Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 או רנו קליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיר בקליאו למרות היותו דו מצמדי פחות מעודן מאשר ה dsg.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תשמעו אני פחות מבין בדברים האלה באמת חחח אני מחפש פשוט אוטו שיראה צעיר וקומפקטי שיסע רגיל בלי יותר מידי בעיות ואם הוא זריז וחסכוני אז זה בונוס

הקליאו תספק את הצרכים בתכלס?

פורסם

הקליאו זריזה מאוד.

פשוט קח בחשבון את עניין הגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לשאלתך כן, עם זאת הייתי ממליץ לך למתוח מעט את התקציב ולקחת 208 או 308 ותמנע מהחלפת קלאצים ופוטנציאל של הפתעות בגיר

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני מחזיק ב-I30 פרימיום ויש לי ניסיון עם הקליאו, (ועם ה-208 עם מנוע 1.6 אז לא יודע כמה זה נחשב) 

למי שאמר שהקליאו מרגישה יותר רכב מהיונדאי? רק תשב בתא הנוסעים. היונדאי נבנתה על מנת להתחרות בגולף של אותם שנים והיא עושה את זה בצורה לא רעה למדי. הקליאו בכלל לא באותה ליגה. 

היונדאי לא מטוס, אבל היא ממש לא עגלה. כך גם כול סיפורי צריכת הדלק. אני נוסע בינעירוני על 105-110 עם פקקים ומקבל צריכת דלק של 1 ל-15. בקליאו קיבלתי 1 ל-16.5. לפחות שם אין מוח גיר שימות לך. ובכלל הרכב אצלי כבר חצי שנה ועבר 20 אלף קילומטר. שום בעיות חוץ מטיפולים שוטפים. 

הבעיה הגדולה גם עם הקליאו שיש לה מנוע ליניארי ומאוד משעמם והגיר ארוך. הוא לא חלש, אבל השילוב ממש לא מרגיש נמרץ כמו TSI+ DSG. 

בוא אני אגיד ככה, באופן אישי, בחיים לא הייתי חושב להעדיף את הקליאו על פני היונדאי. לא אותה רמה בכלל. 

פורסם
לפני 18 שעות, admtaynov13? כתב:

על סמך מה אתה אומר שהיונדאי תהיה אמינה יותר?

קנה פיג'ו תחליף רצועה ותחזור אלינו ב300 אלף

עזוב, אל תשכנע אפילו את כת ה "רק לא וואג" או כת ה "רק לא צרפתיות". הינה רק אתמול מישהי פרסמה בפייסבוק שהלך מה מנוע ביונדאי איי 20 אחרים 140000 ק"מ. 

ופה בפורום היה קיה פיקנטו שאחרי 12 אלף ק"מ המנוע הלך והיבואן גילגל את הבחור מכל המדרגות.

ועוד מרעין בישין שהתשקורת ביחד עם ה"סקרי אמינות" עאלק דואגים להשתיק. כי הכל ממומן.

כבעלים של יונדאי לשעבר ועם היכרות עם לא מעט בעלי יונדאי, עושים מהם יותר ממה שהם.

• מעניין 1
פורסם

לא חושב שעושים מהם יותר ממה שהם. 

בעשור הנוכחי, יונדאי וקיה מככבות ברשימת 20 הרכבים הנמכרים ביותר בישראל עם כמעט 400 אלף מכירות. היצרן הצרפתי היחיד שמופיע שם זו רנו פלואנס עם 30 אלף מסירות.

אין לי נתונים לגבי מספר מכירות כולל, אבל אני לא אתפלא שאם נוציא את רכבי העבודה מהמשוואה, יונדאי וקיה מכרו פי 8 יותר מפיזו סיטרואן ורנו ביחד. 

לכן לא מן הנמנע שעם כמות מכירות כזאת אתה תיראה גם תקלות פה ושם.

פורסם
לפני 2 שעות, davemustaine87 כתב:

לא חושב שעושים מהם יותר ממה שהם. 

בעשור הנוכחי, יונדאי וקיה מככבות ברשימת 20 הרכבים הנמכרים ביותר בישראל עם כמעט 400 אלף מכירות. היצרן הצרפתי היחיד שמופיע שם זו רנו פלואנס עם 30 אלף מסירות.

אין לי נתונים לגבי מספר מכירות כולל, אבל אני לא אתפלא שאם נוציא את רכבי העבודה מהמשוואה, יונדאי וקיה מכרו פי 8 יותר מפיזו סיטרואן ורנו ביחד. 

לכן לא מן הנמנע שעם כמות מכירות כזאת אתה תיראה גם תקלות פה ושם.

זה שהם נמכרים לא אומר שהם טובים. זה אומר שיש להם אחלה פרסום. והעדר הישראלי קונה הכל. 

במיוחד חברות הליסינג שלהן יש כוח משמעותי ורוב המכוניות היום מליסינג. 

ואחרי 3 שנים פראיירים קונים את הרכב אחרי ששחטו לו את הצורה ולא טיפלו בו בד"כ כמו שצריך במחיר מחירון ומאושרים שהורידו להם בקושי 5% מהמחיר. 

(בזמן שחברת הליסינג מראש קנתה את הרכב מהיבואן לא במחיר המחירון אלא בהנחה של כמה עשרות אחוזים מהצרכן הפרטי). 

"עיתונות הרכב" ברובה משתפ"ים של היבואנים. הם לא נקיים מתקלות. לא הם. לא סוזוקי. וגם לא ניסן. ולראייה: תראה איזה סיקור יש נגד ה DSG לעומת התביעה הייצוגית שיש כרגע נגד ניסן ג'וק. 

אף אחד לא מדבר על בעיות במערכות ההיגוי ביונדאי. אף אחד לא מדבר על הבוצה בחלק מהמנועים ביונדאי (יש פה בפורום כמה וכמה שרשורים בנושא).

"עיתונות הרכב" ו "סקרי האמינות" - שיראו לי נתונים על אמינות. רובם משתפ"ים של היבואנים ותו לא. 

וזה לא רק בישראל, זה בכל העולם. אבל כאן "עיתונות הרכב" הידרדרה לרמה מאוד נמוכה. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, itamarg כתב:

זה שהם נמכרים לא אומר שהם טובים. זה אומר שיש להם אחלה פרסום. והעדר הישראלי קונה הכל. 

מה קשור? אמרתי לגבי אמינות שגם אם יש מקרים של תקלות, הם לא בהכרח מייצגות כי הרכבים שלהם נמכרים בכמויות. לא אכפת למי מכרו אותם ומה טיב הרכבים לעומת המתחרות שלהם. 

לפני 40 דקות, itamarg כתב:

"עיתונות הרכב" ברובה משתפ"ים של היבואנים. הם לא נקיים מתקלות. לא הם. לא סוזוקי. וגם לא ניסן. ולראייה: תראה איזה סיקור יש נגד ה DSG לעומת התביעה הייצוגית שיש כרגע נגד ניסן ג'וק. 

אף אחד לא מדבר על בעיות במערכות ההיגוי ביונדאי. אף אחד לא מדבר על הבוצה בחלק מהמנועים ביונדאי (יש פה בפורום כמה וכמה שרשורים בנושא).

"עיתונות הרכב" ו "סקרי האמינות" - שיראו לי נתונים על אמינות. רובם משתפ"ים של היבואנים ותו לא. 

וזה לא רק בישראל, זה בכל העולם. אבל כאן "עיתונות הרכב" הידרדרה לרמה מאוד נמוכה. 

אולי לא מדברים על זה כי זה לא באמת אישיו? יש לך סטטיסטיקה מסויימת ? כי שוב, הרכבים האלה נמכרים במסות מטורפות, סביב ה-600 אלף רכבים בעשור. על כמה שמעת על בעיות היגוי בוצה ושאר דברים ? 30-40? זה בגדר שגיאה סטטיסטית. 

ועיתונות הרכב כותבת שטויות לכאן או לכאן, בהתאם לאינטרס הנבחר. 

אני לא אשים פה לינקים אבל אתה מוזמן לכתוב "פיזו 207 אמינה באירופה" בגוגל ותקבל מגוון כתבות שטוענות את מה שכתבתי, כאשר אם תרשום את זסה באנגלית תמצא את מאמר המקור שאומר ש"פיזו 207 היא הדגם האירופאי האמין ביותר" 

יחי ההבדל ה"קטן" בין 2 ההצהרות.  

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני 9 שעות, itamarg כתב:

עזוב, אל תשכנע אפילו את כת ה "רק לא וואג" או כת ה "רק לא צרפתיות". הינה רק אתמול מישהי פרסמה בפייסבוק שהלך מה מנוע ביונדאי איי 20 אחרים 140000 ק"מ. 

ופה בפורום היה קיה פיקנטו שאחרי 12 אלף ק"מ המנוע הלך והיבואן גילגל את הבחור מכל המדרגות.

ועוד מרעין בישין שהתשקורת ביחד עם ה"סקרי אמינות" עאלק דואגים להשתיק. כי הכל ממומן.

כבעלים של יונדאי לשעבר ועם היכרות עם לא מעט בעלי יונדאי, עושים מהם יותר ממה שהם.

לא הייתי מגדיר את עצמי כחבר בכת ה"רק לא וואג" או "רק לא צרפתיות", בכלל

אני מחזיק צרפתיה בעצמי ולא יונדאי

that said

העובדה היא כזאת בסקרים יונדאי מדורגת מעל פיגו או רנו או פולקסוואגן

אפשר להתווכח עד כמה הסקרים אמינים או לא,  לא אני בצעתי אותם ואין לי דרך לדעת מה האמינות שלהם.

אבל העובדה הפשוטה היא כזאת- תכתוב בגוגל "car brand reliability ratings" , ויונדאי תהיה מדורגת מעל פיגו או פולקסוואגן

אם נדבר רגע על דעות- אז לדעתי רכבי רכבי פיזו אל מול הדגם המקביל מבית יונדאי יתנו איכות חומרים עדיפה(לרוב אבל לא תמיד), התנהגות עדיפה(בהרבה) ונוחות עדיפה

ובסופו של דבר כל אחד יעשה את הסדר עדיפויות שלו ויבחר את הרכב שהוא מעדיף.

לגבי כמויות של מכירות- רכבי יונדאי נמצאים הרבה מאוד בליסינג, וכמו שאנחנו יודעים בליסינג מחפשים למקסם את הרווחים אז מן הסתן יעשו את מינימום הנדרש על מנת שהרכב ישרוד 3 שנים ויעבור הלאה.

נראה שהקוראיניות מראות יותר יכולת לסבול את תחזוקת השבר הזאת מהחברות האירופאיות(למשל מקרוב משפחה שעובד במגרש של השכרות, השיאניות בתקלות שם הן אוקטביות ואסטרות)

בנוסף מספרי המכירות של הרכבים רק מראים עד כמה שוק הרכב מעוות בארץ, דבר שנותן הזמנות למי שאוהב חברות פחות אטרקטיביות בשוק הרכב בארץ למצוא רכבים מעולים במחרים זולים יחסית

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...