ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
אקספלורר או q7 1 2
מאת מורן כהן-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מתלבטת איזה רכב לקנות פורד אקספלורר לימיטיד 2013-2014 או אאודי q7 2012-2013 לקצורי בנזין אודה להמלצות
הודעה אחרונה מאת portnoyv, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב שמתאים לרווק צעיר, אני נוטה כרגע לקטגוריית הסופר מיני. הרכב יהיה מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות ואחת לשבוע נסיעות בינעירוניות של בין שעה לשעתיים, מבחינת קילומטראז, אני מאמין שזה ינוע סביבות ה10 בשנה. חרשתי את הפורום וראיתי שהרבה כאן ממליצים על ה208 אקטיב. מהודעות שקראתי הבנתי שיש בעיה חמורה עם הטיימינג בדגמים שעלו כביש לפני 3.17, ושאם לא פותרים אותה בזמן זה גורר בעיות רבות נוספות. האם לרכב יש מחלות נוספות? או שבסך הכל היא אמין? בנוסף, גם הפאביה מעניינת אותי, אבל בגלל טווח המחירים אוכל להביא פיגו בשנתון חדש יותר מאשר הפאביה. אשמח לחוות דעת נוספות. עדיפות לאוטומט, אבל לא פוסל ידני על הסף.
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
אלהמברה 2016
מאת Barakker- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 572 צפיות
הי מבקש חוות דעת על הרכב אמינות צריכת דלק וחווד כללי האם כדאי לקנות או לא?
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברי קבוצה יקרים זקוקה להכוונה והמלצות. אני מחפשת רכב קטן לנסיעות לא רציניות בתוך העיר בעיקר ופה ושם ירושלים - תל אביב. חשבתי בכיוון של עד 20,000, הסכום יכול לעלות מעט אם זה ממש שווה את זה. עדיפות קלה לאוטומט אבל ידני אפשרי לגמרי (בעיקר אם הוא נניח עדיף משמעותית בדגם מסויים או שיש פער משמעותי במחיר). הסתכלתי על יונדאי i-10 ועל קיאה פיקנטו (2013-2014). תוהה מה עדיף... ואשמח מאוד מאוד להמלצות נוספות. ותבוא על העוזרים הברכה
הודעה אחרונה מאת נטלינ, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 704 צפיות
היי אנשים, היום עשיתי בדיקה של רכב והמוכרת לצערי קנתה את הרכב לפני 4 שנים מבלי לעשות בדיקה (וזו התוצאה... =/) מסתבר שהרכב עבר תאונה מקדימה, והוחלפו מכסה מנוע + פגוש קדמי כולל מגן פנימי + פגוש אחורי + סימני פירוק כנף קדמי ימין ושמאלי + מעיכות במשקופים. בנוסף, רשום ששלוחות שלדה פגומות. שאר הנתונים יצאו טובים. הבודק אמר שהרכב בטיחותי ותקין אך עדיין האם כדאי לרכוש רכב כזה ? ובכללי, מהי בערך הירידת ערך של כזה דבר ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת baraktb, -
-
יונדאי קופה
מאת נהוראי555- 0 תגובות
- 479 צפיות
אני רוצה לקנות רכב, יונדאי קופה 2004 האוטו תקין ויש בעיה אחת יש חלק בין הגיר לקלאץ הוא אומר קוראים לחלק פלאיוין אז בבקשה מי שיודע אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת נהוראי555, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 930 צפיות
אז בשעה טובה החלטנו לרכוש רכב 7 מקומות, וצימצמנו ל- 3 אפשרויות טויוטה ורסו ידני יד 1 (סא"ל מהצבא) עולה X טויוטה ורסו אוטומט יד 2 עולה X + 5,000 טויוטה פריוס + יד 2 עולה X + 15,00 מבחינת תקציב אנחנו מסודרים, השאלה היא עלות קניה + אחזקה האם לרכוש את הרכב הזול ביותר ואולי האחזקה תהיה יקרה יותר, או שעדיף לרכוש את הפריוס + אבל העלות קניה גבוהה יותר האם יש דגם עם שחיקה גבוהה יותר, בהנחה ואנחנו מעוניינים לקנות רכב לפחות ל- 5 שנים הקרובות, עם שימוש של 20,000 קילומטר לשנה בממוצע דרך אגב לכל הדגמים שנתון זהה וקילומטרז כמעט זהה, רק המחיר שונה, מה היתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 507 צפיות
היי מתלבטת בין 2 הרכבים הללו (פיאט גרנדה 2012 או מאזדה 6 שנת 2008) זה 15k לכל אחד מהם המאזדה מאדם שמכירים ומטפל בו טוב הפיאט ממגרש שבשנתון קורץ מעביר אוצו טסט נותן אחריות ל3 חודשים מה העדיפות זה רכב שיסע לא כל יום לפחות 4 ימים בשבוע בעיקר בין עירוני ולעליות מה ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת מורן006, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 490 צפיות
אהלן, האם כדאי לקנות רכב יד 2 מסוכנות ליסינג, או עדיף ממוכר פרטי (לא זקוק למימון). בפעם האחרונה שקניתי אותו (15 שנה) הזהירו אותי לקנות מסוכנויות, רציתי לדעת איך המצב היום. תודה רבה, רון
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 526 צפיות
שלום חברים. אני צריך עזרה בחיפוש רכב. אני מעוניין ברכב חזק 1.2 טורובו וכאלה. ושהוא מרווח מבפנים (אני בן אדם גדול). ושיהיה חסכוני בדלק. וכמובן רכב בלי תקלות ואמין. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Eran Hayun, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם, אני רון, נעים מאוד. אני נשוי + 1. אני מחפש מכונית יד 2 שנייה (בין 3 ל5 שנים, עד תקציב של 60000) שיתאים למשפחה. פרמטרים: * מרווח ומתאים לילד + עגלה, ובעתיד ל2 ילדים. * לא גדול מידי מבחינת האורך - צריכים למצוא חנייה בעיר (ת״א) * תחזוקה קלה - לא לבקר הרבה במוסך. רוצים אוטו אמין * בטיחות: לא ה-כי חשוב, אבל שיהיה סבבה בבטיחות. מה הרכבים שהייתם ממליצים לבדוק? תודה רבה, רון
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב למשפחה זוג + 2 (2,5) שניהם עם כסא בטיחות. מתוכנן עוד אחד/ת כרגע עם מזדה 2 דמיו 2016 שבעוד חודש תמסר לאבא שלי. חשוב לי : צריכת דלק נמוכה אמינות גבוהה 3 ילדים מאחורה בגאז נורמלי רכב גבוה(אישתי מתעקשת וכבר אני לא יכול לוותר על זה) גיפון בקיצור נוסעים בין 10 ל 15 אלף קמ בשנה לא משנה לי יכולות שטח סוזוקי קרוסאובר 2017 טורבו1.4 סוזוקי ויטארה 2018 טורבו 1.4 זה מה שאני מחפש אבל לא מוצא את הרכבים האלה ביד 2 הכל מודעות מזוייפות(כמעט כולן) או קמ גבוה מידי או תאונות בקיצור לא מצליח למצוא רכב כזה בשום מקום. האם יש אלטרנטיבה? שתתאים ל…
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 567 צפיות
מתלבטים על רכישת רכב לזוג+2 תינוקות (כלומר 2 מושבי בטיחות), חשוב לנו אמינות (יש קצת טראומות מגיר רובוטי גם בקורולה וגם במגאן), ושיהיה מרווח עד כמה שניתן, גם מאחור וגם כמובן בתא המטען. אחרי סקר שוק לא מאוד מעמיק שעשיתי חשבנו על מספר דגמים: ניסאן קשקאי עם מנוע 1.2- ראיתי פה בפורום שיש בעיות עם המנוע הזה סוזוקי קרוסאובר עם מנוע 1.6 פיג'ו 308 סטיישן פורד קוגה 2013-14- עליה כמעט לא מצאתי מידע פיג'ו 508- לא בטוח אם תא המטען שלה פרקטי (?) נוסעים בערך 20K לשנה, כביש פתוח ועירוני תנקס אמיגוס
הודעה אחרונה מאת Gene_Haas, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 969 צפיות
שלום לכולם. אז לצערי הרב הרכב האהוב שלי נגנב לפני מספר ימים😞😞. שמתי עיין על היונדאי קונה כרגע לא יודע אם יהיה חדש או יד שניה. יש כאן מישהו שיש לו נסיון קצת עם הרכב המלצות/דיס המלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת רק מיאטה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 778 צפיות
מחפש רכב שעולה על מדרכות , יוצא מצבים שבא לי לעקוף את הרכבים האחרים ,ויש לפעמים בעירוני מדרכות שבקלות רכבים עם הגבהה בטמבון יכולים לעבור מבלי להרוס את הטמבון , יצא לי בשלוש השנים לדפוק את הרכב שלי פעמיים במדרכה ,ואני מפחד שזה יכול לקרות שוב ,בעיקר זה קרה לי בחשכה בחניות... בבקשה תמליצו לי רכבים ספציפיים (ג׳יפ) שיצא לכם להיות עם הגבהה בטמבון אל תציאו לי ג׳יפים מסוג ניסאן ג׳וק כי הטמבונים שלהם נמוכים כמו המכוניות הרגילות... תודה🙏
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה נשמע חברים אני חושב לקנות סוזוקי איגניס ספורט שנת 2004. הרכב נראה טוב עוד לא עשיתי לו את כל הבדיקות וכולי אני עדין בשלב ההתלבתות. 1. מישהו יודע משהו על הרכב הבנתי שהוא כיפי לנהיגה אבל מפחיד אותי נורא שמדובר ברכב שנת 2004 וא. הוא ישן ולא אמין ב. שאם יהרס משהו יהיה קשה למצוא חלפים. 2. בנוסף רציתי לשאול על מה להסתכל ברכב כזה כשבאים לקנות. מקווה שלא עברתי על חוקים כלשהם. תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת avnercohen, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 717 צפיות
אהלן, רוצה להתייעץ בקניית רכב. מ 2005 ואני עם רכב חברה. עכשיו עברנו לעבוד מהבית ולכן החלטתי להחזיר את רכב הליסינג שלי (סקודה קודיאק 2018) ולקנות רכב משפחתי. אני חושב להשקיע עד 60 אלף שקל ומחפש רכב לזוג הורים ושני ילדים, ילדה בת 4 שנים ותינוק בן חודשיים. הסתכלתי ביד2 וראיתי שבסכום כזה אפשר לקנות אאודי A4 אבל הבנתי שלאאודי בשנים 2010-2011 יש בעיות עם צריכת שמן ובאאודי שנת 2012 יש בעיות בגיר. את האמת אהבתי את הצורה של האאודי. אני לא רוצה פולסווגן או סקודה. מה אתם חושבים ומציעים לי לקנות? תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חבר צריך רכב שני למשפחה. הזמין ארונה fr ב- 119 אלף במקום כ- 124 אלף ₪. ראיתי כי במחיר של כ- 120 אלף אפשר לקבל את הטי קרוס קומפורט ליין (לאחר הנחה של כ- 5 אלף ₪ במוטודיל כאשר הוא נרשם יד ראשונה). כמו כן הקאמיק 1 ליטר ברמת אמבישין נמכרת ב- 125 אלף ולא ראיתי פרסום על הנחות. יש גם את הסקאלה 1 ליטר אמבישין ב- 118 אלף ₪ וסטייל ב- 126 אלף ₪. מהי לדעתם הבחירה הנכונה? האם יש עדיפות לארונה בגירסת נ- fr על הרכבים האחרים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת nomad21, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 453 צפיות
היי, אני מקבל תשלום חודשי קבוע עבור אחזקת רכב +החזר עבור ביטוח רכב. מדובר בסכום לא מבוטל כמעט 40% מהשכר נטו. כמובן שהתשלום משולם לבעלי רישיון נהיגה ורישיון רכב תקפים . אני נמצא לפני קניית רכב חדש שעתיד להתרחש בחודשיים-שלושה הקרובים. כאשר הרכב הנוכחי יימכר אהיה חייב לדווח שמכרתי רכב והתשלום עבור אחזקת רכב יוקפא עד לדיווח שיש לי רכב חדש. עד שאקבל רכב חדש , יעבורו לפחות שבועיים אם לא יותר . כמובן שלפני חתימה על הזמנת רכב חדש אבדוק האם הרכב נמצא במלאי למסירה כמה שיותר מהירה . חוץ מהבדיקה הנ"ל , האם מומלץ לנקוט בצעדים נוספים על מנת להקטין עד כמה שניתן את התקופה בה אשאר ללא רכב רשום על שמי ? תודה
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
השאלה אם הם אמינים (בשביל קניית רכב...) תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה מסוכנות יונדאי i30 סטיישין שנת 2013 כ-120000 קמ המחיר המבוקש 33 אלף כאשר זה יד 2 מליסינג המוכר לא רוצה להוריד כלום חיצוני ופנימי הכל נראה שמור מלבד מס פגמים : כיוון פרונט החלפת יוניט בהגה בגלל חופש האם לדעתכם המחיר כדאי? שווה ללכת על זה או לנסות להתמקח? הוא מממן את הליקוים על חשבונו.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 579 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב בתקציב של עד כ-55 אלף. הנסועה: נסיעה של רבע שעה כל יום מראשון לציון לחולון ללימודים. נסיעה שבועית למשחקי כדורגל (לבלומפילד בת"א ) נסיעה קצרה למכון של 2 קילומטר כל יומיים. אוטומט (לא פיקנטו) חשבתי על ספארק 2017 אבל בכלל לא סגור על הרכב. אולי מאזדה 2 2016? הקנייה בעוד כחודשיים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 692 צפיות
אני גרה בירושלים והתחלתי לעבוד בחולון, איזה רכב מומלץ לנסיעות של בערך 150 ק"מ ביום? מה שחשוב לי זה שיהיה חסכוני בדלק ולא יצריך תיקונים. עכשיו יש לי קורולה 2001 שעונה על כל הדרישות האלה אבל כבר ישן.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 448 צפיות
שלום לכולם, בעקבות התרחבות המשפחה אנחנו כרגע עם שני ילדים קטנים עם כסאות בטיחות. שנינו עובדים בתוך העיר במרחק ~5 ק"מ מהעבודה. מחפשים להשתדרג מהסוזוקי סוויפט ששרתה אותנו נאמנה. זה יהיה הרכב היחיד בבית ולכן גם צריך להתאים לסופי שבוע וכדומה. נושאים חשובים: 1. בטיחות 2. חסכון 3. גודל תא מטען תקציב ~80K אפשרות להגדיל אם שווה, אמובן אנו מנסים לחסוך אם אין צורך. על מה חשבתי: רכב 2017 צפונה יונדאי אלנטרה/סקודה אוקטביה יונדאי איוניק(האם משתלם אם עושים קילומטראז' נמוך?) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת reggaewithdodli, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 514 צפיות
שלום , ברשותי שתי הצעות אחת זה מחברת ליסינג יונדאי i20 חדשה שבעצם אני אהיה היד השנייה והם מביאים לי אותו במחיר יותר נמוך מרכב חדש מהחברה . שניהם אותו גרסת אבזור . האם יש הבדל משמעותי חוץ מהיד הנוספת שהליסינג הוא היד הראשונה ואני השנייה , הרי שניהם 0 ק"מ ושניהם אותו גרסת אבזור אבל הליסיניג יותר זול בכמה אלפים . תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בקרוב הולך להחזיר את הרכב מהעבודה שלי ואני צריך להתחיל לחפש רכב לקנייה, ואחרי המון שנים עם רכבים "משעממים" ברמת גימור ליסינג מהעבודה אני צריך עכשיו לבחור איזה רכב אני קונה. אני מחפש רכב גדול ומפנק ואני נוטה לקטגוריה של ג'יפ/ג'יפון, ובוא זמנית מקווה למשהו שיהיה שנתון יחסית גבוה אמין ולא זולל דלק כאשר התקציב הוא עד 100,000 ש"ח. נתונים משלימים: גר בחיפה אז עדיף שלא יהיה עגלה (המון עליות) ונוסע בשנה 20,000 קילומטר פלוס מינוס אחרי קצת מחקר וחיפושים ברשת הדגם שכרגע אני הכי מעוניין בו הוא מיצובישי אוטלנדר דגם דיזל שנתון 2016, לפי מה שהבנתי הוא עונה על רוב הדרישות שלי כולל עומד בתקציב, זה נכון שהוא מגיע רק בגרסה של 7 מקומות ואין לי צורך …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 758 צפיות
אחר צהריים טובים, אשמח לעזרתכם בקבלת ההחלטה בדבר מחליפה טובה לייטי שלנו שקצת התעייפה. הסקודה משמשת ככלי תחבורה יעיל למשפחה (זוג+1). ברוב ימות השבוע אני משתמש יחיד ברכב, בסופי שבוע כל המשפחה מצטרפת לטיולים ופיקניקים. המבנה הריבועי של הייטי אולי לא כ"כ יפה לעין אבל מבחינת יעילות ונוחות - הרכב מושלם עבור הצרכים שלנו. הישיבה מעט גבוהה מפרייבט. תא המטען נגיש והרכב קטן מבחוץ (נוח לחניה) וגדול מבפנים. סגמנט ה" כאילו" ג'יפים או בשמו המודרני B suv, זה הכיוון. בשבוע האחרון עשיתי נסיעות מבחן על xceed של קיה וקאמיק של סקודה. מדהים כמה הקוריאנים התקדמו, לפעמים ישנה הרגשה שנמצאים ברכב גרמני אמיתי. שני הרכבים בהם נהגתי הציגו סבי…
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחכה למציאה של גולייטה ובינתיים מסתכל על רכבים אחרים (תקציב 50K בערך) שמתי עיין על הסיוויק האצבק 2015, אבל אחרי קריאה הבנתי שהיא נראת כמו מטוס אבל נוסעת כמו עגלה. אשמח לחוות דעת על הדעה הזאת ? ואשמח להמלצות נוספות של מה יכול להתאים לי, מת על הספיריט 2014, אבל המחיר... 70K לא מבין למה..
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 585 צפיות
מה החסרונות ברכב הזה למי שיודע? הציעו לי ב15,000 יד3 240,000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הי, רוצה לקנות את הדגם הנ"ל/ נאמר לי לא להתקרב,בעיית גיר קשה ,עלויות גבוהות ,האם למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה, בעיות ???
הודעה אחרונה מאת niv, -