ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 975 צפיות
שלום לכולם האם דרגת זיהום גבוהה לרכב חדש מהווה שיקול בקנייה? האם תהיה בעייה לעבור בדיקת זיהום אוויר בטסט? למשל סיטרואן c5 Aircross מאד הופתעתי שדרגת הזיהום היא 14 למנוע 1.6 טורבו בנזין. אשמח לחוות דעתכם תודה
הודעה אחרונה מאת Shelly2020, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
שלום רב, מתלבטת איזה רכב יד שנייה קטן כדאי לקנות. מיני או סופר מיני ואיזה. כרגע מתלבטת בעיקר בין טויוטה יאריס שנת 2016 ליונדאי i10 שנת 2017. המחיר שלהן די דומה להפתעתי. אשמח לעצות בעניין. גם סוגי רכב אחרים אם נראה לכם עדיף תודה רבה עמית
הודעה אחרונה מאת עמית פ, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 518 צפיות
שלום רב לכולם, רציתי להתיעץ בקשר לצורת התשלום עבור רכב חדש מיבואן או מ 0 ק"מ מאלבר. האם עדיף לשלם את כל הכסף ואז להחזיק את הרכב הרבה שנים , אופציהשנייה היא לתת סכום מסוים בהתחלה למשל 50000 ש"ח ואז תשלומים ל 3 שנים ואז להחליף את הרכב- כמובן שהרכב בצורה זו יעלה עוד כמה אלפי ש"ח כ 9000 ש"ח יותר.{על סכום של כ 160k} אופציה שלישית היא לשלם בהתחלה סכום של 7000 ש"ח ואז כל חודש לשלם את ירידת הערך של הרכב ל 3 שנים, אחרי 3 ש נים מחזירים את הרכב ואם רוצים ממשיכם עם חדש. באופציה זו הרכב לא נרשם על שמי. אשמח לחוות דעתכם. המון תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם אנחנו מחפשים ג'יפון, יותר נכון אשתי ממש רוצה לעבור לרכב גבוה. כרגע הרכב העיקרי שלנו הוא טויוטה קורולה 2013(אוקטובר), ההרכב הנוסע הוא- זוג+ שני ילדים מאחור, בן 4 ובת 1.5 כך שיש עוד שנים טובות של כיסאות בטיחות/בוסטרים. מקצים לרכב הבא שלנו סכום של עד כ-130K (בהנחה שנמכור את הקורולה במחירון שלה). קריטריונים חשובים: בטיחותי כמה שיותר חסכוני בדלק(נוסעת כ 25000 ק"מ בשנה). 2017 ומעלה היברידי אם נכנס בתקציב. לפני כחצי שנה כבר התחלתי בסקירות כאלה ומקריאה מרובה בפורום פה ראיתי המון המלצות על 3008 אך בבית הייתה רתיעה מצרפתיות. בנוסף שבו את עיניי- קיה נירו, CX5 וסקודה קארוק. אשתי נהגה בראב4 היברידית 2016 ומאוד אהבה את הרכבת אני לא בטוח אם נכנס בתקציב…
הודעה אחרונה מאת TripMan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 691 צפיות
שלום, מחפש רכב שטח קטן שגם ישמש לנסיעות קצרות לעבודה - כ 1,000 ק"מ בחודש. ממה שהבנתי האופציות שלי הן סוזוקי ג'ימני או דיהטסו טריוס, שזה בערך הסכום העומד לרשותי - עד 55,000 ש"ח, ממכירת ספארק 2018 (יד ראשונה ). בעקרון הג'ימני עדיף מבחינה טכנית, אבל רק 3 דלתות. השאלה מה עוד עומד בטווח המחירים שלי ויש לו לפחות סרן חי אחד והילוך כח?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 551 צפיות
אהלן, מחפש רכב כבישטח יד 2 מומלץ עד 140000. אשמח להמלצות, תודה!
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום לחברי הפורום. אנו חושבים לקנות רכב חדש, טויטה Ch-r. בדקנו כמה ביבוא מקביל. שאלות: יד ראשונה או בעלות שניה? לא מובן. למרות שחלקם טענו שאנו נהיה יד ראשונה וגם בעלות ראשונה למרות שהן מייבאים את הרכב והוא רשום על שמם... אחריות, לטענתם מהרגע שהרכב עולה על הכביש, אבל בבדיקה נוספת מסתבר כי ברגע שהרכב נרשם על שמם האחריות מתחילה לפעול, ואז האחריות כלפינו מצטמצמת. גם לא מובן, ניסינו להבין, לא הצלחנו. תחושה שביבוא המקביל לחוצים למכור, אבל ההנחה כמעט ולא קיימת, מחירים כמעט אותו הדבר כמו של היבואן הרשמי, בשינויים קלים. יש למישהו מכם המלצה על יבוא מקביל?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 500 צפיות
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 712 צפיות
שלום, היום לקחתי לבדיקה IX35 2015 50k Km יד 1. רכב מטופל במוסך מורשה בזמן מחיר מבוקש 85. מחיר שסוכם לאחר הורדת תיקנוי פח 81 (לפי התיעצות עם הבודק ופחח) הבדיקה בוצעה באוטוטסט חיפה מה דעתכם? מכנית נראה שהאוטו מצויין. פחחות - נהג לא זהיר בעיר צפופה? תודה
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 683 צפיות
אהלן חברים. רציתי להתייעץ לפני קניית i30 cw או קיה סיד. תקציב 40k אני מעוניין בשנתון 2013-2015 לא הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם אם יש. אשמח לעזרה בזה.. ובכללי האם יש שנתון יותר מוצלח הדגמים האלו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 692 צפיות
שלום לכולם אני מתכוון להחליף בתקווה בעתיד הקרוב את הפיאט פנדה שלי 2013 לטיוטה אבנסיס של השנים 2009-2010 או קורולה של אותם שנים. השאלה שלי היא גם אם יש כאן משהו אם הרכבים האלה אז אני אשמח לתשובת על השאלות שלי כי לגבי אמינות אין מה לדבר כי הם רכבים אמנים. השאלות שלי הם : כמה עולה לעשות לרכבים האלה טיפולים רגילים שלהם ? וכמה עולה האגרה שלהם ? וכמה עולה הביטוח שלהם ? תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 496 צפיות
שלום חברים, לאור התרחבות המשפחה וצורך להחליף רכב, אני מחפש רכב שישרת בעיקר אותי, רוב הנסיעה שלי היא מחוץ לעיר, ללא פקקים, נסיעה של 30 דקות עד 50 דקות לכל כיוון עבודה יומי, ובסופ"שים יכול לנסוע לכיוון צומת גולני לאזור ראשון לציון פעם בשבועיים. בסופ"שים אני ברכב כשאשתי וילדנו בן השנתיים איתנו, ומתישהו יהיה ילד נוסף, כלומר 2 כסאות בטיחות מאחורה. הרכב הנוכחי שלי הוא סוויפט ידנית איתה הגעתי ל210 ק"מ שממשיכה לתת עבודה ללא תקלות. אני נוסע כ30K ק"מ בשנה לפחות. בגלל שאצטרך רכב גדול יותר וחסכוני חשבתי ללכת לכיוון קיה סיד דיזל הידנית. יתרון: ללא הגיר של הDCT שאני לא בטוח מה רמת האמינות שלו לאורך זמן, ואמינות לאורך זמן היא משהו מאד חשוב. יתרון נוסף:…
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 656 צפיות
שלום לכולם, מחפש בתקציב של עד 40, עם עדיפות משמעותית למתחת ל30. בעקבות קריאה בפורום התמקדתי בחיפושים על 208, אבל משהו בנוחות הנסיעה הרגיש לי מאוד חסר. מרגיש לי מאוד צפוף/לא נוח מבחינת המושב והמיקום של הרגליים. חשבתי שבב2008 יהיה יותר טוב ונסעתי היום, אבל לא, גם שם היה את אותו חוסר חיבור. ב308 סטיישן דווקא היה מאוד נוח - אבל זה ״יותר מדי אוטו״ למה שאני מחפש. לא נעול על פג׳ו, ככה יצא. יש המלצות לרכב מרווח ונוח מקדימה עד 40? אמינות גם חשוב, כל השאר פחות. גם מבחינת גודל רכב אני גמיש.
הודעה אחרונה מאת שחורבז, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 854 צפיות
שלום, אני מחפש רכב ומכוון כרגע לפיאסטה מהשנים האחרונות. רציתי לשאול לגבי הדגמים הבאים: פיאסטה 2016, ידנית, 1000 סמק (80 כ"ס) - האם מישהו מכיר, נסע, ראה ויכול להשוות אותה לפיאסטה 2013-2016, ידנית, 1242 סמ"ק (82 כ"ס)? האם כדאי להתקרב למנוע שלא מאוד נפוץ בארץ או עדיף לחפש 2014-2015 ידנית עם נתונים טובים? פיאסטה 2017, אוטומטית, 1600 סמק (105 כ"ס?) - האם מדובר בדור החדש או ברכב שנמכר בארץ ב-2017 אך עדיין מהדור הישן (לפי נפח המנוע אני חושב שמדובר בדור הישן) האם מוכרות בעיות עם התיבה האוטומטית במודל הזה? וכמובן אם זה מהדור החדש, האם לדעתכם כדאי להתעסק עם רכב שלא נפוץ כל כך בארץ? * ההעדפה שלי היא לידני, אם אלך על האוטומ…
הודעה אחרונה מאת NS Line, -
-
רכישת רכב מנכה
מאת izaak-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
היי אני מתעניין ברכישת רכב בבעלות נכה ורציתי לדעת כמה דברים 1. אני מבין מהמוכר שהעברת הבעלות מתבצעת רק במשרד הרישוי, נכון? 2. במשרד הרישוי צריך להוסיף את הפער בעלות השנתית של הטסט, מי צריך לשלם את הסכום? 3. לרכב יש דוושת גז בצד שמאל והבעלים מחזיר את הדוושה לצד ימין, האם יש לפעולה זאת השלכות על הרכב? 4. דברים נוספים שצריך לדעת ברכישת רכב נכה? תודה
הודעה אחרונה מאת פאביה, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 583 צפיות
שלום! אני מעוניין להחליף את המאליבו שלי(2007) במאליבו נפח 2.0 טורבו 259 כח סוס... 2013 - 2016. שמעתי שבהתחלה הם לא היו אמינות ואז סידרו את זה... 1)יש שנה מומלצת או להיפך? 2)איך הרכב מבחינת כח? 3)איך הוא מבחינת יציבות? 4)יש לו איזה מחלות ידועות? 5)מה הצריכת דלק? 6)איך הבלמים של הרכב כי ב2007 הבלמים חלשים הרכב בקושי עוצר... תודה!
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 838 צפיות
היי לכולם, בתחילת שנה הבאה, אחליף את הרכב שלי. אשמח לשמוע את דעתכם. אני מתלבטת בין יונדאי אלנטרה 2021 (צורה חדשה ומהממת ראוי לציין שתבוא) לבין פיגו 3008 ההיברידית בלבד*. 1. אשמח לדעת מתי מגיעה פיגו 3008 ההיברידית לארץ וכמה תעלה אם ידוע לכם. 2. האם יונדאי אלנטרה 2021 נראית מומלצת לעומת קורולה 2019? 3. אשמח לשמוע הצעות לדגמי SUV וקרוסאוברים **היברידיים** (רצוי גדולים) שמחירם פחות מ185000
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 979 צפיות
היי אחרי שעייפתי מביקורים במוסך עם הפלואנס דיזל שלי החלטתי להתחדש שמתי עין על ניסאן קאשקאי דיזל 2016 שהוא בטווח המחיר שלי. איך הוא מבחינת אמינות? די נמאס לי מלבקר במוסך השאלה אם הוא יתן לי כמה שנים של שקט? יש המלצות אחרות על משהו באותו טווח מחיר אבל חשוב שיהיה חסכוני כמו הדיזל או הפלואנס שלי. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 458 צפיות
שלום לכולם , לאחר המון חיפושים של משפחתית עד 35 , הגיעו 3 מתמודדות סופיות , אשמח לקבל חוות דעת . הרכב יהיה רכב ראשי , משפחה עם 2 ילדים קטנים (כסאות בטיחות) . 1. שברולט קרוז 2016 1.4 טורבו , 120 אלף ק"מ , אחריות לשנה יד ראשונה מליסינג . שמעתי המון דברים רעים על הקרוז , האם זה ככה גם עם ה1.4 טורבו ? 2.אימרפזה 2015 , 1.6 112 ק"מ , יד ראשונה מהשכרה , אחריות לשנה . יחס מנוע לגוף קטן וצריכת דלק יחסית גבוהה , האם מתאים לרכב מרכזי עם נסיעות תכופות בעיר ? 3.קיה סיד 14-16 יש כמה כאלה , כולן פחות או יותר בין 120-160 ק"מ , 1.6יד ראשונה מליסינג . גיר עד כדי כך בעייתי ? האמת זו העדיפה עליי, האישה קצת פחות מתחברת לסטיישן אבל זה מה שיש כרגע…
הודעה אחרונה מאת FamilyMatters, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברה, שואל בשביל חבר. הוא מתלבט בין הדגמים האלו: Renault Kadjar 1.5 Diesel = 116horses Nissna Qashqai 1.3=160 horses Seat Ateca FR 1.5 TSI =150 horses הצרכים הם רכב שמתאים ל 4 נפשות ואמינות. האם יש חוות דעת לגבי דגמים אלו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 643 צפיות
אהלן חברים...שוקל לרכוש את הרכב הנ''ל ויש לי מבפר שאלות שאנני מוצא תשובה עליהם. פרסמתי בפורם קיה בחו''ל את ההודעה הבאה. אם יש לכם הצעות לפורמים נוספים שיכולים לסייע..אשמח. I am interested in buying a kia niro plug in hybrid. I have a number of questions that I can not find an answer to. What are all the benefits of PHEV. It is clear to me that the battery capacity allows me to travel the first tens of kilometers by electric power only ... but what then ???? Is it dead weight / anchor? Does a large battery capacity make it easier to work on the battery during the day to day? Is it possible to assume that there will be fewer charge cycles? Will the …
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 470 צפיות
צריך את עזרתכם . רוצים לקנות רכב בסביבות 150-180 אלף . השאלה שלנו היא האם לקנות רכב חדש ( סקודה קודיאק) או לקנות יד 2 אודי Q5 שנתון 17-18 השאלה היא איפה אני מפסיד יותר כסף . ודה מרשאש
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 638 צפיות
שלום, מחפש את הרכב הראשון שלי. אני מעוניין לרכוש סופר מיני שכוללת גיר אוטומט רגיל (לא רובוטי), ומנוע 1400-1600 סמ"ק. ק"מ עד 120 אלף ורצוי כמה שיותר נמוך. שנתונים 2013-2016, הרכב יהיה מיועד לנסיעות לעבודה ויציאות בערבים באזור המרכז. שמעתי תגובות טובות על טיוטה יאיריס. מנגד נתקלתי במודעה של פיאסטה 2010 וק"מ 140 אלף, שמשכה אותי ואני שוקל לברר. מדגיש שליונדאי i20 לא התחברתי. אשמח לתגובות והמלצות
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 476 צפיות
מדי פעם יש את הפרסום כאן לוויזרד הזה. משום מה, אני לא מוצא את זה עכשיו. אשמח ללינק, תודה.
הודעה אחרונה מאת lackyLook2, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 532 צפיות
צריך את עזרתם מחפש רכב עד 50 אלף ספורטיבי מראה וגם ביצועים 2010 ומעלה אחזקה : עם האוטו שווה את זה אז אין בעיה לאחזקה גבוהה יחסית בדגש על אוטומט! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת quzzaa, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 513 צפיות
יש מוסכים עם הסמכה להיברידי, אז איפה מומלץ באזור בני ברק/רמת גן?
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 514 צפיות
שלום, לאחד מבני המשפחה יש חולשה בצד ימין. הוא נוהג עם התקן שמחליף את דוושת הגז לצד שמאל. כרגע נוהג ברכב נמוך ומתקשה בכניסה ויציאה, הרמה/הורדה של הנדברקס וסיבוב המפתח. מחפש רכב גבוה לכניסה קלה, הנדברקס חשמלי או ברגל והנעה בכפתור. מה האפשרויות שלי?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 494 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב מסחרי חדש, ומתלבט בין סיטרואן ברלינגו ורנו קנגו, אשמח לדעת המומחים מה כדאי יותר. הרכב משמש גם לעבודה אילוף כלבים, והובלתם בכלוב מותאם וגם לטיולים.מדבר על דיזל אוטומט. אשמח לשמוע המלצות לגביי אותם סוגיי רכבים ,אולם, של מותגים אחרים. תודה
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכולם, אני צריך לבחור רכב ליסינג מהעבודה (שלמה סיקסט) - כרגע מוצעות לי יונדאי I30 ומאזדה 3 5 דלתות - שניהם חדשים 2020. אני צריך תא מטען גדול שאוכל להכניס כלב + עגלת תינוק - אני מבין שבשניהן זו בעיה - איזה רכב יכול להתאים שנמצא בליסינג? סטיישן לא מאושר כרגע.
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 569 צפיות
שלום, קצת חסר לי מידע האם לראב 4 היברדי ב 2016 יש בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוטונומית או שזה רק קיים בדגמי 2017 והלאה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת motior,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- keariel
- גולדן191
- borsood
- מיכאלה 111
- rk1
- motior
- race driver
- Night Driver
- Camaro 92
- itzik123
- שחר 1
- davemustaine87