ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,609 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 553 צפיות
עושה 35,000 קמ בשנה, מחפש משהו חסכוני 1:15 ומעלה אבל מאוד חשוב שיהיה נח ושיהיה כיף ליסוע הוצע לי רנו גראנד קופ, אני תוהה רק לגבי אמינות ובעיות שיכולות לצוץ ברכב שעבר את ה 120 קמ
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 488 צפיות
אנחנו מחפשים לקנות בחודש הקרוב רכב פנאי/שטח קטן בסגנון של 2008 או יונדאי קונה. לא נעולים על דגם מסויים אבל מנסים למקסם את ההטבות וההנחות שניתן לקבל בתקופה הזאת. איפה כדאי להתחיל? האם יש יבואנים שבעת רכישת רכב חדש מוכנים להתחייב על טרייד אין עתידי במחיר מחירון ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 781 צפיות
שלום, אני כבר 7 שנים עם I20 שעושה את העבודה אבל כעת שנולדה ילדה , התא מטען מאוד קטן. תקציב: 40K +- עם עדיפות ל- 1. בכמה אוכל למכור את שלי באופן ראלי? יונדאי I20 2010 עם 166 אלף קילומטר, ליסינג (אני יד 2) 2. חשוב לי ברכב החדש, נוחות, חווית נהיגה, חסכוני ותא מטען יחסית גדול(שיספיק לעגלה + קניות) 3. הייתי היום בחברת ליסינג, והציעו לי אוקטביה 2016 עם 71 אלף קילומטר בתוספת של 50 אלף לרכב שלי 4. מה דעתכם על אוקטביה\אופל אסטרה? האסטרה משמעותית זולה יותר...
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 800 צפיות
שלום, לפי מחירון יד 2, המחיר של טויוטה ורסו 09/2013 עם 250 אלף ק"מ הינו 52,000 אלף ש"ח, מנסיונכם, האם אנשים באמת משלמים מחיר כזה לרכב עם קילומטראז' כל כך גבוה? האם זה מחיר רק בספרים, או גם בפועל?
הודעה אחרונה מאת lulik, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 600 צפיות
אהלן חברים. התלבטות קטנה ואשמח לקבל את דעתכם, הלכתי לאחת הסוכניות המוכרות, הוצעה בפניי הונדה ג'אז שגם הייתה במגרש אז גם התיישבתי בה וסהכ הרכב היה בסדר גמור מבפנים ומבחוץ. לפי הבדיקה של הסוכנות היו תיקוני מרכב ויש צמיגים שחוקים, לאחר בדיקה מעמיקה איילו תיקוני מרכב, הוחלפה מראת ועוד פלסטיק קוסמטי בבגז'. ועכשיו לנתונים. 2017, טסט בחודש מרץ. 130,000 ק"מ התחייבות לטיפול בכל הליקויים שיתגלו אם אקח את הרכב לבדיקה נוספת בעצמי ובאם יתגלו כאלה. אחריות 3 חודשים על גיר ומנוע. כמובן גם החלפת הצמיגים תעשה על יידם (בטח צמיגים פשוטים אני מניח) מחיר התחלתי שהוצע היה 50 אלף, לאחר נסיונות של הסוכן להתגמש במחיר, היום קיבלתי טלפון שלאחר 2 ה…
-
מאזדה 3 האצבק 2018 1 2
מאת various-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים , יש לי 2 שאלות אליכם היום: 1. האם המאזדה 3 האצבק אוכלת דלק כמו הדגמים הישנים ( כל מה שצורה ישנה 2013 ומטה) או שהיא יותר חסכונית מבעבר? 2. האם המחיר הוגן לרכב: - הוא מוכן לרדת ל96.. מה חושבים על ה'מפרט'
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 624 צפיות
שני רכבים מתקדמים שחשבתי שאינם בתקציב שלי בכלל (נושק למקסימום 65k) , ולפתע אני רואה באחת מחברות הליסינג את שניהם למכירה בסכום הקרוב לסכום שלי . הרכבים שימשו לליסינג , כלומר קילומטראז' ממוצע של בערך 23k לשנה . מפתה מדי ? שווה לקחת לבדיקה או שסיכויי האכזבה גדולים מדי? אם לא הובן, 80k זה הקילומטראז' , לא המחיר.
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 644 צפיות
ערב טוב, מחפשת קרוסאובר/ג׳יפון קומפקטי עם גחון גבוה, לטובת נסיעה בשבילים משובשים (כלומר, לא רק לפוזה, אבל גם לא צריך להיות 4x4). המגבלה: צריך לעתים קרובות להיכנס לחנייה צרה מאד (כרגע צפוף בה עם סוזוקי סוויפט 2012). חשבתי על סוזוקי איגניס, אבל ההיצע נמוך מאד, אז אשמח לרעיונות לדגמים רלוונטיים שיהיו נפוצים יותר (כולל בעולם הטרייד-אין). עדיף להישאר בתחום ה-60-70 אלף, אבל התקציב גמיש אם זה מוצדק מבחינת אמינות ובטיחות. כמה אפשרויות: דאצ׳יה סנדרו סטפוויי ניסן ג׳וק סיטרואן קקטוס סוזוקי ויטרה (2016 - קצת מעל התקציב אבל נראה כמו שדרוג מוצדק, ויש היצע רב) אשמח לחוות דעת, המלצות ואזהרות (גם לרכישה י…
הודעה אחרונה מאת smallglass, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 722 צפיות
שלום לאחר הטיול המשפחתי האחרון שבו הסתבר לי שמכונית משפחתית אינה מספיקה למשפחה של שלושה ילדים + ציוד ושכדי להגיע לאתרי קמפינג יש צורך במעבר בשבילים, אני מעוניין לרכוש את אחד הרכבים שבכותרת. דרישות: 1. תא מטען מרווח. 2. יכולת נסיעה בשבילים 3. אמינות והוצאות אחזקה סבירות 4. משומש. שמישהו אחר ספג את רוב ירידת הערך. 5. 7 מקומות - יתרון. לא חובה. לא הגדרתי תקציב. אבל זה בסביבות 80-125 אלף ש"ח, אבל אני יכול גם למתוח אותו גם ל150 אלף ש"ח. יש לי העדפה לידנית, אבל למעט הדאסטר, שאשתי פוסלת בגלל דירוג הבטיחות, אין כאלה. כל הרכבים הם ממודל 2016-2018, למעט הפאג'רו, שמצריך ללכת ל2014-2015, אבל מציע יכולת שטח אמיתית. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום מה דעתכם על פיג'ו 508 אקטיב 165 כוח סוס 2016 80 אלף קמ האם הדגם מוצלח מקודמיו ? האם יש עדיין בעיות במנוע / גיר / טורבו?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 669 צפיות
היי, רוצה לקנות משפחתית באזור ה80K , שנת 2017 וצפונה. כרגע מתלבט בין קורולה SUN לאוקטביה אוAMBITION ׁׂ1.2/1.4 או אוקטביה ספייס AMBITION ושמעתי דעות חלוקות לכאן ולכאן.. אשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות (הבנתי שהייתה בעיית גיר לאוקטביה). בנוסף, בשנת 2017 היה שינוי באוקטביה ומשום מה במחירון יד 2 הדגם הישן יותר מוערך ב6K יותר..ולא הבנתי למה. תודה רבה רבה לעוזרים (:
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 564 צפיות
שלום חברים, מדובר על איביזה FR PRO, 2018 יד ראשונה עם 50 אלף ק"מ.. האם לדעתכם זה סיכון לקנות רכב כזה (גיר) בק"מ כזה גבוהה גם אם הבדיקה יוצאת תקינה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
הי אני נוהג נכון להיום על קיה נירו , ומחפש רכב גבוה יותר וגם סוחב יותר טוב בעליות דרישת סף היא בקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית פקקים כרגע מתלבט מאוד בין טיגואן ,ראב4 וקיה ספורטאג טורבו . עשיתי נסיעת מבן על כולם חוץ מהקיה (מתוכננן) בכל אחד מהם יש דברים שמוצאים בעיני יותר וכאלה פחות. אשמח לכל תובנה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 507 צפיות
אני עוזר לחבר למצוא לאחותו רכב. הדרישות נן רכב עד 60 אלף ש"ח, יש לה 2 ילדים ועוד תינוק בדרך. האוטו ישמש לכמה שנים קדימה ולכן עדיף משהו אמין. מבחינת הדרישות אין לה יותר מידי דרישות וזה סהכ להגיע מנקודה א לנקודה ב מבחינת גודל חשבנו אולי סוזוקי בלאנו תוכל להתאים, אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Arteko, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 608 צפיות
מחפש לנהגת רכב כמה שיותר חדש, כמה שיותר אמין וכמה שיותר חסכוני. יש לה רשיון על אוטומט אז ידני לא נכנס למשוואה, לא מחפשת כוח אלא נוחות נסיעה - כלומר מיצובישי ספייס סטאר ודומותיה הרועשות פחות על הפרק, וגם לא גיר רובוטי. ממה שראיתי ביד 2 המבחר מצטמצם לאיי10 2012-2013, ניסאן מיקרה 2012-2014, איי20 2010-2011, קיה פיקנטו 2011... ועוד שאלה, כמה קריטי זה רכב שהיה בהשכרה?
הודעה אחרונה מאת Greek, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 736 צפיות
שלום חברים אני מחפש רכב לעיר (תל אביב) שיהיה נוח להסתובב איתו בתקציב 70 אלף שקל בערך חשוב לציין שאצטרך 2 מושבי תינוק ולסחוב איתי עגלה ואמבטיה לתינוק ל3 חודשים לפחות. מאוד חשוב לי שהעגלה והאמבטיה לתינוק תכנס לבאגז כדאי שאני ואשתי נוכל לסוע בקלות עם 2 התינוקות באוטו. נ.ב. כתבתי הודעה אחרת עם אוטו ספציפי בפורום אבל אני מחפש המלצה כללית לאוטו שיתאים לי.
הודעה אחרונה מאת danbr, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה יוצא לי להתעניין ביונדאי i30 החדשה מ2018 ואילך, שמגיעה עם מנוע טורבו וגיר רובוטי כפול מצמדים ומאובזר בנדיבות. על פניו נראה שמדובר בחבילה אטרקטיבית: מנוע (יחסית) צנום נפח עם תיבה חסכונית, בתוספת אבזור רב ומיצרן החביב על השוק הישראלי. אבל ככל שאני מחפש ובודק, אני בעיקר נתקל בחוסר ידע, פליאה ותמיהה לגבי למה לי בכלל לבדוק על רכב כזה. כמובן בנוסף בחוויה הסובייקטיבית שלי, אני לא רואה הרבה כאלה על הכביש מה אני מפספס פה? מדובר ברכב לא מוצלח? סתם יח״צ גרועים?
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 889 צפיות
אתמול ביום שבת עשיתי תאונה עם המזדה (3 אקטיב 2009) לפי מוסכניקים האוטו הלך או שאין מה לתקן בכלל כי התיקון יעלה יותר ממה ששווה האוטו (כל הצד השמאלי מרוסק, יש מצב פגיעה בשאסי) זה היה רכב ראשון שלי, אבל האמת שלא הייתי מבסוט עליו כי היה שותה לי ים של דלק עכשיו אני מחפש רכב עד 20K שבמראה שלו יהיה סבבה לוק צעיר ויהיה אמין וחסכוני בדלק כמה שאפשר (לפחות בכמה מהמזדה) ועם חלקים זולים לא מחפש עכשיו איזה רכב ספורט מפחיד כי במחיר הזה גם אין מצב, שיהיה נחמד, פתיחה נחמדה ולא יותר מדי (המזדה 3 שלי הייתה נסחבת עם כל לחיצה הרגשה שהיא כבדה) 20K גג פלוס מינוס, תודה רבה לעוזרים :)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 478 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת gabby164, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 827 צפיות
שלום לכולם, לאחר לא מעט חיפושים והתייעצויות הגענו לישורת האחרונה בעניין רכישת רכב, אלא שאז נכנס משתנה חדש לתמונה וגרם לי ללבטים נוספים. אתמול אני ואשתי ראינו סיאט ארונה, בת שנה עם שנתיים אחריות וכ8500 ק״מ במחיר של כ107 אש״ח. היום ״נחתה על שולחני״ הצעה לקניית אותו הרכב (באותה רמת גימור, FR) חדש לגמרי מהיבואן במסגרת ההנחות של צ׳מפיון ב117 אש״ח, והנה התחלנו עם הלבטים... מצד אחד אני ״חוסך״ פה יד על הרכב, מקבל שנת אחריות נוספת (המשומת בת שנה התחילה את דרכה עם 3 שנות אחריות, מהן נותרו כמעט שנתיים) ומקבל רכב חדש לחלוטין שכל ק״מ בו הוא ק״מ שאני ״חתום עליו״ מצד שני גם ה107 אש״ח שלהם הסכמנו אני ואישתי, כבר מהווים מתיחת התקציב בלא מעט. …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 872 צפיות
שלום אני מחפש רכב כמעט חדש ונתקלתי במודעה של קורולה בת שנה שלטענת הסוחר\מוכר עברה פגיעה קלה בפגוש קדמי. יש עליו דו"ח שמאי של ירידת ערך של חמש אחוז ולכן גם אקבל עליו הנחה בהתאם. בהנחה שאקח את הרכב למכון עצמאי שאני אבחר והרכב לא יהיה עם פגיעת שסי האם כדאי לקנות? יכול להיות פה משהו שאני לא ער אליו?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אשמח להמלצות על רכב 7 מקומות , רכב כמה שיותר אמין וכמה שיותר חסכוני, בסכום יחסית לא גבוה - עד 40000 חשבנו על סיטרואן פיקאסו c4 או על רנו סניק (ראינו שהם יותר נכנסים בטווח המחירים שלנו) אשמח לשמוע חוות דעת עליהן תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
ראיתי שיש לו מגוון של רכבים ''מענינים'' - לפני שאני ניגש לברר , יש למישהו איזה ניסיון לחיוב או שלילה איתם ? תודה .
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כרגע יש לחבר פאביה מזדקנת עם DSG והוא רוצה להחליף אותה. הוא מרוצה ממנה, פרט למחיר האחזקה הגבוה שהיא גבתה ממנו. הדרישות: אוטומט (גיר רציף/פלנטרי) שנתון - 2017 ומעלה סופר מיני תקציב עד 70,000 דגש על אמינות. מדובר על אנשים שנוסעים הרבה בארץ, ויהיו לא פעם נסיעות ארוכות מהמרכז לגולן. נניח ממוצע שנתי של כ-25,000 ק"מ לשנה ומעלה. תא מטען - רצוי שיהיה תא מטען גדול ומרווח אך לא חובה. המטרה העיקרית של הרכב היא להגיע מ- A ל- B ומעבר לזה אין דרישות מיוחדות . הונדה ג'אז תפסה את עיניו. - לאור כל ענייני הטיימינג אני פוסל עבורו על הסף את קונצרן PSA. החבר מעדיף להתמקד בקטגוריית הסופר-מיני ומ…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 517 צפיות
מרבית הנסיעות על הכביש אבל סופשים אני על שבילים ושטח קל והבנתי שהדאסטר חסכוני? בא לי משהו שיהיה נח וכיפי לנהיגה על הכביש וגם משהו סביר לשטח קל
הודעה אחרונה מאת arik87, -
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, בני שהשתחרר מצבא לפני מספר חודשים מחפש רכב ידני (בלבד), ביקרנו בהרבה מגרשי רכבים ( צפון עד נתניה), בשלל הרכבים "שמצאנו" ישנם שני רכבים מודל 2000, (פולו GTI, ובמוו סידרה 5) הקילומטרז שלהם באזור ה 300000ק"מ, האם כדי לרכוש אותם במחיר של עד 8000שח ולהשקיע עוד כסף "יישור קו" ( לא תצוגה) כדי שישמשו רכב לשימוש יומיומי, הרכב אמור לנסוע בערך 15000 ק"מ בשנה ?
הודעה אחרונה מאת Car freak, -
audi a3 עזרה.
מאת Felony- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 606 צפיות
אהלן, אני מעוניין לקנות אאודי א3 בשנתון 2009-13, דגם 2.0 או 1.8 אוטומט. בדרך כלל לפני רכישת רכב אני מחפש על מחלות ידועות או בעיות ברכב, לא מצאתי כלכך מידע באינטרנט אם בכלל כדאי לקנות, הבנתי גיר DSG חוגג עם הצרות שלו, האם בדגמים האלו יש תקלות ולא עקב חוסר טיפול? אם בכלל כדאי לקנות? להתרחק? בקצרה מחפש רכב ספורטיבי ליום יום, אם יש עוד המלצות על רכבים אחרים אשמח לשמוע, תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 481 צפיות
אני נוסע סביב 35,000 קמ בשנה, 70 אחוז מהנסיעות בין עירוני והשאר טיולים של שטח קל בעיקר שבילים. יש לי כרגע פריוס 2008 שעושה 1:17, ואני רוצה לבדוק האם יש איזה שהוא ג'יפון / רכב פנאי חסכוני שיכל להביא חסכון דומה או קרוב לפי מה שבדקתי נתנו לי המלצה של דאצ'ה דאסטר דיזל אוטומטי. אני פחות מכיר מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת fridenko87, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 768 צפיות
שלום, יש לי שאלה שאני לא מוצא עליה תשובה ברורה. אני מתלבט בין שני דגמים דומים (של יאריס החדשה), רגיל והיברידי, כשההיברידי עולה כ-5000 ש״ח יותר, לא הבדל עצום. העניין הוא שלפי היקף הנסיעות שלי השימוש ההיברידי לא יחסוך לי יותר מידי כסף (הקילומטראז שלי לא גדול בשלב זה של החיים, אם כי עירוני ברובו). השאלה היא האם כדאי לקנות היברידי אם לא יהיה חסכון כספי בדלק (והנושא הסביבתי פחות במערכת השיקולים כרגע). במילים אחרות: בעולם בו יש עלות דומה להיברידי ולרגיל למי יש עדיפות? האם ההיברידית נעימה ושקטה יותר לנסיעה ולכן עדיפה או שהביצועים פחות טובים? ומבחינת אמינות ושמירת ערך האם היברידית פחות טובה מהגרסה הרגילה? והאם צפויות הוצאות נוספות על ההיברידית בה…
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 484 צפיות
האם ידוע לכם בקרוסאובר 2016 , עדיין קיימת הבעיה שהייתה קיימת בשנתונים קודמים של גיר שנהרס לאחר כ-100k בערך ? 61-63k לגיפון סביר. אם הבעיה קיימת, אצטרך לרדת מהרעיון של גיפון משפחתי.
הודעה אחרונה מאת Isaac Razabi,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)