Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ההתרשמות האישית שלי (לא לסקול אותי) היא שפיז'ו 3008 הוא דו פרצופי מבחינת מרווח פנימי.

החלק הימני של הרכב פשוט נכשל מבחינת מרווח פנימי וצפוף גם יחסית לקטגוריות נמוכות יותר.

כך המרווח לנוסע ליד הנהג פשוט מחפיר. הנוסע יושב למעשה בתוך "עריסה", הקונסולה המרכזית משמאלו גבוהה ורחבה כמו חומת ברלין ובניגוד אליה אותה אף אחד לא יעז להרוס. המבנה המתעקל שלה בחיבור עם הדשבורד גוזל מרווח מברך שמאל. מולו נמצא דשבורד גבוה ובולט,  דלת ימין גם היא קרובה אליו למרות הרוחב החיצוני הנכבד של הרכב. ריצפת הרכב לפניו מתעקלת למעלה בחדות ומוקדם מדי.

כדי לצאת מהעריסה הזאת הנוסע נמלט לאחור וכך גוזל את מרווח הרגליים של הנוסע מאחוריו שנותר מצומצם ללא קשר לקטגוריה של הרכב.

החלק השמאלי של הרכב יותר טוב, אבל גם לא מושלם. אותה קונסולה מרכזית גבוהה גורמת לתחושת מחנק. מצד שני החיבור שלה עם הדשבורד מעוצב אחרת מצד הנוסע ולא מפריע לברך ימין של הנהג. כך ניתן לסגל תנוחת נהיגה נכונה לחלוטין ללא הפרעה לברך ימין ואף חלקי הדשבורד מאחורי ההגה רחוקים מהרגליים. דלת שמאל אף היא קרובה לנהג.

הנוסע במושב האחורי מאחורי הנהג יוצא נשכר מכך ומרחב הרגליים שלו טוב מאד.

לגבי רוחב המושב האחורי לא בדקתי וזה ממילא רלבנטי ל- 3 נוסעים מאחורה בלבד.

למעשה עקב כך שצדו הימני של ה- 3008 כל כך גרוע לדעתי יוצא שגם הקונה וייתכן שגם ה- 2008 (לא ישבתי בתוכה) מרווחות יותר.

"הבעיה" (או הפתרון) עם ה- 3008 היא שמי שנכנס אליה כל כך מסתנוור מהעיצוב הפנימי ולכן לא רואה שום מגרעה ברכב וכך גם מתנהלת עדת המעריצים שהתפתחה סביבה :wink: 

האיירקוס היא אכן בגיזרת המחיר של ה- 3008 (מתחילה ב- 153 אלף ₪ לעומת 155 אלף ₪ ה- 3008) אבל הרבה יותר מרווחת בפועל לדעתי.  הספורטג' מתחיל במחיר של 142 אלף ₪, בגיזרת המחיר של הקורולה והאקסייד שהובאו כדוגמה לרכבים מרווחים יותר מה- 2008 (וללא בעיית המרווח שיש ב- 3008), זאת ללא קשר לקטגוריה אליהם הם משתייכים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

אני לא יודע על מה אתה מדבר,ישבתי פעמים רבות בנסיעה גם מקדימה וגם מאחורה בצד ימין ושמאל והופתעתי כמה מרווח הרכב,ואני 1.86 מ ו125 ק"ג..

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
  • אהבתי 1
פורסם

אני מאוד מעריך את חוות הדעת של חבר הפורום - green,
בדרך כלל חוות הדעת שלו מעל דפי הפורום ענייניות ונכונות.

נראה לי כי הוא עדיין מרגיש סלידה מיבואן רכבי פיג'ו בישראל,
זאת מאחר ולא הצליח להגיע להסכמות לגבי מחיר קנייה לרכב פיג'ו 3008
שבזמנו ניסה להשיג להתארגנות בקבוצת רכישה לחברי הפורום. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 14 שעות, green כתב:

ההתרשמות האישית שלי (לא לסקול אותי) היא שפיז'ו 3008 הוא דו פרצופי מבחינת מרווח פנימי.

החלק הימני של הרכב פשוט נכשל מבחינת מרווח פנימי וצפוף גם יחסית לקטגוריות נמוכות יותר.

כך המרווח לנוסע ליד הנהג פשוט מחפיר. הנוסע יושב למעשה בתוך "עריסה", הקונסולה המרכזית משמאלו גבוהה ורחבה כמו חומת ברלין ובניגוד אליה אותה אף אחד לא יעז להרוס. המבנה המתעקל שלה בחיבור עם הדשבורד גוזל מרווח מברך שמאל. מולו נמצא דשבורד גבוה ובולט,  דלת ימין גם היא קרובה אליו למרות הרוחב החיצוני הנכבד של הרכב. ריצפת הרכב לפניו מתעקלת למעלה בחדות ומוקדם מדי.

כדי לצאת מהעריסה הזאת הנוסע נמלט לאחור וכך גוזל את מרווח הרגליים של הנוסע מאחוריו שנותר מצומצם ללא קשר לקטגוריה של הרכב.

החלק השמאלי של הרכב יותר טוב, אבל גם לא מושלם. אותה קונסולה מרכזית גבוהה גורמת לתחושת מחנק. מצד שני החיבור שלה עם הדשבורד מעוצב אחרת מצד הנוסע ולא מפריע לברך ימין של הנהג. כך ניתן לסגל תנוחת נהיגה נכונה לחלוטין ללא הפרעה לברך ימין ואף חלקי הדשבורד מאחורי ההגה רחוקים מהרגליים. דלת שמאל אף היא קרובה לנהג.

הנוסע במושב האחורי מאחורי הנהג יוצא נשכר מכך ומרחב הרגליים שלו טוב מאד.

לגבי רוחב המושב האחורי לא בדקתי וזה ממילא רלבנטי ל- 3 נוסעים מאחורה בלבד.

למעשה עקב כך שצדו הימני של ה- 3008 כל כך גרוע לדעתי יוצא שגם הקונה וייתכן שגם ה- 2008 (לא ישבתי בתוכה) מרווחות יותר.

"הבעיה" (או הפתרון) עם ה- 3008 היא שמי שנכנס אליה כל כך מסתנוור מהעיצוב הפנימי ולכן לא רואה שום מגרעה ברכב וכך גם מתנהלת עדת המעריצים שהתפתחה סביבה :wink: 

האיירקוס היא אכן בגיזרת המחיר של ה- 3008 (מתחילה ב- 153 אלף ₪ לעומת 155 אלף ₪ ה- 3008) אבל הרבה יותר מרווחת בפועל לדעתי.  הספורטג' מתחיל במחיר של 142 אלף ₪, בגיזרת המחיר של הקורולה והאקסייד שהובאו כדוגמה לרכבים מרווחים יותר מה- 2008 (וללא בעיית המרווח שיש ב- 3008), זאת ללא קשר לקטגוריה אליהם הם משתייכים.

שמתי לב בחוות הדעת שלך לגבי שלל מכוניות שהמרווח בין הברך לקונסולה אצלך מהווה סוג של אבן בוחן קריטית, הרבה יותר מאשר אצל מרבית החברים האחרים, שלרוב בכלל לא מטרידים עצמם בנקודה הזו. מה שהופך את מבנה הגוף שלך כמו גם את מידותיו לנושא מסקרן למדי. כל שנותר הוא להעריך הוא שאתה כנראה גבוה מאוד, לחילופין בעל טורסו קצר עם רגליים ארוכות במיוחד. ובכל מקרה לא מי שחלק נכבד מהיצרנים משתמשים בגופו כמודל לתכנון פנים הרכב.

• מצחיק 3
פורסם (נערך)

חברים ההודעות שאני כותב הן רק על בסיס ענייני, ייתכן שהן נכונות או לא נכונות אובייקטיבית או סובייקטיבית ואפשר להעביר ביקורת לגוף ההודעות.

בהודעה הנוכחית רשמתי שהסיטרואן אייקרוס ואולי אפילו הפיז'ו 2008 יותר מרווחות מהפיז'ו 3008, וכל המכוניות הנ"ל מיובאות על ידי אותו יבואן ומיוצרות על ידי אותו יצרן.

לגבי נושא נושא הפרעה לרגל מהקונסולה המרכזית, אני מציין אותה תמיד בהקשר של אפשרות להגעה לתנוחת נהיגה נכונה של הנהג (בגדול דרך הבדיקה= פרק כף היד נמצא על ראש ההגה כאשר משענת הגב זקופה יחסית והכתפיים צמודות למשענת הגב) וכאן נכנס לתמונה היחס בין אורך הידיים לאורך הרגליים שאולי שונה בין אנשים (אבל אני חושב שלא באופן מהותי ולא נראה לי שאני שונה במיוחד ועם ידיים של גמד). אני גם בגובה ממוצע 1.8 מטר. 

באספקט הזה אני בהחלט חושב שרוב הנהגים פשוט לא מסגלים תנוחת נהיגה נכונה ויושבים רחוק מדי מההגה ולכן לא נתקלים בבעיה הזאת).

ואולם הביקורת הנוכחית שלי לגבי הפיז'ו 3008 הייתה בכלל להפרעה לברך שמאל של הנוסע ליד הנהג מהקונסולה המרכזית וכאן הידיים בכלל לא רלוונטיות כי הנוסע לא מחזיק הגה.

ספיציפית את הפיז'ו 3008 לא רכשתי באותה העת מסיבות הנוגעות לרכב עצמו, בין היתר האיי קוקפיט וההגה המיוחד ומתוך חשש מירידת ערך.

ואולם אם מישהו שם לב, בהודעות מאוחרות עם חלוף הזמן רשמתי ששמירת הערך טובה לאחר שנוכחתי בכך וכי את תנוחת הנהיגה באייקוקפיט בה ההגה נמוך ולוח המחוונים מעליו אני אפילו רואה כיתרון. להגה הקטן הסתגלתי (פחות או יותר).

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 26.6.2020 בשעה 19:25, green כתב:

...ריצפת הרכב לפניו מתעקלת למעלה בחדות ומוקדם מדי.

מה שחברינו הירוק מתאר כאן זה בדיוק מה שראיתי באופל גרנדלנד (וממש הפריע לי). גם כתבתי על זה בשרשור בחירת הרכב שפתחתי בזמנו. מודה שלא שמתי לב לזה באחות התאומה מבית פיז'ו, אך לא אופתע אם זה כך ופשוט לא שמתי לב כי לא בחנתי אותה לעומק (עקב המחיר הגבוה מדי).

• תוכן חדש...