Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפוקוס יש בקרת שיוט אדפטיבית שכוללת זחילה בפקקים, זה עובד באופן מלא עד לעצירה, אך גם כאן כאשר הרכב עצר לעצירה מוחלטת, הוא לא ממשיך לבד, אתה צריך ללחוץ על RESUME, נכון שכאן זה מ0 קמ"ש ולא צריך לעלות ל30, אך עדיין בכל עצירה מוחלטת תצטרך ללחוץ על כפתור כדי להמשיך, ואם להיות הכי מציאותי, עד עכשיו לא יצא לי להגיע לעצירה מוחלטת יותר מ10 פעמים בערך, בדר"כ זה בין 5 ל 10 פעמים לא יותר מזה, כך שלא חושב שזה הקש שישבור את גב הגמל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שאתה מתאר בפוקוס זו אכן בקרה עם זחילה בפקקים כלומר הרכב מחדש את הזחילה לאחר עצירה בלחיצת כפתור או ליטוף הדוושה.. ככה זה עובד כמעט בכל המכוניות. ב3008 לעומת זאת אין יכולת לחדש את הזחילה לאחר עצירה

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בסקודה הזחילה בפקקים תומכת גם בעצירה מלאה ותחילת נהיגה אוטונומית עם העצירה היתה עד כ 3 שניות. אם העצירה היית ארוכה יותר, צריך רק לגעת בדוושת התאוצה או בידית בקרת השיוט והרכב מתחיל לנוע. בנוסף, ניתן לדרוך את בקרת השיוט בכל מהירות גם נמוכה יותר מ 30 קמ"ש וגם ב 0 קמ"ש , ואז הרכב יכתיב נהיגה במהירות מינימאלית של 30 קמ"ש או פחות לפי הרכב שממול. הבקרת שיוט כולל הזחילה בפקקים עובדת מצויין ואני משתמש בזה הרבה בפקקים של איילון וכביש 4. לא רואה את עצמי קונה רכב חדש ללא האופציה הנ"ל 

פורסם (נערך)

בזחילה בפפקקים בכמה שניות הראשונות לאחר העצירה אם התנועה מתחדשת הרכב יתחיל לנסוע ללא לחיצה על כפתור או על דוושת התאוצה ואני מניח שככה זה גם בפוקוס.

למרות שלאחר כמה שניות גם במערכת עם זחילה על פקקים נדרשת לחיצה על כפתור או נגיעה בדוושת התאוצה, זה הבדל גדול מללחוץ על דוושת התאוצה ורק ב- 30 קמ"ש ללחוץ על כפתור ההפעלה, כאשר גם לא תמיד מגיעים אל המהירות הזאת.

אבל אני באופן אישי כמעט לא משמש בכלל בבקרת שיוט אדפטיבית בפקקים, מאחר והפקקים שאני נוסע בהם הם פקקים קצרים בתוך העיר שבהם לא מתאים להפעיל בקרת שיוט אדפטיבית וה" אוטו הולד" מקל בהם מאד את החיים. בתוואי של פקקים בכבישים ביעירוניים כמעט בכלל לא יוצא לי לנסוע. אבל להרבה מאד אנשים, בעיקר באזור המרכז, כן יוצא לנסוע, כמו שמאיר ציין.

אז גם לי באופן אישי לא קריטי הפונקציה של זחילה בפקקים.

גם בקרת סטיה מנתיב עם שמירה על מרכז הנתיב פחות קריטי לי מאחר והמערכת הזאת לא עובדת בצורה מספיק טובה וטבעית ברכב שלי, בהרבה מסוגי מתווי הנסיעה ואני מנתק אותה לאחר כמה זמן. רק בחלק מהכבישים אפשר להשתמש בה בצורה ממושכת ובאופן שהיא יותר תורמת לנוחות מאשר מציקה.

אני גם נוסע יחסית מעט בתוואי ביעירוני, רק בסופ"ש ובחופשות מעת לעת.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 30 דקות, green כתב:

גם בקרת סטיה מנתיב עם שמירה על מרכז הנתיב פחות קריטי לי מאחר והמערכת הזאת לא עובדת בצורה מספיק טובה וטבעית ברכב שלי, בהרבה מסוגי מתווי הנסיעה ואני מנתק אותה לאחר כמה זמן. רק בחלק מהכבישים אפשר להשתמש בה בצורה ממושכת ובאופן שהיא יותר תורמת לנוחות מאשר מציקה.

באיזה רכב מדובר ומה החסרונות בבקרת הסטיה שלו?

פורסם
לפני כשעה, meir_gi כתב:

בסקודה הזחילה בפקקים תומכת גם בעצירה מלאה ותחילת נהיגה אוטונומית עם העצירה היתה עד כ 3 שניות. אם העצירה היית ארוכה יותר, צריך רק לגעת בדוושת התאוצה או בידית בקרת השיוט והרכב מתחיל לנוע. בנוסף, ניתן לדרוך את בקרת השיוט בכל מהירות גם נמוכה יותר מ 30 קמ"ש וגם ב 0 קמ"ש , ואז הרכב יכתיב נהיגה במהירות מינימאלית של 30 קמ"ש או פחות לפי הרכב שממול. הבקרת שיוט כולל הזחילה בפקקים עובדת מצויין ואני משתמש בזה הרבה בפקקים של איילון וכביש 4. לא רואה את עצמי קונה רכב חדש ללא האופציה הנ"ל 

זו בדיוק התנהגות המערכת בספורטאז' פרימיום. היה תענוג לצלוח את איילון בלי לגעת בדוושות. בשתי עצירות שהיו מעל כמה שניות הרכב הציג על המסך בקשה לגעת בדוושה או בכפתור כדי לחזור לנסוע. לחצתי על הכתפור על ההגה והרכב המשיך לעקוב אחרי הרכב שלפניו כמו קודם.

לגבי בקרת סטיה מנתיב... יש הבדל גדול בין שמירת מרכז נתיב למניעת סטיה מנתיב. במאזדה CX5 ובפיג'ו 3008 זה יותר האפשרות השניה ואז היא אכן רק פונקציה בטיחותית אבל לנוחות. בואגיות ובספורטאז' מעל מהירות מסוימת היא שומרת מרכז נתיב ומאפשרת לנהג רק לשים יד על ההגה מבלי להתערב. עם בקרת שיוט אדפטיבית ושמירת מרכז נתיב, הרכב כמעט אוטונומי בכבישי בינעירוניים - אפשר להתעסק עם המערכת או כל דבר אחר בלי חשש (לא שאני ממליץ).

פורסם
לפני 2 שעות, meir_gi כתב:

גם בפוקוס אם הרכב מיד נסע אפילו אחרי עצירה מוחלטת זה מתחיל בזחילה מיד ללא הצורך בלחיצה על RESUME, אך לא יודע כמה שניות זה ממתין בפועל.

פורסם

מציין שברכבים של קבוצת VW (במקרה שלי קארוק) איבזור הבטיחות האקטיבי עובד מעולה. גם מערכת הבלימה האוטונומית, גם השמירה על מרכז נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ואפילו בלימה ברוורס, הכל מתפקד מצויין לטעמי.......

למיטב הבנתי גם ביונדאי המערכות הללו טובות.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, itamar01 כתב:

באיזה רכב מדובר ומה החסרונות בבקרת הסטיה שלו?

טויוטה קורולה היברידית.

מדובר כנראה בחסרונות שמאפיינים בצורה זאת או אחרת גם מערכות ברכבים אחרים, כי נראה לי שהמערכות האלה לא מושלמות עדיין, בוודאי לא המערכות הפשוטות שלא מתבססות גם על מערכת הניווט (כמו אוטו פיילוט של טסלה). 

לכן גם מערכות שמקבלות ציון "מצויין", מדובר בציון יחסי לטכנולוגיה הנוכחית, אבל יש מערכות טובות יותר ופחות.

למיטב זכרוני בקיה נירו המערכת עבדה טוב יותר.

אני גם מתייחס לבחינת המערכת "בנהיגה אוטונומית", כלומר כשהיא עובדת באופן עצמאי ללא מעורבות של הנהג בהזזת ההגה.

יש יותר מדי מקרים בהם המערכת מאבדת את זיהוי הנתיבים גם במקרים בהם הנתיבים מסומנים טוב ואז הרכב סוטה מהנתיב, לעיתים אפילו באגריסיביות.

יש מקרים בהם בנסיעה בנתיב השמאלי, הרכב נוסע צמוד מדי לשול האמצעי ולרכבים מימין ולא באמצע הנתיב.

יש מקרים בהם הרכב סוטה בעדינות לשול הימני או השמאלי עד שהוא חוזר למרכז הנתיב (למעשה גם נהג אנושי לא שומר כל הזמן על מרכז הנתיב, אבל כשאתה "צופה מהצד" אתה שם לב לזה יותר).

כמו כן בנסיעה בנתיב הימני, הרכב שומר על מרכז הנתיב ואני מעדיף לשמור על צידו הימני של הנתיב, אבל כאן זאת בעיה של כל המערכות הללו, חוץ מרכבים בהם ניתן לקבוע את מיקום הרכב באותו הנתיב.

יש כבישים מסוימים בהם המערכת עובדת טוב מאד יחסית. עוד לא פיענחתי מדוע יש את ההבדלים בין הכבישים.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 30.8.2020 בשעה 15:46, koka כתב:

ה3008 הייתה הבחירה הטבעית עבורי אני כבר שנים נוהג על פיזו אבל לצערי בקרת השיוט אצלה לא עובדת בפקקים

מתיחת פנים שתוצג מחר תכלול את הפונקציה הזאת.

פורסם

בישראל ניסאן קשקאי משווק ללא בקרת שיוט אדפטיבית ועם מערך בטיחות שכולל רק התרעה על סטייה מנתיב הנסיעה ללא תיקון אקטיבי, למרות שהיצרן מציע מערכות אלה.

חוץ מזה מדובר בדגם דיי מיושן והוא פחות מרווח מרוב הדגמים שהוצעו לך. המחליף של הקשקאי יוצג בקרוב, לאח הגדול עם 7 מושבים אקסטרייל כבר הוצג דור חדש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

היי,

מה דעתכם על המערכות האוטונומיות (במידה והן קיימות ) במאזדה CX30 ?

עשיתי נסיעת מבחן על הרכב , המתלים היו מעט נוקשים לטעמי אבל אולי זה משהו שאפשר להתרגל אליו .

שאלתי את הנציג לגבי בקרת שיוט אדפטיבית והוא אמר שהיא קיימת ברמת הגימור אקזקוטיב עליה נהגתי

שכחתי לשאול האם היא עובדת מ-0 קמ"ש ("זחילה") .

לגבי שמירת מרכז נתיב גם לא שאלתי.

זיהוי שטחים מתים עבד טוב-נדלקה נורה ,לא צריך יותר מזה (בטח לא זמזום מעצבן ).

מה שמאוד אהבתי זה השקט שהיה בסלון .

יש לציין שלא יצאתי לכביש המהיר ,מקום בו הרכב העתידי שלי צפוי לבלות כ70% מהזמן .

המושב היה בסדר גמור .

העיצוב הפנימי -חוויה.

העיצוב החיצוני-מוזר מאוד בגלל כל הפלסטיקים , מקווה שהם פחות נראים לעין אם הרכב בצבע כחול כהה או אפור .

הצבע הלבן ממש לא מתאים לרכב הזה כי הוא מבליט עד כמה הרכב לא יפה ( לטעמי הסובייקטיבי בלבד) .

פורסם

למאזדה CX30 יש בקרת שיוט אדפטיבית בכל רמות הגימור. המערכת פעילה מעמידה ועד לעצירה מלאה ובשילוב עם בלם יד חשמלי ואוטו הולד זה נוח מאוד גם בפקקים.

מערכת לתיקון סטייה מנתיב למיטב זכרוני לא שומרת את הרכב במרכז הנתיב אלא מתקנת רק בעת סטיה.

אני אוהב את העיצוב החיצוני והפנימי, בכל הגוונים, לדעתי הוא נראה נהדר.

כיול המתלים אכן נוקשה יחסית אבל נוחות הנסיעה טובה והריסון מצויין.

• מעניין 1

• תוכן חדש...