Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף MK4 מנוע 2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כסף בצד מספיק לקנות אחת ולתחזק, שמעתי שיש לה בעיות אמינות די מגוונות... עכשיו אמינות זה כמובן חשוב לי אבל לא מספיק כדי לקנות קורולה....

אשמח אם יש כאן מישהו עם ניסיון שיוכל לפרט קצת על הרכב, אני רוצה לקנות אחת כי המחיר גם נמוך, נראה טוב, איכות בניה טובה, וצריכת צלק לא איומה יחסית למנוע 2000 עם מומנט טוב בסלד נמוך, האם קל לעבוד על הרכב בעצמי? מאיזה ק''מ כבר בשום אופן לא לקנות? אם טופל כל 15000 זה טוב? 

אשמח לדעת כמה שיותר פרטים מועילים תודה חברים

פורסם

היי 

יש לי בורה mk4 עם אותו המנוע וגיר ידני שעומדת על 260 אלף.

מבחינת אמינות ,המנוע אמין מאוד ואכן מוציא הרבה כוח מסל''ד נמוך.

מה שכן צריך לבדוק לפני הקנייה בין היתר טיפולים סדירים ואת מצבו של המנוע כמו כל מנוע אחר לרבות צריכת שמן,שכן אם לא מטופל בזמן עלולה להיווצר בעיה של צריכת שמן.

לעבוד על הרכב פשוט מאוד ועם סט כלים נורמלי אפשר לעשות את רוב העבודות והגישה לרוב החלקים המתבלים נוחה מאוד(פלאגים,פילטר אוויר,פילטר שמן וכ'ו)

ממה שידוע לי התיבה האוטמטית בדור הזה ידועה עם נטייה להתחמם אז צריך לבדוק אם הותקן קולר גיר(בידני מן הסתם אין את הבעיה הזו).

מבחינת כל השאר,הרכב מורכב בצורה טובה וגם אחרי כל הזמן והקילומטראג' אין קירקושים מוזרים והרכב לא תקע אותי.

מחירי החלפים סטנדרטיים לחלוטין(טיימינג ומשאבת מים תעלה באזור 1400 כולל עבודה) וכ'ו.

אם כן יוחלט לקנות והאוטו מטופל זה רק עניין של להחליף טיימינג פילטרים שמן ויש לך ראש שקט שכן המנוע לא מורכב מדי ובגלל זה מאוד אמין(מדבר מניסיון,כל הבעיות שהיו ברכב שלי היו נטו בגלל תחזוקה לקויה של הבעלים הקודמים)

מבחינת מרכב ומתלים מומלץ לבדוק חלודה אשר כמעט תמיד נמצאת במפגש תחתית הכנף והדלת.חוץ מזה הרכב מאוד מוצק וצבע לרוב טוב מאוד בלי קילופים על שלי גם אחרי 20 שנה 

-צריכת דלק-

לא יודע לגבי האוטמט אבל בידני צריכת הדל' אכן סבירה לחלוטין כשאר אני נוסע באזור ה800 ק''מ בשבוע ומתדלק פעם בשבוע 

זהו סה''כ 

אם ישנן עוד שאלות אתה מוזמן לשאול 

-מרקו

פורסם

תודה רבה קודם כל על התגובה המושקעת, אני אכן שוקל את גרסת האוטומט מכיוון שאין לי רישיון ידני, אני מבין אז שזה קריטי לוודא כמה דברים:

לבדוק חלודה, לוודא טיפולים מסודרים (שמן ופילטר כל 15 אלף? האם לרכב ישן גם יש צורך בשמן סינטטי מלא? 5W40) 

הקולר גיר זה ריקול או שזה יוזמה אישית של בעל רכב?

אכן הבנתי שיחסית למנוע 2000 חלש הוא לא זולל הרבה דלק 10-11 ק''מ לליטר.

מכיר שיש גם בעיה לפעמים עם חלונות חשמל ומערכת נעילה מרכזית אז גם שווה לבדוק.

אחד הפחדים שלי זה שגם אם הרכב טופל בזמן שנסעו בו באכזריות כי גולף זה רכבים של אנשים שלא נוהגים רגוע.

דוגמא מיד 2, האם נשמע טוב?

2.0 קומפורטליין 2002, מבקש 8 אלף יד 2 עם 170 אלף ק''מ, טוען שהרכב שמור בקפדנות ומטופל בזמן גלגלי מגנזים ומצבר חדש

תודה רבה וסליחה אם חפרתי :)

פורסם

אני החזקתי בגולף דור 4 שנת 2002 עד לפני כשנה, רק ששלי היתה 1.6 ידנית.
מכרתי אותה עם כ-230 אלף ק״מ, והחזקתי אותה מעל חמש שנים.
מאוד אהבתי אותה, הרכב בנוי היטב, יושב טוב מאוד על הכביש ולדעתי יש לו עיצוב נהדר.
בנוגע למחיר אני מכרתי את שלי ב-8k לפני כשנה.

אם הרכב טופל כמו שצריך יש בו עוד ״הרבה חיים״, אבל לא הייתי מתפשר על רכב שלא טופל כמו שצריך, שים לב שיש לו מים אדומים ברדיאטור, תבדוק נזילות שמן וכ׳ו, חשוב לוודא שהשמן הוחלף באופן תדיר כמובן.
בגלל גיל הרכב חשוב לבדוק את מצב בולמי הזעזועים שכן החלפתן תעלה כ2000-3000 לכל הרבעיה.
חוץ מזה שים לב למצב הפלסטיקה והמושבים בתוך הרכב, הפלסטיקה השחורה עם גימור soft touch נוטה להיות דביקה ולהתקלף, ניתן לפתור את זה עם מדבקות בכמה שקלים באיביי, אישית לא הייתי קונה רכב עם אינטריור לא שמור, מאוד קשה למצוא חלפים במצב טוב כיום.
דבר אחרון, לקראת סוף הדגם (2004) הביאו דגם יחסית מאובזר (פאסיפיק אם אני לא טועה) עם סאנרוף, ג׳אנטי מיוחדים ועוד כמה תוספות, אם תצליח למצוא כזאת יכול להיות נחמד.

בהצלחה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

אז ככה מבחינת קולר גיר ממה שידוע לי הבעיה היא שבאקלים של הארץ הגיר מתחמם יתר על המידה,לא ידוע לי על ריקול אבל מצד שני זה עניין די פשוט לפתור נראה לי סדר גודל של 1500 שקלים בערך.

-מבחינת חלודה,באמת שטחי ואסתטי בלבד אבל קיים,אני יודע שבאירופה זה הרבה יותר חמור אבל בארץ עם כל החסרונות האקלים פה לא מזמין חלודה.

-מבחינת טיפולים:אני בספק שלרכב ב8000 יהיו קבלות על כל טיפול ,לכן האופציה הכי טובה היא לבדוק את הרכב קר(ז''א אחרי שעמד זמן מה) ולבדוק:

שמן-בצבע זהוב ?,אין גרגרים או דברים נוצצים על המדיד, מה הכמות על המדיד(מלא,נמוך) להסתכל על הפקק,לבדוק שנקי בלי טחינה ולצורך העניין בלי כלום.

שלב הבא לבדוק נוזל קירור,בפולקסוואגן הנוזל קירור חייב להיות אך ורק ורוד.כל סוג אחר לא מתאים למערכת הקירור.לפתוח את המכסה לוודא שהוא נקי בלי סחלה  ושמלא עד הרמה המתאימה .שים לב,נצנצים בצבע ברונזה מעידים על עוצר נזילות זמני.

איפה שבולמי הזעזועים מתחברים למרכב ישנן תושבות.שים לב שאין מרווח בין הבולם למרכב,אם יש מרחב גדול סימן שכריות הבולם גמורות

תביא פנס חזק,תבדוק נזילות שמן ומים.

מרכב-תבדוק שכל החלונות,דלתות חלונות ונעילה מרכזית עובדת וגם הבגאז'.

בנסיעת מבחן שים לב לפעולה של הגיר האם הוא מחליק או דופק .הדרך הכי טובה היא כשאר מעבירים מפארקינג לרברס,אם מורגשת דפיקהחזקה סימן שהגיר לא במיטבו

מבחינת שמן,אני תמיד שם סינטטי.הבדל המחירים לא באמת מצדיק שימוש במינרלי וברכב ישן לדעתי לפחות סוג השמן משפיע עוד יותר לכן כדאי לשים שמן איכותי סיננטי.

ולדעתי אין לך מה לדאוג כי בסופו של דבר אתה צריך לבדוק את הרכב בפני עצמו ואם משהו לא מריח טוב,הן מהמוכר והן מהרכב.לא הייתי מתרגש.גולף אוטומטיות לא חסר וזה רק עניין של זמן עד שתמצא את האחת.

עריכה אחרונה על ידי marco_aliyev
פורסם
לפני כשעה, marco_aliyev כתב:

אז ככה מבחינת קולר גיר ממה שידוע לי הבעיה היא שבאקלים של הארץ הגיר מתחמם יתר על המידה,לא ידוע לי על ריקול אבל מצד שני זה עניין די פשוט לפתור נראה לי סדר גודל של 1500 שקלים בערך.

-מבחינת חלודה,באמת שטחי ואסתטי בלבד אבל קיים,אני יודע שבאירופה זה הרבה יותר חמור אבל בארץ עם כל החסרונות האקלים פה לא מזמין חלודה.

-מבחינת טיפולים:אני בספק שלרכב ב8000 יהיו קבלות על כל טיפול ,לכן האופציה הכי טובה היא לבדוק את הרכב קר(ז''א אחרי שעמד זמן מה) ולבדוק:

שמן-בצבע זהוב ?,אין גרגרים או דברים נוצצים על המדיד, מה הכמות על המדיד(מלא,נמוך) להסתכל על הפקק,לבדוק שנקי בלי טחינה ולצורך העניין בלי כלום.

שלב הבא לבדוק נוזל קירור,בפולקסוואגן הנוזל קירור חייב להיות אך ורק ורוד.כל סוג אחר לא מתאים למערכת הקירור.לפתוח את המכסה לוודא שהוא נקי בלי סחלה  ושמלא עד הרמה המתאימה .שים לב,נצנצים בצבע ברונזה מעידים על עוצר נזילות זמני.

איפה שבולמי הזעזועים מתחברים למרכב ישנן תושבות.שים לב שאין מרווח בין הבולם למרכב,אם יש מרחב גדול סימן שכריות הבולם גמורות

תביא פנס חזק,תבדוק נזילות שמן ומים.

מרכב-תבדוק שכל החלונות,דלתות חלונות ונעילה מרכזית עובדת וגם הבגאז'.

בנסיעת מבחן שים לב לפעולה של הגיר האם הוא מחליק או דופק .הדרך הכי טובה היא כשאר מעבירים מפארקינג לרברס,אם מורגשת דפיקהחזקה סימן שהגיר לא במיטבו

מבחינת שמן,אני תמיד שם סינטטי.הבדל המחירים לא באמת מצדיק שימוש במינרלי וברכב ישן לדעתי לפחות סוג השמן משפיע עוד יותר לכן כדאי לשים שמן איכותי סיננטי.

ולדעתי אין לך מה לדאוג כי בסופו של דבר אתה צריך לבדוק את הרכב בפני עצמו ואם משהו לא מריח טוב,הן מהמוכר והן מהרכב.לא הייתי מתרגש.גולף אוטומטיות לא חסר וזה רק עניין של זמן עד שתמצא את האחת.

תותח, תודה!

מקווה להביא אחת יום אחת ולעבוד עלייה בעצמי.

ככה גם להתעסק במה שאני אוהב וגם לחסוך כסף

• תוכן חדש...