Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משומש למשפחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אשמח לעצה

משפחה של 4 נפשות כרגע, 5 בעוד שנתיים-שלוש

מחפשים אוטו מרווח יחסית (לרוחב בעיקר, חוץ ממני כולם 1.60 ומטה), בטיחותי ועם תא מטען בגודל טוב (נניח 400 ליטר ומעלה), סף ההטענה פחות חשוב.

הקאץ' הוא שאנחנו גרים בתל אביב, אז לא רוצים רכב ארוך מדי.

רוב הנסיעות אמורות להיות עירוניות/פקקים, אז אחרי שקראתי די הרבה על ה dsg, מעדיפים ללא הגיר הזה (שזה די מבאס, כי זה פוסל לנו המוןןןן מכוניות שיכלו להתאים)

התקציב הוא 100000 ש"ח פלוס-מינוס, לרכב בן שנתיים-שלוש

מתכננים להחזיק בו שלוש-ארבע שנים, אז גם עניין האמינות והסחירות קצת חשוב

אז פסלנו את הגולף, i30 וג'יפונים של סיאט וסקודה בגלל הגיר (וחבל כי יכלו להתאים לנו מאוד)

פיג'ו 308 היה נראה נחמד, אבל נפסל בגלל המרווח מאחור והסחירות

סוזוקי קרוסאובר בגלל חוסר במערכות בטיחות (וגם קצת אנמיות...)

אז ראינו קיה ספורטאז', שקצת ארוך מדי בשבילנו, וניסאן קשקאי, שקצת פחות גדול אבל הרבה פחות מרווח

וחוץ מזה ראינו ביד 2 פיג'ו 3008 וג'יפונים אחרים, שהמוכרים מבקשים עליהם עשרות אחוזים מעל המחירון (סקודה קארוק שמבקשים עליה 126000 כשהמחירון הוא 96, סיאט אטקה שמבקשים עליה 105 כשהמחירון 77 וכו')

אשמח לרעיונות, או לטיפים איך לקנות ג'יפון במחיר מחירון ולא ב 30 אלף שקל יותר :)

פורסם

את הרכב הקודם שלי קניתי אחרי ששלחתי הודעה למוכר ורשמתי לו שיש לו טעות במודעה כי הוא פרסם את הרכב ב 40,000 ש"ח מעל למחירון. מפה לשם הוא הבין שהוא טעה ואני קניתי רכב סופר שמור במחיר הוגן. 

אל תתיאש, בשביל למצוא רכב טוב צריך להשקיע, ומהשיחות האלו גם תוכל להבין לאן הרוח נושבת.

הדגמים האלו די נפוצים ולא צריכה להיות בעיה להשיג במחיר סביר, תמיד יש גם את המגרשים של היבואנים שמהניסיון שלי תמיד הרכבים שלהם היו טובים (תמיד צריך לבדוק)

ספציפית לדגמים שרשמת, ספורטאג ו 3008 לא רכבים קצרים בלשון המעטה. אם אתה לא צריך תא מטען של 500+ ליטר אתה לא חייב כזה. 

פורסם (נערך)

קארוק ואטקה גם עם DSG, לא אמרתה שאתה לא רוצה את הגיר הזה?

הג'יפונים האלה הם בסה"כ משפחתית מוגבהת, לפעמים זה יותר פרקטי ולפעמים לא.

לגבי תא מטען 400 ליטרים, מציע לך לבדוק את התא מטען בעצמך ולא להסתמך רק על הנתון הזה, לצורך העניין נקח את  הקורולה הצ'בק, היצרן הצהיר שמדובר ב360 ליטרים, בפועל זה נראה ומרגיש פחות מה311 ליטרים שהיו לי בפיג'ו 208 או ב300 של הקליאו, לך תבדוק, ותבין מיד על מה אני מדבר .

שאלה לגבי בטיחותי, מספיק לך 5 כוכבים בטיחות? או מחפש בטיחות אקטיבית?

עריכה:

שכחתי להסביר לגבי הפרקטיות בין ג'יפון מאלה שאתה מחפש לבין מכונית משפחתית רגילה או סטיישן,

אתה מחפש רכב לא ארוך, רק תדע שהג'יפונים האלה ארוכים בדיוק כמו מכונית סטיישן, ששם יהיה לך מרווח זהה עם תא מטען הרבה יותר גדול, אז אם תגיד מה האורך המקסימלי של הרכב שאתה מחפש יהיה קל יותר לכוון אותך.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם (נערך)

@wildlands2019 הערה קטנה - החל ממבחני  2016 ציוני EuroNCAP לבטיחות פסיבית ומבחני ריסוק נותנים רק 3 כוכבים. שני הכוכבים הנותרים ניתנים על מערכות אקטיביות/אוטונומיות. ובכל מקרה, אין להסתפק בספירת הכוכבים אלא יש לקרוא את פירוט תוצאות המבחן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי העדפה לשום דגם/יצרן, אז בשביל "לסנן" אני מסתכל על נפח תא המטען (+מבחני רכב), ה 400 ליטר זה סתם מספר בסופו של דבר.

הפסילה של הגיר היא מקריאה פה בפורומים בעיקר, אז כן, פסלנו את כל קונצרן פולקסווגן בערך :|

לגבי אבזור בטיחות - הייתי שמח לכמה שיותר מערכות אקטיביות, כמובן שגם ציון מקסימלי במבחן בטיחות, מערכות כמה שיותר יותר טוב

גם האורך הוא סתם מספר בסופו של דבר. שמנו את האצבע על 4.4 מטר בלי סיבה מסוימת. הפיג'ו 308 והגולף קצרות יותר ואולי יכלו להתאים, אבל נפסלו כל אחת מהסיבות שלה. הקשקאי הוא בדיוק 4.4 מטר ואם הוא היה מציע מרחב פנימי חריג ותא מטען גדול אז היינו הולכים עליו אולי, אבל לא התרשמתי יותר מדי לא מזה ולא מזה.

אין לנו העדפה לג'יפון, המחשבה היא פשוט שהרכבים האלה בנויים יותר לגובה ולכן יש יותר מרחב פנימי על אותו האורך. מעולם לא היה לנו ג'יפון ואין לנו שום העדפה לרכב כזה. כל הצעה תתקבל בברכה :)

תודה לכולם

פורסם

אם אתם לא שוללים גיר רובוטי כפול מצמד של הקוריאנים, אז יש את הנירו 2017, השאלה רק אם אין לך גם בעיה שזה היבריידי.

הג'יפון הבטיחותי והמרווח שנכנס בתקציב הוא קיה ספורטאג' הצורה החדשה, אך נראה לי שהוא יהיה לא קטן במיוחד

מעבר לזה, קשה מאוד למצוא רכבים בתקציב הזה שהם גם אוטומטיים פלנטרים או עם גיר רציף, וכוללים אבזור בטיחות אקטיבי, גם מרווחים, וגם לא ארוכים, אולי אני לא הצלחתי לעלות על דגם, אשאיר את זה לאחרים.

יש גם את הסיוויק שתפורה לבקשות שלך, אך לא יודע מה נסגר עם בעיית דילול השמן במנוע, פעם רציתי לרכוש אחת וזה מה שעצר אותי.

פורסם

תודה

אולי בטעות יצרתי רושם שאנחנו בכיוון של ג'יפון, לא התכוונתי לזה בכלל, להיפך, כל רכב בא בחשבון.

הסיבה שפסלנו את עניין הגיר היה משיטוט פה בפורומים, לא ידעתי שיש הבדל בין dsg קוריאני לאירופאי. 

הונדה סיוויק מסתבר זה אוטו די גדול, גם בגרסת ההאצ'בק, ארוכה מאוד

אנחנו פתוחים להכול, לא משנה ג'יפון או לא ולא משנה אם אירופאי או אסייאתי בכלל

פורסם

C4 פיקאסו קצרה כנראה תהיה האופציה הכי פרקטית ו"חכמה".
3 מושבים נפרדים לגמרי מאחור + ישיבה זקופה + דלתות גדולות ורחבות + יציאות מיזוג נפרדות מאחור מעבר לכך מדובר ברכב טוב ונוח.

יש גרסת בנזין חזקה במיוחד (165 כ"ס) או גרסת דיזל חסכונית במיוחד מה שתבחר יהיה טוב אם אתם נוסעים בעיקר בתוך העיר הייתי ממליץ על הבנזין.

הסחירות בסדר גמור במיוחד לדגמים פרטיים עם קילומטראז נמוך.

פורסם

ממליץ גם על הפיקאסו הקצרה, היא ארוכה בכמה סנטימטרים  מ-4.4 (אבל קצרה מ-4.5), וכנראה תהיה הכי מרווחת שתוכל למצוא בגודל הזה. אל תיתן למראה החיצוני להטעות אותך (מבחינת האורך) - היא נראית הרבה יותר ארוכה ממה שהיא באמת.

הבעיה העיקרית היא שהיבואן הביא את הדגם הקצר רק ברמת האבזור הנמוכה (קומפורט פק), מה שאומר שהיא נטולת מערכות בטיחות אקטיבית. לקראת סוף 2018 אאל"ט השם שלה השתנה לספייס טורר, ואז הגרסה הקצרה התחילה להגיע ברמת גימור אקסקלוסיב (עם מערכות אקטיביות) עם מנוע בנזין 1.2 שממש תפורה למה שאתה מבקש, אבל לך תמצא אחת למכירה...

לגבי הדיזל, שים לב שיש בעיה עם משאבת האוריאה שדורשת החלפת מיכל שלם (מאוד לא זול), יש פה כמה רכבים שטופלו במוסכים מורשים שבהם ההחלפה בוצעה ע"ח היבואן (לפחות חלקית), אבל גם רכב אחד שטופל במוסך פרטי ובו ההחלפה בוצעה ע"ח הבעלים. באופן כללי, לנסיעות עירוניות דיזל פחות יתאים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 4 שעות, באק כתב:

וחוץ מזה ראינו ביד 2 פיג'ו 3008 וג'יפונים אחרים, שהמוכרים מבקשים עליהם עשרות אחוזים מעל המחירון (סקודה קארוק שמבקשים עליה 126000 כשהמחירון הוא 96, סיאט אטקה שמבקשים עליה 105 כשהמחירון 77 וכו')

אשמח לרעיונות, או לטיפים איך לקנות ג'יפון במחיר מחירון ולא ב 30 אלף שקל יותר :)

אתה בטוח שאתה משווה תפוחים לתפוחים, לאיזה מחירון ורמת גימור אתה מתייחס?

יתרונו של ה 3008 2017 ומעלה הוא רצפה שטוחה ונוחה מאד עבור 3 נוסעים מאחור. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא משווה כלום, הסתכלתי על כל מיני רכבים, מכל הקטגוריות. העניין הזה שאנשים מבקשים הרבה הרבה יותר מהמחירון נכון בעיקר לג'יפונים הקומפקטיים, ובעיקר באירופאיים (וכן אני מסתכל על המחיר המתאים לרמת גימור הרלוונטית)

בכל אופן, ה 3008, הספורטאז וכו' פשוט גדולים מדי בשבילנו. כנראה שנאלץ להתפשר ולהמר על תיבת ה DSG או לרדת בדרישות וללכת על סוזוקי (שפחות מושך אותנו) או רכב דומה

פורסם

תודה, אין מושלם וצריך להתפשר על משהו, נותרנו עם התלבטות בין הקרוסאובר לקשקאי, הקשקאי ארוך וגדול יותר אבל לא נראה שההבדל בגודל משתקף פנימה כל כך, אז כנראה שנתפשר על המערכות בטיחות (ועל המראה) ונלך על הסוזוקי באמת

• אהבתי 1
פורסם

ממליץ לא להתפשר על בטיחות וכן לחפש ספורטאז' 2017/8.

אורך 4.48 עם מרחב פנימי מצויין, תא מטען גדול, בטיחותי מאוד ואמין. 

קרוסאובר טורבו הוא רכב מאוד פרקטי ואמין. אבל פשוט וחסר מערכות בטיחות. 

קשקאי במחיר הזה יהיה עם מנוע 1200 חלש עם מוניטין אמינות בעייתי. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לגבי הקשקאי - הכיוון היה דווקא המנוע 1.6 דיזל, הוא גם בעייתי?

הקיה באמת מושלמת בשבילנו חוץ מעניין הגודל, בחיפוש חניה באזור שלנו כל ס"מ חשוב

וכן, מסכים לגבי הקרוסאובר, אנחנו מכירים אותו מקרוב מאבא של אשתי, אוטו פשוט, אבל עניין מערכות הבטיחות מבאס. מצד שני, הוא אמין ויחסית מרווח...

• תוכן חדש...