ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש במקביל שני רכבים עם צרכים שונים: 1. הסובארו XV מהליסינג, שמאד מאד אהבנו, הלכה טוטאלוסט והגיע הזמן להחליף אותה. האופציות כרגע הן קיה ספורטז' אורבן טורבו-דיזל 1.6, סקודה קארוק אמבישן 1.5 או סטייל 1.0 (המחיר לשלושתם זהה). ברור לי שהספורטז' יהיה הכי זריז (וחסכוני?) אבל זאת לא העדיפות. הרבה יותר חשוב שיהיה מרווח, נוח לישיבה ממשוכת, מאובזר. נראה שהאבזור הכי מוצלח הוא בקארוק סטייל - השאלה אם המנוע לא ממש קטן? היה לנו עד לא מזמן סקודה סופרב שהיה מעולה אבל המנוע שלו היה 1.2 ולדעתי הוא גם רכב קל יותר מהקארוק. בגדול הנטייה שלי היא לקארוק ואשמח לעזרה בבחירה בין השילוב מנוע-גימור. 2. אחרי התאונה שבה הXV הלך הבנו שהסיטרו…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי אני מעוניין לקנות רכב שיענה לנתונים הבאים כמה ששייך... אני עושה 60,000 ק"מ בשנה... ומחפש רכב גבוהה (עולה ויורד מדרכות🤦♂️) חסכוני בדלק (היברידי, דיזל, אולי שניהם ביחד וכד') עדיף 7 מקומות הקטן (כדוגמת הטיוטה פריוס פלוס, ולא הקיאה קרניבל) ושהירידת ערך שלו יהיה הכי מינימאלי... תחזוקה לא יקרה, מחירי החלקים שיהיו עממיים.... מהו לדעתכם הרכב שהכי מתקרב לדמיונותיי?? אשמח לתשובות מיידע ומנסיון....
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
פגו 208 gti
מאת Orcacaca- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 632 צפיות
היי חברים שלום ממש אשמח לעזרה אני מאמין שכבר שאלו אבל אשמח לדעת בכל זאת ספציפית על ההצעה שיש לי ביד. אז החלטתי לקנות רכב ואני ממש רוצה רכב ספורט זאת הפעם הראשונה שלי לרכב מסוג זה והיחידה שעומדת בתקציב שלי זה הרכב הנל רציתי להתייעץ ההצעה היא מטרייד מובייל 80 אלף שקל שנת 2016 67.000 קילומטר יד 1 מה האמינות של הרכב לאחר 4 שנים והאם מספר הקילומטר סבבה יחסית לזמן? ויש משהו ספציפי שעליי לבדוק?ברור שזאת מכונית שחרשו עלייה ומן הסתם נהגו עלייה בצורה קיצונית ואקח אותה לבדיקה אני לא רוצה להיתקע בעיקר לא עכשיו בזמן קורונה שהכל לא ברור יש לציין שהרכב ללא תאונות ונראה מצויין
הודעה אחרונה מאת titanium75469, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 513 צפיות
אהלן חברים. הייתי רוצה לקבל מכם המלצות על רכב אוטומט, עד 15 אלף (עם אפשרות לחריגה בקטנה) המיועד בעיקר לנסיעות קצרות (מדי פעם יהיו גם נסיעות ארוכות) לזוג ללא ילדים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 499 צפיות
ספוילר קיה נירו או אקסיד? איזה מהן לקנות חדשה - מי עדיפה, ומאיזה בחינות?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם, יש לי סקודה פאביה זה כעשור, מאוד נהנים ממנה. המשפחה התרחבה ואנחנו שוקלים לקנות אוקטביה (חדשה או יד2). הביטוח (מקיף + חובה) שאנחנו משלמים היום הוא יחסית נמוך היות ומדובר ברכב בן 10. נאמר לי שעלות הביטוח לרכבי צ'מפיון חדשים (וגם חדשים יחסית) היא מאוד גבוהה. פניתי לחברת הביטוח בה אני מבוטח אבל אמרו לי שלא נותנים הצעות מחיר בלי שיש "אשכרה רכב לבטח" (ניסוח שלהם). יכול להבין את ההגיון אבל היתי מצפה שלפחות יתנו לי טווח מחירים. לא סומך על Wobi ועל ההשוואות שלהם. מנסיונכם, האם זה עדיין נכון שהביטוח על רכבי צ'מפיון הוא יקר באופן יחסי לרכבים מקבוצות אחרות? כמה יכול להעלות ביטוח (מקיף + חובה) לאוקטביה חדשה לדעתכם? ומה לגבי מכוניות מאותה קטוגריה? יש …
הודעה אחרונה מאת tsiyoshi, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 720 צפיות
רוצה לקנות רכב חדש. על מה תמליצו בין השתיים ולמה? אוטומטיות כמובן😉
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 497 צפיות
אבא שלי מחפש רכב קטן ואוטומטי. עלתה אופציה של ניסן מיקרה, אני יודע שבשנים הראשונות היו בעיות עם הגיר הרציף. הבעיות נפטרו באיזשהו שלב? אסף Sent from my MI 8 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין בעוד מס' חודשים לקנות רכב ראשון בשבילי יד 2, גילי 24 רציתי להתייעץ איזה רכב טוב ומאובזר אני יכול לרכוש בתקציב של עד 26,000₪ חשוב לי שיהיה טוב ונוח גם לנסיעות ארוכות בסופי שבוע לצפון ולדרום הרחוק מת"א חסכוני בדלק ואוטמט ואמין אשמח להצעות לפי: שנה, שם דגם ולמה דווקא זה? ממש יעזור לי התקציב הכלכלי יחסית דל ואני מאוד רוצה להוצאי את המיטב תודה לעוזרים
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 555 צפיות
שאלה לנכבדים פה, מישהו יכול לשפוך קצת מהניסיון בהבדלים בין הדגמים הללו? מחפש מודלים שבין 2008-2012 מה עדיף מבחינת אמינות, ביצועים ונצב השוק בכללי Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו לקראת רכישת רכב חדש, לאחרונה נתקלתי בדגם הנ"ל (C5 Aircross) שמאוד מצא חן בעיני. מה דעתכם עליו? מעולם לא היה לי סיטרואן, רנו או פיג'ו אבל "כולם יודעים" שמכוניות צרפתיות הן אינן אמינות. האם זה נכון או שמדובר בשטויות? מישהו מכיר את הרכב? התנסה בו? יכול להמליץ עליו (או להיפך)? אילו אלטרנטיבות לדעתכם הינן טובות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Yuvalino, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 575 צפיות
שלום חברים מחפש רכב עם גיר אוטומטי שצריכת הדלק שלו מתקרב ל1-16 חוץ מזה שיהיה זריז ולא עגלה ככל שאפשר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 535 צפיות
ברשותנו שני רכבים – הונדה ג'אז 2005 וסיאט לאון (סטיישן) 2017. ההונדה משמשת בעיקר לנסיעות עירוניות (ירושלים) בעוד הסיאט נוסעת מידי יום ירושלים – ת"א – ירושלים (בדר"כ נוסע הנהג לבדו, 140 ק"מ ליום בערך) . יש לנו ארבעה ילדים צעירים מתחת לגיל 7 כלומר שני כסאות תינוק ושני בוסטרים. למעט נסיעה בודדת בחודש למרכז וחופשות אנחנו כמעט שלא נוסעים בהרכב מלא (שישה נפשות). האופציות שנשקלות: א. מכירת הסיאט ורכישת רכב 7 מקומות – זה יהיה הרכב שעימו יסע בן הזוג לת"א, ההונדה תשאר לאיסופים בירושלים. ב. מכירת הסיאט ורכישת רכב 7 מקומות – יהווה הרכב לנסיעות עירוניות בעוד ההונדה תסע לת"א מידי יום עד שתגסוס. ג. מכירת הסיאט ורכישת רכב סופר מיני שיסע לת"א מידי י…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, ממה שהצלחתי למצוא, מדובר ברכב מאוד נוח (כמובן שיש לעשות נסיעת מבחן כדי לבדוק ) עם מתלים רכים והגה מאוד מדוייק. יתרונות בולטים 1.מערכות בטיחות מתקדמות בדמות מצלמות וחיישנים . 2.הנעה כפולה . 3יכולת נסיעה בשטח +מרווח גחון 22 ס"מ. 4.עיצוב מעניין-בעיניי לפחות , במיוחד בצב כחול חסרונות בולטים- 1.תא מטען קטן 2.אין יציאות מיזוג לשורה השנייה 3.מנוע "אוכל" שמן 4.טיפולים יקרים . 5.לא ברור האם ישנה תמיכה ב"אנדרואיד אוטו"
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 548 צפיות
בודק רכישת רכב שעלה לכביש בפברואר 2019. המוכר מודה שהרכב עבר טיפול ראשון (הרכב עם 8000 קמ) לפני שבועיים. כלומר כ 4-5 חודשי איחור מהטיפול הראשון שאמור להיות אחרי שנה. הסיבות הן: לא יצא, שכחנו וכו. האם יש השפעה על האחריות של היבואן לרכב באיחור שכזה ? המוכר נראה אמין והרכב על שמו ברשיון והנתונים נראים טובים. טרם נלקח לבדיקה וכו
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 510 צפיות
תמיד קניתי רכב חדש בסוכנות רכב. עכשיו יש המון אפשרויות. מישהו יכול לעשות לי סדר?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
שלום לכולם, ברשותי כרגע לקסוס CT200h , וכרגע אני חייב לעשות וו גרירה עכב מכירת רכב בבית שבו היה מותקן הוו גרירה, ברישיון יש איסור התקנה וו בלקסוס אני מעוניין למכור את הלקסוס שלי בצער רב והרכב שבאמת חשבתי עליו זה ניסאן קשקאי דיזל אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות למי שיודע מעולם לא היה לי רכב דיזל, איך הטיפולים שלהם? האם הטיפול הוא כל 10Kkm אשמח לדעת כל מה שאפשר לפני שאני מחליף תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת asmily, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 602 צפיות
אני מעוניין לדעת איזה רכב היום הכי זול לקנייה כחדש / יד 2 שמכיל את הפיצ'ר של נהיגה סמי אוטמטית ( בקרת שיוט אקטיבית , תיקון סטייה מהנתיב אוטמטי , התחלה מ0 קמש גם בפקק)
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 598 צפיות
היי, במסגרת החיפושים לרכב הבא שלי נתקלתי בפיגו 308 שנת 2016 המוכר מצידו היה נורא שקוף ועידכן שהרכב עבר תאונה קלה ושלא ניתן להבחין בזה, ואכן כך. החלטתי להרגיע את עצמי ולבדוק במאגר סליקה של חברות הביטוח ונמצא שהרכב עבר תאונה והוגדר אובדן להלכה מה שלא ברור לי איך בבדיקה במכון הוצגו רק ליקויים בעלי משמעות נמוכה,שולית ישנה אפשרות שהרכב עבר תאונה והוגדר אובדן להלכה בלי פגיעה בשילדה קרי רק מכות בפח ? לרדת מהמכירה? לנצל את העיניין לטובתי ?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 677 צפיות
ראיתי שם רכב ששמתי עליו עין אבל אף פעם לא קניתי רכב ממגרש עד היום, רק מאנשים פרטיים הרכב שם בבעלות פרטית ונראה בדיוק כמו שאני מחפש ( כמובן שאקח לבדיקה חיצונית ולא שלהם ) אבל מספר שאלות על קנייה כזאת בגלל חוסר ניסיון 1. בדרך כלל אני יודע שמגרשים נחשבים כליסינג, איך יתכן שזה פרטי ? 2. לאחר שיחה איתם נטען שהרכב בבעלות פרטית של בחורה, איך זה עובד בדיוק, אם הוא בבעלות פרטית שלה, איך הוא באוטודיל? 3. עד כמה הם אמינים, לעומת כל מיני מגרשים אחרים שמעתי עליהם דווקא דברים לא רעים, אשמח לחוות דעת. 4. במידה וברישיון רכב לא קשור כלום ברישום מקורי ובעלים קודמים, סימן שהרכב פרטי ב100% נכון? תודה!
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חברים, בתור פורום רציני עם אנשים בעלי דעה ונסיון אני פונה אליכם אולי כך אמנע מצרות בעתיד בתור סטודנט אני מחפש רכב מיני/סופר מיני במחיר של עד -16-18k . אשמח להמלצותכם מטרת הרכב היא בעיקר נסיעה בין עירונית : בית שאן-אריאל-ירושלים , נסיעות עם עליות . חשובה צריכת הדלק ואמינות של הרכב יש עדיפות לתיבת הילוכים אוטומטית אך לא שולל גיר רגיל. עד עכשיו חיפשתי סקודה פאביה שנתונים 2010-2011 בעיקר וקיבלתי המלצות ודיס-המלצות ואני לא יודע באמת לאן עליי לכוון. תודה מראש לממליצים
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין מאזדה cx5 4X2 אקסקיוטיב לבין סקודה קארוק style היתרונות של מאזדה: אמינות מכנית, מחירי טיפול סבירים חסרונות - מחיר יחסית גבוה(176 אלף שח) שדה ראיה אחורי לא טוב סקודה יתרונות - מחיר טוב, מרווחת חסרונות - עלות טיפולים יקרה מה אתם אומרים? כמו כן, אם יש רכב אחר מומלץ , עד 190 אלף שח? תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, בהמשך לחיפושים של רכב, לקחנו פיגו 308 לבדיקה במוסך אמין מאוד. בבדיקה נמצא נזילת שמן מהמנוע. הנתונים היבשים הם פיגו 308, 2015 51,000 קילומטרז נהגת יחידה המוסך אמר שאין פגיעה במנוע והוא לא יכל לבדוק ממה נובעת הנזילה כי זה כבר טיפול ממושך יותר. שאר הדברים היו תקינים או מכות יבשות, לא דיל ברייקר בכלל. השאלה שלי, איך להתייחס לזה מבחינת הרכישה? כדאי? לא להתעסק? שיתקן קודם ואז להמשיך? לקנות ולתקן (בהורדת מחיר כמובן)? ואם כן כמה להוריד? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 659 צפיות
מבקשת את המלצתכם לרכב סופר-מיני חדש עם רמת בטיחות גבוהה (עדיף 5 כוכבים) ובידוד רעשים מעולה. בתודה
הודעה אחרונה מאת osos9, -
-
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם, מתלבטת לגבי קניית רכב סקודה קארוק 1.5 אמבישין. דיברתי עם מוכר שאמר שהוחלף ברכב הטמבון. האם זה גורם לירידת ערך? עד כמה זה קריטי והאוטו עדיין בטיחותי? במידה והוא מציג לי את כל המסמכים של התביעה והתיקון שבו רק הוחלף הטמבון..
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 647 צפיות
שלום, איזה קרוסוברים \ גיפונים נחשבים חסכוניים ? הבנתי שניסאן קשקאי נחשב מאוד חסכוני יחסית לקטגוריה שלו.. משהו יכול להמליץ .. יש גם את הMG ZS תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 995 צפיות
שלום, בן 18, מעוניין לקנות רכב ומתלבט בין סיאט איביזה או פולקסווגן גולף (שניהם בין השנים 2009 - 2012) אציין שהתקציב שלי הוא עד 25,000 לפי מה שידוע לי האיביזה והגולף טובות מכל הבחינות חוץ מזה שעלות התיקונים של הגולף יותר יקר. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שני אלה ומה יותר כדאי. (אוסיף גם שעברתי טסט על אוטומט אם זה עוזר)
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 572 צפיות
היי חברים אני צריך לקנות רכב עד סוף החודש ומצאתי רכב שמתאים לי אבל הטסט שלו בעוד חודשיים מה אתם אומרים? זה רכב ראשון שאני קונה ולא יודע איך להתנהל כל כך.
הודעה אחרונה מאת ASAKI, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מניסיונכם האישי עם הרכב הנ"ל - עד כמה ההתנהלות איתו בערים הרריות (צפת, חיפה) תהיה בעייתית, כאשר הנהגת המיועדת היא אישה מבוגרת שלא ניתן להסביר לה במה שונה הרכב הזה מהסופר מיני האוטומטית/פלנטרית שיש לה כרגע? למשל, האם חניה במקביל למדרכה בין שני רכבים, בירידה, תהיה מסובכת יותר? או שיונדאי מפצים באלקטרוניקה על המגבלות המובנות של התיבה החד-מצמדית?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 964 צפיות
שלום, מבין שני הרכבים האלו, במה הייתם בוחרים? אשמח אם תוכלו לציין יתרונות וחסרונות של כל רכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle,