרה) ובעיקר בעיר. בואו נצא בהנחה שמבחינת הגודל שני הרכבים מתאימים לי. מה החסרונות ויתרונות של הרכבים ובמה הייתם בוחרים לפי הצרכים שכתבתי? האם זה נכון שמי שנוסע מעט עדיף לו מנוע בנזין על פני דיזל?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 660 צפיות
הי חברים, אני מתלבט בין סיאט אייביזה 2017 לבין סיטרואן C3. לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות אבל מה שהכי מטריד אותי בסיאט אייביזה זה הגיר המושמץ DSG לעומת גיר פלנטרי רגיל בסיטרואן. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלים של סיאט אייביזה בשנתון הזה לגבי אמינות הגיר ובכלל האם זה רכב אמין? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 485 צפיות
היי, אנחנו מחפשים לקנות סופרמיני יד 2 למשפחה (זוג + תינוק + כלב קטן). הדרישות הן: + אוטומט + בטיחותית ואמינה + מקום לעגלת תינוק בבגאז' + שנתון 2016 ואילך + נוחות, אבזור נעים ולא בסיסי מדי + מקווים למצוא ב40K, אבל אפשרי עד 60K במידה שזה מוצדק חשבנו על דגמים כמו הונדה ג'אז, יונדאי i20 ורנו קליאו 1.2. קיבלנו כמה הצעות מסוכנויות שנראו גבוהות למדי (אזור ה60K לשנתון 2017 עם 70 א' ק"מ), למעט עבור רנו קליאו בגרסת LIFE אבל זה גימור בסיסי לטעמנו. על איזה דגמים אתם מציעים להסתכל, ואיפה? תודה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 549 צפיות
האם הרכב שעשה מעל 200 אלף ק"מ מומלץ? המנוע תקין בבדיקה.
ראיתי שקיה פורטה מודל 2017 מגיע עם חזית חדשה. זה ההבדל היחיד מהמודלים הישנים יותר או ששינו משהו נוסף ברכב?
הודעה אחרונה מאת Amor, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 545 צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב ללימודים אני כנראה מתחיל באוקטובר. חשבתי על יונדאי i20 גם מצאתי אחת שמורה 2013 ידנית עם 70,000 ק״מ, שמעתי דברים לא טובים לגבי ההגה שלה ואני קצת מפחד, אני מחפש רכב שלא יעשה לי צרות ב5 שנים הבאות עד איזור ה35,000₪ ושיהיה שמור מבחינת קוסמטיקה ומבחינת ק״מ ושיהיה ללא תאונות. אשמח לעצות אני כל היום ביד 2 וכבר הרמתי ידיים אני לא מצליח למצוא רכב או להיסגר על רכב שאני רוצה. תודה לעוזרים🙂
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 592 צפיות
אהלן, למישהו יש נסיון עם ליסינג לרכב שהוא לא 0K ? אם מישהו מכיר סוכן טוב שמתעסק בתחום גם אשמח אבל קודם כל חוות דעת ממישהו שעשה תודה!
הודעה אחרונה מאת Gil Kovalchuk, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 671 צפיות
המחיר הגיוני שווה? מדובר ברכב שהיה אצל זקן שנסע בו למכולת, הספיק לעשות רק 83000 ק"מ כמו כן לא עבר תאונות, ואפילו לא מכות בשום פינה רק קילוף צבע נקודתי בשתי מקומות וקצת קורוזיה על הטמבון. בוכנות, 3 100% אחת 98% עבר טיפול 10000 לפני 1000 ק"מ כל הטיפולים נעשו כמו שעון. קניתי אותו ב 12000 עשיתי טעות? והאם יתכן שעבדו עליי בזיוף הקילומטראז'?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חוזה הליסינג שלי מטעם העבודה עומד להסתיים בספטמבר ואני עומד כעת בפני החלטה האם להמשיך עם הליסינג או לקנות רכב אחר כרגע הליסינג הוא של יונדאי I20 אני רואה בברוטו שווי שימוש ברכב 2630 רואה החשבון של החברה אומר שבנטו זה בערך 950 שקל וכן הוא אמר שאם ארכוש רכב איאלץ לשאת ב 35% מהוצאות הדלק שבליסינג איני משלם. אודה אם תוכלו לייעץ לי האם: 1. להמשיך בליסינג עם ה I20 2. להמשיך בליסינג אך עם I10 3. לקנות רכב חדש 4. לקנות רכב משומש 5. לרכוש את ה I20 שאני נוסע בה כעת מהליסינג אם איאלץ לקנות רכב אז היכולת החודשית שלי לתשלום נעה בטווח של 500-1000 אודה לעזרתכם בביצוע ההח…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 916 צפיות
היי, קניתי הונדה גאז השבוע (שנת 2018). לצערי האוטו לא הגיע עם ספר רכב, והייתי רוצה ללמוד על האפשרויות השונות ברכב. לא הצלחתי למצוא כזה באינטרנט. יודעים איך אפשר למצוא? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 694 צפיות
שלום חברים, אנחנו זוג+3 שמתכננים בע"ה בשנה הקרובה להתרחב. כיום אנחנו עם ספורטאז' שגם כבר הופכת צפופה לנו, ולכן חושב על מעבר לרכב 7 מקומות, לאו דווקא בגלל ה 7 מקומות בשלב זה אלא בגלל המרחב באופן כללי. לאחר שבחנתי את האופציות, מתלבט בין קיה סורנטו ליונדאי סנטה פה, שהן די אחיות תאומות, אם כי על פי מה שראיתי הסנטה פה מגיעה 4*4 בכל הדגמים ויותר מאובזרת מהסורנטו. חושב על 2017/8. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת yaniv.b25, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 638 צפיות
יעוץ ברכישת רכב 7 מקומות היי חברים מחפש רכב משפחתי . 7 מקומות אם בגז . נוח יעיל חלקים זולים . שאפשר לעשות איתו שטח מסלולים . חשבתי על מיצובישי אוטלנדר על איזה שנתון מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת grand, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 902 צפיות
היי האם הגרסה מומלצת? בעיקר הגיר שלה. האם לדעתכם נוטה לתקלות? תודה
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 701 צפיות
אהלן אז ככה, אנחנו זוג ושנינו נהגים חדשים רוב הנסיעות יהיו עירוניות ופעם ב.. בין עירוניות. מעריך שבשנה נעשה 10000KM+. התקציב הוא עד 35,000 שקלים מה שחשוב שהרכב ירגיש זריז וקצת ספורטיבי(יהיה נחמד אבל לא חובה) פנים הרכב צריך להיות איכותי ועדיפות לשליטה מההגה עדיפות להצ'באקים זהו זה הכל , אשמח לרעיונות והצעות תודה
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 501 צפיות
יש רשימת דרישות שלא בהכרח עולות בקנה אחד. תקציב סביבות 70. יכול להיות יותר. אם נוותר על בלימה אוטונומית ונרד בשנתון יכול לרדת גם ל-40. אורך לא הרבה יותר מ4.30 תא מטען גדול ככל שניתן. פוסלים רכב סדאן ומכאן הדרישה לקרוסאובר. סטיישן מרגיש כבר ארוך מדי. אין יומרות שטח. האצ'בק עם תא מטען מכובד גם בא בחשבון, או רכב 5 דלתות סגנון ליפטבק או סטיישן כל עוד לא ארוך מאוד כאמור (שוקלים איוניק אם תהיה הצעה טובה, בקיצור). חשבנו על קיה סטוניק, אבל הוא הגיע רק בשנתיים האחרונות וקצת חורג מהתקציב ואז הגענו לנירו 2017. מישהו יכול לשפוך אור ספציפי על נושא הסוללה בקיה? הבנתי שיש אחריות לחמש שנים, וצפי תוחלת חיים לפחות עשר שנים. מה העלות של הסולל…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 835 צפיות
אני רוכש ראב 4 חדשה. בסוכונות לא מצליחים למצוא במערכת אפשרות להוסיף כיבוי אורות אוטומטי כשמכבים את הרכב. (יש לו אורות אוטומטיים לכניסה לחניון וכו'). האם זה טעות של הסוכנות או שבאמת אין תוספת כזאת לראב 4?
הודעה אחרונה מאת yossizakin, -
שלום, מחפש רכב עד 35K, חשוב בעיקר אמינות ותא מטען גדול. מתלבטים בין שתי רכבים: - פיג'ו 301 שנת 2016 (אוטומט, 6 הילוכים) מליסינג. - סוזוקי sx4 שנת 2013 יד שנייה פרטית. שני הרכבים עם כ-60k ק"מ. ברור שבעתיד יהיה קל יותר למכור את הסוזוקי, מצד שני את ה-301 ניתן כרגע לקנות בהנחה משמעותית למול המחירון אז אולי ההפסד במכירה יתקזז. מה דעתכם? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 501 צפיות
שלום לכולם זקוק לחוכמת המונים חזרנו מרילוקיישן בחול ישר לבידוד, תוך כדי גיליתי שחבר קרוב מוכר את הרכב שלו. האוטו יונדאי i30 2015 עם כמעט 130,000 קמ. לדברי החבר לא עשה לו שום בעיות. ביקשתי שליתר ביטחון יקח לבדיקה, היום חזר והנה התוצאות מוזרות: 1. מנוע חלש בלאי פנימי רעשים 2. מערכת קירור- קורוזיה סימני נזילה 3. לתקן זוית היגוי, שחיקת צמיגים 4. צמיגים אחוריים פגומים המחיר שהוסכם הוא 40 אלף, האם לרדת מיידית מהנושא או שלרכב ישן הבלאי הזה סביר?
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- אחראי פורום
- 31 עוקבים
- 116 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
אנחנו מחפשים להחליף את הקליאו בג׳יפון חדש. עשינו קצת שיעורי בית, הלכנו לכמה סוכניות ובקרוב יש לנו גם נסיעות מבחן על הרכבים שאהבנו עד עכשיו. בינתיים, מי שברשימה זה המאזדה cx30 והקיה אקסיד. מאוד אהבנו את שתיהן. לגבי הקיה, קראתי עליה הרבה - ואני קצת מפחד מהגיר. ידוע שבספורטאג׳ יש בעיות של חימום שמן הגיר, אבל לא קראתי על בעיות כאלה באקסיד עדיין. מצד שני, הרכב דיי חדש אז יכול להיות שהמדגם לא מספיק גדול עדיין. חשבנו בהתחלה דווקא על ג׳יפון היברידי - הלכנו לראות את הנירו והקונה, אבל אהבנו משמעותית פחות מאשר את המאזדה והאקסיד. בנוסף, הנירו מגיע ללא התראת שטח מת - שזה אחד הפיצ׳רים הבטיחותיים שאני הכי מעריך. אשמח לשמוע דעות על 2 הכלות,…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 875 צפיות
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתעניין בקניית רנו גראנד קופה-דיזל 2017-2018. חיפשתי רכב חסכוני בדלק ויפה. שאלתי חברים שיש להם את האוטו-לא היה להם מילה רעה עליו. כמה וכמה אנשים אמרו לי שיש בעיה עם הגיר האוטומטי ברנו לאחר תקופה,אנשים שנכוו מרנו ואמרו לי לא לגעת באוטו. רציתי לשאול אתכם: כמה הרכב אמין? יש באמת בעיות בתיבת הילוכים האוטומטית ברכב? יש לציין שאני רוצה לקחת רכב שנת 2017-2018 ולהיות איתו לפחות 3-4 שנים בגלל זה העניין קצת מוריד אותי מהרכב. יש לציין שאהבתי מאוד שהרכב עשיר באביזור וזה אחד השיקולים שלי לקחת אותו. התקציב שלי נע בין 70-80 אלף. נסיעה יום יומית כ 20 ק'מ הבעיה ששמעתי שגם הירידת ערך עצומה ברנו-האם זה נכון?…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 524 צפיות
היי, מתעניינת ברכישה של יונדאי i10, מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין הדגמים Insight אוט' 1.0 (66 כ"ס) לבין Inspire אוט' 1.1 (69 כ"ס)? ולגבי הכ"ס - ככל שהוא יותר גבוה זה אומר שהמנוע יותר חזק?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 531 צפיות
אני רוצה לקנות מסחרית גדולה שמצריכה רק רישיון ב', משהו בסגנון של פיאט דוקאטו. רציתי לדעת ממה כדאי לי להיזהר בשוק של הרכבים המסחריים בישראל, עד כמה קילומטראז'? מה עוד אני צריך לדעת לפני שאני קונה מסחרית? התקציב שלי הוא עד 55 אלף, גג 60 אלף. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו זוג שרוצה לקנות רכב ראשון בעקבות תינוק ראשון שמגיע. נתחיל בדרישות: רכב שמיועד בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות וקרובות. מידי פעם אולי גם לנסיעות רחוקות יותר או איזה טיול, אבל לא משהו תדיר. הבטיחות חשובה לנו מעל הכל, אחרי זה אמינות שיראה כמה שפחות מוסך ובשביל זה אנחנו מוכנים להתפשר על צריכת הדלק. התקציב שלנו באיזור ה-85 פלוס מינוס. אנחנו מחפשים רכב שגם יהיה אפשרי להכניס אליו כסא בטיחות פלוס שני אנשים מאחורה, אך אחרי שראינו כמה רכבים פיזית, פסלנו כמה מהם כמו רנו קדג'אר וניסאן קאשקאי כי לדעתנו הן גדולות מידי (אז אין טעם להמליץ על רכבים ממש גדולים בסגנון כמו RAV 4 או כמו הפג'ו 3008). נשארנו עכשיו עם התלבטות בין סוזוקי SX4 קרוסאובר לבין רנו מגאן גרנד קופה (אז גם אי…
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח להמלצות לרכב עד 25,000 שקל. מה שחשוב לי שיהיה מרווח, חסכוני, ובמידת הצורך רכב עם מוסך רשמי אמין ועם חלקי חילוף זולים יחסית, אני כנראה הולך לנסוע מרחקים גדולים לכן חשוב שהרכב יכול לעמוד בזה ולהחזיק תקופה יפה. ושאלה בנוגע למעמד הקנייה, אני לא מבין גדול ברכים ולא יודע על מה להסתכל איך אני יכול לדעת אם הרכב שאני רוצה לקנות הוא במצב שבעל הרכב מתאר, איך אני יכול להימנע מרמאויות?, על מה להסתכל? תודה רבה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- keariel
- גולדן191
- borsood
- מיכאלה 111
- rk1
- motior
- race driver
- Night Driver
- Camaro 92
- itzik123
- שחר 1
- davemustaine87