ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 684 צפיות
היי , כבר למעלה מחצי שנה שמכרתי את הרכב ועדיין מחפש את הרכב הבא . הראש בכיוון הגרמניות , לפניי כמה ימים היה יריד מכירות של סיאט , קפצתי ליריד לראות והיית הצעה טובה של 120,000 ש״ח על הליאון החדשה 2020 דגם Style עם ה - 1,500 TSI ו150 כ״ס. ותוספות כגון : Connect it + Save + מצלמה , חיישנים אחוריים וכמובן 3 שמים אחריות יבואן איך מחשבים ירידת ערך לצורך חישוב הבלון לפרק זמן של 60 חודשים? האם זה נכון לחשב שב3 שנים הראשונות יירד 15 אחוז משווי הרכב. ובשנה הרביעית והחמישית 10 אחוז ? תודה לעונים , יום טוב !
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
תוחלת חיים משוערת של C4 1 2
מאת ...-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, כמה סיטרואן C4 עם מנוע NFU שמצויה בתחום של ה-200-220 אלף ק"מ, בהנחה שטופלה באופן סביר, אמורה להחזיק טרם תצטרך החלפה של גיר או מנוע (או חלק יקר אחר)? כמו כן, אשמח לדעת האם ישנן מחלות ידועות לרכב הזה מהשנתונים הרלוונטיים שצריך לתת עליהן את הדעת לפני רכישה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 792 צפיות
שלום לכולם, מצאתי את הרכב להלן - בגרסת ה-1.5 ליטר טורבו היותר חזקה, במחיר של 140,000 ש"ח https://www.carcost.co.il/deals/deal/2273/אודי-A1-ortback-15-החדשה-1498-אוטומטי-5-דלתות-2020?gclid=EAIaIQobChMIn56bhLyc6gIVt4BQBh2IxAAsEAMYASAAEgKwMvD_BwE למיטב ידיעתי המחיר המלא קרוב יותר ל- 170,00. רציתי לשאול אם יש למישהו נסיון עם קניה מהאתר? האם יש פשרות נוספות (למעט הדיל המוכר של 0 קילומטר) תודה!
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
שלום לכולם . מבקשה המלצה על רכב חסכוני ככל שניתן וזול באחזקה . מטרה: לרוב הרכב שישמש אותי לנסיעות לעבודה וחזרה שזה כ90 ק"מ הלוך חזור כל יום . כאשר הדבר החשוב מבחינתי יהיה חסחוני בדלק אחזקה זולה ואמין . נוחות וגודל הרכב בעדיפות משנית . תקציב 35k +- ידני או אוטומט לא משנה . הייתי רוצה לשמוע גם מה אתם חושבים על רכבי דיזל בכללי ועל פיג׳ו 208 דיזל בפרט. תודה מראש כל על עזרה שתוכלו לתת .
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
מציעים לקנות אלו בפרטים: -230,000 קמ -שנת יצור 2008 -טסט לשנה -מראות פנסים צמיגים הכל חדש -הרכב הכי שמור in&out שקיים. -יד 3 -לא היו תאונות מעולם - אחריות על נזילות שמן לשנה(מוסך ״ציקי״ יהוד) מחיר: 26,000 א. האם לדעתכם יהיה קיים שוק לרכב בעוד שנה? ב. כמה יקרים הטיפולים ברכב מסוג זה? ג. המלצה האם כדי לקנות או לא - בהתחשב בעובדה שאני אחרי הונדה סיוויק 2012 ספורט שרק נהנתי איתה!
הודעה אחרונה מאת ג׳וני, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 523 צפיות
היי אשמח לקבל המלצה על רכב יד שניה משפחתי עד 75 אלף דרישות: משפחה + 2 פעוטות (כיסא תינוק) - כלומר אשמח שיהיה יחסית מרווח מאחור. נוסעים בערך 12-13 אלף קמ בשנה . נסיעות בתוך העיר. עדיפות לרכב אמין, חסכוני יחסית בדלק. ק״מ יחסית נמוך. נטיה פחות לגיפים גדולים (יונדאי טוסון) חשבתי בכיוון של הקרוס אובר נגיד 2016, אבל מה אומרים לגבי מערכות בטיחות שהבנתי ששם יש חסר? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 511 צפיות
שלום לכולם הייתי רוצה חוות דעת על העסק הזה שנמצא בחיפה,אם מישהו קנה שם? ויש תובנות המלצות אשמח לשמוע. התייאשתי ממוכרים פרטיים ומגרשים למינהם,על כל פנים הבעלים נשמע ענייני ובסדר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת עמית100, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 511 צפיות
אהלן חברים, אשמח לעזרתכם ונסיונכם בייעוץ לרכישת רכב. אני אתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ורוצה לקנות רכב בקטגוריית מיני או סופר מיני בתקציב של עד 25-26K. יצא לי להסתכל קצת ביד יד2 על רכבים בקטגוריה ושמתי לב שרנו קליאו, קיה פיקנטו ומיצובישי ספייס סטאר יחסית יקרות. כן ראיתי שאולי יוכל להתאים : פאביה, סיטיגו, פיג'ו 108, סוזוקי אלטו, ספלאש, מיקרה. מבחינת גיר אני חושב שעדיף אולי אוטומט אבל גם אפשר ידני אם זו עסקה שאי אפשר לסרב לה. חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ואמין, עם טיפולים לא יקרים, זה למה אני מכוון לשנתונים 2014\15 (או קצת פחות בפאביה, שווה את זה ?) בטווח המחיר הזה, בתקווה שלא להתעסק עם תקלות גדולות. אשמח לשמוע מה דעתכם, אם מישהו\י התנסה\…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
רכב משומש למשפחה
מאת באק- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 740 צפיות
היי לכולם, אשמח לעצה משפחה של 4 נפשות כרגע, 5 בעוד שנתיים-שלוש מחפשים אוטו מרווח יחסית (לרוחב בעיקר, חוץ ממני כולם 1.60 ומטה), בטיחותי ועם תא מטען בגודל טוב (נניח 400 ליטר ומעלה), סף ההטענה פחות חשוב. הקאץ' הוא שאנחנו גרים בתל אביב, אז לא רוצים רכב ארוך מדי. רוב הנסיעות אמורות להיות עירוניות/פקקים, אז אחרי שקראתי די הרבה על ה dsg, מעדיפים ללא הגיר הזה (שזה די מבאס, כי זה פוסל לנו המוןןןן מכוניות שיכלו להתאים) התקציב הוא 100000 ש"ח פלוס-מינוס, לרכב בן שנתיים-שלוש מתכננים להחזיק בו שלוש-ארבע שנים, אז גם עניין האמינות והסחירות קצת חשוב אז פסלנו את הגולף, i30 וג'יפונים של סיאט וסקודה בגלל הגיר (וחבל כי יכלו להתאים לנו מאוד) …
הודעה אחרונה מאת באק, -
אהלן, לאחר הרבה התלבטויות ננעלתי על שני רכבים, פורד פוקוס אקטיב x חדשה ופיג'ו 3008 פרימיום בת שלוש. יצאו כרגע מהמירוץ הקאמיק וה2008. האקסיד עם המבצע של חבר די מעניינת. לפי ההיגיון שלי העלות ארוכת הטווח תהיה בערך אותו דבר בין השניים. כאשר הירידת ערך המעט גבוהה יותר של הפורד כרכב חדש תתקזז מול הרישוי היקר יותר והטיפולים של ה3008 כמשומש. אבל עדיין ה3008 תהיה זולה בערך ב10k מה אני מפספס? מה הייתם בוחרים? אני מרגיש שאני מקבל יותר רכב ב3008 בפחות כסף. אין לי איזה ריגוש בקריעת הניילונים, מעדיף VFM גבוה. אנחנו זוג עם תינוקת, דירה עם חנייה בתל אביב. רוב הנסיעות בתוך העיר אבל פעם פעמיים בשבוע בינעירוני, ולפעמים טיולים בסופש (בשאיפה). בפוקוס קצת מפריע לי שאין אוורו…
הודעה אחרונה מאת print, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 508 צפיות
אשמח לדעת היתרונות וחיסרונות לנושא הזה הייתם קונים רכב שנקנה בליסינג 0 קילומטר?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
השכרה או ליסינג
מאת gil5- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 443 צפיות
רכב למכירה מחברת השכרה וברישיון הרכב כתוב: השכרה/החכר. איך יודעים שהרכב הוא מהשכרה או מליסינג?
הודעה אחרונה מאת gil5, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 6 אלף צפיות
אנחנו לקראת קניית רכב חדש, שיהיה ראשי במשפחה, ומתלבטים כמעט סופית בין סקודה קאמיק (1.5 ליטר, גימור בסיסי "אמבישן", אחריות שלוש שנים, 132 אלף על הכביש אחרי 3.5 אלף הנחה) לבין יונדאי קונה היברידית (1.6 ליטר, גימור בסיסי "פרימיום" עם מעט תוספות, אחריות 5-7 שנים, 136 אלף על הכביש אחרי 9 אלף הנחה). שני הרכבים מתאימים לצרכים שלנו. אנחנו נוטים לכיוון הסקודה בזכות אבזור ובטיחות גבוהים יותר (פתחי מיזוג וטעינה אחוריים, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט אדפטיבית, התראה בשטח מת...), ובנוסף היא מעט מרווחת יותר בעיקר במושב האחורי ובתא המטען. הדבר העיקרי שמפחיד זה עניין ה-DSG שעולה כאן כל הזמן. מבחינת אמינות הכוונה, כי כבר נהגנו ברכב ואהבנו אותו. אנחנו ניקח אחריות ל-3 שנים אבל מת…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתלבט מאוד לגבי שני הרכבים האלה , הi20 נראית לי טיפה יותר חלשה האם אני צודק ? ידוע לי שi20 נפח מנוע יותר גדול והpolo יותר כוחות סוס ומנוע יותר קטן.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם יש ג'יפ או ג'יפון עם צריכת דלק לא של 1 ל11 או 1 ל12?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 602 צפיות
הי חברים! אני לפני רכישת ברלינגו live מהדגמים שנכנסו בשנה שעברה. או חדש 0 ק"מ או משומש בן כמה חודשים. הרכב יגרור עגלה שיכולה להיות די כבדה לפעמים. ישנן שלוש אופציות: 75, 100 ו130 כ"ס (האחרונה מגיעה רק כאוטומטית). כולן נגזרות של מנוע דיזל בנפח 1.5ל. בין 75 ו100 אין הבדל רציני במומנט, 130 זה כבר הרבה יותר אטרקטיבי. האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על ההבדלים במנועים עצמם? חוץ מתוכנה, מה משתנה? מערכת קירור, טורבו? האם ניתן, בתאוריה, לקחת את הגרסה הזולה יותר ולתת לה בוסט תוכנה ואם יהיה צורך לשדרג עם חלקים מקוריים? לפעמים ההבדלים זה רק ניהול מנוע ולא בא לי לשלם עוד 10K על דבר כזה. יש מקום בארץ שמתמחה בסוג כזה של עבודה? כמובן שאני מודע לתנאי אחריות היצרן.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 527 צפיות
האם הוא רכב אמין ללא בעיות? כי שמעתי שיש לו בעיות בגיר מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 510 צפיות
מחפש רכב ראשון לאשתי שרק הוציאה רשיון מישהו מהעבודה מוכר את הרכב הנ"ל יד ראשונה עם 220 אלף ק"מ ב10 איך הרכב? אמין? העסקה טובה? חייב עזרה דחוף
הודעה אחרונה מאת מחפש1, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 543 צפיות
חברים יקרים הלכתי לבדיקה של סובארו Xv שנת 2014 מנוע 2000 עשיתי בדיקה ואלו התוצאות עכשיו השאלה האם זה קריטי בעיקר החלק של המנוע וכמה עולה תיקון למצב כזה ?אם בכלל אפשרי מהמעט שבדקתי זה משהו שהוא הגיוני ואחרי טיפול זה אמור להסתדר אשמח לשמוע את התובנות שלכם תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
רכב חשמלי - האם כדאי 1 2
מאת ofiris-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני שוקל לקנות רכב חשמלי עם תקציב של 130,000-140,000 ש״ח אני נוסע כל יום מבאר שבע לתל אביב (בערך 250 ק״מ ליום), אין לי עמדת טעינה או יכולת טעינה בעבודה ולכן חשוב שאוכל לעשות את הנסיעה ב-2 הכיוונים בטעינה אחת (אני יודע שהמרחק בפועל קטן מהמוצהר על ידי היצרנים), האם התקציב שלי עומד בזה? האם כדאי לי לקנות רכב חשמלי? אם כן, מה כדאי ביכולות שלי? תודה מראש לכל העוזרים.....
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 623 צפיות
הי, אני מטלבת בין שני הרכבים שבכותרת : Q2 2017 או CLA 2016 -2015 מה אני צריך? שיראה טוב (העבודה מחייבת נראות) נוחות נסיעה הרגשה קצת יוקרתית בפנים (כמה שאפשר בהתחשב בתקציב). נסיעות בעיקר לעבודה ערוני ובין עירוני רגוע. בנוסף אשמח לדעת על מקורות הלוואה טובים עם ריבית נמוכה ומה הריבית היום בשוק? עיקרון רוצה לשלם באזור ה 1500 ש"ח לחודש עדיף פחות. - שאלה נוספת, האם רכבים אלה נמכרים מתחת למחירון? אם כן בכמה ?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 594 צפיות
פענוח בדיקה לפני קניהאוקטביה2015 אם אפשר לתת חוות דעת על הבדיקה שנעשתה בקומפיוטסט הרכב נמכר במחיר אטרקטיבי הוא יד שניה פרטי. וגם הראשונה פרטי. נאמר לי שעבר תאונה בחלק הימני מקדימה פגוש כנף ופנס הוחלפו. לדבריו התאונה קרתה אצל הבעלים הראשון. המוכר התחייב במנוע גיר שילדה שיצאו תקינים בבדיקה. מתלבט אם להמשיך בעיסקה ולרכוש אותו. כמו שאתם רואים חטף מכה . הוא החליף לי משאבת מים ואקח גם לבדיקת לחץ למערכת הקירור. אשמח לדעת אם יש עוד דברים שעלי לחשוש מהם. (הבוחן רמז לי שהדברים בעיקר קוסמטיים - הרכב חיצונית ניראה מעולה והתיקון לא נראה כלל עד שלא העלו על הליפט) אשמח לתגובות מהירות כי כניראה העיסקה …
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 451 צפיות
אני מחפש ג'יפ /ג'יפון שמכיל את הדברים הבאים בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה צריכת דלק 1:15 אמיתית תיקון סטייה מנתיב אקטיבית סכום עד 156K אפשרי יד 1 אפס קילומטר פתחי מיזוג אחוריים עצירה אוטונומית במקרה של התנגשות מרווח רגליים וראש מולטימדיה רצוי אנדרואיד אוטו אני הולך להחזיק ברכב 6 שנים והנסועה שלי 25K בשנה עוד דבר חשוב אחריות יצרן ארוכה ולא רק שנתיים נגיד כרגע על הפרק קיה נירו וגם סוכני קיה אדישים וזה מרגיז אבל הוא לא ממש ג'יפון וזה מבאס אותי שבסכומים האלה כבר אפשר להביא רכב יותר שהוא ג'יפון נורמאלי CX5 CX 30 מיצובישי אואטלנדר ועוד עוד אפשרות לרדת מג'יפון וללכת על טויוטה פריוס או יונדאי איוניק אבל אלו נראים ל…
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 461 צפיות
שלום, אני חושב לקחת את הרכב הבא שלי בליסינג רכב 7 מקומות. משיטוט באתרי הרכבים מצאתי שיש 2 רכבים שהיו אמורים להגיע לארץ ואני פשוט לא מוצא מידע לגביהם.. פולקסווגן טיגואן אולספלייב או טיגואן 5+2 וסיאט טראקו לא ברור לי אם הרכבים האלה אכן הגיעו לארץ, ומה המחירים עבור איזה גרסאות בדיוק..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 507 צפיות
שלום לכולם ראיתי רכב שנת 2019 עשה 7 א קמ. האם לדעתכם כדאי עדיין לקחת לבדיקה לפני קנייה? המוכר אדם פרטי תודה
הודעה אחרונה מאת akivas, -
שלום לכולם, קודם כל אציין שהרכב הכי "יוקרתי" שהיה ברשותי עד היום הוא I30 שנת 2012. החלטתי (אולי באופן חד פעמי) לפנק את עצמי ולרכוש רכב חדש בתקציב של עד 250 אש"ח. העניין הוא כזה: אין לי מושג איזה סוג רכב אני רוצה. מצד אחד, אני לא אוהב מכוניות גדולות ומגושמות, ומצד שני אני צריך רכב מספיק גדול כדי להוביל בנוחות משפחה עם ילדים. עשיתי נסיעת מבחן על הוולו s60 t4. רכב חמוד, אבל מרגיש לי גדול מדי ובאופן כללי לא התרגשתי ממנו יותר מדי. תמיד חלמתי שיהיה לי רכב בסגנון golf gti או משהו דומה, הבעיה שכל הרכבים מהקטגוריה הזו בדיוק לפני החלפה (לאון קופרה, גולף gti, אוקטביה rs). סך הכל מחפש רכב מהיר, כיף לנהיגה, מ…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
קיה סטוניק
מאת יאיר 038- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 554 צפיות
שואל בשביל חבר שנוסע בין 12000- 20000 ק"מ בשנה. נסיעות ארוכות עד כ 100 ק"מ, פעם או פעמיים בשבוע. 1. קיה סטוניק אורבן : התלבטות לגבי צריכת דלק, והאם מנוע של 1400 לא חלש מידי. 2. קיה סטוניק LX או EX : מה ההבדל ביניהם ? והתלבטות לגבי יעילות של מנוע של 3 צילינדרים ותיבת הילוכים - אוטומטית רובוטית כפולת מצמד.
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 574 צפיות
אשמח להמלצות לרכישת רכב מיבואן ב 100K שיחליף מזדה 2 שנת 2012 (מוכן לשקול גם יד 2, שנתון גבוה, אם יש המלצות טובות). נסיעה עירונית בעיקר (תל אביב). לא יותר מידי. אולי 5K בשנה. אוטומט. תודה!
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לרכוש פורד פוקוס 2017 מיד שניה. הבנתי שבדגם זה כל בעיית המצמדים תוקנה. אשמח לשמוע למי יש ניסיון עם הרכב מדגם זה (פלוסים ומינוסים). תודה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 478 צפיות
עד כה, רכשתי את הרכבים שלי, מסוכנויות יד 2. תהליך וחווית הקניה מאדם פרטי לא מתאימה לי (לא נכנס לשאלה האם זו העדפה חכמה או לא). מרגיש "בטוח" ונוח לקנות מסוכנות יד 2 אחרי לא מעט רכישות מוצלחות. אני מחפש קיה ספורטאז' EX/GT שנת 2017 (בן שלוש) כבר כמה חודשים ואין בנמצא בסוכנויות האלו. הדגמים האלה נמצאים בשפע בפרטי (יד2) אז אני קצת מתקשה להבין איך רכב פופולרי כזה אינו נמצא במלאי של הסוכנויות האלו. אני מניח שאני שואל - איך מומלץ לי לנהוג במקרה כזה? להמתין? לוותר על הדגם? לוותר על השנה? לרכוש מאדם פרטי? האם ישנה אפשרות אחרת?
הודעה אחרונה מאת ST12345,