Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה קארוק 1000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חיפשתי גיפון 

מצאתי סקודה קארוק אבל מנוע 1000

אני גר באיזור הררי וחש לי פולו 2016 ואני ממש ממרוצה ממנה

האם הסקודה מתאימה לי מבחינת כח לאיזור הררי

פורסם

הייתה לנו ארונה עם המנוע הזה (1.0 115HP) בשילוב עם DSG7. הרכב נסע מצוין ופרט לרעידות לא משמעותיות ואופייניות למנועי 3 צילינדר לא היו תלונות.

קארוק כבד מארונה בכ- 150 ק"ג, כלומר ארונה עם שלושה נוסעים נוסעת כמו קארוק עם נוסע אחד.

לא חושב שלמנוע הזה יש בעיה בנסיעות מנהלתיות, גם בעליות גדולות, אבל חסר לו מחץ. 

זה מאוד תלוי באופי הנהיגה שלך. אם אתה לא מחפש תאוצות חזקות, הרכב יכול להתאים לך.

בכל מקרה ממליץ לך לקחת את הרכב לנסיעה בתוואי שאתה מכיר כדי להשוות.

פורסם

השאלה

סהתחשב בזה שאני גר באיזור שיש בו עליות, באיזור שמוכרים בו את האוטו אין עליות,האם אני ארגיש מחסור בכח,כאמור ברשותי פולו 2016 1200 טורבו,תמיד ברכב הזה כח זמין גם באמצע עקיפה

פורסם

המנוע הזה די מקביל לזה בפולו שלך מבחינת כוח וזמינות, הענין הוא שהאוטו כבד יותר ולכן מרבית הסיכויים שיהיה נמרץ פחות מהפולו, גם אם יש לו עוד כמה סוסים ( נדמה לי עשרה ).

פורסם

זה לא הכוח שהוא מספיק אלא זה האופי, יש תלונות לגבי שילוב צמד החמד הזה, מנוע 1 ליטר עם גיר dsg:

זינוק גס ושילוב הילוכים קופצני במצבים מסוימים.

גיר מריץ הילוכים למעלה ומותיר את המנוע בלי כוח דבר ששמים לב אליו בעיקר בתוואי הררי. מצב ספורט לא פותר את הבעיה כי הוא אגריסיבי מדי לנסיעה יומיומית.

יש אנשים שלא שמים לב לתופעות הללו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הגיר יודע היטב להוציא את הכוח מהמנוע גם בתוואי הררי. מצב ספורט ממש לא אגרסיבי, לטעמי הוא דיי חלבי והרבה יותר עדין ממצב ספורט בדור הקודם של רכבי VAG עם DSG.

מעבר לכך, לא מכיר תלונות על זינוק גס והעברות קופצניות קורות בעיקר כשהנהג מהסס בלחיצה על הדוושה והגיר לא יודע אם להעלות או להוריד הילוך.

אני מכיר את השילוב הזה היטב, מקרוב ובשלל דגמים, הוא פועל היטב ומוצלח ביחס לשילובי 3 צילינדרים עם רובוטי כפול מצמדים אחרים.

מה שכן, הקארוק יהיה פחות חזק מהפולו שיש לפותח השרשור היום ובתנאים הרריים זה יורגש ללא ספק. מציע לבדוק אפשרות לקארוק 1.5 שיפתור את הבעיה או סיאט אטקה 1.4 או 1.5 שגם יהיה זול יותר מהקארוק.

פורסם

מהניסיון שלי השילוב של 1.0 טורבו עם גיר הDSG בקארוק ליטר היה חלק יחסית , גם אם המנוע לא מרגיש חזק במיוחד. 

מבחינת גיר, לפחות מבחינת תוואי של כבישים מהירים שחלקם באזור הררי , הוא תפקד בצורה חלקה, כמו שמייק מתאר.

אגב , ממליץ על רמת גימור סטייל ומעלה , בעיקר בגלל הכסא הנוח שאין באמבישן.

מצרף את המבחן שנעשה לו בפורום.

מצד שני, באאודי A1  מהדור הנוכחי  , עם אותו שילוב מנוע גיר בתוואי הררי בהחלט הגיר הזדרז להעלות הילוכים, לפעמים בצורה מוגזמת בעליות. 

• תוכן חדש...