Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי כבר כיוון למאזדה 3 והחלטתי שאני רוצה ללכת לכיוון של מאזדה 6 שנת 2013-2014 אבל גיליתי מחיפוש של כחודש וחצי שרוב המוכרים רוצים משמעותית מעל המחירון וזה קצת הזוי לטעמי, גם כשאין שום הצדקה מבחינת היד והק"מ.

כבר התחלתי להתייאש וחשבתי אולי לכיוון של 508 או C5. אני מודע למנוע ה-156 כ"ס הבעיתי, אבל מצד שני הן נמכרות בכ-20 אלף ש"ח אולי.

השאלה אם לא כדאי לנסות למצוא אחת כזו שמורה ככל הניתן, ואפילו לקחת בחשבון נניח 3-4 ליישור קו רציני, מה הסיכונים במקרה כזה לדעתכם?

מה סביר שיקרה? ברמת ההחלפה מנוע? גיר?

חשובה לי האמינות אבל אני מחפש מכוניות בסדר גודל כזה (מנהלים אם תרצו)

פורסם

המנוע הוא הבעיה העיקרית, וכמה מכלולים נלווים אליו. נסה לברר לגבי מה ניתן לבצע בתור תחזוקת מנע.

לא חסר פירוט בפורום לגבי המנוע הנ"ל. 

פורסם

במחיר של מאזדה 6 2013-14 אתה יכול לקנות 508 עם מנוע 165 כ"ס שנת 2015 ומעלה(שים לב שרשום ברשיון הרכב שזה המנוכ המשודרג ואל תעז להתקרב למנוע ה156 ויש גם שינויים קוסמטיים ברכב).

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

וניסאן אלטימה 2015 יד שלישית עם 140 אלף קילומטר - דעתכם?

היתה 49 אלף לדעתי.הוריד ל-39.

נקנתה לפני 8 חודשים אבל בגלל המצב נמכרת.

ציין שהמשולשים סדוקים, שני צמיגים אחוריים צריך כנראה להחליף ולפני כמה חודשים נכנסה מישהי בכנף והוא החליף למרות שאפילו לא היה צריך לטענתו.

כנראה לא טופלה במורשים אבל הוא טיפל אחת באיזה מוסך "צומת" אלמוני.

לפני 3 דקות, Jeka88 כתב:

במחיר של מאזדה 6 2013-14 אתה יכול לקנות 508 עם מנוע 165 כ"ס שנת 2015 ומעלה(שים לב שרשום ברשיון הרכב שזה המנוכ המשודרג ואל תעז להתקרב למנוע ה156 ויש גם שינויים קוסמטיים ברכב).

ושם מה? אמינות מעולה? נניח לעומת המאזדה...

פורסם

תראה, בפיג'ו מדובר על מנוע טורבו, הרכב מסובך יותר טכנולוגית וככל שיש יותר טכנולוגיה הסיכוי לתקלות עולה...אבל אם אתה מסתכל VALUE FOR MONEY אני חושב שה508 לוקחת בענק.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לא מכיר את האלטימה. למה לא לחפש גם אוונסיס / B4? הן כנראה זולות מהמאזדה.

thp156 מזדקן יכול לעלות משמעותית יותר מהסכום שציינת. רק ניקוי פיח עולה משהו באזור הזה, וגם משאבת דלק לדעתי באותו אזור חיוג. רד מזה, זה רעיון גרוע.

פלואנס 2 ליטר בנזין תהיה לא רחוקה בגודל, אמינה יחסית ועם צריכת דלק גבוהה, כמו כל רכב "מנהלים" שמכבד את עצמו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בתאריך 7.9.2020 בשעה 19:03, Jeka88 כתב:

מה רמת האמינות?

פורסם
בתאריך 7.9.2020 בשעה 18:40, 999256 כתב:

בדקתי כבר כיוון למאזדה 3 והחלטתי שאני רוצה ללכת לכיוון של מאזדה 6 שנת 2013-2014 אבל גיליתי מחיפוש של כחודש וחצי שרוב המוכרים רוצים משמעותית מעל המחירון וזה קצת הזוי לטעמי, גם כשאין שום הצדקה מבחינת היד והק"מ.

כבר התחלתי להתייאש וחשבתי אולי לכיוון של 508 או C5. אני מודע למנוע ה-156 כ"ס הבעיתי, אבל מצד שני הן נמכרות בכ-20 אלף ש"ח אולי.

השאלה אם לא כדאי לנסות למצוא אחת כזו שמורה ככל הניתן, ואפילו לקחת בחשבון נניח 3-4 ליישור קו רציני, מה הסיכונים במקרה כזה לדעתכם?

מה סביר שיקרה? ברמת ההחלפה מנוע? גיר?

חשובה לי האמינות אבל אני מחפש מכוניות בסדר גודל כזה (מנהלים אם תרצו)

מאזדה 6 מהשנים הללו עם נתונים טובים נמכרת מעל המחירון, ולא רק נמכרת - גם נחטפת.

כשחיפשתי אחת כזו לפני 3 שנים לא האמנתי כמה חזק השוק שלה - מכוניות טובות "עפות" תוך יום או יומיים מעל המחירון(ואני לא מתייחס להזויים שדורשים 10-15K ש"ח מעל), וגם הפחות טובות נמכרות.

לקח לי למצוא חודשיים את שלי (2013 פרימיום פלוס), והיו מקרים שסגרתי עם מוכר בבוקר לבוא לראות אחה"צ ועד שהגעתי כבר נמכר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

הבנתי.

ובכל זאת אם ננסה להתמקד ב-508 למשל עם מנוע ה-165 כ"ס.

חיפשתי קצת בפורום ולא ראיתי משהו נוראי - אבל אם מתמקדים -  מה לגבי בעיות חשמל? גיר? מנוע/ טורבו או כל דבר שצפוי להיות יקר?

טיימינג? (ככל ויש בכלל).

ראיתי אחת עם כ-150 א"ק, יד2 (הראשונה ליסינג) שטוען כי היה מטופל במורשה, טסט לכמעט שנה, צמיגים ומצבר חדש ומחיר נמוך. דגם האקסס הפשוט, מבאס אומנם אבל אולי פחות טכנולוגיה תביא לקצת יותר אמינות. מה לבדוק?

פורסם

בגדול היא אמורה להיות סבירה. הגיר הוא יפני, וותיק יחסית וללא בעיות ידועות, המנוע הרבה יותר טוב מהקודם, משמעותית, ואני לא מכיר בעיות חשמל ידועות.

למרות זאת, כדאי מאוד לבדוק את הטענה שהוא מטופל, בטח בכזה ק"מ, בטח אחד שהיה בליסינג במקור. זה ממש לא מעט.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם אתה קונה רכב צרפתי ואין לך ידע אני ממליץ קודם לחפש מוסך מתאים באזור שלך ואז לקנות רכב. 

ברגע שכל תקלה ואפילו לא משביתה או אפילו טיפול סטנדרטי מאלצת אותך לבזבז חצי יום\יום עבודה זה יכול לתסכל.

פורסם

תודה עדיאל, אבל מה זה "מוסך מתאים"? יש לי שני מוסכי יבואן מורשים במרחק של גג עשר דק' נסיעה ממני - גזית וצמרת, בחיפה, אשר טיפלתי לפני כמה שנים ב-208 שלי (שהיתה באחריות יבואן, ככה שחוץ משמן ושות' לא היו "טיפולים")..זה מספיק טוב?

מה לגבי טיימינג נניח? מתי צריך להחליף? מחלות ידועות נוספות או שצריך לשים לב במיוחד? (נניח במאזדה 6 הבנתי כבר שצריך לבדוק שהחליפו משולשים למשל).

עד כמה אתם חושבים שיהיה בעיתי רכב כזה עם 150 א"ק באופן שכדאי מאוד להוסיף כסף (למרות שאני באמת לא רוצה) או אפילו לרדת שנתון (אבל עדיין עם 165 כ"ס) כדי לקחת כזה עם 100 אש"ח.

את עניין הטיפולים במורשה אבדוק לפי מס' רכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במנוע ה 165 כ'ס זו שרשרת ולא רצועה.  בעקרון אין החלפה שלה אלא כמו כל שרשרת - החל מק'מ מסוים (165K לזכרוני) בדיקה של מצבה.  לא שמעתי על בעיות במערכת התזמון ב 165 גם בק'מ גבוה.  או בכלל בעיות עקרוניות בו.

לגבי השאלה של 150 או 100 והפרש המחיר - תלוי בהפרש המחיר ותלוי במצב הרכב.  בכמה זמן הק'מ נעשה ומה מצב המכלולים האחרים (לא רק מנוע) - כולל הגוף.

לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

ברגע שכל תקלה ואפילו לא משביתה או אפילו טיפול סטנדרטי מאלצת אותך לבזבז חצי יום\יום עבודה זה יכול לתסכל.

זה משהו מיוחד אצל הצרפתים ביחס, נגיד, ליפנים ?  זמן הטיפול כולל את הבאגט (כולל אפיה) של המוסכניק בעוד שהבחור מטויוטה מסתפק בסושי ממזנון מהיר ?

• מצחיק 1
פורסם

כולל ה"באגט" שאתה מקבל בדמות טיפול לא מקצועי ו\או יקר.

תסכים איתי שלמצוא בארץ מוסך מומחה שאינו מורשה לרכבים צרפתיים מאוד קשה?! אז יש מוסך גבע בת"א, מוסך אורן בחולון ועוד מוסך בלכיש. ליונדאי טיוטה וכד' תמצא כמעט בכל עיר

• תוכן חדש...