Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(חדש פה, ומתנצל אם אני מפספס משהו בסיסי)

שאלה היפוטית - ישנו דיון ארוך האם יותר חשוב קילומטרז׳ או ידיים של הרכב, או אולי בכלל הטיפולים ברכב.

ברור שהתשובה היא: ״זה תלוי״.

אבל אני מנסה רגע להבין האם יש סיבה אמיתית שיצרני הרכב לא פותרים את הבעיה הזאת, זה נראה לי ממש פשוט, כמובן שהכוונה רק לרכבים מודרניים עם מחשב רכב.

הבעיה: ״איך להגדיר את מצב הרכב, ציון בין 0 ל 100 כולל, וציון בין 0 ל 100 על כל אחד מהמכלולים העיקריים״.

הצעה לפתרון:

1. מחשב הרכב יודע הכל על הנסיעה, תאוצות, ברקסים, מהירות ממוצעת, סיבובים ועומס על ציריות, צריכת דלק וכו.

חישוב כל הפרמטרים והוצאה של ״גיל ביולוגי״ אמיתי של הרכב זה סיפור מסובך? 

2. מכלולי הרכב - האם אי אפשר להראות ברמת מחשב הרכב את הגיל + קילומטרז׳ של כל אחד מהמכלולים העיקריים?

נאמר שלגיר יש אורך חיים של 200 אלף קמ, ואז, בהדפסת פלט פשוט מראה שהגיר הנ״ל עבר 150 אלף מתוך 200 אלף, לדוגמא. החלפת גיר? כחלק מתהליך החלפת הגיר, המחשב מקבל את האינדיקציה לגיר חדש ומאפס את החישוב.

וכיוצא בזה לכל שאר המכלולים העיקריים.

נראה לי שבעזרת 2 נתונים אלה, אפשר בקלות ליצור דו״ח סטנדרטי שנותן את מצב הרכב, כזה שגם ״Dummies" יוכל לקרוא ולהבין.

נשמע סביר ? יש סיבה שהתעשייה לא הולכת בכיוון הזה? ואולי היא כן ? ואולי בעצם אני יכול איכשהוא להוציא את זה מכל רכב מודרני כבר היום ?

• מעניין 1
פורסם

שחיקת המכלולים אינה פונקציה לינארית של גילם או הקילומטראז'. גם לאופי הנסיעה (עירוני ובינערוני, מישואי והררי וכו') השפעה, וכך גם לצורת הנהיגה.

חפש, למשל, דיונים בקבוצה על תיבת ה-DSG של פולקסוואגן: יש שמדווחים על תיקונים יקרים אחרי 40,000 ק"מ, ויש שנסעו פי 6 בלי ציוץ. עניין של תנאי השימוש .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן, אבל זאת בדיוק הנקודה. מישורי, הררי, אופי הנסיעה, וואטאבר, כל זה ידוע בצורה מלאה ומדוייקת במחשב הרכב. זווית הנסיעה, טורים, קילומטרז׳.

כמה בדיוק, אבל בדיוק, התאמץ כל אלמנט.

אין שום סיבה לנחש, ואין שום סיבה שנצטרך להסתמך על בעלי מקצוע, או על עצמנו לעשות בדיקה מקיפה.

(שם בצד את הדיון על מראה פנימי ועל העובדה שבכל זאת נרצה לעשות וידוא נוסף, זה לא העניין).

פורסם

אתה בגדול מציע לחשב בלאי ותקינות של כל מכלול ברכב ולשקלל הכל לציון אחד. עבור כל הרכבים.

רעיון מאוד מעניין. האמת מפתיע שלא ניסו משהו כזה עדיין.

מניח שהסיבה היא לא טכנית כמו עלות מול תועלת.

היצרן והקונה הראשון, שזה מה שמעניין את היצרן, לא ירוויחו מזה.

פורסם

לא כל כך פשוט. מחשב רכב לא יודע איזה שמן נמזג, אם מעל למקסימום, אילו פלאגים הוחלפו איזה פילטר אוויר ועוד. לא סיפור פשוט.

פורסם

מחשב הרכב לא יודע אם ברכב יש רפידות בלם סיניות זולות ותושבות מנוע סיניות זולות. בעיה שנפתרת כשלוקחים רכב משומש עם היסטורית טיפולים ורואים בחשבוניות מה החליפו בדיוק.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

לא כל כך פשוט. מחשב רכב לא יודע איזה שמן נמזג, אם מעל למקסימום, אילו פלאגים הוחלפו איזה פילטר אוויר ועוד. לא סיפור פשוט.

אי אפשר להסיק את זה על פי נתונים משתנים כמו זיהום, צריכת דלק לאורך זמן (לנרמל לפי אופי הנסיעה שגם את זה המחשב יודע), טמפרטורת מנוע?

לפני 1 שעה, dorban3 כתב:

מחשב הרכב לא יודע אם ברכב יש רפידות בלם סיניות זולות ותושבות מנוע סיניות זולות. בעיה שנפתרת כשלוקחים רכב משומש עם היסטורית טיפולים ורואים בחשבוניות מה החליפו בדיוק.

דווקא אפשר להסיק את זה על סמך מרחק הבלימה, שאותו לדעתי מחשב יכול לחשב (תגובת הבלם לדוושה והאטת המהירות בפועל, ושינויים בנתונים האלה לאורך זמן).

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

הנתונים שעל פיהם מגיעים לחישוב לא חייבים להיות גלויים למשתמש, הוא יכול למשל להציג את התוצאה המוגמרת (ציון "בריאות הרכב" מ-0 עד 100). יכול גם לחלק לתת-קטגוריות בלי לחשוף את הפרטים הכי קטנים.

פורסם

זה מעניין, אבל השאלה היא האם יצרני הרכב באמת מעוניינים בכך ?

עקרונית יצרני הרכב יודעים לייצר מנועים שיעשו חצי מליון קילומטר, גירים שיעשו 400 אלף, מכלולים שיחזיקו שנים על גבי שנים וכו... זה פשוט לא כדאי להם.

היתה לי ב.מ.וו e30 מודל 84. קניתי מחבר לעבודה בשנת 2000 והאוטו עמד על מעל 600 אלף קילומטר כשמד המרחק הפסיק לעבוד עוד לפני שהוא קנה את האוטו והחזיק בו 5 שנים (גלגלי השיניים נשחקו), להערכתי כשמכרתי אותה היה לה הרבה מעבר למליון קילומטר.

עכשיו קבלו את זה:

גיר מקורי לא נפתח מעולם, מנוע כן הוחלף אצלי אבל משאבת דלק, מסרק הגה, משאבת הגה כוח, אינג׳קטורים הוחלפו עם המנוע ועד אז היו מקוריים כלומר עברו הרבה הרבה מעל ה600 אלף קילומטר, בקאקס מקורי, חלונות חשמל עבדו, מראות חשמליות עבדו, נעילה מרכזית עבדה והכול מהמפעל לא הוחלף או תוקן מעולם וזו רק רשימה חלקית של החלקים שעברו באוטו הזה מעל מיליון קילומטר.

כן היו בעיות חשמליות בגלל מעל 20 שנה של תוספות והתקנות מקומיות ואלתורים מפה ועד מחרתיים, כן היתה לי בעיה קבועה במד זרימת אויר ככול הנראה כתוצאה של הפילטר הפתוח שהוספתי או במילים אחרות בכל מה שנגעו באוטו שלא החליט עליו היצרן האוטו החזיר בהפוכה....

היצרנים לא מעוניינים שתדע כמה נשאר לגיר לחיות, הם גם לא רוצים שתחזיק את האוטו למשך 15 שנה ללא תקלות כיוון שתעשיית החלפים שווה הרבה מאוד כסף גם ליצרנים וגם לקבלני המשנה וספקי החלקים.

רכבים שיתנו ציון מתיישן אחרי קילומטראז מסויים יפגעו בעצמם ובשם שלהם...

פורסם

תודה על התגובות.

אני כמעט בטוח שחברת סטארטאפ בארץ הלכה כבר בעבר לכיוון הזה: https://short-url.run/t/gltI0

בכל מקרה, אני לא חושב שיש סיבה סבירה שחברה תסתיר מידע, כמו שמחשב הרכב מראה קמ לליטר, אין סיבה שלא יראה עוד דברים, וגם נראה לי שזה יגיע, זה רק עניין של זמן, הפוקוס העיקרי כרגע של עולם הרכב הוא אלמנטים של בטיחות ומעבר למנועים חשמלים, יקח כמה שנים עד שהפוקוס יוסט משם לעוד דברים.

time will tell

פורסם

השאלה היא עד כמה הפונקציה הזו תהיה משמעותיתבשווקים מרכזיים, לא בשוק הישראלי השניוני לחלוטין. ועד כמה החיישנים והמחשבים הנדרשים יהפכו את הרכב ליותר מורכב ויקר. לא טריויאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש משהו ממש דומה בבדיקות לפני קנייה בקומפיוטסט-,לכל מערכת ניתן ציון ואחוזי הישרדות.

זה קיים לפחות 16 שנים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אחי יצרנים עם כל המהנדסים החכמים שלהם לפעמים לא מצליחים להתגבר על בעיות מסויימות שיצרנים אחרים כן

לדוגמא

למה שהקונצרן הגרמני ירצה שידעו כמה הגיר DSG עלול להיות רגיש

למה שכל יצרן רכבים ירצה להאיר את העובדה שמנועי טורבו צוברים יותר פייח

למה שסיטרואן פיגו יציגו את זה שהרצועה שלהם מתפרקת

כמו כל דברים בחיים המוכר מסתמך על זה שהצרכן ידע כמה שפחות

וזה לא הולך להשתנות 

אך יוצרן לא הולך לשים חיישן שידע כמה חיים נשאר בכל חלק וחלק מהסיבה לכך שזה בכלל לא בטוח שזה אפשרי כי הנה הראתי לך דוגמאות של טעויות הנדסיות שיצרנים עשו(במכוון או לא במכוון) והם לא הולכים להאיר עליהם עם ידע

• תוכן חדש...