Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי כרגע פולו 2014 ידנית 1.2 TSI ששודרגה עם תוכנה Stage 1, אני מאוד נהנה מהרכב אך הגיע הזמן לשדרג, באופן אוטומטי הלכתי והזמנתי פולו ידנית חדשה 1.0  2020 מכיוון שמאוד אהבתי את הנוכחית ואת האיכות חומרים ובידוד רעשים, ואחרי נסיעת מבחן (על הדגם האוטומט) די הייתי סגור על הפולו. (יגיע רק לקראת סוף נובמבר) 

אך ככל שעובר הזמן אני מסתכל וקורא על שאר הסופר מיני של שאר החברות והן נראות מאוד טוב ולכן התחלתי להתלבט אם אולי קצת מיהרתי להזמין את הפולו. 

הIbiza FR 1.0 או ה 1.33 Renualt Clio S line נראות שתי מעומדות מאוד מעניינות ודי מאובזרות. 

אני אוהב לנהוג ואוהב ידני אך חשוב לי גם שיהיה קצת יותר כוח למנוע ומכיוון שגרסת 1.0 מגיעה עם 95 כ"ס (לפני שיפור שיקרה כנראה רק אחרי סוף האחריות) הרנו נראית כמו מעומדת יותר חזקה
תקציב במקור היה עד 100K אבל נראה שאין ברירה להגיע עד אזור ה120 אם אני רוצה גרסה כזאת 
חשוב לי שיהיה כמה שיותר מערכות בטיחות ושהאבזור והמראה הפנימי יהיה יחסית איכותי

אשמח לדעות או אולי לשמוע על עוד דגמים שלא חשבתי עליהם

*יד 2 פחות רלוונטי כי אני מסתמך על מימון לחלק מההוצאה

פורסם

למיטב זכרוני אין איביזה FR ידנית יותר, ומעולם לא היתה קליאו RS-Line ידנית. העניין הזה של ידניות מאובזרות כבר לא קיים יותר, לפחות לא ברכבים חדשים. יכול להיות שיש עוד לאון ידניות 1.0 (לא יודע באיזה הספק) מהדגם שעוד שניה מתחלף, אם זה רלוונטי. ה-208 החדשה להבנתי לא תגיע בכלל כידנית (כמו ה-C3 והקורסה), אבל אולי עוד נופתע.

אם היית יכול לקנות רכב משומש, 208GTI חדשה יחסית היתה יכולה להתאים (רק בלי מערכות בטיחות משמעותיות).

אם אתה מוותר על ידני, הייתי לפחות מסתכל גם על הקורסה החדשה, שיחסית לסופר מיני משופעת במערכות בטיחות ומגיעה עם מנוע וגיר לא רעים (אבל אל תצפה לאיזו GTI).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האיביזה הידנית (לפחות זו שנמכרת על הנייר , לא יודע אם בפועל , מרגישה ממש פשוטה, גם ביחס לפולו שיש לך, הייתי מדלג או מנסה להזמין במיוחד ברמת גימור FR). 

בין האופציות הידניות בשוק הקליאו היא האופציה העדיפה ביותר, מגיעה עם בלימה אוטונומית והתראה על סטייה מנתיב וללא מובילאיי. 

פורסם (נערך)

אם ידני אז אשאר עם הפולו, היא יותר מאובזרת מהקליו הידנית ועם כל המערכות בטיחות המקוריות (ללא מובילאיי) כמו בגרסאות האוטומטיות

השיקול פה הוא לעבור לאוטומט עם יותר אבזור כמו בקליו RS line ומנוע חזק יותר 1.3

לפני 25 דקות, pooh-bear כתב:

למיטב זכרוני אין איביזה FR ידנית יותר, ומעולם לא היתה קליאו RS-Line ידנית. העניין הזה של ידניות מאובזרות כבר לא קיים יותר, לפחות לא ברכבים חדשים. יכול להיות שיש עוד לאון ידניות 1.0 (לא יודע באיזה הספק) מהדגם שעוד שניה מתחלף, אם זה רלוונטי. ה-208 החדשה להבנתי לא תגיע בכלל כידנית (כמו ה-C3 והקורסה), אבל אולי עוד נופתע.

אם היית יכול לקנות רכב משומש, 208GTI חדשה יחסית היתה יכולה להתאים (רק בלי מערכות בטיחות משמעותיות).

אם אתה מוותר על ידני, הייתי לפחות מסתכל גם על הקורסה החדשה, שיחסית לסופר מיני משופעת במערכות בטיחות ומגיעה עם מנוע וגיר לא רעים (אבל אל תצפה לאיזו GTI).

יש את הלאון style ידנית שנראית גם כאופציה לא רעה, מנוע 1.0," LEON 1.0TSI FL 115HP ידני 5D STYLE"
אך כמעט באותו מחיר אפשר להביא את הקליו שיותר מאובזרת ויותר חזקה (אבל קטנה יותר) 

התלבטתי המון לגבי רכב יד שנייה חזק יותר (leon FR/ POLO GTI ) אך אין אפשרות למימון בתנאים סבירים בקניית יד 2 מאדם פרטי 

עריכה אחרונה על ידי Or.E
פורסם

בתור מי שהייתה לו קליאו ונהג על ואגיות ישנות וחדשות (אמנם סיאט, אבל תופס) אני יכול להגיד לך את דעתי האישית והיא שממש לא עשית טעות.

אם אתה מתלבט על ידנית יד 2 תוכל לחפש 208GTI שהמחירים שלה נוחים הרבה יותר מואגיות מקבילות.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Or.E כתב:

אם ידני אז אשאר עם הפולו, היא יותר מאובזרת מהקליו הידנית ועם כל המערכות בטיחות המקוריות (ללא מובילאיי) כמו בגרסאות האוטומטיות

למיטב ידיעתי בקליאו הידנית (הדור הנוכחי, לא הקוד)  אין מובילאיי, יש מערכת התראה על סטייה ללא תיקון (יש רק בRS ) וכן יש בלימה אוטונומית, אולי התבלבלת עם המיקרה.

במפרט של הקליאו אין אזכור לאף מערכת התראה בהתקנה מקומית, במפרט של הדגם היוצא היה.

לפני 4 דקות, Adani כתב:

בתור מי שהייתה לו קליאו ונהג על ואגיות ישנות וחדשות (אמנם סיאט, אבל תופס) אני יכול להגיד לך את דעתי האישית והיא שממש לא עשית טעות.

אם אתה מתלבט על ידנית יד 2 תוכל לחפש 208GTI שהמחירים שלה נוחים הרבה יותר מואגיות מקבילות.

מניח שהייתה לך קליאו מהדור היוצא (4) ולא הנוכחי 5. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

נכון אתה צודק, שנתון 2019 כמו שאפשר לראות למטה.

שכחתי לרגע שהוא רוצה רכב מהחברה :) 

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

אלך מחר לאולם תצוגה של רנו ואראה, אנסה לקבוע נסיעת מבחן גם ולראות מה יותר מוצא אכן בעיניי. 
אני מבין שה2020 זה הדור 5 ולפי הביקורות עבר שיפור משמעותי מהדור 4 של 2013-2019. 

Adani ממה לא היית מרוצה מהקליאו? 

פורסם

אני לא רוצה ללכלך יותר מדיי, אבל הרבה.
היתרונות שמצאתי זה שהרכב זריז, יש לו מולטימדיה עם שליטה מההגה ובקרת שיוט והוא נראה טוב מאחורה.

מה שלא אהבתי:

לא יודע אם נוגע אליך, אבל הגיר מאוד לא נעים ויש לו השהייה מאוד מעצבנת (ולפעמים מסוכנת) שצריך להתרגל אליה. במהירויות גבוהות (130 לא עכשיו אוטוסטרדה) הרכב מרגיש לא יציב בכלל ויש רעשי רוח איומים. 

המזגן מזעזע. הוא פשוט לא מקרר טוב וזו לא בעיה זה פשוט ככה בכל הקליאו, לא מותאם לישראל כנראה. בימים חמים זה היה פשוט סיוט. האיבזור בגרסה שהייתה לי היה דל (לא מפריע לי, רגיל לזה) אבל סדר העדיפויות עיצבן אותי – הנעה בכפתור אבל חלונות עם גלגלת מאחורה.  

מעבר לזה דברים יותר אישיים, המושב לא היה לי נוח, המראות צד לא נוחות, המערכת התקנה מקומית סבירה מינוס.. לא היה לי נוח.

ומה שהכי הפריע לי, הרכב פשוט זלל לי דלק בלי שום הצדקה. הייתי נוסע כמו זקנה ופותח חלונות בערב במקום מזגן וכלום, הרכב פשוט מטחנה.

היה עושה אצלי 1/8 במקרה הגרוע ו1/9.5 במקרה הטוב (שהוא 90% נסיעה בינעירונית) בתנאי דרך שרובם בין עירוניים, שזה קביל במנוע 2.0 ולא במנוע 1.2 טורבו.

שורה תחתונה הייתי מעדיף את האיביזה 2014 על הקליאו הזאת בלי להתבלבל.

את הדור החדש אני לא מכיר ואי אפשר להשליך עליו אוטומטית את הצרות של הדור הקודם, מה שכן אפשר זה לשים לב טרם הקנייה שהדברים האלה השתנו.

פורסם

קליאו 5 שונה מקליאו 4.

הקליאו החדשה מאוד זריזה, הגיר עבר שיפור וכעת הוא מהיר מאשר בקליאו 4 ודומה יותר לdsg.

המזגן לדעתי עושה עבודה טובה, האבזור מעולה וגם נוחות הנסיעה השתפרה.

מהאחור מרווח הברכיים עדיין סביר, האיביזה או פולו מרווחת יותר, הייתי דמח למושב תומך יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

רשמים מהיום 

בבוקר הלכתי לסוכנות של רנו לראות את הקליאו החדשה RS line
היה להם באולם ברעננה והיא באמת נראית מרשים מבפנים ובמחוץ מרגישה איכותית ובנויה טוב. 
עשיתי סיבוב של חצי שעה על הדגם של ה1.3 130 כ"ס בעיר ועל בין עירוני, הקליאו מרגישה חזקה ולא חסר לה כוח שלוחצים (אני רגיל ל130 בערך)
החסרונות היחידים שהרגשתי הם זה שהרכב לא מרווח, אישית אני מרגיש שצפוף לי ברגליים ובידיים, רעשי הרוח ממש מורגשים מהמראות מעל 130-120 קמ"ש
וקצת פחות משכך (לעומת הפולו) אבל מניח בגלל הגלגלי 17 מרגישים קצת יותר את הכביש אבל זה לא נורא. 

אחרי זה נסעתי לסיאט
האיביזה לא מפתה בכלל לעומת הפולו ועם אותו המנוע אני כבר מעדיף את הפולו מבחינת אבזור מרווח ואיכות בנייה
לאון אין בכלל (חוץ מקופרה) ולא יהיה עד שנה הבאה עם הדגם החדש 
האופציה האחרונה שנשאר לבדוק זה הארונה FR שרוצים עליה 117 עכשיו בתקופת המכירות שלהם 
עשיתי סיבוב על הדגם לא FR, בעיקר בין עירוני, מעל 110 מלא רעשי רוח שנשמע שמגיעים מקדימה אולי מהגריל המוגזם, המנוע נותן מספיק כוח אבל אין שום ריגוש שם, והוא נשמע ממש צרוד בטורים גבוהים וכבר נסעתי על המנוע הזה עם הפול וגם שם לחצתי קצת וזה לא היה נשמע ככה, אולי בידוד יותר טוב... 
בנוסף גם הבידוד לא מרגיש מדהים כי שומעים מלא רעשי רוח ורעשי כביש יותר מורגשים.
כן נקודות לטובה זה שהמסך ממש סבבה וממוקם טוב, והמערכת סאונד לא רעה כסטוק ומרגיש הרבה יותר מרווח, וגבוהה על הכביש.  

נראה לי הרכב הבא שאבדוק יהיה האופל קורסה החדשה ששמעתי עליה המלצות

חוץ מזה, אני שוב פעם שוקל במקום לקנות חדש, למצוא פולו GTI ידנית 2017 (נראה לי השנה האחרונה שהביאו ידני) מאחד הסוכנויות טרייד אין, תכלס זה באמת הרכב שתמיד רציתי, העיצוב החדש והמערכות בטיחות של הרכבים החדשים יותר קנו אותי מביצועים, בינתיים חוקר את שני האופציות 

עריכה אחרונה על ידי Or.E
  • תוכן חדש...