ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אנחנו עושים כ 3000 ק"מ בחודש חשוב שיהיה רכב דיזל, ה 2 מקומות הנוספים הם לילדים קטנים ככה שהמרחב לא משנה
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
התבלטות אחרונה אחרי חיפוש. תקציב 50k ( לא גמיש, אולי אלף-אלפיים) . למשפחה עם שני כיסאות רכב + עגלות ומזוודות. מחיפוש הבנתי שאלו אופציות מתאימות : 1. קיה פורטה משנת 2016 2. ניסאן סנטרה 2017 (בקילומטראז שפוי) 3. יונדאי i30 . ראיתי ששלושתם מרווחים עם בגאז' סביר וסה"כ אמינים . הנסיעות שלנו עירוניות ברובן . בין שלוש לארבעה פעמיים בחודש מחוץ לעיר. יש לרכבים הללו מחלה מסויימת ? בתקציב הנ"ל איזה שנה וקילומטראז' אני יכול לחפש ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 491 צפיות
היי, אני מעוניינת לקנות רכב עד 25k. אני צריכה שהוא יהיה אוטומט, חסכוני, נח, מתאים לנסיעות עירוניות ובין עירוניות: רוב הזמן נסיעות קצרות, ומידי פעם נסיעות של עד 50 ק"מ בכביש מהיר. שיהיה אמין, ללא תקלות ידועות\צפויות. חלקי חילוף זולים. אשמח להצעות ולעזרה, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 656 צפיות
אז המשפחה אמורה להתרחב בסוף השנה מה שאומר שיהיה לנו צפוף באיביזה וכדאי לעבור למשפחתית כרכב שני (שני כסאות בטיחות). בעלת הרכב נוסעת כ 6,000 ק"מ בשנה אז חסכוניות לא באמת משנה לנו, אבל אמינות כן. פחות מודאג מכל מיני סטיגמות שהשוק הישראלי נשען עליהן ולכן משפיעות על המחיר ולכן מנסה למצוא את רכב טוב בתקציב הנתון ושנתון 2016 לפחות. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 662 צפיות
שלום לכולם, אשמח לשמוע המלצתכם האם לרכוש מנוע בנזין 1.2 או בתוספת של 3000₪ מנוע דיזל 1.5 תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
נסיעת מבחן
מאת נחליאלי- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 504 צפיות
בוקר טוב. שאלה: איך אמורים לעשות נסיעת מבחן אם לרוב הנהגים יש ביטוח רק לעצמם ולמשפחה הקרובה? ומה עושות חברות ליסינג? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נחליאלי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 515 צפיות
הי, תוכלו לחוות דעה על טוסונים מ 2018? אני יודע שיש מנוע 2.0 וטורבו 1.6. מה ההבדל ביניהם בעיקר מהביטים של צריכת דלק ואמינות לאורך זמן? האם שווה להשקיע במנוע מוגדש? כמו כן האם יש הבדלים בגודל החישוקים בין הדגמים השונים... ובכלל חוות דעת על הדגמים השונים מבורכת. תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים, קצת אובד עצות אשמח לעזרה מכם. אני עצמאי וממרץ ההכנסות ירדו משמעותית, לא רעב ללחם אבל בהחלט לא מרוויח כמו שהרווחתי שהיה מכובד והחזיק אותי בלי תלונות. למזלי בעסק שלי אין לי ככ הוצאות קבועות במידה והעסק לא עובד כרגע בעסקת ליסינג על סקודה קארוק כבר שנתיים, עסקה שכוללת - ביטוח,ביטול השבה לקדמות,ביטול השתתפות עצמאית ו25 אלף קילומטר בשנה. כמובן טיפולים גם כלולים. משלם כ2900 ש"ח בחודש כולל מע"מ. נמצא במצב שקשה לי להחזיק רכב בשווי כזה אבל אני לא באמת יודע כמה זמן זה ימשך כך מה הייתם עושים קונים רכב ישן ב30-40 אלף ומחכים לראות מה יהיה? לקחת בחשבון איבוד ערך + את העובדה ששוק הרכב נמצא במצב חרא וזה כא…
הודעה אחרונה מאת פאביה, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ראיתי את הרכב ב 69000 שח יש עליו 85000 קמ יד1 לא מונית. אני קצת לא מבין בכל העניין של הגירים וכות קראתי על כל מיני בעיות האם כדאי להתעסק בזה או ללכת על קורולה באותו שנתון?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם יש משהו שהכי משביז אותי בראשון בבוקר זה להכנס לאוטו, להריץ מנוע ולשמוע צלילים שלא אמורים להיות שם לכן אני מחפש רכב מאוד אמין שישרת אותי כמה שנים טובות אני רווק ויש לי נסועה של פחות מ10000 בשנה כמעט כולה עירונית. אז למה לא מיני ולגמור עניין בזול? למרות זאת אני מחפש רכב עם קצת כח מאחורי ההגה כשצריך. חברים המליצו לי על 208 או I20. הבנתי של208 יש בעיית רצועה שאני לוקח בחשבון, חוץ מזה יש לרכבים עוד מחלות כלשהן?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 487 צפיות
שלום אני מחפש רכב תפעולי חשמלי , בחיפושים ברשת נתקלתי בטרקטורון חשמלי לילדים של קידו 60v ( ממש לא נראה מתאים לילדים ) אשמח לחוות דעת והאם אני מפספס כאן משהו . הטרקטורון זול ב10000 שח מרכב תפעולי חשמלי .
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אשמח לעזרה לגבי עדיפות בין שני סוגי הרכבים - קרוסאובר מול הקשקאי עד 3 שנים על הכביש [2017/18]. מדובר על רכב לשימוש משפחתי, 3 ילדים. מחפשים נוחות כמובן וגם חווית נהיגה. בהתחלה הכיוון היה קרוסאובר, אבל היצע הרכבים של השנתונים האלה קצת נמוך. לניסאן יש היצע גדול יותר וזמין. האם הגיר בקשקאי בדגמי 2018 עדיין בעייתי? עד כמה חווית הנהיגה פחותה במנוע 1.2T של ניסאן לעומת ה-1.4 של סוזוקי. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Dufi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 515 צפיות
אשמח לקבל המלצה על מכון בדיקה אמין בכרמיאל. תודה.
הודעה אחרונה מאת nir3, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים, מעוניין לקנות מליסינג יד 1 רכב משפחתי שישמש אותנו בשנים הבאות בנסיעות בעיקר במרכז וקצת לטיולים יותר רחוקים. אנחנו זוג + 2 קטנים כך שהבגאז' צריך להיות מותאם לעגלה וקצת תיקים אם נוסעים לטיול. 70% מהנסיעות הן עירוניות, השאר בין עירוניות. מתלבט לגבי קאיה סיד או יונדאי I25/I30 (שנים 2017-2018). תקציב - 60,000-70,000 ש"ח. היום יש לנו יונדאי I25 2013 ומרוצים בגדול למעט איכות ההרכבה, החומרים ומערכות חשמל ברכב. איזה דגם עדיף לדעתכם בהתחשב ב-value for money, מכניקה, איכות, נוחות, צריכת דלק ובטיחות. תודה רבה, אסף
הודעה אחרונה מאת asafbah, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 862 צפיות
מה כדי לרכוש ניסן מיקרה 2016 או סוזוקי סוויפט 203/2011. כולם קילומטרג נמוך גג עד 90000
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
שלום לכולם, החלתתי לפתוח את השרשור הנ"ל ולעדכן אותו עם חוויות נהיגה ונסיון שלי מרכב. כרגע הרכב אצלי כמעט שבוע והנסיון שלי נורא קצר אבל אשתדל לחזור לעדכן גם בהמשך. אז כך, אחרי הרבה התלבטויות וחיפושים אחר רכב יד שניה במקרה נתקלתי במבצע מאוד מפתה ממוטודיל של השברולט מ0 ק"מ ליסינג. מלאי רכבים היה מאוד מוגבל ל4 בלבד אז לאחר ביקור קצר באולם תצוגה של שברולט (עוד באותו יום) והתרשמות לטובה מהרכב החלטתי להזמין אותו. מראה הרכב: לדעתי עיצוב של הסוניק הוא מאוד יפה, במיוחד בגרסת הסדאן שבו היא נראת יותר בוגרת ורצינית. דגם הנ"ל מגיע עם חישוקים קלים בגודל 16' ופנסי ערפל שעוד יותר מוסיפים. חשוב לציין שיש לסוניק תא מטען ענק בנפח 502 ליטר. אחת הסיבות שלי הרכב מאוד התאי…
הודעה אחרונה מאת Guy9876555, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 625 צפיות
התקציב 45-50 אלף ואני די סגור על הרכב הזה (אם יש מחלות ידועות או סיבות לרדת מזה - אשמח לדעת). ראיתי מגוון רכבים במגוון מחירים וניתן למצוא גם 2013 עם קילומטרז' יותר נמוך (נניח כ-110K) או 2015 אפילו עם 165K ק"מ. הראשונה עם 155 כ"ס והשניה עם 165 כ"ס. מבדיקה שעשיתי לא ראיתי שחוץ מ-10 כ"ס יש הבדל באבזור וכו' - אשמח לדעת אם אני צודק\טועה. באופן כללי, מה עמדתכם לגבי 2015 עם 165K ק"מ?
הודעה אחרונה מאת 999256, -
שלום לכולם! אז אחרי המון מידע ונבירה בפורום, מחקר ושפע של נסיעות מבחן הצטמצמנו לשני דגמים ביניהם אנו מתלבטים: סיטרואן C5 איירקרוס גרסת shine PK מנוע 1.6 טורבו בנזין לעומת פיג'ו 3008 גרסת פרימיום מנוע 1.2 טורבו בנזין על שניהם ביצענו נסיעת מבחן, החוויות סה"כ היו מאוד דומות וחיוביות - על אף ההבדלים בנפח המנוע והבדלים של נסיעה רכה מעט יותר בסיטרואן. בפיג'ו אהבנו את הניראות, המושבים החשמליים המתכווננים, מיקום המסך, ההגה הקטן ועניין הסחירות - אובדן ערך נמוך בשנים האחרונות. בסיטרואן אהבנו את בקרת שיוט האדפטיבית עם זחילה בפקקים, תא מטען חשמלי (יכול להיות לעזר במקרים בהם אני נסחבת לבד עם קניות, תיקים, תינוק...), מנוע חזק יותר (בפיג'ו ידנו אינה משגת לש…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 978 צפיות
היי, אני מחפש לשדרג את הפיאט פונטו 2006 שלי ונראה לי עכשיו זו הזדמנות טובה לעשו את זה ויחסית בזול. אני נורא רציתי סוזוקי סופר סוויפט אבל הן עדיין קצת יקרות (שנתון 2017) והבנתי שהן קצת מפגרות מאחור בנוגע לאבזור ולמנוע. צממצתי את הבחירה שלי ליונאי i20 או פולקסווגן פולו. אני מכוןן לשנתון 2015-2-16 ככה שהתקציב שלי הוא בסביבות ה50K. אשמח לשמוע דעות לפה ולפה.... או אם כמובן יש המלצות נוספות.. האם שווה בכלל להשקיע עוד סף וללכת על יונדאי i20 עם המנוע החדש (2018 והלאה)? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם, בעלים מזה 3 שנים של פורד פיאסטה 2011 אוט', ק"מ נמוך 120,000. מרוצה בסך הכל מהרכב, חוץ מ4 ביקורים במוסך עקב תקלות משביתות בחצי שנה האחרונה (טרמוסטט, משאבת מים, מדחס מזגן שהשתחרר ממקומו וקרע רצועת אלטרנטור) בקיצור - מתחיל להרגיש שהבלאי נותן את אותותיו באופן מוקדם מהצפוי והתחלתי להסתכל קדימה. מבחינת הדרישות: 1) בשנה הקרובה מקווים להיות +1, אז סופר מיני מרווח שמאפשר הכנסה נוחה של עגלה, כסא תינוק, עם תא מטען מרווח (חיסרון משמעותי בפיאסטה כרגע). 2) נוסעים פעם בשבוע שעתיים מתל אביב לפרדס חנה וחזור - נוחות נסיעה (מושבים ובידוד רעש). 3) אשמח לרכב אמין וכמה שיותר חדש (נכוויתי בנושא הבלאי) תמורת כמה שפחות כסף - אפשר להתחיל מ50,000 ולראות אם ז…
הודעה אחרונה מאת shayks, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 645 צפיות
שלום חברים, אני חדש בפורום ואני רצתי להתייעץ איתכם לפני שאני קונה רכב למשפחה עם תינוקת ואחת בדרך. חשוב לי בטיחות גבוהה ונוחות. אני רוצה לקנות באחת הסוכנויות רכב שיעשו לי טרייד אין על הרכב הישן. חשבתי להוציא באזור ה 70 אלף ש"ח. חשבתי על פיג'ו 2008 שנה 2017 ומעלה, שיהיה סוג של רכב גבוהה יותר ונוח, כמובן שמהגרסאות היותר משופרות שלו. בנוסף אשמח שהרכב בכללי יהיה 2017 ומעלה ותחזוקה נמוכה בשביל משפחה בלי הרבה זמן. כמובן שיש לי קצת פחד מפיג'ו אבל הבנתי שהם מאוד השתפרו מבחינת הגיר בשנים האחרונות. אתם בעד? אתם נגד? יש לכם המלצה אחרת? אשמח לעזרה :)
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 568 צפיות
שלום, לקחתי רכב מסוג יונדאי i20 שנת 2017 לבדיקה לפני קניה, ק״מ נמוך - 23K. מה דעתכם על תוצאות הבדיקה? שווה לעשות עוד בדיקות מסוימות? מוסך? לפי המסמכים, נראה שהרכב טופל במוסך מורשה.
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 551 צפיות
יש טויטה יאריס שעברה טיפולים במוסך פליקס (https://www.carsforum.co.il/cars/מדריך-עסקים/754/מוסך-פליקס) נראה מוסך רציני אבל לא של טויוטה. הייתם פוסלים על זה קניה של רכב? בנוסף שהיה בליסינג פרטי ב3 השנים הראשונות שלו.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, אם בא לכם לחוות נסיעת מבחן אמיתית ז"א אתם והרכב אחד על אחד-תבואו לאולם התצוגה החדש בראשון - תקבלו חצי שעה בה אפשר לבדוק לעומק את כל יכולות הרכב . לטובה- הגה מעולה-הן מבחינת הגודל והן מבחינת התגובות שלו, תזוזה הכי קטנה משפיעה על כיוון הנסיעה, מבחינתי -הפתעה לטובה. פקדי תפעול די נוחים למזגן. גולת הכותרת-הרכב במידות הנכונות -בפנים מאוד מרווח ,מבחוץ לא גדול מדי , התרגלתי אחרי 2 דקות . הגיר הרובוטי לא מורגש, אין קפיצות ,תחילת נסיעה מאוד חלקה ,איטית אבל חלקה. לרעה- מושב נהג מאוד לא נוח -אחרי חצי שעה יצאתי עם כאב גב זמזום מוזר בזמן האטה -יכל להיות שהמערכת ההיברידית אחראית לתופעה זו . רעשי כביש שהופיעו…
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 683 צפיות
אשמח לעזרתכם . החלטנו למכור את הקיה ריו 2011 יד שנייה שלנו . ראיתי את המחירים בחוץ ביחס לקילומטראז' (162k) ופרסמתי מודעה . העניין הוא שהרכב נראה לא הכי טוב , מכות בפח , שריטות , קודן שהוצא ונשאר חור קטן , תא כפפות נסגר לא הכי טוב, גריל נמוך חסר .הכל חיצוני, הרכב נוסע מצויין, אבל בפועל נותן תחושה לא טובה למי שיקנה ומקטין, אם בכלל את סיכויי המכירה. ההפחתה במחיר ל-12 אלף בינתיים לא עזרה. מאחר ואנו זקוקים לכסף הלא מרובה על מנת לרכוש את הרכב החדש , אני מתלבט מה משתלם : .1 לשלוח את הרכב לתיקונים קוסמטיים , אולי למעט הפח שזה תיקון יקר 2. למכור לפירוק - אשמח אם מישהו ישתף בכמות הכסף שמקבלים. 3. טרייד אין : סיכוי קלוש. יתכן שיש מקום שיסכים …
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
רכב פנאי דרגה 3 1 2
מאת Dodoike- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, אני אמור לקבל עוד חודשים רכב מהעבודה ואנחנו מוגבלים לדרגה 3 עד 145 אלף, איזה רכב אתם ממליצים לבקש? עד עכשיו היה לי טויוטה קורולה שכבר נמאס ממנה חשבתי אולי על איזה suv נוח ומאובזר יש חיה כזאת? יש לציין שאני נוסע המון עם הרכב כל יום, אשמח להמלצות על suv למינהם או רכבים גדולים ונוחים תודה.
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
רנו גרנד סניק
מאת Rotemh- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 892 צפיות
תקציב של 15k רכב 7 מקומות, אך בגרנד סניק
הודעה אחרונה מאת Rotemh, -
מונית לשעבר 1 2
מאת המהיר הזהיר-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם!!! אני חושב לקנות מרצדס C220 מונית לשעבר אזור של 2016 עם משהו כמו 250 אלף ק"מ, זה כבר הצורה החדשה, ולעשות לו צבע חדש כל הרכב לכחול כהה או משהו כזה שהרכב יראה יוקרתי, להחליף לו ג'אנטים וגריל קדמי, בקיצור לעשות את הרכב יוקרתי ברמה מאוד גבוהה ואז להדכיר אותו לאירועים. מה אתם אומרים? יוצא השקעה של משהו כמו 80,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 505 צפיות
היושיםםם הבנתי שבקרוב אמורה להגיע לארץ פיגו 3008 היברידית. אשמח לדעת אם מישהו יודע/בדק. מה המחיר הצפוי של האוטו?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם,משפחה עם 4 ילדים (0-8) תקציב עד 50-60k נוסעים בממוצע 35-40k לשנה. מחפש רכב אמין וחסכוני. פחות בקטע של צרפתיות/ אמריקאיות שמעתי הרבה ממליצים על טויוטה ורסו ומיצובישי אאוטלנדר. יש עדיפות לאחד הדגמים מבחינת מקום/ צריכת דלק/ אחזקה? מכירים משהו אחר? האם שווה ללכת על ליסינג? תודה! דידי
הודעה אחרונה מאת vladclar,