Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי DSG

ABSULUTT
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תמיד היו לי רכבים יפנים הונדה מאזדה טויוטה. בא לי לקנות סיאט או סקודה או פולקסווגן. עד סכום 30 אלף שיהיה כמה שיותר חזק. 

שמעתי שהגיר הזה בעייתי באיזה שנים באיזה גרסאות איך יודעים?

יש דגמים עם טורבו ובלי טורבו איך יודעים?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

יש פה על זה המון ויכוחים. תחפש פה שרשורים על dsg. יש פה שרשור דיי נרחב שמסביר על הגרסאות השונות .

לגבי מנוע :כולם עם טורבו אבל יש דגמים עם תוספת מגדש על (שאינה מוסיפה לאמינות ).

פשוט תשים כסף בצד לתיקונים.

פורסם

הדגם שנחשב בעייתי הוא DQ200 עם 7 הילוכים.

היצרן תיקן כל מיני בעיות לאורך חיי המוצר, כלומר כמה שהרכב יותר חדש הסיכוי לבעיות יותר נמוך.

אי אפשר להבטיח במאה אחוז שלא תסבול מבעיות.

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ממה שאני יודע, אלו המנועים שהציגו אמינות טובה (או מציגים):

1.0TSI

1.4TSI עם 122 כ"ס ועם 150 כ"ס

1.5TSI עם 150 כ"ס

ואלו לא:

1.4TSI עם 160 כ"ס

1.8TSI עם 160 כ"ס

לגביי ה-1.2TSI אני זוכר שבתחילת הדרך הייתה איזו בעיה, אבל בשנתונים המאוחרים יותר אני לא מכיר משהו בעייתי.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

^^^

אאל''ט בהתחלה זה היה עם שרשרת תזמון בעייתית, שהוחלפה בהמשך לרצועה. בכיוון של 2013-14.

כשיבואו המומחים תקבל מידע מדויק יותר.

• אהבתי 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

המנועים הבעייתים היא 1.8 CDA - היתה תביעה ייצוגית ורוב המנועים תוקנו ע"י היצרן מדובר על מנועים שהותקנו בדגמי סקודה פולקסווגן ואודי בין 2009-2015.

שרשרת התזמון במנועי 1.2 בין 2010-2012 היתה נוטה להתארך ולגרום לתקלות שהצריכו החלפת שרשרת התזמון ו/או המנוע - נעשה ע"ח היצרן.

כפי שציינו מעלי ב-2013 שופר המנוע והשרשרת הוחלפה ברצועה ולא ידוע על בעיות.

מנועי 1.4 כפולי מגדים בהספקים 140,150,160 כ"ס היו בדגמי גולף, ג'טה, שירוקו, וטוראן, סיאט איביזה ואלהמברה במנועים הללו לעיתים יש תקלות המצריכות שיפוץ מלא. היצרן לא מכיר בתקלות, אבל במכוניות שטופלו במוסכי יבואן הוא נוטה להגיע ל"פשרה" ולשלם את רוב עלויות השיפוץ אם גוררים אותו לבית המשפט.

DSG:

מצמדים יבשים: הגיר הכי נמכר בישראל בפער, לעיתים יש להחליף מצמדים בשל בלאי, והיצרן בד,כ משתתף בהוצאות לכלי רכב שטופלו במוסכי יבואן עד לגיל 6 שנים, גם אם הרכב מחוץ לאחריות.

כנ"ל לגבי החלפת מכטרוניק.

עלויות הטיפול בגיר הזה יורדות בהתמדה שבשל התחרות בשוק והעובדה שהוא מותקן בלמעלה מ-250000 כלי רכב מתוצרת קונצרן VAG, ולמעשה נמצא בכל דגמי צמפיון מ-2010 שנפח המנוע שלהן קטן מ-1800 סמ"ק,

למעט סקודה קודיאק, סיאט אלהמברה, ודגמים מסויימים של טיגואן.

עלות שיפוץ מלא של גיר כזה במכון מתמחה שלא דרך היבואן מסתכמת בכ-4000 ש"ח לערך.

בדגמים עם מנועים גדולים יותר או בחריגים שצוינו  מותקן גיר DSG עם מצמדים רטובים שנחשב הרבה יותר אמין, אך מצריך החלפה מלאה של נוזל הגיר והפילטר כל 60000 ק"מ או 4 שנים בעלות של בין 1500 ל-2000 ש"ח כאשר עלות הנוזל מהווה למעלה מ-50% מהעלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אחת ולתמיד - כל התלאות והסיפורים היו והינם סביב ה DQ200 ובעיקר דור ראשון . זה הגיר 7 הילוכים היבש היחיד בקבוצת VAG כל השאר :רטובים" , אכן גם בדורות הבאים נשחקים מצמדים אבל אלה יותר עקב צורת הנהיגה של מרבית הרוכשים שאינם מודעים לכך שזה אינו גיר פלנטרי רגיל עם ממיר מומנט הדראולי. ולכן בזחילה נוסעים "חצי קלאץ' " ושוחקים את המצמדים שעלות החלפתם ירדה עם הזמן והיום מדובר על כ 3500 שקל.

הייטיב לפרט @zvit בכל אשר כרוך הנושא מנועי קבוצת VAG והגירים.  אם אפשר היה הייתי נועץ את התשובה הזו ומפנה אליה את כל השואלים. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...