ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
שלום לכולם, מחר אני מתכוון לרכוש ניסאן קשקאי שנת 2017 עם 60 אלף קילומטר מליסינג. לפי הביקורות שראיתי התגובות טובות למעט זה שאומרים שהאוטו ״לא סוחב״ שלי זה פחות קריטי. חשוב לי מאוד באוטו אמינות ושלא יהיה המון תקלות ובנוסף רמת אבזור גבוהה. רציתי לדעת אם הקשקאי מספק את הסחורה וביחוד לא גורם לבעיות / אין לרכב מחלות. אשמח לתשובות מאנשים שחוו את הרכב ולא מאנשים שניזונים ממידע של אנשים אחרים. תודה רבה וערב טוב
הודעה אחרונה מאת שמוליק הכלי, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מחפש לעצמי רכב ראשון עד 40k חשבתי על סוזוקי xs 4 האצ'בק 2013 רכב שנראלי נחמד ואמין מעוניין לדעת מה אתם בעלי ניסיון עם הרכב חושבים עליו תקלות למינהם ,אמינות ,צריכת דלק כל מה שרלוונטי אשמח לכמה שיותר פרטים טובים ורעים ואם בכלל כדי לי להתקרב לרכב הזה או שבכלל עדיף לי לחפש משהו אחר העדיפויות שלי: הם שיהיה נפח בגאז נחמד במידה ויהיה ילד עוד כמה שנים,שהרכב ירזיק לפחות ל2-4 שנים אצלי, שלא יעשה לי חור בכיס מבחינת עליות דלק וטיפולים/חלקים כל מה שידרש. אשמח לשמוע קצת תגובות וחוות דעת שלכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
היי, אני מתכנן לקנות רכב 7 מקומות ורציתי לדעת, מה אתם חושבים האם צפוייה ירידת מחירים בגלל בלאגן הקורונה ?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 617 צפיות
הונדה ג'אז 2008
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 694 צפיות
שלום חברים =] אני מתכוון לקנות רכב ראשון בע"ה, ואני מתלבט על איזה דגם ללכת. הכי חשוב לי לא לראות מוסך... בגלל זה החלטתי ללכת על אחת היפניות (טויוטה\יונדאי\הונדה). חשוב לי גם שנתון 2015+ אני מתכוון לעשות הרבה נסיעות לירושלים ובתוך העיר. רציתי לשמוע את דעתכן על איזה דגמים כדאי לי ללכת ומה לבדוק... אגב, אני מזכיר שזה רכב ראשון עריכה: מצאתי טויוטה קורולה 2015 ביד 2, 100 אלף קילומטר. זה הרבה? קצת? מה לברר לפני שנפגשים?
הודעה אחרונה מאת DRsecr, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 461 צפיות
היי, מחפשת רכב משפחתי אוטומט בלבד, חסכוני בדלק, אמין ושלא מגיע הרבה למוסך. חשבתי על טויוטה קורולה/מזדה 3/יונאי i35. נוסעת מדי יום מחוץ לעיר 60 ק"מ הלוך-חזור, ויש גם נסיעות עירוניות. תקציב: באזור ה30,000 ש"ח. מאמינה ששנתונים 2010-2012 עומדים בתקציב שלי. אשמח גם להמלצות לרכבים אחרים שלא ציינתי.
הודעה אחרונה מאת liza, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש רכב יש שנייה וכל החיפושים והסינונים הובילו אותי לפורד פיאסטה אוטומטית שנת 2016 (השנה- בגלל התקציב). מבחני הדרך שראיתי באתרים נראים מזהירים ובסך הכל נראה שהרכב מתאים לי מאוד (סופר מיני זה אחלה גודל מבחינתי). מה שלא הצלחתי להבין לגביו זה שני דברים: א- אמינות. לא הצלחתי למצוא מידע על אמינות הרכב. אני קצת חושש מאחר וזה רכב אירופאי והגיר אוטומטי (האם החשש שלי מוצדק בכלל? אין לי מושג.. אני לא כזה מבין ברכבים). ב- משהו מוזר- למרות שעל הנייר הרכב נהדר, מבחני הדרך מעולים, וזה היה בשלב כלשהו הרכב הנמכר ביותר באנגליה, בארץ אני בקושי רואה אותו על הכביש ואין מודעות יד שנייה כמעט בכלל (ראיתי בעיקר דרך סוכנויות). אז אני תוהה- האם זה …
הודעה אחרונה מאת Ommer Lewin, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 718 צפיות
לה"ו אני רוצה להבין משהו בנוגע לרכב הזה, מה הסיפור 'הוא נמכר במחירים מצחיקים ביחס לפורש רגילה, נגיד בוקסטר, שניהם זה פורש אבל הרכב הזה נמכר במחירי ליסינגטומטיות.. הוא עד כדי כך זוועה? Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 464 צפיות
היי האם יש לניסאן דגם כלשהו שבא עם בקרת שיוט אדפטיבית?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 468 צפיות
היי מתלבט בין טויוטה פריוס טויוטה קורולה. קיה נירו EX, יונדאי איוניק יתרון לאיוניק שניתן להשיג אותו 0 קמ יד 1 במחיר של 122K לא ברור אם יתנו טרייד אין
הודעה אחרונה מאת aviw100, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברים יקרים! אשמח לעזרה ניסן מיקרה 2016 60 אלף קילומטר מה דעתכם שווה קניה? מצרף תוצאות
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 688 צפיות
אנחנו זוג צעיר בלי הרבה כסף, אבל צריכים רכב, אוטומט, הציפיות שלנו ממנו שהוא יסע, ושלא יהיו לו הרבה תקלות, ושיעלה לנו להחזיק אותו כמה שפחות כסף. התקציב שלנו מינימלי ביותר, באזור ה7,000 ש"ח אנחנו חסרי הבנה בסיסית בעולם הרכבים המשומשים, ומי שיש לו עצות יעזור לנו מאד!
הודעה אחרונה מאת Daewoo_Racer, -
-
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי כרגע מאזדה 3 2007 דור 1 מנוע 1.6 השווי שלה בערך 12-13 אלף שקל מטופלת קבוע במוסך מורשה הבעיה של הרכב שהוא חלש מאוד מנוע לא סוחב גיר איטי ושותה דלק 9 ק"מ לליטר ויכול גם להגיע ל 7 ק"מ לליטר אם ממש מאמצים אותו בקיצור תחנת דלק על 4 , חשבתי להחליף את הרכב לקבל עליו 9-10 אלף ולהוסיף עוד 20 אלף ולקנות משהו חדש מה שהכי חשוב לי זה צריכת דלק ! וגם ביצועים אם אפשר חשבתי בעבר ללכת על הפריוס 2008-9 הבעיה על הנייר היא חלשה רצח 75 כ"ס ובטח הבטריה של שנתון כזה גמורה ומלא תקלות עשיתי בדיקה על הרכב יחס כח משקל ויש לו 60 כ"ס לטון המאזדה שלי עגלה ויש לה 84 כ"ס לטון אז אני לא רוצה לחשוב כמה חלשה הפריוס , מה אפשר לקנות ב 30 אלף שקל ? יש רכב קטן פיגו 108 מנוע 1.2 הוא יחסית חזק וצריכת דלק ט…
הודעה אחרונה מאת Moss Travel, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, הציעו לי לקנות רכב הדגמה לשעבר , 1.1.20 עליה לכביש, 500 ק"מ, מדובר על טוסון ELITE 1.6 טורבו - מחירון במקום 182, הפחתה של 13% = 159,000. הקאץ'? זה דגם 2020 בלי בלם יד חשמלי שבעצם נמכר היום, בזמנו בינואר הם הורידו כ4000 ש"ח מהמחירון. ההצעה שכרגע עומדת היא 158,500. האם משתלם לקנות רכב כזה? מה ההשלכות שהוא רכב הדגמה?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 678 צפיות
שלום, לקראת קניית רכב ראשון- נתקלתי במודעה לסקודה סיטיגו מודל 2016 רובוטית, עם קילומטראז׳ נמוך (סביב 30K), יד ראשונה. אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום על הרכב הנ״ל, התיבה הרובוטית זכורה לי כבעייתית יחסית אבל אולי אני טועה. תודה רבה על העזרה
-
- 5 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב מנהלים חזק, מאובטר ובטוח שלא תהיה לו עוד ירידת ערך משמעותית בשנתיים-שלוש הקרובות. ראיתי שהS60 והמקסימה כשהן בנות 4 כבר איבדו שני שליש מהמחיר שלהן, ובזמנו קיבלתי עליהן כאן המלצות בפורום (ובדיוק פרצה הקורונה, אז לא היה טעם לרכוש רכב). עכשיו כשהכל נפתח קצת, אני מעוניין לרכוש אחת מהן, השאלה שלי - איך ההבדלים בצריכת דלק? אני משער ש3.5 ליטר יצרוך משמעותית יותר מ2.0טורבו, אבל לפי המבחנים שקראתי ראיתי שההבדלים לא בשמיים. למישהו יש מספרים מדויקים? לגבי הS60, מה ההבדל בין הביזנס פלוס לR-Design? לא היה אכפת לי לקחת אפילו קינטיק T5 האמת, הבעיה שכל הS60 שראיתי שהן לא RDesign נראות כל כך ״זקנות״, כאילו קהל היעד של הרכב הוא פנסיונרים.…
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בדקתי בימים האחרונים לגבי רכישה של יונדאי i10 אוטומטית עם המנוע 1250 סמ"ק (supreme). התקציב המקורי היה 35 אלף, אבל נמתח קצת לכיוון ה40 אלף. אחד הרכבים שראיתי זה רכב מטרייד אין של היבואן, יד ראשונה מפרטי (הציגו לי את הרישיון רכב), 2014 שעשה פחות מ60 אלף ק"מ. מוכרים אותו פחות או יותר במחירון, עם כל מיני הטבות קטנות שלא מרגישות רלוונטיות מדי(אחריות 18 חודשים על המנוע והגיר,500 שח לטיפול ראשון). התחייבות לבדיקה ולתיקון בעיות בטיחות. עשיתי עליו נסיעת מבחן והרגיש לי טוב סה"כ, נראה שמור מאוד (הוא אחרי טיפולים קוסמטיים של הסוכנות) ועבר טיפולים בזמן במוסך מורשה. היום נתקלתי באופציה אחרת שאני עוד מנסה להבין. גם i10 supreme, אבל 201…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 727 צפיות
שלום רב! לפני שנה קנינו פיקאסו 5 מושבים ברמת קומפורט (יד שניה ליסינג). בפאנל שלה היתה גם אפשרות לGPS. לצערנו הרכב נגנב לפני שבועיים ומעוניינים להחליף באותו הרכב. בלובינסקי הראו לנו רכב מ-2017, אותה רמה (קומפורט) אבל עם פאנל שונה, שעל פניו נראה פחות נוח (אבל אולי התרגלנו) ואין בו את האופציה לGPS. לובינסקי אומרים שזה פאנל חדש שהותקן ממש לא מזמן. האם מישהו מכיר ויודע לומר לנו אם בקודם שלנו היה פשוט שידרוג שלא ידענו עליו? האם מישהו מכיר את הפאנל (המשונמך מבחינתנו) ויודע לומר מה ההבדלים (חוץ מהGPS)? האם יש בכלל בארץ את ה-5 מקומות ברמת אקזקוטיב? מאד מאד נשמח לעזרה שכן חייבים לסגור עסקה בימים הקרובים.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 446 צפיות
nbvccxhgfccvgvghb
הודעה אחרונה מאת aviw100, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 570 צפיות
האם שווה לקחת לבדיקה (ולשלם 500-800) שקל על רכב שעולה באיזור 15K? בהנחה שהוא שנתון 2011-2015
הודעה אחרונה מאת dorban3, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
הי, אשמח לחוות דעת לגבי רכב סוזוקי בלנו החדשה (GLX אוט' 1.2), מבחינת אמינות, דלק, נוחות וכדומה. אשמח לחוו"ד ממי שברשותו הרכב הנ"ל. שוקלת לרכוש רכב 2019 עם 22K ק"מ במחיר של 70,000 ש"ח. יד 1 מפרטי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, אשמח להמלצה מה לעשות בנוגע לקניית רכב. אני בן 27 גבוה ומאסתי, באוטובוסים, מאז תחילת הלימודים ועכשיו עם סיומם ותחילת עבודה אני נוסע בתחב"צ עם החלפות ונסיעות ארוכות מדי. כיום משכיר דירה בבת ים ועובד בנתניה אשמח להצעות לכיוונים לרכישת רכב. שעות הנסיעה כמובן בפקקים של איילון, אז אשמח לחסכוני וגם לרכב קטן אל כזה שלא אכנס עם הראש בתקרה (סטייל סיריון שיש לבת הזוג שלי) אני מרוויח בערך 10K ברוטו, שמתוכם 3K הם לאחזקת שוטפת של הדירה (חשבונות, מזון, שכירות) היתרה להנאתי והמטרה היא גם יכולת לחסוך לעתיד. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור את התקציב הנכון, הרכב הנכון וההחלטה הטובה ביותר. תודה והמשך יום טוב. Sent from my MI 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Dark Crystal, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 512 צפיות
שלום, מתכנן לרכוש בטז"מ פאביה שנתון 2012 בגרסת ה-1.2 TSI, אוטומטית ובגימור 'Sport'. רציתי לוודא שאין לרכב בעיות קריטיות שפספסתי. הרכב המדובר עבר טיפולים במוסך מורשה בלבד והוחלף בין היתר מחשב הגיר (להבנתי תקלה שכיחה). נסועה שנתית של בערך 20K. הרכב מיועד לסטודנט שמחפש רכב עם מנוע, התנהגות ונראות סבירה (סבירה היא כנראה מילה מפוצצת מדי לתיאור התנהגות של פאביה 12', אבל הבנתם). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 632 צפיות
שלום לכולם. ברשותי טויוטה קורולה 2014 ומרוצה ממנה מאוד. ברצוני להחליף לטויוטה בשנתון יותר גבוה- הכיוון שלי היה טויוטה קורולה 2017. מנגד, אני פוזל (אשתי פוזלת) לכיוון ראב 4, בתקצבי הנוכחי אני יכול לקנות מודל 2016. אני יודע שלכאורה אין קשר בין 2 סוגי הרכבים, אבל כרגע זו ההתלבטות. הטענה היחידה לעבור לראב 4, היא התרחבות המשפחה (מ2 ל3 ילדים), ונוחות (גבוה) וסתם כי מתחשק.... הבעיה היא שראב 4 יהיה יותר יקר לאחזקה (בעיקר צריכת דלק) - מה דעתכם? בנוסף, ראיתי שבדגם הנל של הראב 4, הגלגל רזרבה "גונב" שטח בתא מטען, אבל מצד שני, לפי נתוני היצרן התא מטען מכיל כ500 ל' אל מול הקורולה שהיא כ450 ל. אז לא ככ הבנתי איך זה מסתדר? תודה לעונים.
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 501 צפיות
מתוך כתבה ב YNET שפורסמה הבוקר: 1. טויוטה קורולה - 2יונדאי איוניק - 3 קיה פיקנטו - 4קיה נירו - 5סקודה אוקטביה - 6 i20 יונדאי - 7 קיה ספורטאז' - 8מיצובישי אאוטלנדר- 9שברולט ספארק- 10 יונדאי טוסון - טויוטה קורולה סיימה את המחצית הראשונה של 2020 כמכונית הנמכרת ביותר בארץ, עם כ־150,7 מכוניות, לפני יונדאי איוניק עם 200,6 מכוניות. כך עולה מנתו־ ני משרד התחבורה, הכוללים מכו־ ניות שמסרו יבואני הרכב הרשמיים והיבואנים המקבילים. %90 מדגמי הקורולה שנמכרו היו בגרסאות ההיברידיות, כמו כל דגמי האיוניק, ו־%98 מדגמי הקיה נירו שבמקום הרביעי. בסך הכל נמ־ סרו בששת החודשים הראשונים של השנה כ־20 אלף מכוניות היברידיות, שמגיעות …
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 490 צפיות
שניהם דיזל. שניהם עם ק״מ זהה (פחות או יותר). מבוקש על שניהם אותו מחיר! העדפה?
הודעה אחרונה מאת rotaha, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 954 צפיות
מתלבט בין רכישת סונטה היברידית 2017 לבין פאסאט פרימיום 2017. שניהם באותו מחיר ובאותו מצב. חושש מעלויות הפאסאט בעתיד אך היא הרבה יותר יפה ומרגישה איכותית
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 604 צפיות
היי, ראיתי היום מאזדה 2 pure white שזה הדגם המפואר שלהם בשנתון 2015 עם 122,000 קמ, האוטו הוא ברישיון יד 03 והמחיר שלה הוא 53 אלף, לדעתי אוכל להגיע איתה לאיסור ה50 על מיקוח נכון השאלה אם המחיר הוא שווה, ברכב הוחלפה כנף קדמית והיה תיקון צבע באחורית, אני חלוק בדעותיי והבנתי שאתם ממש מבינים ברכב, חשוב להגיד שהרכב אחרי טיפול וטסט לשנה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח ליעוץ מחברי הפורום. ההתלבטות האם לרכוש משפחתית יד 2 כדוגמת פיז'ו 308sw או משהו דומה בתקציב עד 50.000₪. או, ללכת על עסקת ליסינג יד 2 לתקופה של 18/24 חודשים. העלות של עסקת ליסינג בגדול: מדובר על יונדאי איוניק 2019. תקופה של 18 חודשים, מקדמה 3.000₪ תשלום חודשי 1850₪ כולל טיפולים, לא כולל אגרת רישוי. תקופה של 24 חודשים, מקדמה 5.000₪, כל היתר אותו דבר פחות או יותר. בתום התקופה הרכב חוזר לחברה. תודה מראש לעונים, שימי.
הודעה אחרונה מאת שימי 85, -
-
היי, היום הלכתי לראות וגם עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו החדשה (RS Line) שהושקה השנה והיה באמת טוב, מבחינת נוחות נהיגה, הרגשה בנהיגה וגם מבחינת אבזור, רמה ממש גבוהה. המנוע חדש לגמרי, 1.3 ליטר, 4 צילינדרים, 131 כוח סוס, בכלל הנתונים די גבוהים בהשוואה לסופר מיני אחרות. עשיתי גם נסיעת מבחן על הi20 היום (לפני הקליאו) ופשוט הבדל של שמיים וארץ. הבעיה עם רנו שהשווי שלה צונח כמו בצניחה חופשית וזה כרגע הדבר שהכי מטריד אותי, הרצתי חיפוש ביד2 וראיתי על קליאו 2018 באזור ה30 אלף, אפילו הפיקנטו הנוכחית שלי שווה יותר והיא מ2016. מצד שני, הקליאו החדשה היא לגמרי חדשה (מנוע והכל) אז קשה להשוות לדגם הקודם אבל אני מפחד שבעוד 5 שנים היא תהיה שווה כלום בפיתה. …
הודעה אחרונה מאת yulianx,