ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,608 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 701 צפיות
שבוע טוב! לפני כשנה וחצי קניתי h1 2007 ב 23,500₪, עם 170,000km.. יד 3 במקור מהשכרה.. חשבתי שמצאתי מציאה.. עשה לי הרבה תקלות, ונוחות הנסיעה הייתה ברצפה.. ואני מחפש לקנות רכב אחר אמין וטוב, ואני מבין שאין ברירה אלא לקחת הלוואה ולקנות בתקציב של 100,000+-. כמה שאלות: א. האם במחיר כזה חדש סיכוי לקנות רכבים במצב טוב ולא שחוט, או שבסוף גם בתקציב כזה זה רכב בן 5 ומעלה שנטחן הרבה? ב. חשבתי על טרנספורטר, יש המלצות/דיסהמלצות? שמעתי מוסכניק שאמר לקחת רק ידני ולא אוטומט.. נכון? כי אני מעדיף אוט'. ג. ראיתי בכמה מקומות מרצדס ויטו, מומלץ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת איציק1234, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב כמה שיותר חדש, אמין, ושישמור על ערך ושאפשר למכור אותו בקלות. עד 15 אלף ש"ח וחסכוני. קיימת חייה שכזו? אשמח להמלצות. תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת makatuvkan, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 655 צפיות
לקחתי רכב לבדיקה ואלו התוצאות אני לא יודע אם יש להם משמעות גדולה ואם יש מה להתעסק עם הרכב
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 827 צפיות
אהלן, אז אחרי חצי שנה עם פיגו 207 שהלכה לעולמה על אי תנועה החלטתי לחפש רכב חדש עד 45K הדרישות הן כאלה : אוטומט (מוכן לקחת ידני אם זאת הייתה לאון קופרה אבל בשביל רנו קליאו אני נשאר באוטומט) ספורטיביות שתהיה חזקה שלא יחסר לי הכוח לא בתוך העיר ולא מחוצה לו וכמובן שתהיה יציבה ומהנה לנהיגה ( עד כמה שאפשר במסגרת התקציב) אמינות שהרכב יהיה אמין ושיראה טוב חשבתי על רנו קליאו 1.2 2015-2016 אני יודע שהרכב מגיע עם גיר DCT וזה לא שיא האמינות אבל 2016 יחפה עלזה לא? אשמח לדעתכם ועוד הצעות כמובן תודה מראש:)
הודעה אחרונה מאת liads, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 455 צפיות
שלום מעוניינים לרכוש רכב גבוה כרכב שני למשפחה, חשבנו על ניסאן ג'וק שנת 2015 (זה שאחרי מתיחת הפנים). פורסמו כאן תלונות על הגיר של הג'וק. השאלה היא האם בעיות האלה שייכות לשנתונים נמוכים יותר ונפתרו בשלב מסוים, כלומר האם יש סיכוי שלרכב מודל 2015 זה כבר לא רלוונטי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
היי, ראיתי i20 2011 supreme שעשתה 100000 קמ המוכר רוצה עליה 28k זה הגיוני או שהמחיר גבוה מדי?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 772 צפיות
אקליפס פרימיום חדש בכ-160 אש"ח או 2019 עם כ-8000 ק"מ ב-130 אש"ח? נראה לפני בדיקה במצב מצוין. תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 618 צפיות
איזה רכב משפחתי גיפון אמין יותר סובארו xv מנוע 2000 מודל 2016 או מוציבוישי askמודל 2017 מבחינת מוסכים, דלק? תודה
הודעה אחרונה מאת ע.ע, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני אוטוטו קונה רכב וחייבת להבין..עשינו אתמול בדיקה לפני קנייה לרכב ויצא בסעיף שלדת מרכב "ליקויים בעלי משמעות גבוהה" - פגיעה ותיקון בגשר תחתון מולחם, תיקונים כללים בגוף המרכב. הבוחן אומר שזה לא בשלדה אלא בגשר התחתון וזה קרה מתאונה פשוטה של מדרכה או משהו. כששאלתי למה כתוב בסיף שלדה הוא אמר שככה בנויים הטפסים, וכששאלתי אם זה כלום אז למה משמעות גבוהה- הוא אמר שכל מה שמולחם במרכב אוטומטית במשמעות גבוהה עם ירידת ערך סביבות 1-2%. עכשיו אני קצת חוששת לרכוש את האוטו מצד אחד אומרים שזה ממש בקטנה ולא קשור לסשי ושלדה מצד שני חלק אומרים שיהיה לי קשה למכור את האוטו ואולי הוא לא יעבור טסט בגלל זה. מה עושים??? בבקשה אשמח לידע מקצועי ומניסיון בעניי…
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 471 צפיות
שלום, מנסה להבין מה היתרון בזה (מדובר על אחת הסוכנויות הגדולות) מלבד האופציה לטרייד אין על הרכב הישן. האם זו קניה בראש יותר שקט? החסרונות ברורים: בינתיים ראיתי שהרכב (פיג׳ו 2008) מתומחר 10% גבוה מהמחירון הרגיל או 25% מעל המחירון אם משקללים עבר ליסינג. עוד חיסרון הוא שהרכב לא היה בבעלות פרטית, כך שסבירות גבוהה יותר שלא טופל באהבה. לא בטוח לגבי רמות אבזור, אם אלו אותן רמות של היבואן הרשמי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 684 צפיות
שלום לכולם, הבוקר הלכתי לראות פיאט פנדה והאמת שיצאתי קצת ילד, המוכר שהיה נראה לי מאוד ישר "העלים" במכוון או שלא במכוון, לא מעט לקויים ברכב - מפה לשם עלות בדיקה של כמה מאות שקלים על חשבוני שהוא צילם לעצמו אח"כ. אני מצרף את תוצאות הבדיקה ומנסה להבין יחד איתכם, עד כמה הן קריטיות (מה נזק סביר ומה אמור להעלות נורה אדומה) ? כמה העלות המשוערת של התיקונים המצויינים ? והאם זה בכלל שווה או חתול בשק ? מדובר ברכב שהייתי מאוד רוצה לרכוש. לפני התיקונים הוא רוצה עליו 15 אלף, אנא עזרו לי להחליט - זה כסף רב עבורי ואני מנסה לקבל החלטה כמה שיותר טובה. שבת שלום לכולם. CamScanner 08-21-2020 14.00.49.pdf
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
היי חברים, גיסי מחפש להחליף את הרכב שלו, התקציב שלו סביב 35-40 אלף שקל, מחפש רכב אוטומט במרכב האצבק(העמסת 2 ארגזים לצורכי עבודה), קטן ככל הניתן(עובד הרבה במרכז והגודל מקל על מציאת חניה) ושיעמוד בקמ שנתי שכזה. הרכב הקודם היה הונדה ג’אז הייבריד שביצעה את העבודה באופן מעולה עד שהלכה טוטאלוס בתאונה. חיפשנו רכב דומה אבל כולם עם נתונים לא להיט. אשמח לקבל מכם חוות דעת לגבי רכבים שיוכלו להתאים.
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט אם לקנות ביד 2 סיאט טולדו דיזל 1.6 2014 או סיאט טולדו בנזין 1.4 2015 האם כדאי באופן כללי? מישהו יודע להגיד לי אם בדגמים אלו יש את הבעיה של גיר dsg? או שאחד מהדגמים האלה נקי מהצרות האלה? תודה מראש על העזרה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 775 צפיות
עוזר לבן משפחה ששואל מה הכי כדאי מבחינה כלכלית כשמתכנן להחזיק ברכב לפחות 5 שנים ולכן "אמין וחסכוני" זה לאו דווקא אלא כחבילה של קניה, החזקה+דלק (לנהג שלא נוסע הרבה ק"מ אבל את הקצת שכן נוסע בעירוני הררי עם רגל כבדה) +כמה שפחות תקלות יקרות לאורך השנים. הוא סיים עכשיו עם ורסו דור ראשון אחרי סדרה של תקלות משביתות שעלו לו ביוקר. תקציב לא כ"כ מוגדר משהו בין 50 ל 100 אלף שקל, מחפש עסקה כלכלית הכי נכונה לטווח של 5 שנים פלוס. לדעתי הוא צריך סוס עבודה בסגנון של הגרנדיס אבל זה רכב כבר ישן מידי. או שלא? בזמנו הוא העדיף את הורסו בגלל חסכון בדלק, היום מבין שטעה ומוכן לשלם יותר בדלק כדי לקבל אמינות יותר גבוהה. חשבתי להציע לו: Xטרייל - דיזל חזק לעליות וחסכוני, ר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 940 צפיות
בהנחה וקונים רכב שאמור לשרת להרבה שנים קדימה ולא ל3-4 שנים, האם משתלם לרכוש את הרכב במסגרת 0 ק"מ? מבחינה שלי של מספר הצעות על ג'יפונים, מקבלים הנחה של כ15 אלף ש"ח (ממחיר המחירון!) על רכבים בסביבות ה150K. אבל אם מחשיבים ימי מבצעים למועדונים שונים (חבר, הסתדרות, הוט)/ימי מכירות דיגיטליים/הנחות שאפשר להוציא באופן עצמאי עם התמקחות, ההנחה שבפועל מקבלים הרבה יותר נמוכה ומגיעה לאלפי שקלים בודדים.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 608 צפיות
היי, אני גר במרכז ועובד בירושלים, מחפש רכב מיני שיענה לצורך הזה. אני מתחבר בין יונדאי i10 , קיה פיקאנטו ושוורולט ספארק. על מה הייתם הכי ממליצים? כמה הערות: 1. אני מבין של-i10 יש תיבת הילוכים רובוטית, וקראתי שאנשים מפחדים מזה, האם אפשר הסבר בבקשה? וכמה זה באמת קריטי ? הבנתי שיש לזה יתרון של חיסכון בדלק.. 2. האם בגלל שהספארק עם מנוע 1400 זה משמעותי בשביל נסיעות יומיומיות מהמרכז לירושלים? או שגם שתי האחרות יעשו את הנסיעות האלה כמו שצריך ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, כני נוסע בכל יום כ 145 ק״מ, מתלבט אם לקנות סיאט טולדו 1.6 דיזל 2014 שעברה 128,000 קמ שזה ממש קצת לדיזל. או לקנות סיאט טולדו 2015 שעברה 43,000 קמ שזה ממש קצת (שייכת לאדם מבוגר שבקושי נסע) הפרש המחיר בהם יחסית זניח הדיזל זולה ב 2,000₪. אשמח לייעוץ מה לקנות -צריכת דלק, עלויות תיקונים, טסט, בעיות שיכולות להיות ולעוד עצות.... (חשוב להבהיר שאני לא חדש בעולם הדיזל הייתה לי אוקטביה דיזל 4 שנים) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 441 צפיות
חבר ביקש ממני המלצה לרכב. הוא יסע בזה כל יום 3 ק"מ לעבודה וחזור ופעמיים שלוש בחודש נסיעה בין עירונית בצפון 80 ק"מ להורים של אשתו. משפחה עם שלשה ילדים. גיר אוטמט. הפרמטרים לפי סדר יורד: אמין. חסכוני. זול. גדול. מקום בתא המטען. מאובזר. הוא חשב על סיד סטיישן אבל לא כ"כ מוצא כרגע. מישהו המליץ לו על אסטרה סטיישן 2014 אבל לפי מה שקראתי פה האמינות שלה לא מצוינת אני צודק? יש לכם המלצות יותר טובות? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 571 צפיות
שלום לכולם, מחפשים ג'יפון משפחתי אמין וחסכוני, עם ירידת ערך מינימאלית, מקום ל-2 כיסאות בטיחות במושב האחורי ובגאז' גדול. מבקשים רכב עם צריכת דלק סבירה אבל זה לא שיקול מרכזי (עושים בערך 10-15K בשנה), עם ירידת ערך מינימאלית ושיהיה נוח ומרווח מבפנים. תקציב סביב 100-150K, אבל יחסית גמיש. יד 1 או לחילופין יד 2 חדש יחסית (שנת 18-19) באים בחשבון. תודה
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 568 צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש יונדאי i20 2015 Inspire גיר אוטומטי. אשמח להסבר מה ההבדלים בדגם לעומת פרימיום ולקלאסי? בנוסף הבנתי שבחלק מהדגמים החדשים של ה i20 נוסף גיר אוטמט רובוטי ששמעתי עליו דברים לא טובים, ממתי נוסף הגיר הרובוטי ממה להמנע?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש להחליף לבן שלי את הרכב, מעוניין ברכב קטן, צריכת דלק טובה, אמין ועלות אחזקה זולה, אוטומט ועד 50K ש"ח. מרכבים שמפעילים את בלוטת החשק נמאס לי ולא מעוניין לשלם את העלויות הנלוות לרכבים אלו (למכירה אלפא מיטו למי שמעוניין| ). הרכבים בכותרת אלו מה שעלה לי בראש, מה עדיף מבחינתם ואולי יש עוד משהו טוב יותר שעומד בקרטריונים.
הודעה אחרונה מאת guccii800, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 667 צפיות
שלום לכולם, לאחר הרבה זמן של חיסכון מעוניין לקנות רכב ראשון לצרכים הבאים: נסיעה בין עירונית ת"א - באר שבע ע"ב דו שבועי, אמינות והכי חשוב שתהיה חסכונית. מצאתי מוכר שמועניין למכור פיאט פנדה 2014, 130 אלף ק"מ ידנית, יד 1, עם קצת מכות ושריטות שלא עברה החלפות מהותיות למעט פלסטיקה חיצונית באזור הגלגל. רציתי לשאול אם 15,000 זה מחיר הוגן ? כמו כן הוא טוען שמה שנהוג זה שקונה הרכב נושא בעלות הבדיקה דעתכם ? נסעתי עליה ונראה שהיא בסדר (מזגן ואורות תקינים).
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 852 צפיות
חבר שוקל 2008 1200 טורבו שנת 2017. יש איזו תקלה מועדת לפורענות ברכב או משהו מסויים לבדוק? זכור לי משהו על רצועת תזמון. אבל אני לא מוצא את השרשור הרלוונטי
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 577 צפיות
היי, כיום נשוי + 2 תינוקות, נוהג בקיה סראטו שעם 2 עגלות אין מקום לכלום. מחפש סטיישן במחיר שפוי. ראיתי פוקוס 2013 (ידוע שהמחיר שלהם זול) עם 163k לדברי הבעלים, הבעלים הקודמים ב 120k החליף קלאצים (אין תיעוד או היסטוריית טיפולים). אחריות של מח גיר, עד 10 שנים או 240k. שאלה, עד כמה צריך לחשוש מלהיתקע איתה אי שם בכביש עקב כשל בגיר/מח גיר/קלאצ, או האם עדיף לא להיכנס להרפתקה שכזו? תודה!
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 512 צפיות
בבדיקה לפני קניה שעשיתי לקיה סורנטו מליסינג(2017) מופיע: "פגיעה בחזית,פלסטיק חזית סדוק ופלסטיקים חסרים בתחתית" אני מבין שהרכב קיבל מכה חזקה בעיקר בחלק התחתון(-נהגו בשטח???) הפלסטיקים מלמטה עפו ומהמכה פלסטיק חזית נסדק עד כמה זה קריטי? האם בגלל דבר כזה צריך לפסול רכב מרכישה? אני מצרף תמונה של הסדק של פלסטיק חזית הסדוק תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קונה רכב חדש מטויוטה יש להם חברת ביטוח שהם עובדים איתה שיש לה קולקטיב והוא לא דורש מיגון לרכב. זה רכב לא זול. שוקל להתקין מיגון בכל זאת. רק לא יודע איזה. כי נראה לי מוזר שכל מי שישים את היד על המפתחות יוכל להיכנס לאוטו וליסוע בלי אפילו להקליד מספר בקודן. אבל אם אני מתקין קודן, הבנתי שיש קודן אלומיניום או ברזל. אז מה לבקש להתקין?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 587 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב משפחתי גבוה (זוג ללא ילדים, בעתיד הקרוב יהיו) בתקציב 60-70. נסגרתי על פיג'ו 2008 בשנים 2017-2018/סיאט ארונה 2018 (במחירון יד2 מופיע שיש 2017, לא מצאתי בלוחות). רמות הגימור הן Active Go לפיג'ו וStyle לסיאט. הצרכים הם להלן (לא לפי סדר חשיבות): 1) נוחות נסיעה בעיר ובבינעירוני - רוב הנסיעות הן בעיר, חוץ מ150 ק"מ אחת לשבוע בינעירוני. הכוונה היא בעיקר לנוחות המושבים, נסיעה חלקה ובידוד רעשי דרך. 2) בטיחות - כמה שיותר מערכות מתקדמות 3) מרווח מספיק מאחורה לכסא תינוק ועגלה בבגאז'. 4) אמינות חסרונות לפיג'ו: רצועת טיימינג ש(אולי) צריך להחליף בעלות של 1500-2000. חסרונות לסיאט: גיר רובוטי שרועד בפקקים. האם פספסתי משהו קונקרטי בהשוואה? …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 498 צפיות
היי לכולם תודה מראש על העזרה מתלבטת איזה רכב לקנות עם תקציב לא גבוה נוסעת יחסית הרבה בתוך העיר ופעם בשבוע נסיעה של שעתיים כמעט מחוץ לעיר . חשוב לי המראה של הרכב חסכון בדלק צריך באגז ממוצע אך לא קטן מדי ושיהיה אמין מאוד (התרגלתי למאזדה 0 תקלות ) אשמח לקבל הצעות לאיזה כיוון לחפש קיה סיד 2014? יונדאי ? פליז עזרתכם תודה
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 681 צפיות
אני בהתלבטות ממש רצינית כי הרבה אמרו לי להתרחק מצרפתיות (שבדרך כלל הן זולות יותר ואפילו מצאתי פיזו 208 עם 50K KM או קנו קילאו במצב דומה או פיזו 308 עם 88K) ואני ממש מתלבט אם לקנות או לא אני חייל&סטודנט והתקציב שלי הוא 40K אז אם יש עוד הצעות/הסברים אני אשמח
הודעה אחרונה מאת Illuminati, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 501 צפיות
היי, מחפש לקנות משפחתית שתהיה רכב שני במשפחה. לא מתוכננת נסועה גדולה אז צריכת דלק של 1:10 זה משהו שאני חי איתו בסבבה. חשוב לי אמינות ושמחירי החלקים לא יהיו בשמיים(מטפל בעצמי אז מוסך פחות רלוונטי אבל שהחלקים עצמם יהיו במחירים נוחים). בתקציב שלי ראיתי כמה אופציות הייתי שמח לשמוע את דעתכם עליהם ולקבל אולי אופציות נוספות. 1. טויוטה אוונסיס 2012 יד שניה פרטית עם 146,000 קמ- מצד אחד זה הרכב הכי יש ברשימה מצד שני זה טויוטה והאמינות שלה מוכחת. 2. קיה פורטה שנת 2013-14 ראיתי כמה רכבים עם 80-120 אלף קמ כולן יד שניה פרטיות- חולקת המון במשותף עם היונדאי איי 35 שיש לאמא שלי ככה שאני מכיר את עלות האחזקה טוב מאוד. …
הודעה אחרונה מאת saharmen,