Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ארונה חדשה או משומשת בת שנה?

SuperBamba
שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

לאחר לא מעט חיפושים והתייעצויות הגענו לישורת האחרונה בעניין רכישת רכב, אלא שאז נכנס משתנה חדש לתמונה וגרם לי ללבטים נוספים.

אתמול אני ואשתי ראינו סיאט ארונה, בת שנה עם שנתיים אחריות וכ8500 ק״מ במחיר של כ107 אש״ח.

היום ״נחתה על שולחני״ הצעה לקניית אותו הרכב (באותה רמת גימור, FR) חדש לגמרי מהיבואן במסגרת ההנחות של צ׳מפיון ב117 אש״ח,

והנה התחלנו עם הלבטים...

מצד אחד אני ״חוסך״ פה יד על הרכב, מקבל שנת אחריות נוספת (המשומת בת שנה התחילה את דרכה עם 3 שנות אחריות, מהן נותרו כמעט שנתיים) ומקבל רכב חדש לחלוטין שכל ק״מ בו הוא ק״מ שאני ״חתום עליו״

מצד שני גם ה107 אש״ח שלהם הסכמנו אני ואישתי, כבר מהווים מתיחת התקציב בלא מעט.

מתלבט האם ההבדלים זניחים יחסית או שיש יתרון ברור של אחד על משניהו שאני לא מודע לו

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

107 לעומת 117 אש"ח זו ירידת ערך של 9%. נראה לך סביר?

בסופו של דבר ההחלטה היא לפי היכולת לשלוף עוד כסף הארנק. אישית אין לי ספק, הייתי קונה חדשה. יודע מה? בדוק כמה תעלה הארונה ברמת הגימור הבסיסית ואז החלט האם ה-FR שווה את ההפרש. כאשר קניתי (לפני 4 חודשים) אשתי החליטה שמבחינתה ההפרש בין הסטייל ל-FR לא מוצדק, גם אם השיקולים שלי היו אחרים. הרכב מיועד לה וזה מה שנרכש (110 אש"ח כולל כמה תוספות קטנות ואגרת רישוי, כאשר התקציב המקורי היה 105 אש"ח).

וכמובן, השאלה היא כמה יכאבו לך בחשבון הבנק עוד 10 אש"ח, האם הם נמצאים בו וחופשיים לצורך רכישת הרכב, האם מדובר בהלוואה קצרה או שמא מדובר בעומס משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת רמת הגימור והמחירים, הוחלט שנלך על הfr, כמו״כ אני מעוניין ״להשוות תפוחים לתפוחים״ ולכן משווע את רמת הגימור בין 2 סוגי הקניה.

מבחינת ״כואב בארנק״.

בעקרון זה לא לכאן ולא לכאן. לא מדובר עבורנו בסכום משמעותי מדי אבל גם לא בכזה שמתייחסים אליו בביטול.

הfr במחיר הרגיל נמכרת באזור ה120 אש״ח בערך (124 אאל״ט)

ה117 אש״ח הוא מחיר מבצע של צ׳מפיון.

אנחנו לא צפויים להחזיק ברכב מעבר לשנתיים ואני מנסה לחשב איך תגולם ירידת הערך ב2 המקרים ואיזה דיל ישאיר אותי עם פחות חור ביום המכירה וכן יקל עליי את המכירה העתידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתכוון למכור אחרי שנתיים אז המשומשת לכאורה אחרי אובדן ערך ראשוני שצפוי להתמתן בהמשך, לעומתה החדשה צפויה לספוג הפסד גדול יותר.

מה שכן, במקרה הזה הפער באמת לא מאוד משמעותי ונשמע שהמשומשת מתומחרת קצת ביוקר. חברים שרכשו אחת משומשת לא מזמן סיפרו התקשו לאתר רכב במחיר מחירון, רוב המוכרים דרשו מעל המחירון המשוקלל.

כשנרכשה אצלי בבית ארונה לפני שנתיים בדיוק הפער בין רמות הגימור היה דיי קטן ובסוף החלטנו ללכת על FR בגלל שהמראה היה קצת יותר לטעמנו, אבזור הבטיחות הנוסף והעובדה שבחירה בסטייל בצבע שאינו לבן, עם צביעה דו גוונית וחיישני רוורס שכלולים במפרט של ה-FR הפכה את הפער למשהו כמו 3,000 ש"ח אם אני זוכר נכון.

אולי שווה לחפש אחת מ-2018 זולה יותר כך שהפער בין חדש למשומש יהיה משמעותי יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה שאכן התמחור של 107 אש״ח הוא מעל המחירון המשוקלל עבור הרכב.

השאלה היא האם אני יוצא פה בדיל הגיוני או שאני עומד בפני הפסד יחסי. 

המוכר כמובן לא מוכר להתגמש בכלל ולא לחוץ למכור, אז מיקוחים ועניינים לא באים בחשבון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הייתי משלם מעל מחירון משוקלל על רכב כזה. לא מדובר ברכב נדיר במיוחד ומדי פעם צצות כאלה במחירים זולים יותר. קח בחשבון שאם יום למחרת הקניה הרכב עובר אירוע ביטוחי ומוגדר כאובדן גמור/להלכה אתה מקבל פיצוי לפי מחירון משוקלל ולא לפי מה ששילמת.

שים לב שלאחרונה יצא מלאי קטן של ארונה סטייל X ל-0 ק"מ, רמת האבזור לא רעה והמחיר באיזור מה שמבקשים על ה-FR המשומשת שאתה מתעניין בה.

ההצעה שלי היא לרדת בשנתון ולחפש 2018 או לבדוק בסוכנויות כמו אוטודיל אם עומדים להיכנס כאלה למלאי בקרוב, בד"כ אחרי מבצעים של צ'מפיון יש גל של רכבים שמגיעים מעסקאות טרייד אין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטעמי ב 10000 שח נוספים אתה מתקדם בשנת מודל אחת, מקבל עוד שנת אחריות וחוסך יד של בעלות. בנוסף, אתה חונך את הרכב מה קמ הראשון שלו. לטעמי, שווה בהפרש הזה ללכת על רכב חדש )תחסוך גם בדיקת קניה). תתחדש

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהינתן הפרש של 10,000 ש"ח אני בוחר בחדש.

מודל 2020, חדש לחלוטין, עוד שנת אחריות, ללא ק"מ כלל.

ולכן הייתי הולך למוכר ומציג לו את העסקה שמציעים בסיאט. מחליט ביני לבין עצמי כמה אני מוכן לשלם עבור להיות עם משומש (באיזור 20,000 ש"ח נראה סביר לדעתי, אבל כל אחד עם הרגישות שלו) ומציע לו סכום בהתאם. 

גם אם המוכר רשם שהוא בונקר, לא יורד שקל, לא לחוץ, יודע מה יש לי ביד ולא יורד בשקל ושאר הקשקושים של המוכרים - עדיין מציע לו את הסכום שנראה לי סביר. רוצה להתקדם - סבבה, לא רוצה להתקדם - הולך ומזמין חדש. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחירון משוקלל לפי לוי יצחק לסיאט ארונה FR שעלתה לכביש ב1.8.19 עם 8,500 ק״מ הוא 98,824 ש״ח, לא הבנתי על מה בדיוק הוא דורש תוספת כזאת נכבדת למחיר? התירוץ לא לחוץ למכור אז תן לי עוד כסף לא רלוונטי כי מי שלא מעוניין למכור לא יציע למכור מלכתחילה.
חבר טוב רכש ארונה FR 2019 לפני כחצי שנה עם 2,500 ק״מ בכ-97,000 ש״ח - סתם מציין שלא מדובר באיזו מיאטה או לאנד קרוזר ששם המחירון הוא המלצה.
לדעתי בהפרש של כ-10K ש״ח הייתי מעדיף חדש, אבל זה אני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב לשנתים ?

לטעמי חבל על הכסף בקניית רכב חדש לחלוטין, אתה תאכל את כל ירידת הערך המסיבית של רכב חדש...

נכון יותר לחפש רכב מודל 2018 שכבר השיל את ירידת הערך המסיבית שלו וגם ניתן ללחוץ את המוכר למחיר טוב יותר.

העיסקה למשומש מודל 2019 ב 107 הוא מופרך , המחיר לא רלוונטי למחיר השוק .

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...