Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת פיאט פונטו EVO

nir3
שימו לב! השרשור הזה בן 1466 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

רציתי לשמוע מאנשים שמכירים את הרכב את חוות דעתם לגביו.

מדובר בעיקר על פיאט פונטו איבו מהשנים 2012-2014.

מעוניין לשמוע חוות דעת כללית, המלצה או שלילה, תקלות ומחלות מוכרות, דברים שחשוב לבדוק, דגמים או רמות גימור עדיפות, בטיחות, אמינות, צריכת דלק ועלויות חלפים ותיקונים.

הבנתי שיש מחלה של הגה החשמלי. קיים בדגם הזה? יקר לתקן?

להבנתי, לפונטו EVO יש גיר ידני או רובוטי בלבד.

קיימת עדיפות לאחד מהם מבחינת ביצועים ואמינות?

*ספציפית לגבי הרובוטי:

1. הגיר נחשב כגיר אמין או מועד לפורענות כמו הרובוטי של הפוקוס/פיאסטה?

2. הגיר חלק יחסית, סביר ולא בועט כמו גירים רובוטים לא מומלצים אחרים או שכדאי להימנע?

נוסע היום על פולו ידנית מ-2008.

מדיון אחר שפתחתי הגעתי למסקנה שפיאסטה ידנית 2012-2014 או אוטו' רגילה עד 2013 יהיו החלופות הטובות ביותר עבורי.

אם מישהו יודע איך הפונטו לעומת הפיאסטה מהשנים הנ"ל במונחים של כח, התנהגות כביש, אמינות, דלק וכו' אשמח לשמוע. קיבלתי כמה וכמה המלצות על פיאסטה אבל קשה למצוא רכב שמור.

*ספציפית לגבי הרובוטי - בפיאסטה אמרו לי לא להתקרב לרובוטי אלא רק לאוט' רגיל ישן יותר. זה המצב גם בפונטו?

אציין שעד כה נסעתי רק על ידני.

תודה לעונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפונטו EVO בשנתונים אלו הוא רכב סביר בהחלט בהסתייגויות קלות. 

הרכב בעיקרו נוח ואמין. המנוע הרגיל 1.4 78 כ"ס סוס עבודה ללא בעיות.

יש להקפיד שטופל בהתאם לנדרש ויש בו נוזל קירור מקורי פארפלו ולא  מי ברז.

למרות ההספק הדי צנוע הרכב סוחב סביר בהחלט אבל מעט חלש יותר ממקבילות אחרות. הרכב מאוד חסכוני בדלק, יחסית. 

יש דגמים, נדירים, עם מנועים חזקים יותר (105/135) אבל דומני שלא לאלו כיוונת. 

נושא ההגה החשמלי בשנתונים אלו כבר לא רלבנטי. נדיר מאוד לחוות תקלה, וגם אז בהכוונה נכונה הנזק קטן.

הנושא היחיד שמחייב שיקול הוא נושא הגיר. 

הידני אמין מאוד ונוח לתפעול  ואין מה להגיד כנגדו. אם ידני אינו מכשלה ממליץ עליו. 

לגבי הרובוטי החד מצמדי. 

כאן הדעות חלוקות. 

יש שיגידו שמרגישים טלטול לא נעים בהעברת הילוך ואי נעימות במהירויות נמוכות. יש שבכלל לא שמים לב. בגדול,  הגיר סביר באופיו, בטח יחסית לחד מצמדיים אחרים. 

לגבי אמינותו - עניין של מזל. זה לא גיר נטול אחזקה ותקלות. מתי שהוא המצמד מתבלה, יש פה ושם תקלות לא זולות במערכת הרובוט/צובר/פיקוד. 

בדוק היטב בהיסטוריית הטיפולים. רכב שכבר עבר לא מזמן החלפת רכיבים אלו במקום ראוי יהיה מועדף כי רכב בן 7-8 עם רכיבים מקוריים עלול לפתח תקלה במועד זה או אחר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי פונטו איבו דגם 150TH שנת 2011 ידנית במשך שנתיים.

מבחינת יתרונות בעקרון לא היו לי שום תקלות, רכב יחסית פשוט ואמין (בגרסה הידנית), עיצוב יפה וצעיר , מחיר ברצפה, מאובזר יחסית לשנתון - הדגם שלי היה עם גג פנורמי כפול נפתח וג'נטים מקוריים ועוד כמה פ'יצרים נחמדים שאני לא ממש זוכר.

מבחינת חסרונות הרכב חלש..אתה צריך להיות סבלני ברכב הזה ולחשב טוב טוב עקיפות או שפשוט תשאר בימין, בשום צורה הרכב הזה לא מהנה לנהיגה.

דבר נוסף לא הייתי מרוצה מהמזגן, יכול להיות שהגג הפנורמי תרם לזה.

מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה.

אסף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב הוא רכב אמין. המנוע מאוד ותיק. אם תיקח גיר ידני חסכת סיבוך גדול ויקר שעלול לקרות.
לגבי הגיר הרובוטי, אומרים שביחס לחד מצמדי הוא די מוצלח. לא ניסיתי חד מצמדי אחר אז אני לא יודע להגיד לך. העברות ההילוכים בפירוש מורגשות, במיוחד בהילוכים ראשון ושני, אחריהם זה כבר כמעט ולא מורגש.
המנוע מאוד אמין, אבל שורשיו הם עתיקים -הוא עצל. הגיר קצר מה שאומר שבתנועה עירונית תקבל תנועה די זריזה, אבל מחוץ לעיר תצטרך להבין שהרכב הוא לא מטוס לא משהו חריג לסופר מיני עם מנוע חלש יחסית.
אין שום בעיה לשייט ב110, הסל"ד מעט גבוה בגלל הגיר הקצר, אבל לוקח קצת זמן להגיע ל110. אם אתה לא ממהר לשום מקום לא צריך להתרגש. לגבי מהנה או לא מהנה, לא מסכים שהוא לא מהנה. המנוע עצל וההגה אילם אבל הרכב אוחז לא רע ועם אופי נחמד.

מבחינת מזגן, פילטר מזגן סתום יכול בהחלט להשפיע על הקירור מנסיון, בנוסף הגג הפנורמי כמו שהזכיר הבחור מקודם גם משפיע. יחד עם זאת חייבים להודות, זה לא המזגן הכי חזק שפגשתי, אז אם זה אמור להיות רכב משפחתי אולי שווה לשקול זאת, כנהג יחיד אף פעם לא הייתה לי בעיה. ברגע שהיו עוד נוסעים בספסל האחורי בשיא הקיץ של אוגוסט לא בטוח שלכולם הי קר.

כדאי לחפש רכב שטופל כל 15K ולא כל 30K. נוזל הקירור צריך להיות פראפלו, צבע כתום אם זכרוני אינו בוגד בי.
סך הכל רכב אמין מאוד, יפה מאוד ודי מוצלח ביחס למחירים שהוא נסחר.

שאלה - מדוע אתה מחליף את הפולו? כלומר מה אתה מנסה להרוויח ממעבר לפונטו?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על חוות הדעת!

נשמע שהרכב אכן מגלה אמינות יפה, במיוחד עם הגיר הידני, מלבד עניין אולי הסדקים בדשבורד.

הבטיחות להבנתי טובה מאוד.

מה לגבי צריכת דלק ועלויות חלפים ותיקונים?

@asafvak קראתי על עוד אנשים עם הגג הפונרמי שהתלוננו על מזגן חלש.

מישהו התנסה גם עם פיאסטה ידנית מאותם שנים ויודע לתת איזשהי השוואה בין הרכבים?

@farkash7האמת שהמחירים שהפונטו נסחר בהם דומים מאוד לפיאסטה, אבל הוא נפוץ יותר.

לגבי הפולו - הוא כבר די ישן, נסע יחסית מעט לגיל שלו אבל בכל זאת 170K ק"מ.

הכוונה שלי הייתה להשתדרג קצת ברכב חדש יותר עם עלויות תחזוקה סבירות, חווית נהיגה טובה יותר, בטיחותי יותר, וצריכת דלק טובה יותר אבל בלי לקרוע את הכיס.

ובנוסף, להימנע מתקלות שעלולות אולי להופיע בגלל גיל הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבטיחות הייתה טובה אולי בזמנו (7 כריות אוויר). היום הרכב לא נחשב לרכב בטיחותי, לא חושב שהוא יותר בטיחותי מהפולו שלך.

לגבי הפולו שלך. היא עושה בעיות? אתה מרגיש שאתה מחליף הרבה חלפים לאחרונה?
אני חושב שפולו ידנית עם מנוע ללא טורבו אמורה להיות די אמינה, לא הייתי מפחד מ170K ק"מ. זה בסוף מספר, ואתה לא קונה רכב חדש במקום.
אם הרכב שלך סך הכל אמין שקול להישאר איתו, או לבצע קפיצה גדולה יותר מפונטו איבו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפולו יש 4 כריות אוויר, לא יודע אם יש הבדלים מעבר לכך. גם הפולו הייתה בטיחותית לזמנה.

לא עושה בעיות מיוחדות. הייתה נזילה ממשאבת מים לפני כמה חודשים. לפני כ-3 שנים הוחלף הגיר. שום דבר מעבר לזה ולטיפולים שגרתיים.

אני לא שולל להישאר איתו, הוא משרת אותי יפה בסה"כ.

המחשבה שלי הייתה למכור אותו לפני שמתחילות בעיות שנובעות מבלאי טבעי ולמצוא רכב מודרני יותר (הפולו מאוד מיושן מבפנים, הכי בסיסי שיש), שיהיה אמין, תיקונים זולים וצריכת דלק טובה. כשהמטרה למצוא רכב כזה ככה שלא אצטרך להוסיף יותר מכמה אלפי שקלים בודדים על מה שאקבל על הפולו.

כמובן שיש שיקול אם ההפרש במחיר בין כמה שהפולו שווה היום לפונטו ידנית 2012-2014, אכן שווה את השדרוג בנוחות, בשנתונים, באמינות, בבטיחות וכו'. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר אז פיאט בראבו ידני 90כ"ס. הפונטו רכב קצת עייף.

במקומך הייתי חוסך עוד קצת ולוקח 208 אוטומט 2014 או קליאו ידנית טורבו.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי ניר

בהמשך לפנייתך בפרטי, מגיב פה לכולם.

אכן הרכב היה ברשותי שנתיים וקצת. שנתון 2012, ידנית, גרסת ה150 שנה (גג פנורמי וגלגלי מגנזיום יפים).

לא הייתה לי איתו שום תקלה מיוחדת, רק טיפולים ושיפורים קטנים.

המזגן שלו בקיץ בהחלט נקודה בעייתית, בזמנו נסענו זוג לאילת באוגוסט, וכל הדרך טיפה סבלתי, לא שהיה ממש חם באוטו, אבל גם לא הכי נעים.. לאשתי זה לא הפריעה בכלל.

הפילטר הוחלף, מנוע המזגן פורק ועבר ניקוי, גם הרדיאטור (ללא פירוק), לחץ הגז נבדק גם כן, אבל זה לא שיפר את המצב, זה המזגן כנראה (למרות שמוזר, גם באיטליה מאוד חם בקיץ).

המנוע כמו שנאמר אכן מרגיש טיפה חלש, סה"כ 78 כ"ס, אבל צריך לוותר על משהו לטובת צריכת הדלק. לי זה לא ממש הפריע, נסענו גם 4 אנשים לחרמון, והאוטו הגיע ללא בעית. למרות שממש חסר באוטו גיר שישי (ב100 קמ"ש המנוע סביב ה3000 סל"ד).

חסכונית בדלק, טיפולים עשיתי בעצמי.

סה"כ תמורה מצויינת למחיר. וכנראה שאזכור את האוטו לטובה.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@dorban3 קשה מאוד למצוא בראבו בכלל, שלא נדבר על אחת שמורה, שלא נדבר על אחת ידנית שמורה.

ברור שהבראבו רכב יותר מרשים.

208 המליצו לי עם מנוע 1.2, אבל נתקלתי ביותר מידי מודעות והודעות עם תקלות וקצת הוריד לי מהרכב על זה. אם זה רצועות מתפוררות, תקלות בממירים ומנועים ששובקים.

קליאו ידנית 0.9 טורבו גם רכב שבדקתי בזמנו אבל לא מצאתי משהו בטווח מחיר כזה, הן יקרות יותר.

בעיקרון הקליאו, הפיאסטה והפונטו כולן נראות לי כמו בחירה טובה, כשאני לא בטוח איזה יתרונות/חסרונות יש לאחד על השני.

הפונטו נראה כמו הזול מכולם, פופולרי יותר מהפיאסטה אם כי לא גם לא מאוד נפוץ. הפיאסטה (הידנית לפחות) נמכרת בבודדים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחכה קצת עם סבלנות אפילו כמה שבועות לפיאסטה או פונטו במצב טוב שמורה ומטופלת אל תמהר. תזהר ממגרשי מכוניות וסוחרים.

יש המלצה דווקא כן לקחת 208 אוטומט עם מנוע 1.6 אבל לא מכיר את הרכב. על 1.2 הייתי מוותר בפיז'ו וזו דעה אישית.

יש לך גם אופל קורסה 2014 בתקציב הזה. אוטומט וידניות 1.4L. רכבים יחסית אמינים אבל לא חסכוניות בדלק משו כמו 1/12 משולב.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה אם אתה יכול להסתדר בלי רכב.

אם את יכול ואתה מוכר את הרכב שלך ומחט בסבלנות עד שבשוק יהיה רכב עם נתונים מעולים אולי שווה לעשות החלפה.

אם אתה לא יכול להסתדר בלי רכב לא יודע כמה כדאי לעשות מהלך כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@dorban3האמת שלפחות בקשר לפיאסטה אני מחכה כמה שבועות.

בכל פעם שעולה אחת במצב טוב היא נעלמת עוד באותו יום או ביום שלמחרת במקרה הגרוע. קצת נמאס לי אם לומר את האמת. מה שקורה שם זה טירוף וכנראה שאין לי את הזמן או הגמישות לתפוס רכב שעתיים אחרי שהוא עולה ללוח.

מגרשים וסוחרים רק מלדבר איתם שיחה ראשונה בטלפון יוצא החשק בכלל לבוא לראות אותם.

אבדוק לגבי ה-1.6 אוטומט. הקורסה גם אפשרות לא רעה שבדקתי, יש פה ושם תלונות על אמינות אבל לא חושב שזה גורף. הרכב נראה מאוד מיושן מבפנים לדעתי.

@farkash7אני יכול פשוט לחכות עם שלי בסבלנות. לקנות אם יהיה משהו שמצדיק קנייה ואז למכור את שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1466 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...