Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלתתי לפתוח את השרשור הנ"ל ולעדכן אותו עם חוויות נהיגה ונסיון שלי מרכב. כרגע הרכב אצלי כמעט שבוע והנסיון שלי נורא קצר אבל אשתדל לחזור לעדכן גם בהמשך.

אז כך, אחרי הרבה התלבטויות וחיפושים אחר רכב יד שניה במקרה נתקלתי במבצע מאוד מפתה ממוטודיל של השברולט מ0 ק"מ ליסינג. מלאי רכבים היה מאוד מוגבל ל4 בלבד אז לאחר ביקור קצר באולם תצוגה של שברולט (עוד באותו יום) והתרשמות לטובה מהרכב החלטתי להזמין אותו.

מראה הרכב:

לדעתי עיצוב של הסוניק הוא מאוד יפה, במיוחד בגרסת הסדאן שבו היא נראת יותר בוגרת ורצינית. דגם הנ"ל מגיע עם חישוקים קלים בגודל 16' ופנסי ערפל שעוד יותר מוסיפים. חשוב לציין שיש לסוניק תא מטען ענק בנפח 502 ליטר.

אחת הסיבות שלי הרכב מאוד התאים.

עיצוב פנים ואיבזור:

כשהתיישבתי לראשונה ברכב, הופתעתי מאוד לטובה. לא ציפיתי מרכב בסגמנט הזה שירגיש כמו רכב "רגיל". אם לדוגמה תישבו בפיג'ו 107 או יונדאי i10 אז ישר תראו שהמעצבים הגיעו לפשרה וחסכו בהרבה מקומות. החיסכון בשברולוט הוא בעיקר באיכות החומרים. הפלסטיקה קשה ולא מרגישה איכותית במיוחד. אציין לטובה שיש המון מקומות שנוצלו לאיחסון. לנהג יש משענת יד דקה ונחמדה (בסיגנון הונדה אינסייט מי שמכיר) שאפשר לקפל. רק הנהג יכול להשתמש בה. גם זה לא סטנדרטי לסגמנט ומפתיע לטובה.

הישיבה מאוד נוחה מלפנים. אפשר לכוון את הכיסא גם לגובה. המושבים נוחים ונותנים תמיכה סבירה לגב. ההגה מתכוונן לגובה וגם לעומק.

הישיבה מאחור קצת צפופה ביחס למשפחתיות רגילות אבל לגמרי סבירה. במושב האמצעי למבוגר יהיה קצת צפוף מיד לדעתי.

הקונסולה המרכזית יוצאת דופן, היא מורכבת מחלק דיגיטלי עם מסך LCD בצבע כחול שכולל מחשב דרך, מד דלק ועוד מידע חיוני, ובנוסף גם מד טורים אנאלוגי "רגיל". אני אישית אהבתי אבל לא כולם מתחברים לזה. הרכב מגיע עם מערכת מולטימדיה (לא מסך טאץ') שכוללת חיבוריות בלוטוס. בנוסף לדיבורית אפשר גם לשמוע מוסיקה מהטלפון דרך בלוטוס. קיימת גם שליטה על מערכת השמע מההגה וגם שליטה על הדיבורית. כל תאורת פנים של הקונסולה היא כחולה ובלילה זה נראה מרשים למדי. חיסרון אחד הוא שאין תאורת פנים במרכז אלא רק מלפנים.

הסוניק מאוד מאובזרת. בנוסף לדברים הרגילים כמו חלונות ומראות חשמליות יש כאן גם חיישני גשם ותאורה, חימום מושבים ובקרט שיוט.

נהיגה:

הנהיגה בסוניק מהנה ומתאימה לרכב לסגמנט הזה ואף נותנת קצת יוטר. מרגיש כמו רכב משפחתי אבל במחיר של סופר מיני. היא מצויידת בתיבת הילוכים בעלת 6 הילוכים. הבנתי שהיו בעיות איתה בדגמים הראשונים אבל סידרו אותם בדגמים אחרונים (החל מ2013 אם אני זוכר נכון) ולא שמתי לב למשהו חריג. אני בסה"כ נוהג מאוד רגוע ולא מאיץ מהר מידי. במהירויות גבוהות המנוע לא במאמץ, הודות להילוך השישי. רעשי מנוע וכביש נוכחים אבל בסה"כ איטום רעשים טוב. הגה מאוד רך, אולי אפילו רך מידי. הרכב יושב טוב על הכביש וגם בפניות מרגיש יציב. לא בטוח לגבי בולמי זעזועים כי נסעתי קצת בעיר ובכשבישים מהירים.

צריכת דלק:

מוקדם מידי, אמדוד כמו פעמים ואעדכן בהמשך.

אמשיך לעדכן ולהוסיף ואם יש לכם עוד שאלות אשמח לעזור :)

פורסם

אחלה עיסקה,יהיה מעניין לשמוע אחרי סיום ההרצה על צריכת הדלק שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איפה קנית???

אני רוצה לבדוק אם יש להם עוד.

אני כמוך גם התפלאתי מהמחיר...היה דרך מוטודיל. היה להם נראה לי רק 3-4 רכבים. הרכב עצמו מקל אוטו. אולי כדאי שתתקשר ישירות אליהם ותבדוק אם נשאר עוד...

פורסם
אחלה עיסקה,יהיה מעניין לשמוע אחרי סיום ההרצה על צריכת הדלק שלך.

תודה רבה. אעדכן בהמשך. אני לא נוסע הרבה אז ההרצה תקח זמן :)

פורסם

הי נהגתי על אחד בזה (5 דלתות) 25K ק"מ בערך ולא כ"כ נהנתי (לא מהגיר, לא מהנוחות נסיעה ולא מכסא הנהג),

אבל במחיר הזה נשמע דיל טוב.

תצליח

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמו שאמרתי לא נוסע הרבה אבל בכל זאת עשיתי קצת מדידות של צריכת דלק:

1. נסיעה בעיקר בתוך העיר - 1/9

2. נסיעה נטו בן עירוני עם רכב מלא בלי מזגן (כ-400 ק"מ) 1/14.6

• 5 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...