ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,609 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 586 צפיות
שלום מתכנן לרכוש קיה חדשה שנת 2020 את הרכב אני מתכנן להחזיק 6-7 שנים אולי קצת יותר מתלבט אם לרכוש את גרסת ה2 ליטר פלנטרית רגילה או 1.6 טורבו נוסע בשנה 18-20 אלף אשמח לחוות דעת בנושא
הודעה אחרונה מאת Bomly, -
audi a4 2.0t 2009
מאת brk- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 593 צפיות
מעדיף תשובות עם נסיון מתלבט לגבי רכישת הרכב הנל 211 כ"ס, מולטיטרוניק, 200k km.. בעיות מיוחדות? הבנתי שהתיבה בעייתית, אך האם ה b8 יותר מוצלח? בקיצור, לקנות?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 838 צפיות
האם יש לו תקלות? ומה עלויות התיקונים שלו? שנתונים 2014- 2015
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 785 צפיות
לילה טוב, מחפש רכב פיאט 500, שנתון 2012-2013. גיר רובוטי - עד כמה טוב ואמין? הרכב עצמו כמה אמין? איזה מנוע עדיף למקסימום חסכון בדלק ושיצליח בנסיעה בית שמש - ירושלים כל יום?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתלבט בין אחד מהרכבים הללו שנתונים 2017/18 מה אמין יותר מה נוח יותר מלבד הסורנטו והקודיאק שראיתי שהם דיזל הטיוטה בנזין 3500 וכנראה תצרוך לא מעט דלק. אשמח לשמוע מהחברים כאן מה עדיף.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לקראת קניית רכב ודי מתלבט. עד עכשיו הייתי עם סובארו B4 2006 של אחי. האם המאזדה 3 שנתונים 2004-7 חסכונית יותר או פחות מהB4 הנ"ל? כמו כן ראיתי שיש גטס 2008 אני חושב דגם ספורט עם סאנרוף אבל אוטו' קיים כזה דגם גם בידני? הבנתי שלמרות הגודל הגטס טוחנות דלק האם זה רק בעיה של האוטומטית או גם הידנית זוללת?
הודעה אחרונה מאת CHACHAM, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 569 צפיות
שלום לכולם יש ברשותי רכב שירד מהכביש (לא מניע) , אין לו טסט ואני מעניין למכור אותו לפירוק עכשיו השאלה שלי מה בדיוק התהליך של מכירה כזו ? אני פשוט מקבל כסף מהקונה , נותן לו מפתחות ושלום על ישראל ? וגם מה עוד אני חייב להשאיר לו ברכב? הוא אמור לקבל את הג'ק מפתח גלגלים וכל הציוד הזה ? רשיונות רכב ישנים ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 685 צפיות
אהלן. אני מתלבט בין שלושה רכבים. טוסון ברמת בסיס, מיצובישי אקליפס אינסטייל או סיאט אטקה סטייל. אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת nimrodlic, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 521 צפיות
שלום רוצה לרכוש רכב מעוניין לקחת לבדיקה בבת ים מהי העלות של בדיקה כזו? בנוסף אשמח להמלצה על מכון אמין באזור בת ים ראשון תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לשמוע מאנשים שמכירים את הרכב את חוות דעתם לגביו. מדובר בעיקר על פיאט פונטו איבו מהשנים 2012-2014. מעוניין לשמוע חוות דעת כללית, המלצה או שלילה, תקלות ומחלות מוכרות, דברים שחשוב לבדוק, דגמים או רמות גימור עדיפות, בטיחות, אמינות, צריכת דלק ועלויות חלפים ותיקונים. הבנתי שיש מחלה של הגה החשמלי. קיים בדגם הזה? יקר לתקן? להבנתי, לפונטו EVO יש גיר ידני או רובוטי בלבד. קיימת עדיפות לאחד מהם מבחינת ביצועים ואמינות? *ספציפית לגבי הרובוטי: 1. הגיר נחשב כגיר אמין או מועד לפורענות כמו הרובוטי של הפוקוס/פיאסטה? 2. הגיר חלק יחסית, סביר ולא בועט כמו גירים רובוטים לא מומלצים אחרים או שכדאי להימנע? נוס…
הודעה אחרונה מאת nir3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 599 צפיות
חברים אשמח לעזרתכם. אני מעוניין לקנות רכב לנסיעות ארוכות תכלס אני הולך להיות כל היום על הכביש בין עירוני ועירוני. אני צריך רכב מרווח נוח וחסכוני מאוד אני חושב לקנות רכב חדש, שנתון גג 2018 ומעלה. באופן כללי אני לא בטוח אם באמת שווה לי לקנות רכב חדש לשימוש שאני צריך מצד שני רכב יד שניה יהיה עם קילומטראז גבוה.
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
מי מכיר את הרכב פיאט טיפו ? שווה לקנות שנתון 2017 ? 70 אלף ק"מ באזור ה45 אלף? אני מחפש לקנות משהו שלא רואה מוסך חוץ מטיפול תקופתי
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שברולט מאליבו.
מאת Ybyb-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 941 צפיות
אהלן חברים, רציתי יעוץ אני מאוד אוהב תרכב שברולט מאליבו ובאלי לרכוש אחת במחיר עד 17,000 בערך, חבר אמר לי מתחת ל20 זה מחיר חשוד לרכב הזה רציתי לדעת אם זה אכן כך ? (וראיתי ביד 2 את הרכב ב16,000 עם מערכת גז,מנוע חדש 70000 קילומטר וגיר הוחלף אבל רשם קילומטראז 247000 ) האם המחיר אמין כי זה 2009 או אולי זה באמת מחשיד ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם היום בדקתי רכב בטריידמוביל בסניף חיפה ,הרכב פיגו 3008 בנזין 1600 פריימיום עליה לכביש 10/2017 עשה 30000 ....דרשו עליו 128000 ש"ח. האם כדאי לקנות ואתם ממליצים ?או בכסף הזה אפשר לקנות רכב יותר טוב מאותה קטגוריה מכל הבחינות ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 530 צפיות
אחרי סיבובים מתישים ב-4 חברות בירושלים (אוטוסנטר, אלבר, אוויס, שלמה סיקסט) , יצאתי עם 3 אפשרויות ואשמח לחוות דעת ממכם : 1. שלמה סיסקט . יונדאי אלנטרה 2017, 61 אלף קילומטר , ליסינג נהג יחיד . על הנייר כתוב 74 אלף שח. כמובן אמר שהמחיר יהיה פחות. 2. טויוטה אוריס סטיישן היברידית . אוטוסנטר . 87 אלף קילומטראז' . ליסינג נהג יחיד. אמר שיכול לרדת ל-73 אלף שח. אבל ללא משא ומתן. מאמין שירד יותר מזה. קרוב ל30 אלף קילומטר לשנה ... 3. אלבר . אלנטרה 17 . 65 אלף קילומטראז'. יכול לרדת עד 67 אלף . ליסינג. 4.אויס : אלנטרה 17, 56 אלף קילומטראז. ליסינג נהג יחיד . 68 אלף שח. התקציב שלי נע בגדול עד 65 אלף שח . מעדיף לפחות . אשמח לדעתכם .
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 620 צפיות
היי חברים, אני מחפש להחליף את הספייס סטאר שלי ברכב חדש (לא 0ק״מ) וחשבתי ללכת על הקרוסאוברים / ג׳יפונים. קצת רקע, אנחנו זוג + זאוטוט בן שנה וחצי, ובע״ה בעוד חצי שנה תצטרף למשפחה נסיכה קטנה ולכן אין מנוס מלקחת רכב גדול. תקציב סביב ה- 90,000 עם גמישות קצת למעלה במידה והרכב באמת שווה את זה. מבחינת הדרישות: 1. חסכוני, 2. בטיחותי, 3. תא מטען גדול 3. פתח מזגן במושב האחורי (אחרי הספייס סטאר, בחום של יולי-אוגוסט וילד שמזיע בבכי מאחורה זה חובה מבחינתי). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 482 צפיות
אני מחפש לקנות רכב יד שניה עם הנתונים הללו: 1. בעלות פרטית, יד 1 2. שנה 2017 ומעלה (אפשר גם 2016 אם הרכב שווה את זה) 3. מחיר עד 75K 4. קילומטראז' עד 80K האם הקריטריונים האלה הגיוניים? אני גיק מחשבים ולא בן אדם שמתלהב ממכוניות או מבין בהם אז מה שחשוב לי בעקרון זה שהרכב יהיה "צעיר" ועם צורה יפה יחסית, אמין, בלי הרבה תקלות, ועם חלקי חילוף במחירים סבירים במקרה ויהיו תקלות בעתיד (כלומר עדיפות לרכב יפני למשל ולא גרמני). אני בינתיים שוקל או את יונדאי אלנטרה או מאזדה 3.. מחשבות? הצעות אחרות? תודה!
הודעה אחרונה מאת lw14, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 454 צפיות
אהלן, אני מתעניין לרכוש רכב והגעתי למוכר שמוכר הונדה גאז׳ 2017 יד שניה (הוא הבעלים השני) והוא אומר שהוא קנה אותה 0 ק״מ מפרטי ולא מליסינג. יש איך לוודא שזה נכון? זה משנה לצורך המחירון של הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת dimamah1, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 991 צפיות
רכשתי i20 ביונדאי ברביעי האחרון ושילמתי מקדמה היום החלטתי לבטל ושלחתי מייל עם בקשה לביטול הסוכן ענה לי שצריך להגיע לסניף כדי לבטל, אני מתכוון להגיע לשם ביום ראשון בחוזה כתוב שניתן לבטל עד 14 יום במידה והרכב לא נרשם על שמי, מה שעדיין לא קרה. בנוסף כתוב בחוזה שהביטול בהתאם לחוק ביטול עסקה רציתי לדעת. האם את החמשה אחוזים של ביטול עסקה הם מחשבים מערך הרכב וזה אומר שאני מפסיד כחמשת אלפים ש"ח או שהחישוב של חמשת האחוזים הוא מהמקדמה ששילמתי?
הודעה אחרונה מאת Yechielc, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה, אשמח לעזרתכם אני מחפש טויוטה ורסו עקב התרחבות המשפחה (4 ילדים ב"ה), הרכב ישמש ביום יום לנסיעה לעבודה, ומדי פעם ובסופשים לנסיעות כל המשפחה. מלכתחילה התקציב שלי היה סביב ה - 65 אלף, uאני מעוניין לקנות רק מפרטי (ולא ממגרש/סוחר/חברת ליסינג וכו') וחיפשתי רכב שלא היה בליסינג, וקילומטראז' לא יותר מ - 150 אלף. ביד 2 אין הרבה מודעות מפרטי (אני מניח שהרכבים הטובים נמכרים מפה לאוזן) (וחלק מהמפרסמים כפרטי, לאחר שיחה איתם התברר שהרכב היה בליסינג), והמודעות שיש הם או ק"מ גבוה (בכללי רוב הורסו שראיתי הם עם ק"מ גבוה ביחס לממוצע - אני מניח שברכב משפחתי נוסעים יותר) ו/או דורשים 3-4 אלף מעל מחירון יד 2. יש לי כעת הצעה …
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 608 צפיות
שלום לכולם יש לי אפשרות לרכוש סיריון שנת 2004 יד ראשונה כלומר 00 ק"מ 85000 חיסרון - נעילה מרכזית לא עובדת מראה קצת מכוער ומיושן , לקה מתקלפת מחיר בסביבות 8500 שח לדעתכם זה שווה בדיקה לאור הנתונים הטובים יחסית ? במידה וכן מה כדאי לבדוק ? מה יכולות להיות נקודות תורפה ? אשמח לטיפים ועצות , תודה רבה
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
-
היי, לאחר ההצלחה המסחררת בהמלצות לבחירת רכב מהפורום (קנינו הונדה גאז' לא היברדית) הגיע הזמן לנסות שוב. והפעם - המשפחה מתרחבת. בקרוב תהיה תינוקת בת שנה וחצי ולידה אחיה שרק נולד. זה אומר, שלפחות חצי שנה, אנחנו נרצה שני כסאות בטיחות, במושב האחורי, נגד כיוון הנסיעה. אבל זה לא מספיק - אנחנו נרצה מקום למבוגר בין שני הכסאות האלו ודרך סבירה להכנס פנימה והחוצה. אלו הדרישות, לפי עדיפות: 1. רכב בטיחותי (5 כוכבים) 2. מקום לשני מושבי בטיחות נגד כיוון התנועה + אדם בוגר שיושב ביניהם 3. תא מטען גדול מספיק כדי להכיל שתי עגלות (אבל כמה שיותר גדול יותר טוב) 4. חיסכון בדלק 5. מחיר 6. יכולות שטח (זה תמיד נחמד) כמובן שאחרי ההמלצות כ…
הודעה אחרונה מאת טריגו, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 493 צפיות
שלום לקהילה הכי חמה בישראל מתכנן לקנות רכב: סיאט איביזה *סטייל* שנת 2016 חודש מרץ. מנוע 1000 TSI ק"מ 67,000, ללא תאונות. 113 כח סוס, יד ראשונה מחברה. 4 צמיגים חדשים בני חודש של viking יולי 2019 הוחלפו רפידות דיסק ודיסקים לגלגלים מצבר חדש הוחלף בנובמבר 19 עבר טיפול 66,000 ( באיחור של 6 קמ עקב הקורונה ) . ממש בימים האחרונים התגלה תקלה ברכב , ברגע ששמים רוורס ברכב נדלק חיישן של גיר והייתה תקלה במזלג בגיר. התיקון נעשה דרך מוסך מורשה של צ’מפיון וזה מה שהמוכר כתב לי: מחליף לי מזלגות חדשים מקוריים עם אחראיות לשנתיים ככה שאתה יכול להיות רגוע. השאלה שלי היא עד כמה זה יכול להיות תקלה שהולכת לחזור על עצמה הבנתי שיש בעיה בגיר באופן כ…
הודעה אחרונה מאת מתעניין לקנות, -
אהלן חברים התקציב שלי הוא בסביבות ה35 עם חריגה ל40 גג יש בעיר שלי שתי הצעות שקיבלתי מפרטיים- 1.יונדאי I30 2013 INSPIRE גג פנורמי 82 קמ ב-39000 לפני התגמשויות 2.רנו קליאו 2015 EXPRESSION עם 54 אלף ק''מ ב38000 אלף לגבי הפיגו שמעתי שהיא דומה לקליאו חלק מעדיפים אותה אפילו ובנוסף יותר אמינה במנוע לשנים 2015 הדרישות שלי בתכלס בתכלס זה זריזות נוחות וכיף כללי בנסיעה, על חסכוניות אפשר להתפשר כי אף אחת מהן לא נראלי שותה ברמה מוגזמת, ואמינות גם מאוד חשובה לי אבל אם האוטו שאני מקבל הרבה פחות מהנה תמורת עוד אמינות אז אני מעדיף שלא היונדאי במשפחה אחרת אני יודע, פשוט אהבתי את העיצוב שלה מאוד , אין לי הרבה מושג על הכוח שלה אני יודע שיונדאי נח…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה עדיף רנו קפצור 2015. 105 קילומטר או יונדאי ix35 . 2010 גם 105 קילומטר באותו מחיר
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הייתי בסוכנות פיגו וקיבלתי הצעה לפיגו 208 אקטיב s line כולל הכל ב95k (הנחה של חבר). רציתי לשמוע באופן כללי אם לדעתכם שווה לרכוש את הרכב במחיר זה מהחברה או שאולי עדיף לחפש רכב אחר אולי יד שנייה. סך הכל מאוד התרשמתי מהרכב ובמיוחד מהזריזות שלו. חשוב לציין שאני שוקל להוציא סכום כזה רק בגלל שזה רכב חדש עם אחריות ושקט נפשי ל3 שנים. במידה ואני לא הולך על רכב חדש התקציב שלי יהיה 70k מקסימום. הדרישות שלי בכלליות מרכב זה שיהיה סופר מיני/משפחתי קומפקטי, אמינות, זריזות (כמו של ה208) ונראות אציין גם שאני בחור לא קטן ולכן סופר מיני כמו סוזוקי סוויפט לדעתי פחות תתאים. אשמח לשמוע את דעתכם 🙂
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 511 צפיות
האם לדגם הנ"ל יש את הבעיות המוכרות בגיר? Sent from somewhere...
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 585 צפיות
בוקר טוב, מבקש חוות דעת עבור S80 שנת 2010 - מנוע 2.5 טורבו 271 כ"ס ברמת העקרון מדובר ברכב שני ל 10 ק"מ הלוך ו 10 ק"מ חזור. ממה להיזהר? מהכל?
הודעה אחרונה מאת oren1800, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 928 צפיות
מסיבות של תקציב והיצע מתלבט בין השניים, את ה2016 אשר להביא כבר עכשיו, לטורבו ייתכן ואצטרך לחכות ואולי טיפה להתגמש בכסף. מבחינת מראה אין ספק שאני מעדיף את החדשה יותר, ביתר מבחינת נוחות היא די דומה, ההבדל המהותי הוא במנוע ובכסף, מה הדעה שלכם? האם זה שווה את ההפרש? האם זה בכלל עדיף את הטורבו על ה1.6?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב עד 25k, יש לי כמה דרישות מינימליות, אני גר באזור ירושלים אז חייב רכב שיצליח לעלות את העליות יחסית בקלות בלי להיסחב בעליות, שיהיה חסכוני בדלק, ושהטיפולים שלו לא יהיו יקרים כל פעם שדורש מוסך. חשבתי על רכב מיני אבל לא מצליח למצוא רכב שענה לי על הדרישות האלה, לא חייב רכב מיני, יותר מעוניין ברכב שייקח אותי ממקום למקום, ומוכן להתפשר טיפה על נוחות ברכב ורווח בין המושבים וכאלה.
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)