Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שקונה פוקוס מתוך חשבון של מחיר אטרקטיבי בשוק עוד שלוש שנים, עושה טעות. האוטו הזה חדש דנדש, עוד לא הספיק להסתובב וגם אלו שמסתובבים באירופה כבר שנתיים עדיין טריים מדי בכדי לגבש דעה כל שהיא על טיבם, איכותם ושרידותם לאורך זמן. ולא שאני חושב שמדובר ברכישה מוטעית, די להיפך, אוטו כזה במחיר כזה עם מנוע חזק, איבזור עשיר, מרחב פנים מספק פלוס והתנהגות כביש מרנינה, הוא בהחלט קניה על הכיפק, אבל לא בגלל שישתרך תור ליד הדלת של המוכר בעוד שלוש שנים כשירצה למכור. גם מעבר להנעה חשמלית טהורה עתירת יתרונות בחלק הולך וגדל של מכוניות בסגמנט הזה, קצת ממעיטה מההתלהבות מהנעת בנזין שנראית כבר קצת מיושנת.

פורסם

למה למכור את האוטו אחרי 3 שנים כל כך מושרש בישראל ואולי גם בארצות אחרות? בגלל הליסינג?

זאת לא פשוט דרך של היבואנים למכור עוד מכוניות חדשות? סוג של טריק שיווקי כמו diamonds are forever רק הפוך

Sent from my GM1917 using Tapatalk

פורסם
לפני 18 שעות, nadavar כתב:

VFM גבוה.

שני הרכבים אחלה אם אתה מנסה להחליט רק בין שניהם, אבל VFM לא תשיג באף אחת מהם. בטח לא ברכב חדש.

VFM לדעתי זה יותר יפנית כלשהי בת 3-4, או סקודה/סיאט למי שלא מתחבר ליפניות.

זוג + ילד - למה צריך משפחתית בכלל? במקומך הייתי קונה A3 2017 (או משהו מקביל). הרבה יותר כיף, הרבה יותר פרקטית בחניה של תל אביב, אתה לא מתכנן הרבה נסיעות אז גם טיפולים לא יהיו משמעותית יקרים.

פורסם (נערך)

טיוטה בת 3 לא נמכרת ב80. סוזוקי קרוסאובר כן (מניסיון). שנית, הפוקוס מתומחרת כרגע מאוד, אבל מאוד נמוך. זאת ועוד, עכשיו בחיר מבצע (125 לרכב כזה?? באנגליה עולה כ29000 פאונד. תעשו חשבון). הנחה סבירה שיעלו מחירים בעוד שנה. שלישית, להבדיל מטיוטה, למי שרוצה פוקוס ST בעוד 3 שנים לא תהיה אפשרויות רבות (אין ST משנים קודמות).

לדעתי לא אפסיד הרבה יותר מכל רכב אחר.

כן, אני אופטימי. העבר לרעתי. ימים יגידו.....   

עריכה אחרונה על ידי print
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה רוצה יחס עלות/תועלת טוב - קנה יד שניה, דגם שנחשב אמין וזול יחסית לטיפול שוטף ופה זה נגמר.

השוואת רכב קיים מול רכב חדש שרק עכשיו עלה על הכביש אי אפשר לעשות כי אין מספיק מידע אודות עלות טיפולים שוטפים ואמינות (מעבר לירידת ערך ראשונית שיש בכל רכב חדש). בדיקות בחו"ל לא הן לא הכי אינדיקטיביות כי לפעמים מדובר על רכבים מעט שונים מסיבה כזו או אחרת וכמובן אקלים שונה לחלוטין.

אם יש לי את האופציה לרכוש רכב חדש או משומש מהתקופה האחרונה, הייתי שם את ההיבט הכלכלי מעט בצד, ושם דגש על מה אני באמת רוצה. יכול להיות שלפעמים עדיף לשלם יותר ופשוט ליהנות מהרכב מאשר לרכוש אחד שלוקח אותך מנקודה A ל-B. בסופו של דבר הזמן שלך על הכביש (בין אם אתה נוהג 5 אלף או 25 אלף ק"מ בשנה) זה לא משהו שמומלץ להתעלם ממנו.

פורסם
לפני 12 שעות, print כתב:

טיוטה בת 3 לא נמכרת ב80. סוזוקי קרוסאובר כן (מניסיון). שנית, הפוקוס מתומחרת כרגע מאוד, אבל מאוד נמוך. זאת ועוד, עכשיו בחיר מבצע (125 לרכב כזה?? באנגליה עולה כ29000 פאונד. תעשו חשבון). הנחה סבירה שיעלו מחירים בעוד שנה. שלישית, להבדיל מטיוטה, למי שרוצה פוקוס ST בעוד 3 שנים לא תהיה אפשרויות רבות (אין ST משנים קודמות).

לדעתי לא אפסיד הרבה יותר מכל רכב אחר.

כן, אני אופטימי. העבר לרעתי. ימים יגידו.....   

האוטו כנראה יופי, המחיר כמעט מצחיק יחסית למה שהוא נותן, אבל לקנות אותו משיקולי "יאריס" נניח, זה לדעתי פשוט לא לענין. 

פורסם

מעניין הפוקוס ב120...

לפעמים יש להם 00 מיבואן ואז זה אחלה דיל, אבל זה לא נראה לי המצב פה.

תודה לכולם על התשובות, הצלחתי אולי להתבלבל עוד קצת עם הVFM, מידי פעם אני אומר לעצמי פשוט ללכת על ארונה בת שנתיים ב80-90, שלגמרי תספיק לי ככל הנראה. אבל החבילות של ה3008 והפוקוס הרבה יותר טובות

@green על הפרק שתי 3008, שתיהן אמצע 2017 יד ראשונה פרטית.

אחת 1.6 בנזין, 51 קמ במצב מצויין די נראית חדשה. איזור ה120000. מטרייד מוביל.

השנייה דיזל 1.6, 71 קמ במצב טוב, קצת רואים שהייתה משומשת בפנים (המעקה יד לדוגמא עם שקע של מרפק, העור בדלת קצת עקום) ב108000 מפרטי

שתיהן מטופלות בזמן וללא תקלות או פגיעות.

על מה הייתם הולכים?

פורסם
אני הייתי הולך על השמורה יותר, שבמקרה הזה היא ה1.6 טורבו,
אלא אם יש לך נסועה גבוהה, אז הדיזל עדיף.
שווה 12 יותר אבל?

פורסם

מדובר באותה רמת אבזור?

מה זה פרימיום? אקטיב?

בכל מקרה, הבנזין תהיה יקרה יותר, לא רוצה להיכנס לזה אם זה מצב השוק, ביקוש וכו..., כי אני לא יודע,

אך בינתיים אני רואה שמבקשים בכללי על הבנזין יותר מהדיזל, אני חושב שזה בגלל שוק חזק יותר, יכול להיות שלא, ואני בטוח שיש כאלה שיחלקו על דעתי, אך אני מהסוג שתמיד מעדיף בנזין.

פורסם

שתיהן פרימיום.

כן, המחירון של הבנזין הוא ב10-12 יקר יותר.

תכלס ההפרש בסוף יצא יותר. הזולה יש טסט לשנה וביקרה נגמר עוד חודש, ניסיתי להוריד עוד על זה, אבל זה מה שמביא את זה ל120.

תכלס הדיזל של פיג'ו מרגיש מצוין

fa53bd2f5db31dac790ed2cf2b4a1e45.jpg

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, print כתב:

גם אני ועוד רבים רכשנו את הפוקוס החדשה. ביקורות מהארץ ומחו"ל משבחות, מחיר מעולה, אבזור מעולה, בטיחות בטופ, מנוע ותיבה מעולים, אמינות טובה, מראה מיוחד, טיפולים כל שנתיים (למי שנוסע מעט זה קורץ במיוחד).  

לא יצליח מבחינת שמירת ערך?? לדעתי יצליח גם יצליח. זו חבילה שתקרוץ לרוכשי המשומשות (בעוד 3 שנים לקבל רכב כזה בכ90-100 אלף שח, זה מציאה!!).

בסוף לקוחות רוצים חבילה עגולה ושלמה. והרכב הוא החבילה!!

האמינות עוד לא ידועה, לא בטוח שטיפולים כל שנתיים זה רעיון כל כך טוב. מה המרווח בקילומטרים? אם זה 15,000 לרוב זה לא ישנה. אם זה יותר מזה זה כנראה לא מומלץ
את שמירת הערך קשה לנחש. תיקח בחשבון שמוניטין יותר קל להרוס מאשר לשקם

לפני 17 שעות, GTאי כתב:

זוג + ילד - למה צריך משפחתית בכלל? במקומך הייתי קונה A3 2017 (או משהו מקביל). הרבה יותר כיף, הרבה יותר פרקטית בחניה של תל אביב, אתה לא מתכנן הרבה נסיעות אז גם טיפולים לא יהיו משמעותית יקרים.

A3 היא משפחתית ולנסיעות קבועות בתל אביב dsg הוא לא הגיר המומלץ ביותר

לפני 18 שעות, רועי5 כתב:

מי שקונה פוקוס מתוך חשבון של מחיר אטרקטיבי בשוק עוד שלוש שנים, עושה טעות. האוטו הזה חדש דנדש, עוד לא הספיק להסתובב וגם אלו שמסתובבים באירופה כבר שנתיים עדיין טריים מדי בכדי לגבש דעה כל שהיא על טיבם, איכותם ושרידותם לאורך זמן. ולא שאני חושב שמדובר ברכישה מוטעית, די להיפך, אוטו כזה במחיר כזה עם מנוע חזק, איבזור עשיר, מרחב פנים מספק פלוס והתנהגות כביש מרנינה, הוא בהחלט קניה על הכיפק, אבל לא בגלל שישתרך תור ליד הדלת של המוכר בעוד שלוש שנים כשירצה למכור. גם מעבר להנעה חשמלית טהורה עתירת יתרונות בחלק הולך וגדל של מכוניות בסגמנט הזה, קצת ממעיטה מההתלהבות מהנעת בנזין שנראית כבר קצת מיושנת.

עדיין לא ברור איך ומתי יהיה מעבר המוני לרכבים חשמליים. לפעמים קצב השינויים לא תואם את התחזיות ובמקרה של רכבים חשמליים אני לא בטוח שהמעבר יהיה כה גורף בעתיד הקרוב

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

^

אני בטוח שאתה לא יודע מה שהיצרן כן,

מרווח הטיפולים הוא שנתיים או 30000 ק"מ.

כך היתה הקליאו 2009 שהיתה לי לא מזמן, היה לי ספר טיפולים מהיום הראשון של הרכב, ועשה טיפולים כל 30K עגול, הרכב לפני כחצי שני נמכר עם 290K, לא במצב משהו האמת, אך זה בגלל הזנחה של הבעלים הקודם בסוף התקופה, אך וואללה הגיע.

פורסם

מרווח הטיפולים בפיג'ו 206 / 1.4 אוט' שברשותי הוא שנתיים או 30000 ק"מ.
הרכב עומד בכבוד כבר 15 שנים ללא תקלות (מד מרחק 90,000 בלבד).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...