Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לי רכב דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 שעות, Michazzz כתב:

מה התקציב, כמה אנשים יסעו ברכב? בינעירוני בעיקר? 

כנראה שדיזל הוא הפתרון, תן עוד פריטים

התקציב הוא 30 אלף,אני אהיה הנהג היחידי ורוב הנסיעות אהיה לבד אבל לפעמים יש נסיעות של כל המשפחה (4 נפשות) או לקניות או לנתב"ג ואפילו במיצובישי שזה רכב בגודל מכובד כשנוסעים עם מזוודה נתקלים קצת בקשיים של מקום ולכן רכב קטן יותר לא ממש בא בחשבון.

להבנתי מהאחרים בתקציב שלי עדיף לספוג את עלויות הבנזין ולא המוסך של רכבי דיזל.

לפני 2 שעות, daniel204 כתב:

מסכים עם vladcar, בתקציב הזה יהיה מאוד קשה למצוא רכב דיזל שמור, הייתי נשאר עם המיצובישי וסופג עלויות דלק.

כרגע המיצובישי כבר ישן ומעלה לי צרות נוספות לעלויות הדלק ולכן אני לא רוצה להישאר עם הרכב הזה לעוד הרבה זמון ולהחליף אותו עד סוף אוקטובר-תחילת נובמבר.

לפני 1 שעה, dorsht כתב:

ידני בא בחשבון?

פחות מתחבר לידני באופן אישי.

לפני 1 שעה, Michazzz כתב:

צודק, בנזין, שוחחתי איתה. כשאומרים תקציב מעל X אחוזים - זה יכולה להשמע הרבה כסף, כאן מדובר בסכום שבשקלים משמעותו להוסיף 5000 שח בערך. 

בעקרון הכיוון הוא 30 כתחום קצה 5 אלף לסטודנט זה מותח די הרבה חח.

לפני כשעה, CHACHAM כתב:

גם אני חשבתי ככה עד שראיתי שיש כפתור במערכת שהופך חזרה לבנזין, כך שמקסימום נוסעים חלקי בבנזין וגמרנו..

שמעתי על זה,עניין שאולי ישקל ביום מן בימים ברכב אחר אבל כרגע הרכב שלי עשה את שלו והגיע זמנו ללכת.

תודה לכולם על המענה,המסכנה שהסקתי מכם היא שבתקציב הזה עדיף לי לוותר על רכב דיזל,צריך לחשוב עוד על אפשרות של טרייד אין ומימון למרות שאני לא ממש שש למגרשים (אם אתם מכירים מרגש אמין באיזור כרמיאל/קרית שונה/טבריה אתם יכולים לציין אותם)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם בתקציב שלך אתה מוצא קיה פורטה יותר חדשה עם נתונים טובים יותר מהלנסר שלך, תשקול להחליף.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם יש לך בעיה לגרד עוד 5000₪ לרכישה, תיקון הגיר הרובוטי או שיפוץ משאבת סולר בפלואנס דיזל ( ויש סיכון גדול שאחת משתי התקלות האלה או שתיהן יחד הסיבה האמיתית למכירה ), ירוששו אותך ככה שלא תרצה שום חסכון.
בתקציב שלך עדיף רכב עם מכלולים פשוטים יותר, גם הרבה יותר קל למצוא רכב בנזין במצב ראוי.

• רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי סוזוקי SX4 בנזין תתאים לך, קח בחשבון שבכל רכב שתקנה תצטרך כסף ליישור קו, אז תשאיר קצת תקציב בצד. בהצלחה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ב30,000 שח אפשר למצוא פורטה 2013 במצב טוב, רכב אמין עם צריכת דלק יחסית סבירה, עלויות אחזקה זולות ומרווח מאוד.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
אולי סוזוקי SX4 בנזין תתאים לך, קח בחשבון שבכל רכב שתקנה תצטרך כסף ליישור קו, אז תשאיר קצת תקציב בצד. בהצלחה.
סוזוקי SX4 יותר צפופה מאשר לנסר/ פורטה .

פורסם

מה הבעיות שהלנסר התחילה לעשות לך? יכול להיות שאתה פשוט מזניח אותה ומטפל 'מטסט לטסט' בלי באמת להתעמק בדברים שצריכים התייחסות מעבר לכך?

עדיף להשאר עם הלנסר או כמו שאמרו פה ל'התקדם' לSX4 או פורטה שיהיו חסכוניות יותר. ההבדל במרווח פנים בSX4 לא כזה נוראי לעומת הלנסר.

פורסם

לא אמרתי נוראי.
פותח השרשור כתב שלנסר במקרים מסויימים גבולית מבחינת מרחב הפנים.
סוזוקי יותר צרה במושב האחורי, את זה אני יודע בוודאות ( נסעתי בשני הרכבים בהרכב של 5 נוסעים וישבתי מאחורה ).

פורסם
לפני כשעה, vladclar כתב:

אם יש לך בעיה לגרד עוד 5000₪ לרכישה, תיקון הגיר הרובוטי או שיפוץ משאבת סולר בפלואנס דיזל ( ויש סיכון גדול שאחת משתי התקלות האלה או שתיהן יחד הסיבה האמיתית למכירה ), ירוששו אותך ככה שלא תרצה שום חסכון.
בתקציב שלך עדיף רכב עם מכלולים פשוטים יותר, גם הרבה יותר קל למצוא רכב בנזין במצב ראוי.

כמובן שאני מודע לבעיות האילה ולכן המסכנה הייתה שאם אני אקנה פלואנס זה יהיה רק רכב שכבר הוחלפו בו הרכיבים האילה אבל די השתכנעתי פה מכם שעדיף לי לחזור לפורטה שבמקור שמתי עליה עין.

לפני כשעה, Michazzz כתב:

ישור קו אמור להיות עלות של עד 1000 שקלים,לפחות ממה שאני מחשיב כישור קו (החלפת נוזלים ומסננים) אם אני לוקח רכב בתוספת של עוד 5 אלף לתקציב אז יצא שחרגתי בבערך 6 אלף מהתקציב

לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

מה הבעיות שהלנסר התחילה לעשות לך? יכול להיות שאתה פשוט מזניח אותה ומטפל 'מטסט לטסט' בלי באמת להתעמק בדברים שצריכים התייחסות מעבר לכך?

עדיף להשאר עם הלנסר או כמו שאמרו פה ל'התקדם' לSX4 או פורטה שיהיו חסכוניות יותר. ההבדל במרווח פנים בSX4 לא כזה נוראי לעומת הלנסר.

בולמי הזעזועים כבר די שחוקים,לפעמים מרגיש כאילו הבלם ניהיה קל יותר ממה שצריך,המזגן לא מתקפד כבעבר והמנוע עושה רעשים מחשידים ביותר.

אני דווקא לא מזניח,כל טיפול נעשה בזמן (בין אם לפי קילומטר או לפי התקופת זמן הדרושה),יצא לי חוסר מזל שהרכב האמין שלי לא יצא הכי אמין שיש.

לפי חישוב מהיר הרכב שווה בערך 12 אלף,אחרי הורדות במיקוח אני יקבל 9\10 במקרה הטוב,תיקון של הדברים יעלה לי בין שליש לחצי מערך הרכב אז המסכנה היא למכור את הרכב לפני שהבעיות האילה יהפכו לתקלות.

פורסם (נערך)

בולם זעזועים ברכב בן 10 זה בלאי טבעי 

'רעשים מהמנוע' גם סתם יכולים להיות רעשים מאיזו תושבת משוחררת של צמת חשמל או איזה מיכל מסויים שמקרקש לך בתא מנו ולא תקלה נוראית.

אחרי 10 שנים למלא גז במזגן זה לא נורא בכלל.

בקיצור, אתה חושב שרכב משומש זה לשים דלק ולנסוע, במיוחד אם הוא יפני, אתה לא מבין כל כך שיש בלאי טבעי והזדקנות של חלקים מסויימים ברכב שדורשים תיקון, בלי קשר לעלות ושווי הרכב.

גם אם תקנה רכב ב30 אלף אתה עוד שנה תתחיל להוציא כסף על בלאי טבעי, גומיות ציריה, מוטות קישור וכו' וכו'. ואז מה? תגיד שגם לא אמין וחבל להשקיע?

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם עדיין לא השתכנעת שעדיף לך להכניס את הלאנסר לטיפול אוהב במוסך טוב ולהמשיך איתה עוד שנה שנתיים. לפחות אל תחשוב על לתת אותה בטרייד אין! 

בעיסקאות כאלה של מסירת רכב זול ורכישת רכב מעט יקר יותר, אתה תקבל עליה בפועל בין 0 ל 4000 שקל. 

דוגמא בחישוב גס: 

מסירת לאנסר במחיר של 12k שקל ולקיחת פורטה יוצאת ליסינג שהמחירון שלה 40k לפני הפחתות. 

יגידו לך "מחירון מול מחירון" = תוספת 28k מצידך. 

את אותה לאנסר ניתן למכור ביד2 ב 10k?  ואז לבוא לאותו מגרש ולרכוש את אותה פורטה בכ 30k. = תוספת של 20 k  מצידך. 

נוחות עולה כסף, אבל במקרים כאלה חלק גדול מהעיסקה הוא סעיף הנוחות. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 2 שעות, EliC25 כתב:

בולם זעזועים ברכב בן 10 זה בלאי טבעי 

על הבולם נאמר לי שהחלפתו תעלה 1000 שקלים,לגבי המנוע אני בטוח שזה לא תושבת כלשהי,הרעשים באים רק בסלד מסוים ולפי קריאה של רכיב OBD מאיביי כתוב שם שזה משהו בצילינדר 4,בנוסף שאכילת השמן של המנוע (ללא נזילות כלל) מאוד מחשידה.

התקלה האפשרית הזאת עם המנוע מאוד מלחיצה.

לפני 1 שעה, markb205 כתב:

אם עדיין לא השתכנעת שעדיף לך להכניס את הלאנסר לטיפול אוהב במוסך טוב ולהמשיך איתה עוד שנה שנתיים. לפחות אל תחשוב על לתת אותה בטרייד אין! 

תודה על המידע,בהחלט לא הייתי רוצה למסור את הרכב בחצי מערכו

פורסם

כמו שאמרו, יותר כלכלי להשאיר כבר כבר את הלנסר. 

בלי קשר, במידה וכן תירצה להחליף את הרכב, לי יש I30(אותו מנוע וגיר כמו בקיה פורטה) ואני נוסע 60 קילומטר לכול כיוון ומתדלק סביב ה-900 שקל בחודש. 

אמנם לא חסכוני כמו דיזל, אבל חסכוני מספיק,  עם רכיבים אמינים,ולא תצטרך לחשוב על תיקון והחלפת רכיבים יקרים כמו בדיזל שחוק, שיקזזו לך לגמרי את כול החיסכון. 

פורסם
לפני 12 שעות, CHACHAM כתב:

אם זה ע"י מתקין מוסמך (למשל ג'יי גז) זה ממש לא מסוכן וגם מורשה כניסה לחניונים (מצויין ברישיון).

זה לא עושה בעיות לאוטו אם המערכת מטופלת בזמן במוסך מומלץ ע"י היצרן. (עלות זניחה).

אגב, גם זיהום האויר פוחת מרכב גפ"מ.

כמובן חשוב לברר שזה רכב שהמערכת לא מזיקה לו (למשל דווקא סובארו B4 מותאם מאוד למערכת גז).

אבל הישראלים עובדים עם סטיגמות: "לא גז. רק טויוטה.." וכו'.

לפני שנה הייתי באוקרינה ושם בכל תחנת דלק יש גם תדלוק בגז וראיתי גם שברכבים מסוג לאדה מותקנות מערכת גז ורנו ודצייה מעניין ששם זה לא הורס את המנוע ורק בישראל זה מזיק למנוע .

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...