Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, banji man כתב:

אני השוותי את הוולוו הישנה יותר מבחינת אביזור למכוניות חדשות יותר, שם מצבה טוב והיא אפילו עדיפה.

זה ברור שמבחינת עלויות אחזקה אין לה שום סיכוי

ובמיוחד לאור הק"מ השנתי והעלויות של הדלק והמוסך.

לפי דעתי אם הנושא הכלכלי רגיש אצלך אז הוולוו באמת לא תהיה בחירה מומלצת.

אם העלויות הנוספות לא מהוות בעיה ואתה מוכן

לשלם (הרבה) יותר כל שנה כדי להנות מרכב חזק, מפנק, נוח ובטוח אז הוולוו היא הבחירה הנכונה לדעתי.

בהחלט מוכן לשלם יותר בצריכת דלק, אבל לא כל סכום. לכן אני מנסה לקבל אומדן סביר. למשל: אם הפער הוא 5 קמ/ליטר, אחיה עם זה לאור היתרונות האחרים. אם הוא קרוב ל10 קמ/ ליטר, אז זה נראה לי מוגזם. 

מי שינהג רוב הזמן זן אשתי וזה יהיה הרכ המרכזי שינייד את הילדים, כך שהשיקול הוא לא כלכלי טהור. 
אני מודה שיש לי חולשה לוולוו. אני לא חובב נהיגה ענק, אבל החזקתי 3 שנים C30 שהייתה רכב כיפי לנהיגה ( במונחים שלי) והרגיש כאילו הוא דבוק לכביש. לצערי הוא נגנב והרכב הבא היה ברלינגו שסיפק לי כיף מסוג אחר ( המון מקום ועבירות מפתיעה מאוד מחוץ לכביש).

היום השיקול הוא בטיחות ועלות תועלת סבירה.
בעצם מה שנשאר לי לשאול זה אם יש כאן בעלים של השידוך החדש של PSA ( תיבת 8 הילוכים ודיזל 1.5) שיכול להעיד על צריכת דלק אמיתית בשיוט.

עריכה אחרונה על ידי אורנגוטן
טעות
פורסם (נערך)

רק אוסיף את הרקע להתרשמות שלי לגבי הוולוו,

התלוותי עם חבר שלי לסוכנות וולוו לראות דגם כזה חדש, בשנת 2018 למיטב זכרוני, לקראת החלפת הדגם.

הציעו לו את הרכב בהנחה אדירה, למיטב זכרוני בסביבות 195 אלף ₪ לרכב שמחיר המחירון שלו היה כ- 300 אלף ₪.

אחרי שראיתי את הרכב כל כך התאכזבתי שפשוט אמרתי לו רד מהרכב, גם אחרי ההנחה.

לדעתי הרכב לא נותן שום ערך מוסך לעומת ג'יפון עממי קומפקטי מודרני, להיפך יש בו יותר חסרונות (חוסר באבזור, צריכת דלק גבוהה, עיצוב מיושן, איכות חומרים נמוכה- כן בוולוו), הוצאות אחזקה גבוהות יותר, מלבד אולי ביצועים (וגם זה לא בטוח בפועל כי הוא כבד).

הלכנו אחר כך לסוכנות קיה וראינו ספורטג', כן ספורטג' העממי, הרגיש טוב יותר מהוולוו והחבר הזמין.

באופן כללי אם אתה מחפש רכב אחר, חפש רכב עם קילומטרז נמוך ולא כמו הסיטרואן שכתבת עליה.

שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 17.6.2020 בשעה 22:46, green כתב:

התלוותי עם חבר שלי לסוכנות וולוו לראות דגם כזה חדש, בשנת 2018 למיטב זכרוני, לקראת החלפת הדגם.

הציעו לו את הרכב בהנחה אדירה, למיטב זכרוני בסביבות 195 אלף ₪ לרכב שמחיר המחירון שלו היה כ- 300 אלף ₪.

לדעתי הרכב לא נותן שום ערך מוסך לעומת ג'יפון עממי קומפקטי מודרני, להיפך יש בו יותר חסרונות (חוסר באבזור, צריכת דלק גבוהה, עיצוב מיושן, איכות חומרים נמוכה- כן בוולוו), הוצאות אחזקה גבוהות יותר, מלבד אולי ביצועים (וגם זה לא בטוח בפועל כי הוא כבד).

הלכנו אחר כך לסוכנות קיה וראינו ספורטג', כן ספורטג' העממי, הרגיש טוב יותר מהוולוו והחבר הזמין.

באופן כללי אם אתה מחפש רכב אחר, חפש רכב עם קילומטרז נמוך ולא כמו הסיטרואן שכתבת עליה.

שיהיה בהצלחה.

המשך הסאגה: 

אחרי נסיעה נוספת ב איירקרוס C5. באמת רכב מרווח ( אם כי מאחור פחות ממה שהייתי מצפה. אבל יתאים מעולה ל3 ילדים). ההתנהגות בפיתולים לא מדהימה. מרגיש שמאבד אחיזה גם בפניות לא קיצוניות. ובעיקר הגה לא נותן פידבק. מה שכן, הקילומטראז' הוא 126 קמ. לא 126000, מה שמשאיר אותי עמוק בתוך האחריות. ואחריות בסיטרואן זה לא דבר שאני מזלזל בו..

פורסם

שיהיה בהצלחה.

בתחילת התגובה גילוי נאות- אני עובד בוולוו.

לא יודע מאיזו שטות להתחיל.

ה-xc60 מעולם לא נמכרה ב-100000 ₪ הנחה ואתה פשוט משקר במצח נחושה (אני יודע בדיוק את ההנחות שהיו לדגם הנ״ל לאורך כל חייו).

קצת מוזר שחבר שלך רצה לקנות xc60 דור קודם ב-2018 כשהמחליפה שלה עלתה לכביש באוקטובר 2017 וזה אחרי 4 חודשים שבהם לא היה שיווק של xc60 ( האחרונות נמכרו ביוני 2017).

שנית, להשוות xc60 לספורטאז׳? למה לא להשוות אותה ל-MG ZS? אולי לטויוטה chr?

לפעמים התחושה כאן היא של פורום fxp בחופש הגדול.

לפותח השרשור: אם אתה מחפש xc60 עם מערכות בטיחות מקוריות, אז תהיה חייב לחפש את רמת האבזור ״אקטיב״ (בקינטיק יש בלימה אוטונומית בלבד).

מבחינת תצרוכת הדלק- בכביש בין עירוני התצרוכת תהיה כ-10-12 ק״מ לליטר.

בשטח היא הטובה בקטגוריה שלה (בהשוואה ל-Q5 ושות׳), בזכות מרווח גחון גדול וזויות גישה/ נטישה טובות, יחד עם זאת לא מתקרב ברמה לג׳יפים אמיתיים.

רכב דיזל יהיה חסכוני בלפחות 30% ואתה תצטרך לעשות את החישוב שלך.

אני כן חושב שה-3008 דיזל תעשה את העבודה ותתאים לדרישות שלך.

פורסם (נערך)

אסף לקרוא לי שקרן הגזמת, איזו סיבה יש לי לשקר, מה יש לי משהו נגד וולוו? אני בודק כל רכב לגופו, את הדגמים החדשים שלהם אני מאד אוהב דרך אגב.

זה היה די מזמן ורשמתי שהפרטים הם למיטב זכרוני.

הסתכלתי עכשיו על תכתובות וואטסאפ עם החבר לגבי הוולו וזה היה בחודש 09/2017.

שכחתי גם שמדובר היה ברכב אפס ק"מ שהיה רשום על שם היבואן מאיר (כנראה שאריות של רכבים שלא נמכרו).

לפחות בתרשמות הוואטסאפ רשמנו שהוולוו נמכרה כחדשה במחיר של 297 אלף ₪ והציעו לו אותה ב- 210 אלף ₪. אני הייתי נוכח בעצמי בדין ודברים עם מנהל הסוכנות בחיפה ושמעתי את הנ"ל.

החבר שלי התלבט באותה העת (בגלל מה שאני חשבתי על הרכב) וזה הגיע לכך שהחבר אמר לי לאחר מכן שמנהל הסוכנות (בחיפה) הציע לו את הרכב במחיר של 195 אלף ₪, אכן למעלה מ- 100 אלף ₪ הנחה.

דרך אגב אני זוכר שבאולם התצוגה הייתה רק ה- xc90  החדשה ולא ה- xc60 החדשה והראתי לחבר את הפער העצום בפנים הרכב לעומת ה- xc60 כאשר הסברתי שה- xc60 החדשה צפויה להציג פנים דומה.

ולגבי ההשוואה לג'יפון עממי לכל אחד הדעה שלו, אני כאמור ממש לא התרשמתי מהדור הקודם (בבחינה סטטית, לא בנסיעה).

פורסם (נערך)

דרך אגב למען העמדת הדברים על דיוקם, ההמנעות מביצוע רכישת הוולוו נבעה גם מכך שעשיתי חישוב שבפועל ההצעה הייתה פחות אטרקטיבית ממה שנראה.

שכן על רכב חברה יש הפחתה של 14 אחוז, כלומר הפחתה בסך של 41 אלף ₪, הביאה את מחיר הרכב ל- 255 אלף ₪.

כמו כן עשיתי חישוב שתוך כ- 3 חודשים תתחלף שנת דגם והרכב ירד במחירון כ- 20 אחוז, כלומר כ- 59 אלף ₪ ואז מגיעים למחיר של 196,000 אלף ₪, למעשה המחיר שהציעו לחבר את הרכב.

לכן המלצתי לו לרכוש רכב אחר בחודש ינואר.

פורסם

חבר, השוו את הוולוו שהייתה כבר ונראת זקנה ב 2016 לפיזו 3008 בן שנה דיזל.

נסעתי בוולוו ואני מחזיק היום 3008 ואני לא יודע על מה אתה מדבר, הפיזו נראת ומרגישה יותר מודרנית ופרימיום מה xc60 הדור הקודם למרות שהיא נחשבת עממית. רק נציין שאותו דבר גם נכון לגבי המאזדה cx5.

הפרט היחיד שהוולוו לוקחת בהליכה זה בביצועים שבמקרה זה לאור הנסועה הגבוה כנראה שזה מוריד נקודות כי זה מגיע על חשבון דלק ואחזקה יקרה יותר.

אמרתי לפני ואני ירשום שוב, אם הנסועה לא הייתה כל כך גבוה אז הוולוו יכולה להוות אופציה בעיקר בגלל הביצועים (לא ברור לי מי קונה suv וחשוב לו הביצועים אבל בסדר) אבל ברגע שאתה מתכנן לנסוע 35 אלף בשנה אז הדלק, האמינות והנוחות לפי דעתי חשובים הרבה יותר.

טסלה 3 2022

פורסם

אני מאוד אוהב את ה-3008 והמלצתי עליה לא פעם בפורום הזה (גם בשרשור הנוכחי), אבל להשוות אותה ל-xc60 זו בדיחה. הן לא מאותה קטגוריה.
ד״א, אותה ה-xc60 הקודמת היתה הכי נמכרת בסגמנט שלה באירופה (לפי מה שזכור לי) עד יומה האחרון (ולהזכירך וולוו לא יצרן כזה גדול).
בנוגע לאותו חבר- אני לא זוכר אחת שנרשמה כ-0 ק״מ, כי המתנו לדגם החדש מעל לשלושה חודשים בלי מלאי של xc60 דגם קודם.
סלחו לי אבל להגיד שאיכות החומרים בספורטאז׳ והתחושה בה יותר פרימיום מבוולוו?

פורסם

בטח שאפשר להשוות, עובדתית פותח השירשור מתלבט בין שני הרכבים הללו ויותר מזה כמו שאמרתי הוולוו לוקחת רק בביצועים.

אשמח לשמוע ממך למה זה בלתי אפשרי ואפילו "בדיחה" להשוות בין שני רכבים מקטגורית ה suv?

איזה מאפיני על יש לוולוו המזדקנת לעומת רכבי הסמי פרימיום המודרנים לפי דעתך?

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

דרך אגב החבר שלי קנה באותו הזמן בו הוא קנה את הספורטג' גם במוו x1 יד ראשונה אפס ק"מ.

הבמוו הרבה יותר מעוצבת ואיכותית מהוולוו בפנים לדעתי, למרות שהיא מקטגוריה נמוכה יותר. גם המרווח הפנימי ונפח תא המטען לא נופל בפועל.

אבל החבר מעדיף את הספורטג' גם על הבמוו (אישתו משתמשת בבמוו) אומר שהיא מרגישה לו הרבה יותר ג'יפונית.

כאן הוא כבר טועה לדעתי.

בספורטג' תלוי גם באיזה דגם מדובר, דגם gt או הדגם המפואר שהיה באותם שנים ולא gt (עם המושבי עור, דיפוני דלתות וידיות דלתות אחרים וכיוצ"ב) מרגיש הרבה יותר טוב מהספורטג' הרגיל.

הספורטג הרגיל מרגיש פשוט יותר, אולי ספיציפית ברמה דומה לוולוו הנ"ל לדעתי.

גם ג'יפוני מרצדס ואאודי מהשנים האלה הרבה יותר מעוצבים ואיכותים מהוולו הנ"ל, לדעתי.

הוולוו אכן היתה הרכב הנמכר ביותר בקטגוריה באירופה, לא יודע למה, אולי תמחור טוב, אולי שמרנות, אולי מפרט אחר ואולי סיבות אחרות ואולי גם ההתרשמות האישית שלי לא תקפה לאנשים אחרים.

פורסם
בטח שאפשר להשוות, עובדתית פותח השירשור מתלבט בין שני הרכבים הללו ויותר מזה כמו שאמרתי הוולוו לוקחת רק בביצועים. אשמח לשמוע ממך למה זה בלתי אפשרי ואפילו "בדיחה" להשוות בין שני רכבים מקטגורית ה suv?

איזה מאפיני על יש לוולוו המזדקנת לעומת רכבי הסמי פרימיום המודרנים לפי דעתך?

זה שפותח השרשור מתלבט ביניהן לא אומר שהן ברות השוואה בד״כ.

אם התפיסה שלך היתה נכונה ה-3008 היתה צריכה להימכר בכמויות היסטריות ולא כך פני הדברים.

איפה בדיוק משווים אותן בארץ או בחו״ל? למה לאדם מן המניין לשלם פי שניים כסף על רכב נחות (לתפיסתך)?

במה הוולוו יותר טובה?

בטיחות פאסיבית ובמידה ומדובר בגרסת האקטיב אז גם בטיחות אקטיבית ואבזור.

מרווח פנימי, ביצועים, יכולת שטח (לא שזה חשוב), נוחות נסיעה ואני די בטוח שגם המותג וולוו נתפס יותר מאשר פיג׳ו.

תגובה אחריך אני קורא שבנאדם משווה גם x1 לספורטאז׳...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מעדכן שלאחר נסיעת מבחן נוספת בC5 איירקרוס  ( בראשונה ההגה הרגיש מנותק מהכביש והצמיגים לא אחזו כראוי בסיבובים. אולי רכב תקול),וסיבוב על הוולוו, אשתי הכריעה בעד C5 דיזל SHINE. עזרה העובדה שרכב היה למעשה חדש ובהנחה משמעותית. בעיקר הוא הרגיש לה נוח מאוד והחלוקה מאחור ל3 מושבים לילדים מאוד רלוונטית לשנים הקרובות. 

מודה לכולם על האינפורמציה המועילה. באמת פורום מצויין עם מזג קצת חם. 

עריכה אחרונה על ידי אורנגוטן
  • תוכן חדש...