Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עד כמה שאני מבין מתלה רב חיבורי הרבה הרבה יותר קשה לכייל באופן מדויק, כי צריך לכייל הרבה יותר חיבורים.

בקורת מתח צריך לכייל רק 2 חיבורים.

למיטב ידיעתי לא אמור להיות הבדל ביכולת ספיגת המהמורות או האחיזה בגלל בחירה במתלה רב חיבורי או קורת מתח.

יש ועוד איך יש. יתרון המתלה הרב חיבורי בכל הנוגע לספיגה עדיפה של מגרעות בכביש נובע מהעובדה שבקונפיגורציה הזו הגלגל האחד מנותק לחלוטין מבן הזוג הנגדי שלו, בקורת מתח שני הגלגלים מחוברים וניתוק כזה אינו אפשרי, זו גם הסיבה בשלה הוא עדיף בכל הקשור באחיזת כביש וניהוג. והסיבה בשלה קורת מתח נפוצה יותר היא מחירה הזול יחסית למתלה רב חיבורי. לא לחינם ישנם כלי רכב שרק ברמת המינוע העליונה מבחינת כוח ומחיר מותקן המתלה המורכב והיקר יותר, ראה אוקטביה למשל.

• אהבתי 2
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כמו ההבדל בין לישון על מיטה זוגית עם מזרן אחד גדול או מיטה זוגית עם שני מזרוני יחיד צמודים.

באיזו מיטה תרגיש את תזוזות בת הזוג ובאיזה לא?

(שלא לדבר על שמיכה זוגית לעומת 2 שמיכות נפרדות, כאשר המשמעות של שמיכה זוגית היא לילה לבן לך ולעומת זאת שינה עריבה ומתוקה לבת הזוג עם כל השמיכה אצלה.).

בשני המקרים, מיטות/ בולמים, רכות הספיגה עצמה תלויה במזרונים/ בבולמים, אבל ההמנעות מלכתחילה מזעזועים הנובעים מהצד השני של המזרון/ רכב תלויה בתצורת המיטה/ מתלים.

כמו שנאמר חכם (מתלה רב חיבורי) לא נכנס לצרות שפיקח (בולמים ברכב עם קורת מתח)  יצליח לצאת מהם או במקרה שלנו ינסה לצאת מהן.

• אהבתי 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מתלה רב חיבורי לדעתי הרבה יותר עדיף מהסיבה שרוב המנהגים לא ממש ישימו לב להבדל אלא נהגים ממש מיומנים, אך זה כן תורם לטיפה יותר נוחות, הבעיה הכי גדולה שהוא יקר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, green כתב:

בשני המקרים, מיטות/ בולמים, רכות הספיגה עצמה תלויה במזרונים/ בבולמים, אבל ההמנעות מלכתחילה מזעזועים הנובעים מהצד השני של המזרון/ רכב תלויה בתצורת המיטה/ מתלים.

שמע, הסבר יפה מזה לא יכולתי למצוא :)

לפני 47 דקות, wildlands2019 כתב:

מתלה רב חיבורי לדעתי הרבה יותר עדיף מהסיבה שרוב המנהגים לא ממש ישימו לב להבדל אלא נהגים ממש מיומנים, אך זה כן תורם לטיפה יותר נוחות, הבעיה הכי גדולה שהוא יקר.

אכן יקר יותר,

לצורך השוואה, הדגם פורד פוקוס ActiveX החדשה מגיע עם מתלה רב-חיבורי, לעומת ה- ST-Line

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם

מתלה רב חיבורי אמנם עדיף ובעל פוטנציאל שנותן נקודת מוצא טובה אך הביצוע בפועל תלוי לא רק בו וסוג המתלה הוא רק חלק קטן מהמשוואה.

לא חסר רכבים עם קורת פיתול שמתנהגים יותר טוב מרכבים עם מתלה רב חיבור או נוחים יותר או שניהם יחד. 

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

יש ועוד איך יש. יתרון המתלה הרב חיבורי בכל הנוגע לספיגה עדיפה של מגרעות בכביש נובע מהעובדה שבקונפיגורציה הזו הגלגל האחד מנותק לחלוטין מבן הזוג הנגדי שלו, בקורת מתח שני הגלגלים מחוברים וניתוק כזה אינו אפשרי, זו גם הסיבה בשלה הוא עדיף בכל הקשור באחיזת כביש וניהוג. והסיבה בשלה קורת מתח נפוצה יותר היא מחירה הזול יחסית למתלה רב חיבורי. לא לחינם ישנם כלי רכב שרק ברמת המינוע העליונה מבחינת כוח ומחיר מותקן המתלה המורכב והיקר יותר, ראה אוקטביה למשל.

לפני 3 שעות, green כתב:

זה כמו ההבדל בין לישון על מיטה זוגית עם מזרן אחד גדול או מיטה זוגית עם שני מזרוני יחיד צמודים.

באיזו מיטה תרגיש את תזוזות בת הזוג ובאיזה לא?

(שלא לדבר על שמיכה זוגית לעומת 2 שמיכות נפרדות, כאשר המשמעות של שמיכה זוגית היא לילה לבן לך ולעומת זאת שינה עריבה ומתוקה לבת הזוג עם כל השמיכה אצלה...).

כמו שנאמר חכם לא נכנס לצרות שפיקח יצליח לצאת מהם או במקרה שלנו ינסה לצאת מהן...

לפני 3 שעות, wildlands2019 כתב:

עזבו את התיאוריה

מה גם שהרב חיבורי מאפשר יותר חופש, זה לא אומר שקורת מתח לא מאפשרת חופש (כמו שמיכה זוגית).

הנקודה היא זו:

לפני כשעה, Gavrik כתב:

לא חסר רכבים עם קורת פיתול שמתנהגים יותר טוב מרכבים עם מתלה רב חיבור או נוחים יותר או שניהם יחד. 

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הלכתי לראות את הפוקוס באולם התצוגה ברעננה. כשיצאתי, נכנסתי לאולם הצמוד של הונדה ולקחתי את הסיוויק לנסיעת מבחן.

מבחינת הגימור, אף אחת לא מצטיינת אבל הסיוויק הרגישה יותר טוב.

התיבה הרציפה בהונדה היא רציפה ואין איך לעקם את זה - זה מסרס ולא כיף.

לגבי המנוע, אני מהזן שבעד קיצור החלפת שמן (היתה לי גם BMW שידעה לשלוח אותי, באופן דומה, להחלפת שמן כל 9,000 ק"מ). בעיית המהילה כנראה לא היתה רלוונטית לישראל ובלי קשר, קשה לי להאמין שהיא לא נפתרה. המנוע עצמו צריך להיות איכותי. זה יצרן שמכיר את העבודה (יצרן המנועים הגדול בעולם) ודואג להנדסת יתר ולא חסר. סרטוני יוטיוב אמריקאיים של "התעללות" במנוע הזה מרמזים שזה באמת המצב.

אישית, אני לא מוכן לקנות רכבים עם קורת מתח. הנסיון שלי עם לא מעט רכבים היה חד משמעי. קורת מתח תספק אחיזה טובה רק על חשבון נוחות נסיעה.

למיטב הבנתי, אין למאיר רכבים כאלה למכירה, אלא רק בהזמנה מראש של כמה חודשים. המפעל הושבת למספר שבועות בגלל הקורונה והם כנראה תועדפו נמוך עם החזרה שלו לייצור.

פורסם
לפני 8 דקות, omerkot כתב:

אישית, אני לא מוכן לקנות רכבים עם קורת מתח. הנסיון שלי עם לא מעט רכבים היה חד משמעי. קורת מתח תספק אחיזה טובה רק על חשבון נוחות נסיעה.

תשמע, שמעתי פסילה אוטומטית של רכבים על בסיס הרבה פרמטרים שטותיים.

זה אפילו לא מגיע לטופ 10, אבל הוא עדיין פרמטר דיי שטותי.

עצם הבחירה במתלה כזה או אחר זה אפילו לא עשירית מהסיפור, הכיול הרבה הרבה יותר חשוב מאשר רב חיבורי או קורת מתח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 46 דקות, omerkot כתב:

הלכתי לראות את הפוקוס באולם התצוגה ברעננה. כשיצאתי, נכנסתי לאולם הצמוד של הונדה ולקחתי את הסיוויק לנסיעת מבחן.

מבחינת הגימור, אף אחת לא מצטיינת אבל הסיוויק הרגישה יותר טוב.

התיבה הרציפה בהונדה היא רציפה ואין איך לעקם את זה - זה מסרס ולא כיף.

לגבי המנוע, אני מהזן שבעד קיצור החלפת שמן (היתה לי גם BMW שידעה לשלוח אותי, באופן דומה, להחלפת שמן כל 9,000 ק"מ). בעיית המהילה כנראה לא היתה רלוונטית לישראל ובלי קשר, קשה לי להאמין שהיא לא נפתרה. המנוע עצמו צריך להיות איכותי. זה יצרן שמכיר את העבודה (יצרן המנועים הגדול בעולם) ודואג להנדסת יתר ולא חסר. סרטוני יוטיוב אמריקאיים של "התעללות" במנוע הזה מרמזים שזה באמת המצב.

למיטב הבנתי, אין למאיר רכבים כאלה למכירה, אלא רק בהזמנה מראש של כמה חודשים. המפעל הושבת למספר שבועות בגלל הקורונה והם כנראה תועדפו נמוך עם החזרה שלו לייצור.

אני לא ישבתי, אני נהגתי בשתיהן (ונהגתי בפרטית ברציתי לקנות הקומפורט פלוס עם המתלים האדפטיבים), ועם כל הכבוד לדעה שלך, ההונדה סיוויק עם המסך שלה , הכפתורים וההגה מרגישים כמו פוקוס 2001 ואין לה מה לחפש מול הפוקוס החדשה, לפוקוס החדש יש הרבה חסרונות ואחת מהן היא איכות ההרכבה וחלק מאיכות החומרים, אך היא עדיין פי אלף יותר טובה מהסיוויק, ולא מבין איך זה בכלל בר השוואה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 17.8.2020 בשעה 07:48, Roycohen1979 כתב:

אני ממשיך לשמוע על נושא דילול השמן אבל אף אחד פה לא הצליח לתת סימוכין בנושא ממקור רישמי או חצי רישמי. כרגע זה נשמע כמי אגדה אורבנית שתפסה תאוצה משיקולים שונים ומשונים.

במוסכי היבואן לא שמעו על כך ומסרבים להחליף שמן לא לפי שגרת הטיפולים גם אם בעל הרכב מתעקש על כך.

שליתי את אבא שלי עם הסיוויק שלו והם גיחכו בעדינות ושלחו אותו לבזבז את הכסף שלו במקום אחר.

עד לרגע שבו יראו לי סימוכין אמיתיים לתופעה לכאורה הזו היא בגדר אגדה אורבנית כמו חד קרן דרקונים ורודים ומירי רגב תפתור את בעיית התחבורה בישראל

הייתה לי סיויק ליטר, כל 7 אלף קמ נדלקה נורה ועשיתי טיפול, בלי סנכרון לטיפול תקופתי.

פשוט סיוט.

ועוד רכב ליסינג

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

על התופעה בגרסת הליטר זאת הפעם הראשונה שאני שומע.

אני מניח שזה כנראה באמת קשור לצורת הנהיגה, נכון לעכשיו סביבי יש 3 כלים 1.5 ליטר עם קילומטראזים שונים והם לא נתקלו בבעיה הזו.

פורסם
לפני 21 שעות, Roycohen1979 כתב:

על התופעה בגרסת הליטר זאת הפעם הראשונה שאני שומע.

אני מניח שזה כנראה באמת קשור לצורת הנהיגה, נכון לעכשיו סביבי יש 3 כלים 1.5 ליטר עם קילומטראזים שונים והם לא נתקלו בבעיה הזו.

זהו שאין מה לקרוא לזה תופעה או בעיה.

הכל תקין עם זה:

הלוח שעונים בהונדה בכוונה מתריע ע"י נורה 3,000 ק"מ לפני שצריך לבצע טיפול שמנים מסוג A(שמן בלבד)

הלוח שעונים בהונדה בכוונה מתריע ע"י נורה 1,500 ק"מ לפני שצריך לבצע טיפול שמנים מסוג B(שמן + פילטר שמן)

ניתן לראות בלוח שעונים מונה קילומטרים שהולך ופוחת בעצם עם כל נסיעה.

בערך 200 ק"מ לפני שמתאפס אפשר לגשת למוסך,

בכל אופן לא צריך לגשת למוסך להחלפה שמן מיד כשנדלקת הנורה, אלא לבדוק את המונה שמופיע שם כל פעם, ולראות עוד כמה נשאר עד לטיפול..

כי כשתגיעו למוסך הם לא יגידו ביזמתם - חבר יש לך עוד 2,000-3,000 ק"מ לסוע ככה...

למעשה יוצא שעושים החלפה שמן מנוע כל 8,000 ק"מ בממוצע. כמו שצויין לפני כן. אם הנהיגה באמת רגועה, אז זה יצא יותר..

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם

יצא לך לראות את תא המטען בסיוויק? 
בין הגדולים בקטגוריה לדעתי .. :-)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...