ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 628 צפיות
היי לכולם, סייעתם לי מאוד לפני כחודש כאשר פרסמתי שאנו זוג ועוד מעט +1, נוסעים בעיקר בסופ"שים בעיר ומחוץ לעיר ואחת לחודש גם נסיעה מהמרכז לרמת הגולן. ההורים הודיעו לנו שהם החליטו לקנות לנו רכב חדש והיות והם מכורים לפולקסווגן ולרכבים בטוחים מאוד, הם נדלקו על ה- T CROSS החדשה. רציתי לשאול האם בגזרת המחיר של הטי קרוס ומטה ממנו, בערך 100K-120K, יש אלטרנטיבות מוצלחות יותר לטי קרוס במבחן הבטיחות ו/או העלות/תועלת? התעדוף שלנו בבחירת רכב הוא: 1. בטיחות 2. אמינות ואחזקה 3. נוחות 4. צריכת דלק תודה רבה לכם!!
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 561 צפיות
אני מתלבט בין כמה רכבים שונים מאוד ובתקציבים שונים ורוצה לפסול רכבים לא אמינים בעליל כי לא בא לי להכנס לבורות כלכלים. סדר העדיפות שלי למי שיש הצעות אחרות: בין 30 ל80 אלף. אמינות אבזור כ"ס. ממש לא איכפת לי להתפשר על כח מנוע, אבל רוצה הנאה מנהיגה. מגאן RS CUP 265 קליאו4 1.2T 120כס, 0.9T מגאן קופה 1.2T 115 כ"ס קליאו מנועי 1.6T גם ה200 כ"ס לא אמינים?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 533 צפיות
התעניינתי לאחרונה בדגם PLUS, אותו אחד שמגיע עם Sun Roof וללא מפתח ונאמר לי מכיון שהרכב מגיע אנגליה שנפגעה קשה מהקורונה המפעל עובד בתפוקה נמוכה מאוד וכרגע אין צפי לחצי שנה הקרובה בכלל לדגם הזה (שלא מיוצר בכלל) ויש רק את הדגם הפחות מפואר. מישהו יודע אולי משהו ?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 465 צפיות
היי חברים, מחר עתיד לרכוש אוטו יד שלישית, סיאט לאון, העסקה תתבצע בחיפה וכמו כן הבדיקה. חיפושים במרשתת (וגם בפורום) לא הניבו יותר מדי תוצאות, ואם כן אז ממש ישנות ( לפני שהומצא האייפון בערך). ישנן המלצות? תודה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת nizzan943, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 951 צפיות
היי, שבוע הבא כנראה אקפוץ לטריידמוביל להסתכל על הקקטוסים במלאי שלהם. יש המלצות היכן לבדוק? אני אלך לסניף גלילות כמו כן איך המקום? אמין? אשמח גם למוסך אמין שיכול לבדוק איביזה של המשפחה
הודעה אחרונה מאת שמוליק ק, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז עוד לא הגענו להחלטה מה עדיף אז הצטמצמו ל 3 אפשרויות הטוסון הכי מבוקשת ובתכלס רחבה וגדולה אבל נראה לי שצורכת יותר דלק הספורטאז אם אני רוצה מנוע 2000 אני יורדת באיבזור חלון בגג וכו .. והאקליפס קרוס נראת מאד מפנקת אבל רק עם מנוע טורבו ואני לא יודעת מה הערך שוק שלה אשמח לשמוע מנסיון
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
התייעצות לגבי רכב מסוחר 1 2
מאת GaT-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים, צוהריים טובים הלכתי לראות היום פיאט פנדה שנת 2011 (69 כס) עם 70000 יד 00 ב12500. הרכב טופל אצל מוסך שמשון (פעם אחרונה נעשה טיפול ב60000). חיצונית הפנימית הרכב נראה טוב. הרכב נמכר דרך סוחר פרטי (הוא טוען שהוא עובד מהבית ולא דרך מגרש). כשרציתי לקבל מידע מהמסלקה, הבחור קצת התחמק ונדרש קצת לחץ כדי שיוציא. כשהוציא את הטופס ראיתי תחת הכותרת תגמולים ביטוח ברוטו את הסכום 11700 (היו גם 7000 בשנת 2013). מבחינת ירידת ערך רשום 0. אמרתי לו מה זה הוא ענה שהוא לא יודע אבל העיקר שאין ירידת ערך. אמרתי לו שאני צריך לחשוב על זה והלכתי לכיוון הרכב. פתאום הוא יצא מהסוכנות (את הרכב ראיתי בכולמוביל פתח תקווה, הוא אמר שהוא לפעמים מקבל רכבים דר…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 780 צפיות
הי, אז צמצמנו לספארק או פיקנטו (חדשות). מה תמליצו? (i10 ניסינו והחלפת ההילוכים לא הרגישה חלק, אולי צריך להתרגל ) חשוב- אמינות (ל7 -10 שנים ככה) , וחסכון דלק. תודה לכולם,
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 495 צפיות
היי אני מחפש רכב יד שניה אאוטלנדר 7 מקומות אני מתלבט בין 2 אפשריות 1. רכב יד שניה (01) שני הבעלים פרטים 2. רכב יד שניה (01) מבעלים ראשון שקנה את הרכב אפס קמ 2 הרכבים אותו שנתון אותו דגם ופחות או יוצר אותו קמ מה אומרים? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 592 צפיות
היי חברים, אני מחפש רכב ידני, קל משקל יחסית עם מקסימום חווית נהיגה, בתקציב הנמוך ביותר האפשרי (רכב לסופשים לחובב רכב די מתחיל). המלצות? מה כדאי לשים לב? כמובן שמדובר ברכבים יחסית ישנים.
הודעה אחרונה מאת motek, -
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 715 צפיות
דרוש רכב לזוג צעיר + תינוקת ובהמשך לעוד בעזרת ה'. צפי נסיעה בשנה 22,000 בערך ממש חשוב לי תא מטען גדול רכב ל- 5 שנים לפחות עד לפני כמה חודשים עוד חיפשתי הונדה ג'אז 2008 - 2006. בדקתי בערך 5 הונדות וכולן היו במצב לא טוב. אז החלטתי לעלות את תקציב (התקציב עלה לבד מעצמו עם הזמן 😄). בדילמה: בין ניסאן נוט - 2011, יד 3, 170000 ק"מ, 19,500 ש"ח. לבין פיג'ו 308 סטיישן 2015 יד 2 100,000 ק"מ 40,000 ש"ח. הוחלפה רצועת טיימינג בזמן ויש היסטוריית טיפוליים מלאה. לגבי הפיג'ו חושב לרכוש בהלוואה קצת יותר מפער המחיר של הנוט. ואת ההפרש לחסוך בזה שאני בעצמי…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 520 צפיות
מחפש רכב לנסיעות לעבודה וקצת סידורים בסביבות ה 50 ק"מ ביום (איזור המרכז יש קצת פקקים). שיהיה חסכוני, טמין ונח. ראיתי רנו קליאו עם מנוע טורבו 1.2 האם מומלץ? גם איביזה נראה די מקביל אליו. כדאי ללכת על רכב מסוג זה? (כל הפיקנטו ואילו יותר מידי קטנות)
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 888 צפיות
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בייעוץ לקניית רכב, הדרישות: בטיחותי. נוח לנהיגה ומפנק. 7 מקומות (לשימוש במקרים נדירים, כך שהמרווח לשורה השלישית פחות חשוב). שנתון 2015 ומעלה. * הוצאות הרכב משולמות ע"י המעסיק כך שאני נושא רק בטל המס. תקציב עד 150K ש"ח. כרגע מתמקד ב3 דגמים: ניסאן אקסטרייל -טקנה 2018 סקודה קודיאק - דגם סטייל ומעלה. אינפיניטי QX60 אשמח לעזרתכם. תודה, תומר
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם! במהלך המבצע של לובינסקי דיגיטל רכשתי פז'ו 5008 בהנחה יפה. התשלום עבור הרכב מורכב משני חלקים - חלק שלי וחלק של הטרייד אין על הרכב הישן שלי(טרייד אין של לובינסקי). את החלק שלי דאגתי להעביר כמעט מיד והתחלתי לספור 14 ימי עסקים עד לקבלת הרכב החדש. אך לא היה אות חיים מהחברה. כאשר יצרתי קשר עם הסוכנות נאמר לי שחלק של הטרייד אין הגיע רק שבוע אחרי החלק שלי ולכן לא הכניסו את הרכב להכנות. אני טענתי שלא מעניין אותי בעקרון את הסיפור הפנימי שלהם. עברו 14 ימי עסקים מתשלום שלי. השבוע אני אמור לקבל את הרכב. מה האפשרויות שלי מול לובינסקי. אשמח לשמוע דעות או ניסיון האישי שלכם. שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 1 תגובות
- 466 צפיות
רוצה לקנות אוטו משפחתי חדש. סדר גודל של פורד פוקוס, טויוטה קורולה וכו. הדברים החשובים הם: אמינות, בטיחות, צריכת דלק. 60 ק"מ ביום סה"כ נסיעה הרוב בין עירוני. המלצות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 492 צפיות
אשמח להסבר על אילו מנועים\גירים\תיבות הילוכים נעדיף לבחור ברכבים חדשים כאשר עיקר נסיעתם היא עירונית. יצא לי לראות מספר הודעות על כך שמנועי טורבו בנסיעות קצרות ועירוניות לא מספיקות לבוא לידי ביטוי בגלל שלא מגיעים לעבודה בחום גבוה. יצא לי לראות מספר הודעות על כך שגיר רובוטי כפול מצמדים נשחק יותר מהר בנסיעה שרובה עירונית, וכו'. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת TripMan, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 475 צפיות
אשמח לשמוע המלצות, אנחנו מחפשים משפחתית מרווחת יחסית, אמינה, והיברידית (או ממש חסכונית בדלק). לא להוטים לקנות חדשה - משהו מהשנתונים האחרונים - מעדיפים עדיין באחריות. התקציב הוא 100-120K. כרגע נוסעים במכונית קומפקטית (קיה ריו) ומאוד מאוד צפוף בספסל האחורי, לטייל בלתי אפשרי מבחינת מקום לציוד...
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 682 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות הונדה סיוויק האצ׳בק 2017 (הדגם הוא הישן יותר, מנוע 1.8 לא טורבו) שנסעה 72,000 ק״מ. הייתה אצל בן אדם אחד בליסינג. לקחתי את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט, מצרף כאן את הממצאים ה״מדאיגים״. בשאר הדברים הכל יצא תקין - מיתלים, בלמים, שלדה (לא היו תאונות). הדברים הפחות טובים הם: 1. הספק מנוע נמוך מנתוני היצרן. אמור להיות 142 כ״ס בסל״ד 6500, יצא 114, וגם זה בסל״ד יותר גבוה, עפ״י הגרף שהם הפיקו. בעל פה הם אמרו לי ששווה לבדוק את מערכת המחשוב, הדלק וההצתה, ושזה בסך הכל סביר ולא מאוד מדאיג. כמו כן אמרו שתוסף למנוע יכול לעזור בזה. 2. תיבת ההילוכים - מצאו איזשהי הימצאות לא גדולה של שמן (?) באזור שלה. גם פה לדבריהם בעל פה זה לא …
הודעה אחרונה מאת 20legend, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 676 צפיות
היי לכולם אני מחפש לקנות רכב משפחתי סביבות ה15k ונתקלתי באוונסיס 2008 עם 160 k קילומטר מה אומרים זה שווה זה אוטו אמין זה סוחב עליות אפשר לרדת איתי לאילת ברוגע העלויות תחזוקה בסדר?? ואיך הוא בדלק?? או שעדיף לחפש משהו אחר ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Hilel yafe, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 474 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב שישמש את משפחתי זוג + 3 (תינוקת אחת). בגדול חשבתי על רכב מסוג קרוס או משפחתית גדולה אשמח להמלצות על קטגוריות אלה מה חשוב לי: - אמינות - מרחב גדול + תא מטען - נוחות נסיעה - לא בולע דלק אשמח להמלצות, דרך אגב גם המלצות על יד 2 או סוכנויות רכב וכאלה
הודעה אחרונה מאת מיכאל א, -
- 1 תגובות
- 590 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש רכב עבור אמא שלי, אבל לצערי היא לא יכולה להיות נוכחת בסוכנות. הרכב ירשם על שמה. אשמח לדעת מה עליי להביא איתי על מנת לבצע את הרכישה בהצלחה.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, שוב מחפש לעזור לחבר בבחירה, הוא בן 74, כיום נוסע על lexus NX H300 4x4 2015 נוסע 25,000 ק"מ בשנה מחפש רק רכב חדש מהחברה, חשוב: נסיעה שקטה אבזור מלא ג'יפון לא גדול מאוד רוחב כ 185 ס"מ איכות גבוהה בטיחות אקטיבית צריכת דלק מינימום 12 קמ"ל נוסע 70% מחוץ לעיר עלו לגמר: ראב 4 פיג'ו 3008 מאזדה CX5 VW TIGUAN תודה רבה, מיכה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 468 צפיות
מה עדיף גט'ה או אוקטביה? מודל 2014 , 2015. האם כדאי לקחת רכב כזה מבחינת אמינות? הבנתי שהגיר לא הכי אמין.. אני מחפש רכב שיהיה נח ועם צריכת דלק טובה.
הודעה אחרונה מאת Peled81, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן חברים בודק בשביל חבר. אחרי שעשיתי איתו סיבוב היום בחיפוש אחר הכלה הבאה, עלתה האופציה של שברולט אקווינוקס 2018 עם מנוע 1.5T. הוא ממש אהב את הרכב כמעט מכל בחינה, מה שנותר בסימן שאלה הוא נושא האמינות. אשמח לשמוע חוות דעת מכאלה שהחזיקו/מחזיקים או מכירים מישהו כזה ויודעים דבר או שניים לגבי מחלות ידועות, מה לבדוק לפני וכו'... תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Menro, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 547 צפיות
שלום, בעקבות הקורונה נלקח ממני הרכב מהעבודה (פריוס+) ואני צריך רכב 6 מקומות. לא רחוק ממני מישהו מוכר רודיוס במחיר טוב אבל משנת 2006. ק"מ בערך 240. ראיתי שלרכב יש מעט כריות אוויר ממה שמקובל כיום. היתרון שלו הוא צריכת הדלק הנמוכה. מה דעתכם? תודה מראש, אלי
הודעה אחרונה מאת אלי41, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 750 צפיות
שלום לכולם אז היום אחרי חיפוש רכב להורים וטיול בין כמה מגרשים נמצאה סיטרואן C4 1.2 bluetec 2016 עם 100ק"מ שנראית ממש טוב, ההורים התלהבו אבל כמובן אמרתי להם שצריך לדעת מה "המחלות" של הרכב ומה לבדוק ולהיות ערני לפני רכישה, כאמור אין רכב בלי "מחלות", היה ליסינג לשעבר, יד 00 האמת כשפתחתי מכסה מנוע גילית שזה מנוע 3 בוכנות, סיבה לדאגה? אשמח לשמוע חוות דעת וניסיון עם הרכב הנ"ל, מנוע גיר וכו' #שאלה נוספת, האם יש דרך לקבל היסטורייה על הרכב תאונות וכו' לפני רכישה? תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 474 צפיות
היי, אני מעוניין לעבור מאופנוע לרכב וקיבלתי 2 הצעות ליסינג לרכב ואני מתלבט בין השניים, אשמח לעזרה. הון עצמי ממכירת האופנוע הוא 50,000 שמוכן להשקיע על הרכב. מדובר במאזדה 3 2020. הצעה 1 - ליסינג פרטי: 50,000 מקדמה, תשלומי חודשי של 1,000 שקלים בחודש ל36 חודשים. לאחר 3 שנים תשלום של 60,000 שקלים. הצעה 2 - ליסינג תפעולי מהעבודה: תשלום חודשי של 3,500 ש"ח בחודש מהברוטו! שזה כ2,200 ש"ח מהנטו. חוזה ל36 חודשים, כולל דלקן, טיפולים וביטוח. לאחר 3 שנים חייב להחזיר את הרכב בלי אופציה לרכוש אותו. אשמח לשמוע דעות וכמובן הסבר הגיוני מאחורי זה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אנחנו רוצים לרכוש רכב מתלבטים בין יונדאי טוסון לבין סקודה קארוק , אשמח להמלצות . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ההורים מסיימים ליסינג ומתלבטים לגבי המשך, עם רכב חדש בלבד, להבנתי מקריאה ברשת וחישובים רכישה יותר משתלמת. כרגע עם איוניק ומתלבטים לאיזה כיוון ללכת. אחותי עובדת בכלמוביל ויכולה לקחת איוניק חדשה ב133 (פרמיום) או 136 (סופרים). קורולה סנס או לימיטד נעות בין 140-144 לפי המחירון. העדפה היא כבר ללכת לדגם הבכיר בגלל שההבדל לא רציני כשמשקיעים כאלה סכומים. האם אפשר להגיע להנחות משמעותיות בקורולה שיהפוך אותה לרכישה משתלמת יותר מהאיוניק? האם הקורולה עדיפה על האיוניק גם ללא הנחה? האם כדאי לפזול לכיוון של 0 ק"מ? אשמח לתובנות ועצות
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, מתלבט לגבי קניית רכב מה הייתם ממליצים ? לקנות את הסקודה קודיאק בדגם פרמיום המפואר 2020 (עם מימון) או לקנות את הקודיאק מודל 2019 ברמת גימור אמצעית ? אין חשיבות ל5/7 מקומות. חשוב לי לדעת מבחינת רכב, השוק שלו במכירה עוד מספר שנים, מנוע 2.0 לעומת 1.5, ירידת ערך וכו׳ על מה הייתם הולכים ?
הודעה אחרונה מאת robertf,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- keariel
- גולדן191
- borsood
- מיכאלה 111
- rk1
- motior
- race driver
- Night Driver
- Camaro 92
- itzik123
- שחר 1
- davemustaine87