ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 444 צפיות
לא מצליחה למצוא בגוגל מחיר מחירון של טויוטה סטארלט שנת 1996 משהו אולי יודע? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, החלטתי שאני רוצה לקנות גרנד ויטרה שנתון 2006 ומטה (הצורה הישנה) ולהשקיע עוד סכום יפה על לצבע,ריפודים, מיגון, גלגלים, מולטימדיה וכו׳. רציתי לשאול איזה דברים אתם ממליצים לבחון שאני קונה את הסוג רכב הזה והאם אתם ממליצים באופן כללי על גרנד ויטרה שנתון 2006 ומטה (צורה ישנה). תודה רבה וסוף שבוע נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת O.R., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אשמח לעזרה חברים. אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות עירוניות בעיקר עדיפות למיני/סופר מיני. חשיבות גבוהה לאמינות.. ראיתי את הפיג'ו 108 אין לי בעיה להוסיף כמה אלפים בשביל רכב שנת 2016 השאלה היא רמת האמינות והכדאיות לסכום שהוא מוצע בו. תודה לכולם על העזרה. חן.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 549 צפיות
הגיע הזמן לחדש... מחפש רכב משפחתי, מענויינת לפתוח את האפשרויות מלבד ההתניות הבאות: לא צרפתי! 5 מקומות מרווח מבפנים בגאז גדול מזגן חזק מינימום תחזוק חלפים זולים אשמח לשמוע הצעות. תודה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה דעתכם על תוצאת הבדיקה לרכב מיצובישי לנסר קלאסיק 2008? קילומטראז 89 אלף (ככל הנראה הוחלף מנוע, לא ידועה הסיבה, ברשימת הטיפולים מופיע שהיה מנוע עם 125 אלף קילומטר)
הודעה אחרונה מאת yairzar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, בנסיעת מבחן שעשיתי אצל היבואן ב 208 נתקלתי בשתי תופעות: 1) כשהאוטו עומד הרגשתי מעין רעידות מהמנוע. הרגיש כאילו המנוע על טורים נמוכים ועוד מעט נכבה. האם זה משהו אופייני ל 208 (גם ברכבים חדשים) ואי אפשר להיפטר ממנו , גם לא בכיוון של הטורים? 2) בלחיצה על דושת הגז הרגשתי התנגדות יותר מהרגיל. במיוחד כשניסיתי לעשות קיק דאון (ללחוץ עד הסוף). הנציג טען שבמכונית החדשות יש לדוושה שני מצבים , אחד באמצע והשני עד הסוף וכנראה הרגשתי את ההתנגדות של מצב האמצע. האם זה אכן כך וצריך להתרגל או שזו בעיה ספציפית באותו רכב הדגמה? תודה
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
היי, אני מחפש מכון לבדיקה לפני קניית רכב באזור של ראש פינה. אני מהמרכז, לא מכיר מכונים באזור חוץ מבדיקה בגוגל. מישהו מכיר להמליץ על אחד אמין?
הודעה אחרונה מאת sagesdo, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 457 צפיות
אהלן, מתכנן ללכת מחר לראות את הרכב הנ''ל..המוכר ציין שהרכב עבר תיקון ושלח לי תמונה של המכה\שריטה: ואיך דבר כזה אמור להתבטא במחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
הי אנשים, חבר טוב שואל - נוסע כ 15-16K בשנה ורוצה לרכוש רכב 2016 עם מנוע דיזל טורבו 1.מלבד מומנט גבוה ואולי חסכון בדלק (טיפולים יקרים-אני לא יודע) האם שווה לו לרכוש לפי הקל' שהוא נוסע? 2. אגב, למה אין פלגים במנוע דיזל? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Yehuda and ruty, -
-
- 16 עוקבים
- 62 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי להתייעץ אתכם לגבי שני הרכבים האלה, הקופרה של 2019 דיי זהה למחיר של לאון החדשה (בגרסה המפלצתית) ואני מתלבטת לגבי מה עדיף, מצד אחד לקנות לאון מהיבואן, עם אחריות ויד 00, בלי שמישהו "פירק אותה" וככה לקבל שקט לכמה שנים עם ביצועים נחמדים לעומת הקופרה שזה קטגוריה של ה230 אלף, אבל כבר יד ראשונה ו"לך תדע מה עשו לה".. מצד שני היא נראת הרבה יותר סקסית מהלאון החדשה. אני בעיקר רוצה לקנות את הרכב ל3-4 שנים ומפחד מירידת ערך משמעותית לקופרה (כבר תהיה בת 5 ויד שניה.. עכשיו היא ירדה מ230 ל170 בשנה אחת.. מה יקרה אחרי 5 שנים 😐) צריך את עזרתכם, מה הייתם לוקחים, מה השיקולים שלפיהם הייתם מודדים את הרכבים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי פותח שרשור חדש כי הקודם היה מבולגן וגם לא כל כך מעודכן. מחפשים רכב סופר מיני-משפחתי, כשהדגש הוא על בטיחות ועלויות (אנחנו אחרי טראומה של תאונה, כולם בסדר, אבל מפחדים שאם זה היה עם הC1 שלנו זה היה נגמר אחרת ובגלל זה מחליפים). כרגע תפסו לי את העין מקריאה בפורום ומהסתכלות ביד 2 שלושה רכבים: 1. קקטוס 1.2 ל' טורבו ידנית בנזין/דיזל 2017 2. פוקוס 1.5 ל' 2016 3. פג'ו 208 1.2 ל' 2016 אני נוטה לכיוון הקקטוס, אוהב את הייחודיות שלו, נראה שיש מציאות טובות ביד 2 (צריך לסוע לראות), שנתון גבוה יותר ולהבנתי עם 5 שנות אחריות + מערכת מולטימדיה עם וויז מובנה וכו'. השאלה שלי היא מבחינת בטיחות - לקקטוס יש רק 4 כוכבי…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
הי, האם יש תקלות ידועות באסטרה ברלינה בנזין 1.4 ? שנים 2015 - 2016? הצעות לרכבים אחרים יתקבלו גם בברכה. Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Monolitus, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 647 צפיות
עניין הקוביד הכריע אותי ואני לא מסוגל יותר לנסוע בקו 82 לעבודה כל יום, לכן אחרי 16 שנה החלטתי לקנות רכב משלי. אשמח לשמוע רעיונות בתקציב. יכול למתוח ל-60 אש"ח אבל מעדיף שלא. חשוב לי אמינות, בטיחות ונוחות לנסיעות עירוניות יומיומיות מפ"ת לת"א. חייב שיהיה אוטומטי. כרגע אנחנו רק שני אנשים אבל יכול להיות שיגיע תינוק בהמשך, אז צריך גם מקום לכיסא תינוק. זהו, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 626 צפיות
אהלן חברה , אני זקוק לעזרה וייעוץ בקניית רכב עד 17 אלף ש״ח , אני יודע שזה לא הרבה בכלל אבל אין לי ברירה כל כך.. אני אשמח אם תמליצו לי על דגמים ספציפיים של רכבים ושנה מסויימת שבאמת יעמדו בתקציב הזה . רק אוטומט .
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 652 צפיות
היי, אשמח להסבר בעניין כי אני ממש מבולבל. להלן מחירון של שני דגמי אופל קורסה אנג'וי שנת 2015, האחד מחירון 42,700 והשני 26,600. שניהם נראים כמעט זהים מבחינתם נתונים, ההבדל היחיד שאני רואה הוא בכ"ס (100 אל מול 90) כאשר דווקא הדגם של 100 כ"ס הוא הזול מבינהם. http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=27689&Year=2015 http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=25501&Year=2015 מישהו יכול להסביר לי מה הסיבה להבדל הכה משמעותי במחירון בין שני הדגמים? ועל הדרך אשמח גם להמלצה והאם כדאי לקנות סבסטיאן
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 760 צפיות
היי חברים ! שיטוט קצר ביד 2 מעלה שהרכב מקבל אחלה ביקורות ואפשר למצוא רכבים במחיר של 60-70 אלף. מה הקאץ ? יש בעיות ידועות ? יש סוג מסויים של דגמים שעדיף להתרחק ? תודה רבה ! אם אמצא בקרוב יד 1 עם קמ נמוך..כנראה אלך על זה. פיספסתי אחד היום בכמה שעות.
הודעה אחרונה מאת lidor578, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 513 צפיות
שלום לכולם! בצער רב מכרתי את הKAWASAKI נינג'ה שלי כדי לקנות רכב ומקריאה פה בפורום אני מתלבט בין כמה רכבים שפחות או יותר נכנסים בתקציב שלי (עד 30K) 1. פג'ו 208 2. פז'ו 308 3. קיה ריו מה לדעתכם תהיה הבחירה היותר מוצלחת? מה שחשוב לי בגדול זה במקום ראשון האמינות ומקום שני קרוב נוחות. מוכן לשמוע עוד המלצות לרכבים אחרים גם.
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 877 צפיות
נמצאת לפני רכישת רכב, מתלבטת איזה רכב יותר עדיף מבחינת אמינות קיה סורנטו 2020 או יונדאי סנטה פה 2020? בנוסף אשמח לשמוע חוות דעת על שני הרכבים הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 534 צפיות
בכוונתי לרכוש רכב מסוג טיוטה אוריס היברידית (סטיישן) מאלדן. הרכב עלה לכביש בחודש מאי 2017 וכעת הוחזר לחברה למכירה. ברישיון הרכב מופיע שהרכב עבר טסט בחודש יוני 2020, כאשר היה אמור לעבור טסט עד סוף חודש מאי 2020 (בפועל הטסט בוצע באיחור של כשבועיים). האם הדבר צריך להדליק נורות אדומות?
הודעה אחרונה מאת עודד12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 541 צפיות
אשמח לדעת אם יש להם גשר ימני קדמי וגשר שמאלי או שיש רק צד אחד מעוניין לקנות וזה קצת מוזר לי מדובר בבשר התחתון ששומר על הרכב מפני מכות מלמטה, אפשר לראות זאת כאשר פותחים את המכסה מנוע תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת ארי 825, -
-
תמיד היו לי רכבים יפנים הונדה מאזדה טויוטה. בא לי לקנות סיאט או סקודה או פולקסווגן. עד סכום 30 אלף שיהיה כמה שיותר חזק. שמעתי שהגיר הזה בעייתי באיזה שנים באיזה גרסאות איך יודעים? יש דגמים עם טורבו ובלי טורבו איך יודעים? תודה.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 549 צפיות
היי אשמח מאוד לשמוע מכם המלצות ל-2 רכבים😁 הראשון: אוטמט עד 30 אלף( עם גמישות קלה)-מיועד לנסיעה משולבת של בין עירוני ועירוני. עדיפות לכמה שיותר חסכוני ושיוכל להיכנס בו מושב תינוק בבוא היום ושיחזיק כמה שנים טובות. השני: ידני עד 15 אלף(אפשר גם אוטומט אם קיים ייצור כזה), מיועד להיות רכב שני. ישמש לנסיעות מהמרכז לחיפה במתכונת כמעט יומית. חשוב שיוכל לעמוד בנסיעות ושלא ייגמר מהעליות, חסכוני כמה שאפשר ועלות אחזקה לא מטורפת. יכול להיות קטן(2-3 אנשים מקסימום). המון תודה מראש🙏
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוקל לקנות קשקאי 2012/ 2014 כרכב שני בבית. יסע עד 10,000 ק"מ בשנה, בעיקר בסביבה או לעבודה של אשתי. נראה רכב בטיחותי, נוח ומספיק חסכוני. מה דעתכם מי נתקל בבעיות כרוניות? צריכת דלק? גיר רציף? אשמח לכל מידע. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת טס נמוך, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לשמוע חוות דעת על יונדאי i25 מנוע 1.6 שנת 2016 מי יודע מה האיבזור שיש ברמת האינספייר ואיך הרכב מבחינת נסיעה
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, מציעים לי FR PRO שנת 2018 , עשתה 35,000 ק"מ החברה שאני קונה ממנה טוענת שיש עוד שנה אחריות על הרכב ועוד 3 שנים על הגיר - מהיצרן !! ( הגיוני דדבר כזה )? המחיר הוא 93,000 לפני התגמשות.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 522 צפיות
היי חברים, רציתי לדעת האם הדגם בלי טורבו הופך את הרכב לעגלה או שהביצועים עדיין סבירים? חשוב לציין שעיקר השימוש יהיה בתוך העיר.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום כולם, אשמח לקבל חוות דעת אם למישהו יצא לקנות ציוד מוטורס ראשון לציון. ומה דעתכם על קליאו אסטייט(סטיישן) טורבו דיזל 1.5 רובוטי הציעו לי את הרכב יד ראשונה מליסינג, 2017, 65000קמ היתה תאונה קלה, לפי מה שהם מספרים, מאחורה, אבדוק כמובן במכון שאין פגיע שלדה או שאר הפתעות. מוכנים לתת אחריות של 6חודשים למנוע וגיר
הודעה אחרונה מאת matanmax, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, שוקלת לרכוש סוזוקי איגניס 2020 התלבטני עם קיה gt line אשמח מאוד לחוות דעת לטוב ולרע מירב
הודעה אחרונה מאת מירב אה, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 990 צפיות
שלום, אני הולך על עסקה של 24 חודשים במסגרת האוויס אקספרס על רכב 2019. הציעו לי להוסיף 130 שח לחודש, כלומר 3100 שח לכל התקופה, עבור ביטול השתתפות עצמית וביטול החזרת הרכב לקדמותו, כלומר לא יתחשבנו על שריטות, פגיעות וכו.. במקרה ואני לא לוקח את התוספת, יש השתתפות עצמית של 2000 שח במקרה של נזק באשמתי. רציתי לדעת מהניסיון שלכם כאן, א.כמה באמת הם מדקדקים בסוף התקופה ומחפשים כל פיפס קטן ברכב. ב. במידה ויהיו נזקים קלים, מה הסכום ההגיוני שיוכלו לחייב אותי? בגדול הם לא נוקבים במחיר מקסימלי.. ג. האם להערכתכם כדאי להוסיף את החבילה הזאת? או שזה סתם סעיף לייקר עוד העסקה?
הודעה אחרונה מאת לקוח שבוי של אוויס, -
-
שלום לכם אשמח להמלצה עבור רכב סופר מיני בתקציב בסביבות ה 50K אפשר למשוך עד 60K, עד 3 שנים אחורה. הרכב הנכוחי SEAT IBIZA 2013 1.4 Reference MANUAL CGG 85CV כנראה הלך טוטל הוסט, עדיין בבדיקה. אני מעוניין לקבל חוות דעת לגבי כמה רכבים שראיתי גם בשוואה מול אותה שנה, חסכוני בדלק, נסיעה בממוצע לשנה 10000KM, בטיחותי. זה מה שראיתי שמוכרים ביד 2 , כמובן זה לא מחייב משם. כמובן שאני פתוח לשמוע עוד הצעות. הרכבים שהסתכלי , סיאט איביזה, סקודה פאביה, קיה ריו. שנת 2017: seat ibiza 1.2 ידני reference 85CV 5doors seat ibiza 1.0 אוט Style 110CV 5doors Kia Rio 1.4LX 109CV קצת יותר יקרה אני חושב SKODA FABIA :שנת 2018 Seat Ibiza Reference…
הודעה אחרונה מאת noam76,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 898 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- Igalz
- אריה שאג
- David32
- לומד לתקן
- Haim_gds
- natco
- meny5
- itamar_by
- GKME
- mikyl