Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו לקראת קניית רכב חדש, שיהיה ראשי במשפחה, ומתלבטים כמעט סופית בין סקודה קאמיק (1.5 ליטר, גימור בסיסי "אמבישן", אחריות שלוש שנים, 132 אלף על הכביש אחרי 3.5 אלף הנחה) לבין יונדאי קונה היברידית (1.6 ליטר, גימור בסיסי "פרימיום" עם מעט תוספות, אחריות 5-7 שנים, 136 אלף על הכביש אחרי 9 אלף הנחה). שני הרכבים מתאימים לצרכים שלנו.

אנחנו נוטים לכיוון הסקודה בזכות אבזור ובטיחות גבוהים יותר (פתחי מיזוג וטעינה אחוריים, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט אדפטיבית, התראה בשטח מת...), ובנוסף היא מעט מרווחת יותר בעיקר במושב האחורי ובתא המטען. הדבר העיקרי שמפחיד זה עניין ה-DSG שעולה כאן כל הזמן. מבחינת אמינות הכוונה, כי כבר נהגנו ברכב ואהבנו אותו. אנחנו ניקח אחריות ל-3 שנים אבל מתכננים להחזיק ברכב לטווח ארוך.

אני לא מצליח להבין על מה מבוסס החשש מהתיבה הזו והאם זה עדיין רלוונטי לרכבים מהשנים האחרונות, ובפרט חדשים. כשהתייעצתי עם המוסך פולקסווגן שלי הם אמרו שהיו שנתונים בעייתיים מאוד (2011-2013) אבל מאז הם רואים שיפור מבחינת תקלות בתיבה. יש לנו בבית גם פולו 2015 וטפו טפו אחרי כמעט 100 אלף ק"מ היא מקבלת מחמאות במוסך. בקיצור ... עד כמה צריך להיזהר מ-DSG7 עם רכבים חדשים ועד כמה זה שיקול משמעותי בקנייה?

פורסם

אין ספק שיש ל-DSG7 שם לא טוב, אבל כמו שאתה רואה בפולו שלך לא מדובר בתיבה עם חוסר אמינות מוחלט.
גם אני קראתי טענות על כך שחל שיפור באמינות התיבה בשנים האחרונות, ולראיה לפני כחודש המלצתי לסבי וסבתי לרכוש קאמיק חדשה (עם מנוע 1.0TSI).
אם אני לא טועה גם ביונדאי יש תיבה דומה, וגם שם היו מקרים של בעיות אמינות, אם אני זוכר נכון הוולוסטר סבלה מכשלים בתיבה.

לדעתי אם הקאמיק מצאה חן בעיניך לך עליה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 8 דקות, shakedi כתב:

אין ספק שיש ל-DSG7 שם לא טוב, אבל כמו שאתה רואה בפולו שלך לא מדובר בתיבה עם חוסר אמינות מוחלט.
גם אני קראתי טענות על כך שחל שיפור באמינות התיבה בשנים האחרונות, ולראיה לפני כחודש המלצתי לסבי וסבתי לרכוש קאמיק חדשה (עם מנוע 1.0TSI).
אם אני לא טועה גם ביונדאי יש תיבה דומה, וגם שם היו מקרים של בעיות אמינות, אם אני זוכר נכון הוולוסטר סבלה מכשלים בתיבה.

לדעתי אם הקאמיק מצאה חן בעיניך לך עליה.

יש לי איוניק 3 שנים עם אותה תיבה כמו בקונה ההיברדית 

0 בעיות לא רעידות פשוט שום דבר

ונסיעה מרובה בפקקים.

עשיתי נסיעת מבחן על הקאמיק 1.0 והרעידות הפריעו לי מאוד

ב 1.5 לא תהיה בעיה של רעידות.

אבל הגיר רגיש לנסיעה בפקקים

לאחי בלאון אחרי שנה החליפו מצמדים.

פורסם

באיוניק ובקונה ההיברדית התיבה כפולת מצמדים סובלת מפחות עומס בתחילת נסיעה ומתבצעת עם המנוע החשמלי. אני מכיר משהוא עם איוניק עם כ 200000 קמ ללא שום תקלה ועם גיר שמתנהג חלק ורהוט כהגדרת הנהג. היתה לי גולף 2015 שהוחלף בה פעמיים סט המצמדים וכבר היה צורך להחלפה שלישית אחרי 3 שנים. היה לי גם קארוק 2018 1.5 שב 30000 התחיל רעש חריקה בהחלפת ההילוכים הנמוכים שדרש החלפת מצמדים בטיפול 45000. אני בטוח שגיר ה dsg של VW השתפר לאורך התקופה, אולם עדיין אינו חף מבעיות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

האמת שלא שמתי לב שכתבת שהקונה היברידית.
ולא הגיוני מה שכתבו מעלי בנושא הבלאי הנמוך למצמדים.
מצד שני אם אתה טוען שלא היו לך בעיות עם הפולו אחרי 100k ק״מ כנראה סגנון הנהיגה / תוואי הנסיעה שלך רגוע ואולי לא משלב נסיעה עירונית אינטנסיבית.
אם זה המצב לא הייתי חושש מהקאמיק אם זה הרכב שאתה מעדיף.

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 2 שעות, shakedi כתב:

מצד שני אם אתה טוען שלא היו לך בעיות עם הפולו אחרי 100k ק״מ כנראה סגנון הנהיגה / תוואי הנסיעה שלך רגוע ואולי לא משלב נסיעה עירונית אינטנסיבית.
אם זה המצב לא הייתי חושש מהקאמיק אם זה הרכב שאתה מעדיף.

כן אה, אולי לפעמים יש יתרון בלגור מחוץ לגוש דן ולא לסבול מפקקים כל יום...

לגבי הפיג'ו, ראינו אותה ולא התחברנו לעיצוב הפנימי שהוא בסגנון הפוך לחלוטין לסקודה והיונדאי מן הסתם.

פורסם

הסקודה סובלת מהגיר המושמץ והחלפת מוח או קלאצים מגיעה ב50 אלף הראשונים, כמובן שהכל יוחלף במוסך ויש אחריות, אם הרכב באחריות והוא חדש.

מעבר לזה, לא הייתי טורח כלל לנסות... לא מזמן שאלתי ואחרי בירורים, הסקודה עדיין עם הגיר שעושה בעיות, רציתי אולי לאימא שלי ובדקתי גם את הסיאט

אטקה , את הקאמיק וגם טיגואן. אני העדפתי שלא לטרוח וכנראה אנחנו ננהג בפיזו 3008 ונחליט אם ללכת עליו או על קיה ספורטאז הדגם היקר הגודש.

פורסם (נערך)

אם אתה מתכוון לנהוג בקאמיק באותו סגנון כמו הפולו אזי הסיכוי להיפגע נמוך מאד.

עריכה אחרונה על ידי אלי55
פורסם
בתאריך 19.6.2020 בשעה 14:52, bigmik כתב:

הסקודה סובלת מהגיר המושמץ והחלפת מוח או קלאצים מגיעה ב50 אלף הראשונים, כמובן שהכל יוחלף במוסך ויש אחריות, אם הרכב באחריות והוא חדש.

מעבר לזה, לא הייתי טורח כלל לנסות... לא מזמן שאלתי ואחרי בירורים, הסקודה עדיין עם הגיר שעושה בעיות, רציתי אולי לאימא שלי ובדקתי גם את הסיאט

אטקה , את הקאמיק וגם טיגואן. אני העדפתי שלא לטרוח וכנראה אנחנו ננהג בפיזו 3008 ונחליט אם ללכת עליו או על קיה ספורטאז הדגם היקר הגודש.

בתאריך 19.6.2020 בשעה 19:28, bigmik כתב:

גם הקיה אקסייד או אך שקוראים לה בעברית, לא פחות מהפורד , רק אומר, אותי חיצונית הרשימה.

אני מבין שאתה לא כותב מניסיון עם DSG. אין ברכב שעון שמתקתק ומצלצל ב-50 אלף קילומטרים לרוץ למוסך להחלפת מצמדים ופותח השרשור כבר יודע זאת בעצמו משום שיש לו פולו שעברה בדיוק כפול מהקילומטראז' ועדיין עם הקלאצ'ים המקוריים.

מעבר לזה, אתה מציע חלופות מבית קיה שגם בהן מותקן גיר רובוטי כפול מצמדים שהתגלו בו תקלות כמו התחממות בתנאים מסויימים ובלאי במצמדים.

צריך לזכור שמצמדים הם רכיב מתכלה, בדיוק כמו רפידות בלמים ומצמד ברכב ידני ולכן בתלות בתוואי הנסיעה וסגנון הנהיגה הם יצריכו החלפה בשלב מסויים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.6.2020 בשעה 01:51, Mike808 כתב:

אני מבין שאתה לא כותב מניסיון עם DSG. אין ברכב שעון שמתקתק ומצלצל ב-50 אלף קילומטרים לרוץ למוסך להחלפת מצמדים ופותח השרשור כבר יודע זאת בעצמו משום שיש לו פולו שעברה בדיוק כפול מהקילומטראז' ועדיין עם הקלאצ'ים המקוריים.

מעבר לזה, אתה מציע חלופות מבית קיה שגם בהן מותקן גיר רובוטי כפול מצמדים שהתגלו בו תקלות כמו התחממות בתנאים מסויימים ובלאי במצמדים.

צריך לזכור שמצמדים הם רכיב מתכלה, בדיוק כמו רפידות בלמים ומצמד ברכב ידני ולכן בתלות בתוואי הנסיעה וסגנון הנהיגה הם יצריכו החלפה בשלב מסויים.

הקוריאניות מזמן כבר לא מדווחות על בעיה (וגם לא על תקלה סדרתית) ואלו שנכנסו

לטיפול עברו שינוי תכנה קל (כך הבנתי ממי שיודע יותר ממני) והבעיה לא חזרה על עצמה.

חוץ מזה בכללי, זה פורום פתוח וזכותך לרשום את דעתך.

יש גירים ומצמדים יותר עמידים ויש פחות, למשל אלפא פיאט ושות, מחזיקים יותר מעמד

הגירים ויש לאנשים נסיון מצוין איתם וכן ממליצים... על פולקסוואגן אני אישית לא אמליץ

אלה אם קונים רכב חדש ויש אחריות לשלוש שנים שהרכב אצלך.

זה כמו ששואלים על ניסאן ג'וק, אז לא אמליץ עליה (קרובת משפחה שבקושי נוסעת),

הרכב נמצא בימים אלו במוסך על החלפת הגיר הבעייתי שלו (ג'וק 2012 עם 72 אלף קמ).

6500 שח הצעת מחיר. ממש בימים אלה, זו תקלה סדרתית, יכול להיות שהיא היתה יכולה

לנסוע עוד 50000 אלף ולא היה קורה, אבל קרה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...