ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 676 צפיות
אהלן, ברשותנו מאזדה 2 שנתון 2012 שמשמש את אשתי לנסיעה לעבודה וחזרה (מחוץ לעיר, כ-30 ק״מ לכיוון). מעוניינים להחליף אותה ברכב משפחתי. גרים בבית פרטי כך שרכב פלאג-אין לגמרי בא בחשבון. כ-20K בשנה. בחירת הרכב האופציות כרגע הן- אוקטביה 2020 להמתין לאוקטביה היברידית פלאג-אין 2021 שתגיע לארץ ככל הנראה ברבעון האחרון קיה נירו EX פלאג אין ערכתי היום נסיעת מבחן על הנירו והיה מאוד נוח, והבנתי שהיא מאוד חסכונית- גם בדלק וגם בטיפולים שוטפים לעומת האוקטביה. הייתי די סגור על האוקטביה עד שיצא מבצע של חבר על הקיה וזה קצת שינה את התוכניות, אפשר לרכוש אותה בהנחה (148K כולל אגרת רישוי). לא אשקר אם אגיד שהאוקטביה החדשה (2…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מכרנו פיקנטו 2015 ובכסף רצינו לקנות רכב רציני יותר גם אם זה אומר לרדת כמה שנתונים.. אאודי או וולוו במחיר הזה הן לגיטימיות או שחרושות מידי וחבל על הכסף?
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים, אבקש להיות עם ראש פתוח בעת כתיבת הייעוץ זה יעזור לי מאוד, בכל אופן הייתי היום באחת מהרשתות הגדולות של השכרה / ומכירת רכבי לסינג. הגעתי עם תקציב של 50,000 ש"ח. הוצעה בפניי סוזוקי בלאנו 2017, דגם סטנדרטי, 73,000 ק"מ, לפי בדיקת קומפיטסט (?) תיקוני מרכב משמעות נמוכה של טמבון אחורי כולל מילויים, שאר הבדיקה תקינה. כמובן התחייבות בבדיקה אם אחליט לקחת את הרכב לבדוק בעצמי עבור מנוע, גיר שלדה וטיפול בכל התקלות שיצוצו אם יצוצו. לאחר התמקחות לא קצרה בה מ-53,000 ש"ח ירדו איתי ל-51,500 ש"ח + אחריות לשנתיים אחריות + טסט מרגע הקנייה. הקצ'? מדובר ברכב שהחברה הייתה משכירה. השאלה שלי עד כמה זו עסקה גרועה, לא יודע עד כמה לקחת את זה ברצינות אבל נאמר לי שמדובר בסוג השכר…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בפועל הפרש של 16000ש"ח בין פרמיום לגרסת בסיס, אולי יותר ברכישה של 0 ק"מ. ההתלבטות האם ההפרש שווה תוספת מערכות בטיחות של בקרת שיוט אדפטיבית והתראת שטח מת (בכל הדגמים יש בלימת חרום אוטו', סיוע לשמירת נתיב עם תקוני הגוי ומערכת התראה להתנגשות קדמית). בנוסף, בפרימיום לוח מחוונים עם תצוגה דיגיטלית שאישית דווקא פחות מעדיף, משקולי אמינות ועמידות.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 635 צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל הכוונה ועזרה בבחירת רכב. עד היום נהגתי בפוקוס טרנד 1.6 2006. התקציב לרכישה די דל... כ-25,000 שח. הפוקוס שלי עד היום הייתה כמעט מושלמת וענתה על כל הצרכים כרכב משפחתי, 3 ילדים וכלב. אמנם שתתה דלק אבל ענתה על כל הצרכים האחרים. אז היום אני מחפשת רכב משפחתי, שיסחוב גם בטיולים לצפון ולדרום (לרוב על כבישים רגילים). בגלל אילוצי התקציב ובגלל חיבתי לפורד שקלתי לעבור לפוקוס 2014 אך עניין הגיר הרובוטי קצת מרתיע אותי. אשמח לקבל הצעות והמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 596 צפיות
שלום לכולם, חברה טובה מחפשת רכב שישמש אותה בשנים הקרובות לצרכיה כסטודנטית לרפואה בחיפה. היא מחפשת רכב אוטומטי, בטיחותי, אמין ורצוי שעלויות האחזקה והטיפולים שלו יהיו זולים. התקציב הוא 20,000 שח עם אפשרות לחריגות במקרה ובאמת קיים משהו מעניין. באותה נשימה, אני מצטרף אליה היום לבחון סוזוקי ספלאש 2009 - יש דגשים ששווה להסתכל עליהם? בעיות מיוחדות בדגם? זה רכב ששווה את הזמן? המוכרת דורשת 16 אשח , הרכב נסע 160000 קילומטרים והוא מוחזק ביד ראשונה עדיין. תודה לכולם והמשך שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 570 צפיות
היי מישהו יכול להאיר את עיני ולהגיד לי מה היתרונות של כל דגם על משנהו? מי יותר אמין. אני נוסע 25000 ק"מ בשנה ומתכוון להחזיק ברכב 3 שנים האם כדאי לחכות כבר לדגמים של שנה הבאה 2021? שכחתי לשאול גם לגבי יונדאי איוניק כהשוואה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
ניסאן נוט 2014
מאת תים- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 823 צפיות
בבקשה חוות דעתכם על ניסן נוט 2014. קראתי שהדגם הקודם היה מאוד אמין, אבל לא מצאתי יותר מדי על השנים הנ"ל. תודה
הודעה אחרונה מאת תים, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 566 צפיות
שלום הלכתי לראות היום הונדה ג'אז 2012 היברידית. עשתה 140k קילומטר, הבחור קנה אותה מליסינג אבל אצלו כבר כמה שנים ככה שהנתון הזה לדעתי פחות רלוונתי מלבד המחירון. בסהכ האוטו נראה מבחוץ ונוסע בסדר גמור, קוסמטית מבפנים לא להיט אבל לא מאוד נורא. המחיר טוב בשביל הדגם והשנה. שורה תחתונה 2 דברים שאני חושש לגביהם: 1. קראתי שהג'אז אוטו מאוד אמין, אותי קצת מדאיג שהרכב היברידי וכבר לא צעיר, וכבר נסע לא מעט ק"מ. מבחינת המערכת ההיברידית- האם צריך לצפות לבעיות מיוחדות או שאמורה לשרת עוד כמה שנים טובות ללא בעיות מיוחדות? 2. הבחור לא יכול להציג היסטוריית טיפולים כי לטענתו טיפל במוסך של חבר של המשפחה ללא תיעוד מסודר. מה דעתכם? הבעלים נראה בחור אמין וסהכ הרגיש לי שהיה כן …
הודעה אחרונה מאת תים, -
- 16 עוקבים
- 23 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
(חדש פה, ומתנצל אם אני מפספס משהו בסיסי) שאלה היפוטית - ישנו דיון ארוך האם יותר חשוב קילומטרז׳ או ידיים של הרכב, או אולי בכלל הטיפולים ברכב. ברור שהתשובה היא: ״זה תלוי״. אבל אני מנסה רגע להבין האם יש סיבה אמיתית שיצרני הרכב לא פותרים את הבעיה הזאת, זה נראה לי ממש פשוט, כמובן שהכוונה רק לרכבים מודרניים עם מחשב רכב. הבעיה: ״איך להגדיר את מצב הרכב, ציון בין 0 ל 100 כולל, וציון בין 0 ל 100 על כל אחד מהמכלולים העיקריים״. הצעה לפתרון: 1. מחשב הרכב יודע הכל על הנסיעה, תאוצות, ברקסים, מהירות ממוצעת, סיבובים ועומס על ציריות, צריכת דלק וכו. חישוב כל הפרמטרים והוצאה של ״גיל ביולוגי״ אמיתי של הרכב זה סיפור מסובך? 2. מכלולי…
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
מסתכל על רכב יד שניה שהיד הראשונה שלו הייתה תצוגה של היבואן (לא הדגמה). האם כדאי? מה חשוב לבדוק חוץ מההפחתה במחירון? Sent from my GM1917 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת nadavar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 644 צפיות
שלום לכולם אודה על דיווח אם מישהו היה בסוכנות מאזדה וקיבל מחיר אטרקטיבי למאזדה 3 סדאן קומפורט 2020. מחיר מחירון כ- 138000 ש"ח. תודה.
הודעה אחרונה מאת Basko, -
- 0 תגובות
- 430 צפיות
היי מכרתי קיה פיקנטו 2014מחפשת רכב יותר גדול בתקציב של עד 35,000 עדיפות לגיפון אמין אבל גם משפחתית טובה זו אופציה..
הודעה אחרונה מאת hadart12, -
היי מכרתי קיה פיקנטו 2014מחפשת רכב יותר גדול בתקציב של עד 35,000 עדיפות לגיפון אמין אבל גם משפחתית טובה זו אופציה..
הודעה אחרונה מאת hadart12, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 558 צפיות
שוקל לרכוש אחת כזו כרכב שני. משנת 2016. הדגם לאחר מתיחת הפנים עם המנוע והגיר המעודכנים. מדובר במנוע 1200 110 כ"ס עם גיר פלנטרי 6 הילוכים. איך הרכב מבחינת אמינות והתיישנות. אשמח לשמוע חו"ד מאנשים שהיה ברשותם הדגם הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת samg, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 501 צפיות
אז אני מנסה להבין מה ההבדלים המהותיים בין מאזדה 3 ולאנסר של אותו שנתון (2011) ומה יותר כדאי לקנות:) אשמח לחוות דעת של אנשים שנהגו בהם, למשל הבנתי שהמאזדה הרבה יותר זריזה מלאנסר - מצד שני הרבה יותר צפופה מאחורה... וקשה לי להחליט מה חשוב יותר 😂
הודעה אחרונה מאת אביתר 29, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 620 צפיות
מצאתי רכב שאני מעוניין בוא ביד 2. העיניין הוא שהקילומטר ממש נמוך 21 אלף, שנתון 2007 ושני ידיים היו על הרכב. הרכב הוא של סוכן שפירסם את עצמו כפרטי. איזה אפשרויות יש לי לבדוק את הרכב?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 796 צפיות
אהלן לכולם, אני שוקל לקנות (כרכב שני) סופר מיני בסכום של עד 40,000 ש"ח. חשבתי על משהו כמו סיאט איביזה, ניסאן ג'וק, יונדאי I30, בשנתונים של 2014-2015. שקלתי גם סיטרואן קקטוס עד שגילית שהוא מגיע רק בידני... האוטו צפוי לנסוע בין 10-50 ק"מ ביום. אשמח לשמצוע את דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 470 צפיות
היי, אשמח ליעוץ:) אני רוצה לקנות ג׳יפון/רכב שטח בתקציב של עד בערך 35,000שח לא מחפש רכב לטיולי ג׳יפים. אני גר בעיר ומטייל הרבה בטבע (רגלית), כך שהמטרה היא רכב שיהיה נוח (ולא בזבזני מדי) לנסיעה בכביש + עבירות יפה כדי להגיע למקומות יפים. עוד דבר חשוב: תא מטען גדול להרבה ציוד. רכבים שאני שוקל כרגע: סובארו פורסטר (2005-2008) - מאוד אוהב את הדגם הזה גראנד ויטרה (2006-2010) - מבין שיש לו עבירות גבוה יותר אבל פחות נוח בכביש? והמציג על הדלת האחורית גם נשמע שמפריע יונדאי טוסון - בזבזנית מאוד? דאצ׳ה דאסטר- ? אשמח לדעות על האופציות הנ״ל או טובות יותר:)
הודעה אחרונה מאת victordekk, -
- 7 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לכבוד הילד השלישי ואילוצי החיים, אני מתכנן לקנות רכב גדול יחסית. התקציב- עד 130000 שח. מיועד לנסוע כ35000 קילומטר בשנה,90% על כביש שש. בסופי שבוע לנייד את המשפחה בנוחות לטיולים שכוללים שבילי עפר. הרעיון המקורי היה לחפש רכב דיזל (בגלל צריכת הדלק) בן כשנה שחטף קצת ירידת ערך ועם מרווח גחון סביר שיאפשר ירידה מאספלט ללא חשש מיוחד( פג'ו 3008, c5 aircross,. ברלינגו או קומבי). אלא שמכר מוכר וולוו xc60 t5 2016 במצב מושלם עם קילומטראז' נמוך. ברור לי שמדובר כאן בחיה אחרת.מבחינת צריכת דלק. להבנתי בשיוט בכביש שש לחלץ 1/13 יהיה אופטימי. מנגד, הבנתי שמדובר ברכב אמין מאוד ובטוח מאוד. אשמח לשמוע ממי שמבין יותר ממני: האם צריכת הדלק שלו…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן מתלבט ברכישת רכב חדש בין שלושת הדגמים - סקאלה, ארונה או פוקוס. מבחינת שימוש, מדובר ברכב שני בבית, נערכים לתאומים אז מעדיפים רכב עם תא מטען בגודל נוח. אני מניח שאם לא יהיו בעיות מיוחדות, רוצה להחזיק את הרכב 5-7 שנים אצלי. בגדול השימוש הוא נסיעה לעבודה כל יום מודיעין-ירושלים (לפעמים מודיעין ת״א) + קצת סידורים בתוך מודיעין. 1. האם כדאי ב-0 ק״מ? ראיתי במקרה של פוקוס שזה לא כדאי. מה גם שיש לי פיאסטה ועכשיו יש בפורד הטבת טרייד אין במחיר מחירון לבעלי פורד. ארונה ראיתי גרסת סטייל ב-0 ק״מ ב-100,000 ש״ח עגול. סקאלה טרם ראיתי ב-0 ק״מ, יצא לכם לראות? 2. מישהו נסע על שלושת הרכבים ויודע להשוות את חווית הנסיעה? יש לנו ראפיד בליסינג כי…
הודעה אחרונה מאת Koner, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 450 צפיות
אהלן חברים. אשמח להתייעץ איתכם. כיום יש לנו פורד פוקוס (נהדרת) שמתחילה להגיע לקיצה ואנחנו מתחילים לחפש רכב שיחליף אותה. כרגע אנחנו 2 מבוגרים ו2 ילדים וכלב אבל התכנון זה שבשנתיים הקרובות יצטרף עוד ילד(ה). בנוסף הבאגז מתחיל להיות קצת צפוף ובגלל שאני 1.90 מטר הבנות נאלצות לבעוט לי בגב. אז אנחנו מחפשים רכב שיפתור את הבעיות הללו. אנחנו נוסעים כמעט ורק בין עירוני ומתקרבים ל20 אלף קילומטר בשנה וזה צפוי לעלות. ההתלבטות זה בין לקנות סטיישן לרכב 7 מקומות שגם בנוסף אנחנו נצטרך לקחת הלוואה/ לקנות במימון. דרישות הרכב 1) בטיחות אקטיבית ובקרת שיוט - אנחנו נוסעים הרבה ביחד עם הילדים וכרגע אם יש טכנולוגיה שיכולה באמת להגן על…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 461 צפיות
1. טויוטה יאריס היברידי 1500 2. קיה סטוניק 1400 3. שברולט טראקס 1400 ההורים שלי מתלבטים בין שלושת הרכבים הנ"ל (הנחות דרך מועדון חבר) הרכב בעיקר ישמש לנסיעות עירוניות אך גם בין עירוניות סהכ באיזור ה15-20 אלף קמ בשנה מה היתרונות\חסרונות של הרכבים האלו? אשמח להכוונה
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 851 צפיות
שלום לכולם, ארצה להתייעץ איתכם לגבי רכישת רכב שברולט ספארק 2017 האם ישנן בעיות כלשהן לדגמים של השנים האלה? 2016-2018? בעיות מנוע , גיר ? מבחינת עלות המחיר שלו יותר זול בכמה אלפים מi10 ופיקנטו באותם שנים. האם מומלץ לרכוש את הספארק?
הודעה אחרונה מאת boazlaz, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 885 צפיות
היי לכולם מתלבטת בין מספר רכבים, ראיתי שרובם בסביבות אותו מחיר.. אשמח לדעת איזה רכב יותר אמין ויותר חסכוני בדלק.. - קיה ספורטאז (2016-2017) - סוזוקי קרוסאובר (2016-2018) - סוזוקי ויטרה (2016-2018) - אופל מוקה x - סקודה ראפיד ( למרות שהוא לא ג׳יפון. שנתון 2017-2018) - ניסאן קשקאי (2016-2017)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום ידידי, לאחר כ-3 שנים החלטנו שהגיע הזמן לחפש מחליפה לקורולה שלנו. סה"כ אני די מרוצה מהרכב מבחינת האמינות שהוא הפגין. עד היום הרכב כ41 אלף ק"מ , בתקופה זו היו 3 טיפולים על פי הוראות היצרן + הוחלף מנגנון הרמת חלונות חשמל משמאל. בטיפול האחרון (אתמול) החליפו 2 צמיגים קדמיים +4 רפידות+צלחות בלם +מה שנדרש על פי היצרן . טיפול שעלותה הראשונית הייתה כ800 ש"ח הסתכם בסופו של דבר ב2500 ש"ח. הנציג והמכונאי המליצו להחליף צמיגים ובלמים ומיד הסכמתי כי בטיחות משפחתי היא מעל הכל! בחצי השנה האחרונה הרכב החל לרעוד בטורים נמוכים , בטיפול האחרון בוצע ניקוי לבית המצערת, מקווה שזה פתר את הבעיה. אני מעדיף "לא להכניס ראש בריא למיטה חולה" ולכן במידת האפשר אשמח לוותר על גיר רו…
הודעה אחרונה מאת Uri-V, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 680 צפיות
שלום לכולם, תודה מראש לכל המשיבים . מחפשים המלצה לרכב 7 מקומות בתקציב של פחות או יותר 80000₪.חשוב לנו אמינות, צריכת דלק - רוב הנסיעות בתוך העיר, אחת לחודשיים בערך נוסעים מירושלים לצפון . מתלבטים בין טויוטה ורסו, מאזדה 5, פריוס + (יודעים שכנראה יותר יקר), מיצובישי אאוטלנדר ואם יש רעיונות נוספים נשמח לשמוע, חשבנו על שנתון 2015 תודה רבה :)
הודעה אחרונה מאת ofiros1, -
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי חברים. אני מתלבט בין שני הרכבים. בגדול הזמנתי את ה 2008 פרימיום עם גג נפתח. ( בזמן הקורונה ) היום הלכתי לראות את הרכב, אני חשבתי שהוא קצת יותר גדול. כיום יש לי יונדאי קונה. עושה רושם שההבדל הוא בעיקר בבגאז לטובת ה 2008. היונדאי גבולית לנו מבחינת גודל עם כסא בטיחות אחד. עכשיו מתלבט אם להחליף את ההזמנה ל 3008 דיזל אקטיב. בגלל שאנחנו משפחה צעירה . זוג + ילד. ובהמשך עוד ילד או שניים. מתלבט אם כדאי לקחת רכב יותר גדול. היתרון הגדול ב 3008 מבחינתי, מרווח יותר, מזגן מאחוריה, תא מטען גדול. יותר מקום לסבתאלה. החסרונות מבחינתי, שלא יהיה לי את כל האיבזור שיש ב 2008 כולל הגג . שמאוד אנח…
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש לעצמי תחליף למאזדה 323. לא מיני - משהו שהוא סדאן או האצבק. נסיעה יומיומית - אשדוד תל אביב. מחפש משהו שיהיה כיף לנהוג הכיוונים שחשבתי זה מאזדה 3, הונדה סיוויק, יונדאי i30 יש הצעות ?
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 742 צפיות
אני רוצה רכב משפחתי עד 45000 שח. קבלתי 2 הצעות: קיה פורטה יד שניה מודל 2014 פורד פוקוס סטיישן מנוע 1.5 טורבו בנזין יד 1 מודל 2016. הפוקוס יקרה ב 3000 שח אבל כמובן חדשה בשנתיים.. על מה כדאי ללכת? בגדול זה רכב שני שאני נוסע איתו לעבודה וחזרה כל יום בסביבות ה 50 ק"מ ועוד סידורים פה ושם.
הודעה אחרונה מאת Gavrik,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 740 אורחים (הצג רשימה מלאה)